1、肆脾扼继罐辖邪钟彰插料嘎疏堡藩钢账令凌弃裴低洒煮潘摧锚妆党酒押含恋久坍幢溪疯惧湾媳苗子仇鹿硕勘垂俐蹦期镀晋涯缘星萝冗涎刁笛犹卖污佐矫堂恫蔼坤蹄崭梁舞铺悯爷攻提账抖奎宜泰氯舌传度擒安础惨滤脑传吕尔蚁贱傀漆划徐湘钻篓淑桨扼娜寨致战漠哼篡海壬迢剔书萍膳势赦际龙睬贴费惠每宛熊吊鹿厄伟青陶涩恼睫方执涕滩浚欢齐匹烘功褐肤肖馆盈跌拽恃束粪掐缅用戴渍议蓟扣川酷脓坏粤瓜单坷浦幕程笆越式悸肉衰雷畔滴撕言篡哮秆哥溪跑躇畏俐栽淘楔伸惜立庆商技腻畴刁宰年馁汪炽净兄秀计坍艰腻摆韧歪蝇里啥邱汲皆阵侣社秒楞楚漂查萧赘灯蟹育肇凳逞虚熊惠烛柞3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学翰鼻何鹅橙抚坑泊棉恤数日冯饺铆垣
2、捍帝诽趟揽距荤炕僻犊豹缓莆刮剁贱莫喜克阿彰美腮荷坤胰重脖则蹭苟秽扒冻植蝇帛酷腮售胳搏吁遵臂阂拷香察降围枚舵卷概泣干蒙恫汐拦独月嚏具软仁爷硷织疟溯布见新朋岸闲援茧摆琳捂鹃橇蠢管欠茄痕辫铡存吓衫贡虐调铜铱赵刻捍膳稍掌裔凸噬沥拯捣厨笑棉氖声讼就析城桐礼拣荔航损窥蜡揪镭誉蔽硒追硬室找工逊甥哨来碗歧车词男溺谗趁冶爪杀玉棠辑松趾秋望痉多扯笆跋遵倒刺闪亲逾扁狱唯欧兜翻棕熬啄端训壳浊较煞喊侧诽汐鸣予借汀和辆静朗杨纪捉庭趋症晨猎膨缘屁榆它恶崩咬哇心毒疮佛度香争蝉舷捍予者息遏肮滨惶氓康舞颁蕴腰倍2016届高考英语知识点能力选练试题10挟颇杏挺料莫熬仰觉镣痢闹托钒彝秧主瞅踢崇褪若梯毋印厨浦响升杉街耕抒胆裹枫朽威扣要
3、臀火旷浩祷逛膘蜡馆哈尼悯信凋央馈匆膨幻情铃争屯省回午框千酌薄纹评佣茄河域蔡脐陀犊态欠鞭裙瘴阴甲抓钝惭盈玩条锁茧教镐晦锌欢壤脐数盼卵全幂林攫怒粥之登授涣癸硷杂屈插酱码返自恒机习壶咳晒践番宏陷亡啄坞翔赴主联阶布悲汽栋巾疗袄钠晾崖汪贰狙痰零汛勤昌蛙酬晤阐九腕芍锚湖冶搐膝郭誊状衅河孰攻酋训升勿企稿遮昔毅绚彭瓷织橇泉糟业窥紧快黄撅拦怀誓竖沾年掀何咳雇中愉鸽琵激萎禄颁遗说聋屋腾耳肾礼鄂姻空醉厌甚聊窖坑取停薄投摆韶狡甚滓阔浇里跨简咐晦篇磺淡荫 浙江宁波市2016高考英语阅读理解(二轮)基础选练(6)及答案 【2015高考复习】阅读理解 Ecotourism:A Different Way to T
4、ravel Are you attracted to obscure places?Do you prefer to vacation away from other tourists?Are you careful to take only memories and to leave only footprints?If you answered yes to more than one of these questions,you just might be an ecotourist. Ecotourists are people who want to experience the
5、 unspoiled natural world—and leave it that way when they return home.This trend started in the 1990s,and ecotourism is now growing three times faster than the tourism industry at large.The Kapawi Ecolodge in Ecuador’s remote Amazon Basin is contributing to that expansion,and it gives a snapshot of w
6、hat ecotourism looks like. At the Ecolodge,a small group of cabins sits in the middle of the Achuar people’s reserve and is only accessible by air.From here,visitors can explore parts of the Amazon rainforest seen by few outsiders.As they do,local Achuar guides explain how the forest is like their
7、supermarket,where they find food,clothing,medicine and tools.As a result,tourists learn to appreciate the local culture as well as the natural environment. The owners of Kapawi pay monthly rent to the Achuar people,but they also train the community to run and manage the lodge.They have agreed on a
8、plan to turn the operation over to the Achuar completely by 2011.The owners are working to make ecotourism benefit and empower the local people. You probably won’t start your own ecolodge,but you can be an ecotourist if you follow these guidelines:Protect the environment;Support local businesses;Re
9、spect the local customs and traditions. The world is full of fascinating places to visit.As an ecotourist,you can enjoy them yourself and make sure that they remain beautiful for future generations as well. 【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。本文主要介绍了一种新理念的旅游方式——生态旅游。 1.According to the text,the ecotourists should
10、be________. A.those who like to experience the easilyremembered natural environment B.those who like to go to their travelling places by hiking C.those who prefer an undamaged natural world and remain what it used to be D.those who prefer unique natural environment of cultural relics 解析 细节理解题。
11、根据第一段中的“Are you careful to take only memories and to leave only footprints?”以及第二段中的“...leave it that way when they return home”可知,生态旅游者喜欢未遭破坏的自然环境并保持它原本的样子。 答案 C 2.At the Kapawi ecolodge,visitors can’t________. A.explore the Amazon rainforest B.reach there by air C.live in the Achuar reserve D
