ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:11 ,大小:82.30KB ,
资源ID:3296219      下载积分:8 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3296219.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2021年湖北省荆州市江陵县熊河职业高级中学高三英语下学期期末试题含解析.docx)为本站上传会员【a199****6536】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2021年湖北省荆州市江陵县熊河职业高级中学高三英语下学期期末试题含解析.docx

1、2021年湖北省荆州市江陵县熊河职业高级中学高三英语下学期期末试题含解析 一、 选择题 1. The health of garden plants depends on the soil _____ --the proper balance of mineral pieces, organic matter, air and water. A. construction    B. conservation C. corporation    D. composition. 参考答案: D 【详解】考查名词。句意为:园林植物的健康取决于土壤的组成——矿物质、有机物质、空气和水的

2、适当平衡。construction 建设,建筑;conservation    保存,保护;corporation 法人,股份公司,市政府;composition 创作,成分。根据句意,选D。 2. If you had told me in advance, I ___ him at the airport. A. would meet B. would had meet C. would have met D. would have meet 参考答案: C 3. Take the lift to the eighth floor and turn right. You ___

3、have any trouble finding my office. A. needn’t              B. mustn’t              C. don’t                D. shouldn’t  参考答案: D 4. —What does PM 2. 5 mean? —It’s a professional _____indicating the condition of air pollution. A. term    B. item     C. number        D. mark 参考答案: A 5. I to

4、ld the police who came to _______ the accident what _______ the poor boy.    A. looked into; has happened to              B. look in; was happened to    C. looked into; had happened on                     D. look into; had happened to   参考答案: D 6. ---Are you a football player? --- _____. A.

5、Yes, I used to  B. No, but I am.   C. No, but I used to be.    D. Yes, but I used to be. 参考答案: C 7. To go on business, I will have to stay ____ for some time, so I will ask someone to ___.    A. away; take my place            B. off; instead of me    C. off; take the place of mine            

6、     D. away; take place of me 参考答案: A 8. Mr. and Mrs. Scott prefer a restaurant in a small town to ________ in so large a city as New York. A. this                   B. one           C. it               D. that 参考答案: B  解析:prefer A to B. 用one代替another restaurant. 9. Mr Simmons always tri

7、es to make me keep in mind that how much easier my life ________ if I were better organized. A. will be   B. would have been  C. would be    D. will have been 参考答案: C 试题分析:句意:西蒙先生总是试图让我记住,要是我安排有序的话,我的生活会更容易多。if I were better organized.提示是虚拟语气,与现在事实相反用would加动词原形。故选C。 10. —Look! What a mistak

8、e you’ve made! Why? —Sorry, I      on it. A.  wouldn’t concentrate                                B.  hadn’t concentrated C.  hadn’t been concentrated                          D.  didn’t concentrate 参考答案: D 略 11. We are ready for the visit to the hospital which was built as a memorial _______

9、 King Edward VII. A. about            B. with                        C. to                            D. for 参考答案: C 12. Below the topsoil of the earth is the subsoil, _____ layer that contains stones mixed with a small amount of _____ organic matter. A. a; the            B. the; the         C.

10、 不填; 不填       D. a; 不填 参考答案: D 略 13. —He thinks that girls are smarter than boys when it comes to learning English. —But two years ago he thought____. A.so                       B.otherwise               C.opposite               D.different 参考答案: B 14. —Is the task easy to finish?

11、—___.I'll just do my bit. A.I think so              B.Anything but           C.Not a little            D.Certainly 参考答案: B 15.  Modern science has given clear evidence _______ smoking can lead to many diseases.  A.what           B.which         C.that           D.where 参考答案: C 16. In d

12、ealing with public relations, we should make every effort to prevent the _____ in personality. A. contact               B. contrast                 C. connection            D. conflict 参考答案: D 17. — No words are strong enough to express our thanks for your help.    — _____. A. It’s a pity    

13、   B. My pleasure        C. Never mind      D. With pleasure 参考答案: B 18. 2.(2011·江西卷)The house was too expensive and too big._____, I’d grown fond of our little rented house.          A.Besides          B.Therefore                 C.Somehow                 D.Otherwise 参考答案: B 略 二、 短文改错 19.

