ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:11 ,大小:134.12KB ,
资源ID:3296037      下载积分:8 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3296037.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2022年湖北省荆州市章庄铺中学高一英语上学期期末试题含解析.docx)为本站上传会员【a199****6536】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2022年湖北省荆州市章庄铺中学高一英语上学期期末试题含解析.docx

1、2022年湖北省荆州市章庄铺中学高一英语上学期期末试题含解析 一、 选择题 1. She likes to use words ____ is clear to him.    A. of which the meaning                B. of which meaning    C. whose of meaning                    D. meaning of which 参考答案: A 2. ---Someone is reading in the library. It ___________be Kate. ----No, it

2、 _________be him; he has gone to Canada. A. can, mustn’t              B.may, needn’t C. might , mustn’t           D. must,  can’t 参考答案: D 3. -----____________?    ----No. In fact it is _________at the weekend. A. How much do you charge me for it; free           B. Does it cost a lot; free of

3、 charge C. What is the charge for it; for free                 D. Could you tell me your charge for it; free 参考答案: B 4. Hearing the sports meeting ______ open, all the students in the Harbin No. 3 High School burst into cheers. A. declare    B. declared    C. declaring    D. to be declaring 参考

4、答案: B 【详解】考查过去分词。句意:听到运动会被宣布开幕,哈尔滨第三中学的所有学生都欢呼起来。分析句子可知,the sports meeting 与declare在逻辑上是被动关系。所以用过去分词。故B选项正确。 25. Professor White has written some short stories, but he is ____ known for his plays A. the best           B. more            C. better                D. the most 参考答案: C 略 6. I wi

5、ll never forget the day         Shenzhou VII was launched,         has a great effect          on my life. A. when, which        B. that, which          C. when, that       D. which, that 参考答案: A 7. Nowadays an increasing number of parents _____ great value to the balanced development of their c

6、hildren. A. attach    B. stress    C. devote    D. connect 参考答案: A 【详解】考查固定搭配。句意:现在越来越多的父母对孩子的平衡发展非常重视。attach …to…附上,贴上;stress压力,强调,重力;devote奉献;connect连接,联结;attach great value to…为固定搭配,意为“重视…,看重…”,因此选A。 8. Both my parents work at the power station that________ in my hometown recently.   A. has

7、 set up                      B. was set up   C. has been set up D. is set up 参考答案: C 9. -He speaks French because he lived in France. -Really? How long _______ there? A. does he live B. is he living C. had he lived D. did he live 参考答案: D 10. ― I failed the driving test. ― Never m

8、ind. ________ A. Better luck next time.                              B. Better late than never. C. No pains, no gains.                                      D. Well begun is half done. 参考答案: A 11. If you      something such as a story or excuse, you invent it, sometimes in order to cheat people.

9、 A. take up    B. make up C. look up    D. keep up 参考答案: B 【详解】考查动词短语辨析。句意:如果你编造一个故事或借口,你虚构了它,有时是为了欺骗别人。A. take up开始从事;B. make up编造;C. look up查阅;D. keep up保持,根据题意,故选B。 12. In 2016, rugby and golf will be included again, __________ were earlier played at the Olympics and then dropped, as they a

10、re now very popular and are played all around the world. A. what B. as C. that D. which 参考答案: D 13. It was not immediately ____ that water was to be _____ to the development of life. A. curious, fundamental    B. nervous, essential C. obvious, fundamental     D. quick, essentia

11、l 参考答案: C 14. -Mum, could I have an apple? I am a bit hungry. -Didn’t you just have             . A. it    B. that C. one    D. this 参考答案: C 【详解】考查替代。句意:——妈妈,我能吃一个苹果吗?我有点饿。——你刚才不是吃了一个吗?此处用one代替an apple,表示泛指,故选C。 15. —How about going for a picnic this weekend? — Why not? _________. A.I’ve

12、 got that           B.It’s up to you.                C. Have a good time   D. That’s settled. 参考答案: D 16. When crossing the Rocky Mountains, the cousins were amazed that they ________ some mountain goats and even a grizzly bear and an eagle. A. tried to glare at                       B. managed

13、staring at C. sought to meet                       D. managed to catch sight of 参考答案: D 17. Eric’s decision to design his coffee_________ around his work schedule, rather than biology, isn’t surprising given his history of breakfast. A. origin B. recipe C. routine D. target 参考答案: C 【详解】考查名词