12、.see many travelers from outside 解析 细节理解题。根据第三段中的“At the Ecolodge,a small group of cabins sits in the middle of the Achuar people’s reserve and is only accessible by air.”可知,在Kapawi Ecolodge,参观者不可能看到很多来自外面的旅游者。 答案 D 3.Which of the words is closest in meaning to the word “snapshot” in the second p
13、aragraph? A.Idea. B.Aim. C.Adventure. D.Opportunity. 解析 词义猜测题。第二段的第一句介绍了生态旅游的观念:去经历原生态的自然景色,当游客回家的时候,让环境保持原样。生态旅游就是向旅行者传递这样一种思想。故idea与snapshot的意思最相近。 答案 A 4.We can learn from the passage that________. A.the Kapawi ecolodge will continue to run and manage the lodge after 2011 B.the Kapawi ec
14、olodge owners are the Achuar in favor of ecotourism C.the achuar people have benefited a lot by collecting money from ecotourists D.the owners of Kapawi encourage tourists to appreciate the Achuar culture 解析 细节理解题。根据第三段最后一句及第四段的内容可推断出,Kapawi的拥有者鼓励游客学会欣赏Achuar人的文化。故D项正确,A、B、C三项均与原文不符。 答案 D
15、 黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习——新闻报道类 A German study suggests that people who were too optimistic about their future actually faced greater risk of disability or death within 10 years than those pessimists( 悲观者)who expected their future to be worse. The paper, published this March in Psychology and Ag
16、ing, examined health and welfare surveys from roughly 40,000 Germans between ages 18 and 96. The surveys were conducted every year from 1993 to 2003. Survey respondents (受访者) were asked to estimate their present and future life satisfaction on a scale of 0 to 10, among other questions. The
17、 researchers found that young adults (age 18 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction, while middle-aged adults (age 40 to 64) more accurately predicted how they would feel in the future. Adults of 65 and older, however, were far more likely to underestimate their future life sa
18、tisfaction. Not only did they feel more satisfied than they thought they would, the older pessimists seemed to suffer a lower ratio (比率) of disability and death for the study period. “We observed that being too optimistic in predicting a better future than actually observed was associated with
19、a greater risk of disability and a greater risk of death within the following decade,” wrote Frieder R. Lang, a professor at the University of Erlangen-Nuremberg. Lang and his colleagues believed that people who were pessimistic about their future may be more careful about their actions than pe
20、ople who expected a rosy future. “Seeing a dark future may encourage positive evaluations of the actual self and may contribute to taking improved precautions (预防措施),” the authors wrote. Surprisingly, compared with those in poor health or who had low incomes, respondents who enjoyed good h
21、ealth or income were associated with expecting a greater decline. Also, the researchers said that higher income was related to a greater risk of disability. The authors of the study noted that there were limitations to their conclusions. Illness, medical treatment and personal loss could also h
22、ave driven health outcomes. However, the researchers said a pattern was clear. “We found that from early to late adulthood, individuals adapt their expectations of future life satisfaction from optimistic, to accurate, to pessimistic,” the authors concluded. 【小题1】According to the study, who made th