14、短文改错 (共l 0小题;每小题1.5分,满分15分) 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行做出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:该行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。该行缺一个词:在缺词处加一个漏词符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。该行错一个词:在错词的下面画一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 注意:原文没有错的请不要改。 I was recent told that listening to loud music is gradually       

15、   66.__________ making people lost hearing. I'm sure it has already                        67. __________ happened to my neighbor. For years she has turned a deaf            68. __________ ear to my requests to turn her radio down. When she gave a         69. __________ party, she does have to

16、invite the rest of the street. Everyone                 70. __________ can dance in her music in his own room. Now a scientist has            71. __________ discovered a certain electronic sounds have strange effects on        72. __________ rats. He declares they break down, almost paralyzed wit

17、h its            73. __________ legs trembled. Then it is simply a matter of throwing them           74. __________ out by their tail. I wonder if the same thing will happen to             75. __________ my neighbor someday.   参考答案: 66. recently        67. lost---lose       68. 正确     69. gave

18、gives  70. does---doesn't或does 后加not       71. in---to    72. 去掉a   73. its---their       74. trembled---trembling           75. tail---tails 略 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在

19、该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 My uncle lives no far from my home and I visit him every Sunday. Yesterday I visited him with my sister by bikes. As usually, we stayed at his home for a very longer time. We talked about things that had been happened in my school last

20、week, especially the low grades I had got. He encouraged me believe in myself but work harder. The talk with him really cheers me up. He also prepared a delicious meal for us. We three had the good time together. After leave his house, we rode home happily. 参考答案: 1.no修饰名词,not修饰副词,故把no---not。 2.

21、固定词组:by bike骑自行车,故把bikes---bike。 3.固定词组:as usual像平常一样,故把usually--- usual。 4.句意:我们在家等了很长的时间。for a long time很长时间,此处并无比较的意思,故把longer---long。 5.happen发生,是不及物动词,无被动语态,故把been去掉。 6.固定搭配:encourage sb. to do sth.鼓励某人做某事,故在believe前加to。 7.句意:他鼓励我相信自己并更加努力地工作。此处表示并列,故把but---and。 8.句意:和他的谈话真地使我振奋。根据句意可知用一般

22、过去时态,故把cheers--- cheered. 9.固定词组:have a good time玩的开心,故在have后加a。 10.句意:离开他家之后,我们开心地骑车回家。After doing sth做某事之后,故把leave---leaving。 【名师点睛】 1.动词不定式作宾语补足语 encourage sb. to do sth.鼓励某人做某事;want sb. to do 想让某人做某事;invite sb. to do邀请某人做某事;  ask sb. to do 请求某人做某事;order sb. to do命令某人做某事; tell sb. to do告诉某人做

23、某事;force sb. to do 强迫某人做某事;allow sb. to do允许某人做某事; forbid sb. to do 禁止某人做某事;persuade sb. to do 劝说某人做某事。 2.不带to 的动词不定式作宾语补足语 have/make/see/watch/hear/let/notice/observe/feel/look at/listen to sb. do sth. 注意:help sb. (to) do sth. 温馨提示:不带to 的动词不定式作宾语补足语,但是变成被动语态时要把to加上。 三、 阅读理解 21. When I was 5,

24、my father worked the night shift as a nurse in a hospital. He was always carrying his stethoscope (听诊器) so naturally, so I called him “Dr. Saldivar” while I pressed his stethoscope against his chest. But my father, as a humble man, was always correcting me: “I am not a doctor, son, but you can be on

25、e.” I grew up feeling like I had no limits because of moments like this, which has helped me take risks personally and professionally in spite of the hardships I had to endure. Being born to Mexican immigrants meant that my parents had to work very hard to provide for my family and I had to learn t

26、o struggle through school paperwork on my own, because my parents’ English was limited and they couldn’t always be there motivating us through the process. If I wanted to succeed academically, my perseverance, and strength would be tested. Perseverance, strength and good education are the gateway t

27、o success. And this is especially true when you look at the obstacles that Latinos have to overcome to succeed in public schools. For instance, while the national high school dropout (辍学) rate has decreased significantly, we still have the highest dropout rate in the country. We are more likely to l

28、ive in poverty and attend racially separated schools. These issues create many other problems for Latinos. To help relieve my family burden, I found my first job when I was 14 at a local hotel. Despite the long hours on my new job, I worked hard. Meanwhile, I continually stressed the importance of