14、词义辨析。句意:埃里克决定根据自己的工作时间安排而不是生物规律来安排喝咖啡的时间,考虑到他吃早餐的历史,这并不奇怪。A. origin起源;B. recipe食谱,处方;C. routine常规,惯例;D. target目标。根据句意可知,his coffee routine 这里指“他的喝咖啡的时间安排习惯 ”,故选C。 18. That was such an________ question that it made me________, not knowing how to answer. A. embarrassing, embarrassed          B. emb

15、arrassed, embarrassed C. embarrassing, embarrassing         D. embarrassed, embarrassing 参考答案: A 二、 短文改错 19. 短文改错(共10小题,满分10分) Though a great progress has been made in science these years, there  are still many people live in poor conditions. They make their lives  by collecting and selling us

16、ed thing. Their children cannot go to school because they have not enough money to send their children to there.  Why you think so many people still suffer from poverty now? The answer lies on the population explosion. A president of a developing country once said; “It is us who are to blame for    

17、 the poverty because we used to ‘produce’ child without limit.”      Although this few words sound simple enough, they have        clear pointed out one of the causes of the population explosion. 参考答案: 20. 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 下面这篇短文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在

18、其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线 (﹨)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意: 1.每处错误及修改均仅限一词;      2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 I believe that everyone in the world loves their mother. So am I. My   mother is a ordinary teacher.  She works hard at school, just as other   mothers do every day. In fact, she isn’t

19、 good health. She have been suffering   from arthritis(关节炎) for  many years. In spite of this, she never stops                                                     working or giving up hope. I still remember the day and when my mother   received a card of congratulations for Teacher’s Day f

20、rom her director. The   card was read “Thank you for your hard works; Happy Teacher’s Day to   you!” At that moment, I was so moving that tears came to my eyes. I am   proud of my mother because she is my best teacher as good as my mother.   参考答案: you for your hard works; HappyTeacher’s

21、 Day to you!” At that moment, I was so                work moving that tears came to my eyes. I am proud of my mother because she is my moved best teacher as good as my mother.             well 略 三、 阅读理解 21. What is the hottest topic at your school recently?In Taiyuan No.55 Middle School,i

22、t's money. The school held an activity called “making money” last weekend.About 200 Junior 1 and Junior 2 students were divided into 30 teams.They went out to make money by selling things. What did they choose to sell?Some sold newspapers;some chose bottled water;some sold environmentally friendly

23、 shopping bags and bamboo bamboo baskets. Hu Qing’s team decided to sell some useful books in front of the Children Activity Center.They thought parents would like to buy the books for their children.But unfortunately,they met urban management officers(城管).The officers asked them to leave.“We playe

24、d hide-and-seek(捉迷藏)with the officers for the whole morning”said Hu. “Finally we had to give up.” Wang Bing and her team sold ice cream in a square.They didn’t meet any officers.But few people were interested in what they were selling.The team then put up a board saying “For Country Kids”.It worked

25、More people came to their stall(小摊).A foreigner even gave them 100 yuan.“He didn’t want any change.He said he wanted to help the children,”said Wang.“We were touched.”Later that day they gave the 100 yuan and more to the “Project Hope” office. Meng Zhaoxiang and his team were luckier.They sold all

26、 their cakes in four hours,spending 39.5 yuan and getting back 80 yuan.They made 40.5 yuan.“It was not easy to make the money,” said Meng.“Some people just looked.Others just tasted but didn’t buy.Now I know how hard it is for our parents to make the money we need to lead happy lives.” 11. In Taiyu

27、an No.55 Middle School,what the students talk more about is______. A. the officers B. money C. the activity called “making money” D. the money they made last weekend 12. ______took part in the activity. A. About 200 of Junior 1 and Junior 2 students B. Some teachers C. About 200 students of

28、the three grades D. About 200 Junior 1 students 13. Hu Qing’s team finally gave up because______. A. the parents didn’t like to buy the books B. the Children Activity Center was too crowded C. the officers didn’t allow them to sell anything there D. the team played the game of the hide-and-see

29、k the whole morning 14. Why did more people come to Wang Bing’s stall at last? A. The team put up a magic board. B. A foreigner came up and helped them. C. The people were willing to help country kids. D. The people were interested in their ice cream. 15. According to the passage the students