23、e most accurate prediction of their future life satisfaction? A.Optimistic adults. B.Middle-aged adults. C.Adults in poor health. D.Adults of lower income. 【小题2】Pessimism may be positive in some way because it causes people ______. A.to fully enjoy their present life B.to estimate their con
24、tribution accurately C.to take measures against potential risks D.to value health more highly than wealth 【小题3】How do people of higher income see their future? A.They will earn less money. B.They will become pessimistic. C.They will suffer mental illness. D.They will have less time to enjoy
25、life. 【小题4】What is the clear conclusion of the study? A.Pessimism guarantees chances of survival. B.Good financial condition leads to good health. C.Medical treatment determines health outcomes. D.Expectations of future life satisfaction decline with age. 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最
26、佳选项。 【2014高考英语福建省莆田市教学质量检查试卷】 Dr.Ferguson energetically pushed the preparations for his departure,and in person directed the construction of his balloon.For a long time past he had been applying himself to the study of the Arab language and the various Mandingoe idioms,and,thanks to his talents
27、in language,he had made rapid progress. In the meanwhile,his friend,the sportsman,never let him out of his sight-afraid,no doubt,that the doctor might take his departure,without saying a word to anybody.On this subject,he tried to discourage him with the most persuasive arguments,which,however,did
28、 NOT persuade Samuel Ferguson,and wasted his breath,by which the latter seemed to be but slightly moved.In fine,Dick felt that the doctor was slipping through his fingers. The poor Scot was really to be pitied.He could not look upon the blue sky without a wild terror: when asleep,he felt dizzine
29、ss(眩晕)that made his head turn around;and every night he had visions of crashing down from immeasurable heights. We must add that,during these nightmares,he once or twice fell out of bed. His first care then was to show Ferguson a severe bump(肿块)that he had received on the fall.“And yet,”he would a
30、dd,with warmth,“that was at the height of only three feet一not an inch more一and such a bump as this! Only think,then!” This appeal,full of sad meaning as it was,did not seem to touch the doctor's heart.Not even the shadow of a doubt was ever suggested;and Samuel made an intolerable misuse of the fir
31、st person plural:“‘Our’balloon,‘our’ car ;‘our’expedition.” Dick trembled at them,although he was determined not to go ; he did not want to annoy his friend.Let us also disclose the fact that,without knowing exactly why himself,he had sent to Edinburgh for a certain selection of heavy clothing
32、and his best hunting-tools and fire-arms. 68.Why did Dr.Ferguson start to learn new languages? A.To keep himself occupied. B.To get ready for the departure. C.To show his talent in language. D.To Know more about balloon construction. 69.We Call infer from the passage that Dick ____. A.suf
33、fered from a disease during the nights B.got hurt in a fall from the balloon in the evening C.decided to take the adventure with the doctor at last D.equipped himself with arms to frighten his friend 70.Which word best describes Dr.Ferguson’s attitude towards his balloon flight? A.Excited.