29、getting a respectable education and did everything possible to get one step closer to making my dream a reality. Nearly a decade later, I became the first in my family to graduate from the University of Southern California. Knowing the social, economic, and political struggles that a community face

30、s, I began to pursue journalism to give the disadvantaged minorities a voice. 5. What inspired the author when he was a child? A. The encouraging words from his father. B. A nurse in his father’s hospital. C. His curiosity about the stethoscope. D. The hardships he suffered. 6. The example in

31、the third paragraph given by the author suggests       . A. more Latinos are receiving higher education in America B. Latino immigrants are still facing many problems C. American education system is better constructed D. racial separation has long been forbidden in America 7. The author chose t

32、o become a journalist, hoping to       . A. show his success as a Latino B. enjoy a different life C. speak for the disadvantaged Latinos D. repay the sacrifice his parents made 8. What does the author try to tell us with his own experience? A. Immigration is an approach to personal success.

33、B. Good education is a way to successful life. C. Disadvantaged Latinos are facing fewer challenges. D. American Dream is inaccessible to the Latinos. 参考答案: 5. A    6. B    7. C    8. B 本文讲述了作者的通过学习改善生活状态的经历,说明教育了是通向成功的大门。 5. A细节理解题。根据文章I grew up feeling like I had no limits because of moments

34、 like this, which has helped me take risks personally and professionally in spite of the hardships I had to endure.因为这样的时刻我从小就觉得自己没有任何限制,可知从小是父亲的话激励着我,故选A。 6. B细节理解题。根据文章For instance, while the national high school dropout (辍学) rate has decreased significantly, we still have the highest dropout rat

35、e in the country. We are more likely to live in poverty and attend racially separated schools. These issues create many other problems for Latinos.国家高中辍学率大幅下降,我们更有可能生活在贫困中,可知美国教育被很好的设置,故选B。 7. C细节理解题。根据文章最后I began to pursue journalism to give the disadvantaged minorities a voice.可知我作为记者是为了给弱势群体一个声音

36、故选C。 8. B推理判断题。由作者对自己通过受教育使家庭得到改变可以推测出好的教育是通向成功的道路,故选B。 22. How would you like to brush a crocodile’s teeth? Or give a shark a bath? Cats are well-known for the way they keep themselves clean by licking (舔), but other animals have their own ways to stay clean as well. And tidiness can be importan

37、t for their survival. Even cockroaches (蟑螂) have to keep their feelers clean to help them into food. Many animals in the wild, such as deer, wolves and bears, have an automatic cleaning system. Insects like to attach themselves to animals to feed on the skin or blood. These parasites (寄生虫) can be u

38、nhealthy. But their “host” animals are constantly dropping skin and fur by a natural process. They also like to rub up against trees or rocks to comfort themselves, and this removes additional skin and fur. Along with old fur goes the dirt and parasites living in the fur. While these animals may som

39、etimes take a bath when they enter or cross a river or lake, they don’t need the water to stay clean. They don’t get sweaty, because they don’t have sweat glands (汗腺) all over their bodies the way people do. Growing new skin and fur is enough to keep them clean. Some animals and birds use dust to g

40、et clean. Chinchillas, a kind of small animal that lives in the mountains of South America, have a very fine fur. (They are raised for their fur, in fact.) If they took water baths, they might get too cold. So, instead, they roll around in fine dust, raising quite a cloud as they “bathe”. The dust h

41、elps to keep their fur and skin dry. This protects them from bacteria and parasites that enjoy warm and wet places. And the fine dust doesn’t stick in their fur for long. It falls off or blows away. As for lions and tigers, their rough tongues act like combs and can remove dirt and loose fur. Why i

42、s it important for them to stay clean and smooth? It helps them stay cool in very hot summer or feel warm in cold winter.   64. What’s the main idea of this passage? A. Animals enjoy living in a clean environment. B. Animals fight against parasites in different ways. C. Unlike people, animals h

43、ate staying in water. D. For animals, cleanliness is a survival skill. 65. According to the passage, such animals as deer, wolves and bears clean themselves by        . A. living with parasites B. replacing their skin and fur naturally C. climbing trees or rocks D. having a bath in a river or lake 66. It can be inferred from the passage that the way some animals stay clean        . A. is decided by their physical conditions B. is better than the way people do C. keeps them away from parasites all the time D. helps them survive any danger in the wild 参考答案: DBA

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服