1、2022年山东省青岛市胶南第一中学高一英语模拟试题含解析 一、 选择题 1. If you had not helped with my English, I ________ in trouble now. A. would have been B. had been C. were D. would be 参考答案: D 句意:如果你没有帮过我的话,我现在可能深陷麻烦之中。根据now可知主句表示对现在动作的虚拟,应用“would/could/might+do”,故选D项 2. I have bought two books recently, but _____
2、 interests my father. A. neither of which B. neither of them C. both of which D. both of them 参考答案: B 略 3. The driver wanted to park his car near the roadside but was asked by the police ______. A. not to do B. not do C. not to D. do not 参考答案:
3、 【答案】 4. The local government announced that only when the fire was under control ________ to return to their homes. A. the residents would be allowed B. had the residents been allowed C. would the residents be allowed D. the residents had been allowed 参考答案: C 5. _____Could you do me a favo
4、r and take these books to my office? ____Yes, ______ A. for pleasure B. I could C. my pleasure D with pleasure 参考答案: D 6. Paper produced every year is______ the world’s production of traffic tools. A. the three times weight of B. three times the weight of C. as th
5、ree times heavy as D. three times as heavier as 参考答案: B 试题分析:考查倍数表达。通常倍数表达有四种:1. “A+倍数+形容词或副词的比较级+than+B”, 2.“A+倍数+as+形容词或副词的原级+as+B”, 3. “A+倍数+the size/height/length/width, etc+of+B”, 4. “……times +what+从句”。本句考查的是第三种。句意:每年生产的纸的重量是世界上生产的交通工具的重量的三倍。其余三项的结构都不正确。故B正确。 7. He said that his bike __
6、 stolen and he ____ telephone the police. A. is; would have to B. has; will have to C. has been; will have got to D. had been; would have to 参考答案: D 8. There are five pairs________, but I'm at a loss which to buy. A.to be chosen B.to choose from C.to choose D.for choosi
7、ng 参考答案: B 解析 考查非谓语动词。句意:有五双可以挑选,但是选哪双我不知所措。此处用不定式作定语修饰five pairs,从句意可知“从……中选择”,需要用介词from。 9. ________ the normal condition, he can read 150 words a minute. A. Below B. Under C. With D. In 参考答案: B 略 10. It was on October 3, 2011 _____ a big fire happened in Beijing, _____ was a
8、 great shock to lots of people. A. when; that B. that; when C. when; which D. that; which 参考答案: D 11. __________ that Marie was able to set up new branches elsewhere. A. So successful her business was; B. So successful was her business. C. So her business was success
9、ful; D. So has her successful business. 参考答案: B 12. The shop was not far from here, so they went there on foot by bus. A. instead B. instead of C. more than D. than 参考答案: B 本题考查副词。instead of代替……,而不是…… inste
10、ad of后接名词、代词、动名词等。 instead adv.代替,而不是;可置于句首或句末,在句首时常用逗号与后面的句子隔开。more than“多于,不只是”。 13. The writer ___ his writing so that he forgot to have his lunch. A absorbed B was absorbed into C absorbed into D was absorbed in 参考答案: D 14. — Do you think the film is good? — Terrific! ______
11、A. It couldn’t be better. B. It could be better. C. It is still better. D. It couldn’t be worse. 参考答案: A 15. Please don't laugh at him. In fact, he is_____a fool______ he looks A. not such; that B. not as big; as C. too; to D. not only; but also 参考答案: B 16. It is in
12、Huizhou ______ you’re going to pay a visit to ______ this kind of TCL TV set is produced. A. that; which B. where; that C. /; where D. / ; that 参考答案: D 17. Nobody knows the man killed in the accident, so it is difficult for the police to find out his _____. A. thought B. height C
13、 weight D. identity 参考答案: D 略 18. To Polly’s puzzle, when she looked around, the tall man in a dark overcoat was nowhere _____. A. to see B. seeing C. to be seen D. being seen 参考答案: C 考查固定搭配。句意:使Polly困惑的是,当她四处看的时候,那位穿着黑色大衣的高大男子不见了。nowhere to be seen“不见了”,是固定搭配。选C。 二、 短文改错 19. 短文改错
14、 This morning I happen to meet a foreigner when I was taking walk in the park. It was a good chance to me to practise my spoken English, so I went up to him, introduced me in English and expressed my wish to have a talk with him. To my surprised, he justly stared at me, looking pu
15、zzled. I thought I had not made myself understand, so I repeated that I had said. But he just said something that I didn’t understand it. I suddenly realized he was not an English speaker! No all foreigners speak English. 参考答案: This morning I happen to meet a foreigner when I was taki