30、learn______. A. it’s impossible for them to make money B. it’s not easy for their parents to make money C. it’s very important for them to make a living D. it’s necessary for school to hold more activities in the future. 参考答案: 11. B    12. A    13. C    14. C    15. B 试题分析:文章讲述太原55中学,让学生参加活动,

31、到街上卖东西挣钱,学生通过这次活动了解父母挣钱是多么不容易。 11. 细节题:根据文章第一段的句子:What is the hottest topic at your school recently? In Taiyuan No.55 Middle School, it’s money.可知在太原55中学,学生讨论最多的是钱,所以选B。 12. 细节题:根据文章第二段的句子:About 200 Junior 1 and Junior 2 students were divided into 30 teams. They went out to make money by selling t

32、hings.可知有200个初一和初二的学生参加了这个活动,所以选A。 13. 细节题:根据文章第四段的句子:But unfortunately, they met urban management officers (城管). The officers asked them to leave. “We played hide-and-seek (捉迷藏) with the officers for the whole morning” said Hu. “Finally we had to give up.”可知胡清的队最终放弃了,因为城管不允许他们在那里卖东西,所以选C 14. 细节题:

33、根据文章第五段的句子:The team then put up a board saying “For Country Kids”. It worked. More people came to their stall (小摊).可知最后更多的人来到王冰的摊子,因为人们愿意帮助农村的孩子,所以选C 15. 细节题:根据文章最后一段的句子:Now I know how hard it is for our parents to make the money we need to lead happy lives.”可知孩子们了解了父母挣钱是多么不容易,所以选B。 22. Their chee

34、ry song brightens many a winter's day. But robins(知更鸟) are in danger of wearing themselves out by singing too much. Robins are singing all night一 as well as during the day, British-based researchers say. David Dominoni, of Glasgow University, said that light from street lamps, takeaway signs and ho

35、mes is affecting the birds' biological clock, leading to them being wide awake when they should be asleep. Dr Dominoni, who is putting cameras inside nesting boxes to track sleeping patterns, said lack of sleep could put the birds' health at risk. His study shows that when robins are exposed to lig

36、ht at night in the lab, it leads to some genes being active at the wrong time of day. And the more birds are exposed to light, the more active they are at night. He told people at a conference, "There have been a couple of studies suggesting they are increasing their song output at night and during

37、 the day they are still singing. Singing is a costly behaviour and it takes energy. So by increasing their song output, there might be some costs of energy." And it is not just robins that are being kept awake by artificial light. Blackoiids and seagulls are also being more nocturnal. Dr Dominoni s

38、aid, "In Glasgow where I live, gulls are a serious problem. I have people coming to me saying `You are the bird expert. Can you help us kill these gulls?'.During the breeding(繁殖)season, between April and June, they are very active at night and very noisy and people can't sleep." Although Dr Dominon

39、i has only studied light pollution, other research concluded that robins living in noisy cities have started to sing at night to make themselves heard over loud noise. However, some birds thrive(兴旺)in noisy environments. A study from California Polytechnic University found more hummingbirds in area

40、s with heavy industrial machinery. It is thought that they are capitalizing on their predators(天敌)fleeing to quieter areas. 22. According to Dr Dominoni's study, what causes robins to sing so much? A. The breeding season.     B. The light in modem. C. The dangerous environment. D. The noise

41、from heavy machinery. 23. What is the researchers' concern over the increase of birds' song output? A. The environment might be polluted.    B. The birds' health might be damaged. C. The industry cost might be increased.   D. The people's hearing might be affected. 24. What does the underlined w

42、ord "nocturnal" in Paragraph 5 mean? A. Active at night.                 B. Inactive at night. C. Active during the day.             D. Inactive during the day. 25. Why do some birds thrive in noisy environments? A. Because there are fewer dangers.     B. Because there is more food to eat. C. Because there is less light pollution    D. Because there are more places to take shelter. 参考答案: 22B 23B 24A  25A 25. A 细节理解题。根据文章最后一段的It is thought that they are capitalising on their predators(天敌)fleeing to quieter areas.可知,它们的天敌都去了安静的地方,故选择A,指在这些工业区,天敌更少,也就是危险更少。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服