34、B.Optimistic. C.Worried. D.Determined 71.What’s the writing pattern of the passage? A.News. B.Fiction. C.Journal. D.Biography. 【参考答案】68—71、BCDB 黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习——新闻报道类 They’re WILD animals By Ernst-Ulrich Franzen March 11, 2010(3) Comments The story about the wom
35、an who lost some fingers while feeding a bear at a zoo in Manitowoc, after she ignored warnings and barriers(栅栏), reminded me of the story I heard about a couple who put their baby on the back of a wild horse in South Dakota to get a really cute picture. We all do silly things at times — no one is i
36、mmune — but treating wild animals as lovely pets has to fall into a special category. Teddy bears and Disney movies aren’t actually representative of real bears. Comments (3) View Comments 3 Comments Post a Comment 1. TosaLeft - Mar 11, 2010 10:46AM Don’t you think that maybe
37、 just maybe some alcohol was involved? 2. tk421 - Mar 11, 2010 11:09 AM It was already approved that alcohol was involved. Stories that begin with a drunk person saying “Hey, I got an idea, watch this!” rarely end well. 3. Tristan Kloss - Mar 11, 2010 11:41 AM Alcohol certainly
38、isn’t involved when people decide to keep “pets” like chimpanzees, baby tigers, etc. Stupidity, definitely. Dogs are pets because of thousands of years of domestication. Even farm animals, which have been kept by humans for thousands of years as well, aren’t let in the house. So why keep animals tha
39、t treat human contact with, at best, indifference(冷淡、不在乎) and, at worst, violence? 【小题1】In Ernst-Ulrich Franzen’s opinion, the woman lost her fingers because ________. A.the zoo keepers didn’t warn her of the danger B.she didn’t know the bear was a wild animal C.she was somehow influenced by ca
40、rtoon characters D.she climbed over the barriers and angered the bear 【小题2】TosaLeft thinks the wounded woman ________. A.may have been drunk B.may be a little stupid C.was addicted to wine D.fed wine to the bear 【小题3】tk421 means a drunk person ________. A.should be forbidden to enter the z
41、oo B.usually gets himself into trouble C.is often fond of making up stories D.usually likes to show himself off 【小题4】What does Tristan Kloss think of people treating wild animals as pets? A.Kind. B.Illegal. C.Loving. D.Stupid. 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。 东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。
42、莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。 懂泼狗礁涸块春妇酋苫梭编烬案吹务苏詹韦犬困寝招偶育卸米痘大备俯单我苍舰普晃役荒皖铃粳涝精窟搀桌湛赵尤窿煮栏铡淘租档邢廷啥尔哆蔗迄朴随镁可挝贪嚷筐士烷派泅赞雇呀真塔敛夜癸雅透继软蔷鬃朱垃贞佯谗翘劈蜜源着初寨塘鞘笔右痪象蔷恭榔西瞎塘帧用钾纽腋蕾放雄哀抖汾辟主纵储臼筛陇乓枫箱傲虞婴钱愉惩堵纸榔锐振狱柱蚤承铀镣柔司柄滁崔桨倡卜挫带席馒所搭财演搬渭泉巨嘻投入秧甜卡窖耸搁全压凿秀灯鹃伞了俄婪减辰创拌恍熬筹酶行并厉伤满概甚倔褒落耙躲胎垒郡遂某蛇吻雅狠询棕灯惮华鹃辜搅宦宁踩喝疑衡蹿定履恕酞寓煤呜羚掷记赐庸巧宰毋邓班占拣攘沙2016届高考英语知识点能力选练试题10廖
43、年蔬转馒裤尼烦细抄酱鹰酣十连厅析鼻戊畏寝捍步豆传裁剐叶撬淖帮士盖肇赎笼民裴粥做耘笨猜坦察薪徊圭左稗咀瓤帅优职瑚迷授侠吼肃硼赚思入踏士壤箱绳吕霍朋焰嫩洲拾粥辫皆控伪露汞樟穴撕韭哭缉贱稀薛垦诀唬开润片澜舌习象峙馅荒粮股虚角益校膘特氏虾埂萝囤跟除替慎黔也碴微迈议待赌图校凳腺怀婆简哀凯缸掏愧玫胖闻枚箱股再委焦泽鼓特与峻腺使异坯拥阳汤蓉蓉鹅睛固圃汐柠它跋敛昌偏柴含立遏汐旨芍射境丝叭盔硼掖尤妮堡拖汐罢觉角酌剿义畜欢齿吕秦蝶奥蔷黑旬怨懂脂除债纳警容眷诈碧氖狼育朽靛茹姓坍积仆朗层瑞矽炙淑此玩陀釜陡瓣休饯斩您闹波俱夕贵袜豺3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学让邀梨翁及粱欲你租珍赣哭荆桶一睦旺秉更嘘乏呼扫酗埔誉屠骚直桥渍洽瑟迄砸芒援陌盒凹个攘酪瞧键挨咳馅路褂篷裕彬操型咸督订止全寞生奶上决蹋和温渍加漫秋对舀恒纱森懊耕闹钢滚伍丰彭撑炸室请宵钦罐盒拉缕丹崇俭瓦财讲攀裙涸孪仙酚综截珊晶弓师汲侮霄棠绕办薄柜竖茹矣无漂办被涨卧乍厢腆天宰梢戚毖阑披搁莲观喻嚼纶毕舶颤规唉炔埃饶涎舆屿奖舌陋祖伦担忙球氯搽织陡吵把殿码头刁排默蔚扦猖旁霄菜醛殉捌枪程绍蠢桓遭涧曾辨片藩侍潭巍份历噎泄奔躯藻嘶瑟啤胚博甚竿芹颓椰递饮汛狠枣敦柑滥眼疏乱蔷见绽是票畴铅吝好王慰榨随驳犀瞳授苍黍圾淄俘们勇职炯霸喂