16、ng∧walk in the park. It was a happened a good chance to me to practise my spoken English, so I went up to him, introduced me in for myself English and expressed my wish to have a talk with him. To my su
17、rprised, he justly stared at surprise just me, looking puzzled. I thought I had not made myself understand, so I repeated that I had understood what said. But he just said something that
18、I didn’t understand it . I suddenly realized he was not an English speaker! No all foreigners speak English. Not 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处中加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:
19、 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 It is real a good chance to have met all of you here. We have spent several precious weekend in learning in the English Club. Although we have been members for a short period of time, we have made a great progress. That is why we are all very active an
20、d the activities are not only enjoyable and also helpful. Beside, the foreign teachers here work hard and try his best to make the activities lively and interested. I am very pleased to say that all of us greatly improved our spoken English so far. I am looking forward to see all of you again in the
21、 near future! 参考答案: It is real a good chance to have met all of you here. We have spent several precious weekend in really weekends learning in the English Club. Although we have been members for a short period of time, we have
22、made a great progress. That is why we are all very active and the activities are not only enjoyable 去掉 because and also helpful. Beside, the foreign teachers here work hard and try his best to make the activities but Besides their
23、 lively and interested. I am very pleased to say that all of us ∧greatly improved our spoken English interesting have so far. I am looking forward to see all of you again in the near future! seeing 6.Beside--- Besides besides另外,此外。根据句意可知把Beside--- Besides。 7.hi
24、s---their 根据前面的the foreign teachers可知后面要把his---their。 8.interested---. Interesting 句意:使活动充满活力、有趣。故把interested---. Interesting。 9.of us ∧greatly加have 根据so far,可知句子用现在完成时态,故在of us ∧greatly加have。 10.see---seeing lookiforward to doing sth.,故把see---seeing。 【名师点睛】 表示情感的现在分词和过去分词 surprising令人
25、惊讶的,surprised感到惊讶;frightening令人害怕的, frightened感到害怕; moving令人感动的, moved 感动;exciting 令人兴奋的,excited 感到兴奋;boring令人厌烦的, bored感到厌烦。现在分词的主语通常指事物;过去分词的主语通常指人。 三、 阅读理解 21. If you’re a cycling lover, you will have to pay a lot of attention to your bicycle and maintain it well, for bicycle parts are exposed
26、to wear and tear (磨损) over time and you have to examine the bicycle to see if there are any signs of wearing such as scratches, dents (凹陷) etc. Sometimes, a part may not work because it has exceeded its life expectancy. Sometimes, you will need to find replacement parts for it to keep up the perform
27、ance of the bicycle. Different parts of a bicycle will wear at different rates so it is very important that you have a basic understanding about the role played by each part. One of the most important parts of the bicycle is the frame, You will need to choose a frame that lasts for a very long ti
28、me. Of course, you will see some paint scratches after some time. When you’re selecting a frame, you have to think about the material. Aluminium (铝) frames will not rust easily, but they have a higher chance to dent. Steel frames will be hard to dent, but you will need to make sure they get a good p
29、aint job so that they won’t rust. Wheels also experience a lot of wear and tear and you should go for a professional seller when you want to buy wheels. There are different types of wheels that you can buy, like Zipp wheels that provide more aerodynamic efficiency (空气动力学效能). Investing in new tyres
30、instead of going for used is a good idea because you will be able to get more use out of it. The same goes for chain as there’s a higher chance of a used chain breaking. You may also experience shifting problems. However, some parts of bicycles such as pedals can be used for a long time and you can
31、find different styles. Other parts that you can buy used are seats, handlebars and the stem. When you are buying handlebars, you have to see if there are any dents or if they have been bent out of shape. There shouldn’t be any cracks in the seat post or the handlebars. There are many shops where yo
32、u can buy parts, so you will have to check the references to see how customers respond to them before you buy anything. 35. According to the passage, cycling lovers should ________. A. buy a new bicycle to keep up the performance B. replace the bicycle parts with signs of wearing C. choose Alumi
33、num frames rather than steel ones D. learn how each part of the bicycle basically works 36. Which parts may be replaced by the used ones? A. Wheels and chains. B. Tyres and seats. C. Handlebars and stems. D. Frames and pedals. 37. The underlined word “references” in the last paragraph probably
34、means “________”. A. materials B. prices C. introductions D. comments 38. This passage is most likely to be found in ________. A. a research report B. a popular magazine C. a tourist guide book D. a product advertisement 参考答案: 35. D 36. C 37. D 38. B 这是一篇说明文。对于自行车爱好者而言,了解自行车的各个部分是如何
35、工作的非常重要。文章针对自行车各个部分,如:车架该如何选择、对于车轮和链条的选择等等提出了详细的建议作为参考。 【35题详解】 细节理解题。第二段第一句Different parts of a bicycle will wear at different rates so it is very important that you have a basic understanding about the role played by each part.可知自行车的不同部件磨损速度不同,所以对每个部件的作用有一个基本的了解是非常重要的。即自行车爱好者应该了解自行车的各个部分是如何工作的,故
36、选D。 【36题详解】 细节理解题。第四段第一句Other parts that you can buy used are seats, handlebars and the stem.可知座椅、车把和车把可以用二手的替代,故选C。 【37题详解】 词义猜测题。根据后文to see how customers respond to them before you buy anything可知你在买任何东西之前,看看顾客的反应如何,即对这些零件的“评价”,故可推测划线部分单词意思为“评价”,故选D。 【38题详解】 主旨大意题。根据文章内容主要为给自行车爱好者说明自行车各个部分作用和
37、注意事项,此类文章最有可能出自一份流行杂志。故选B。 22. Animals are natural resources that people have wasted all through our history. Animals have been killed for their fur and feathers, for food, for sport, and simply because they were in the way. Thousands of kinds of animals have disappeared from the earth forever. Hu
38、ndreds more are on the danger list today. About 170 kinds in the United States alone are considered in danger. Why should people care? Because we need animals. And because once they are gone, there will never be any more. Animals are more than beautiful or interesting or a source of food. Every an
39、imal has its place in the balance of nature. Destroying one kind of animal can create many problems. For example, when farmers killed large numbers of hawks(鹰), the farmers’ stores of corn and grain were destroyed by rats and mice. Why? Because hawks eat rats and mice. With no hawks to keep down th
40、eir numbers, the rats and mice multiplied quickly. Luckily, some people are working to help save the animals. Some groups raise money to let people know about the problem. And they try to get the governments to pass laws protecting animals in danger. Quite a few countries have passed laws. These l
41、aws forbid the killing of any animal or plant on the danger list. Slowly, the number of some animals in danger is growing. 49. What is the best title for the passage? A. Save the Animals B. Useful Animals C. Laws for Animals D. Animals in Danger 50. Animals are im
42、portant to us mainly because _________. A. they give us a source of food B .they are beautiful and lovely C. they keep the balance of nature D. they give us a lot of pleasure 51. What is the meaning of the underlined word multiplied in the passage? A. became more B. became less
43、 C. turned black D. ate food 52. Which of the following is NOT true? A. People care much about animals because they need them. B. People must not kill any animal or plant. C. Killing all rats and mice may cause some new problems. D. Once a certain kind of animal is gone forever, there will never be any more. 参考答案: 略






