ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:12 ,大小:35.10KB ,
资源ID:3295083      下载积分:8 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3295083.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2022年辽宁省朝阳市北票中学高三英语模拟试卷含解析.docx)为本站上传会员【a199****6536】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2022年辽宁省朝阳市北票中学高三英语模拟试卷含解析.docx

1、2022年辽宁省朝阳市北票中学高三英语模拟试卷含解析 一、 选择题 1. I won’t give in ________ great difficulties I come across in my life. A.however           B.whichever               C.whatever                 D.wherever 参考答案: C 略 2. It was ____ Li Ming had always been working hard that he was admitted to Beijing Univers

2、ity last July. ____ the saying goes, “No pains, no gains.”   A. as; Though B. because; As C. for; If D. since; Where 参考答案: B 3. Being ________ born and raised New Yorker, Kate speaks ________ language of English fluently. A. a; /       B. /; the C. a; the D. the; / 参考答案: C 试题

3、解析:句意:作为一名天生的纽约人,Kate说英语很流利。第一个空中a表量词一名,第二空the language of English英语。故选C。 4. _________he or she is not kind; their physical beauty is only a mask that hides their ugly soul. A. Although         B. Because           C. If                  D. Since 参考答案: C 5. ——Oh, you are here. Where have you b

4、een all this time? The plane is about to take off. ——I’m sorry, but I _______ for you here at the reception desk. A. waited                 B. had been waiting  C. was waiting              D. have been waiting 参考答案: D 6. He had to get out of the dangerous situation right away but was not sure

5、 _________. A. how B. why  C. what     D. who 参考答案: A 【命题立意】考查宾语从句的用法。 句意:他不得不立即摆脱危险的境地,但不能确定如何摆脱这种境地。将从句还原就是:he was not sure how he could get out of the dangerous  situation。故判断选A。 7. As a matter of fact, most thieves in supermarkets ______ themselves ______by constantly looking around for ca

6、meras. A. show; away      B. put; away                C. bring; away          D. give; away 参考答案: D 8. There's still a long way to go for the economy-rescue plan to _____ the goal of rescuing the American economy from the financial crisis. A. obtain            B. get                   C. achie

7、ve                           D. accomplish 参考答案: C 9. —Which of these methods do you like best? —______. They are all more difficult to use than I have expected. A. Neither         B. No one      C. Nothing           D. None 参考答案: D 10. Nowadays, a large number of women, especially those

8、 from the countryside, _________ in the clothing industry.        A.is working        B.works      C.work       D.worked 参考答案: C  解析:本题考查动词的时态。副词nowadays意思是“现在,如今”,表示了目前的状态,所以句中动词采用了一般现在时的形式。 11. Thai is the only way we can imagine the overuse of water in students'bathrooms.(  ) A.reducing B.

9、to reduce C.reduced D.reduce 参考答案: B. 句意:这是我们所能想到的减少学生浴室过度用水的唯一方式. 根据句意,we can imagine 是定语从句修饰the only way,根据固定结构,the way to do…表示做…的途径,方式.故选B. 本题考查不定式中固定结构the way to do…表示"做…的途径/方式"的用法 12. A driver is asked to keep his safety belt ____ while ___ on the highway. A. fastened ; driving     B. f

10、astened; drive   C. fasten ;driving     D. fastening ;driving 参考答案:  A 13. The couple are used to getting up before dawn,       it is still dark outside. A.as                 B. where                C. which          D. when 参考答案: D 14. —Are you certain one of the top officials will _____ th

11、e construction site of Three Gorges Dam? —Of course. We are very happy to hear the news. A. inspire        B. inspect          C. respect           D. examine 参考答案: B 15. We all had to       the morning exercises, with nobody excepted .    A. Join            B. attend           C. take part   

12、        D. take part in 参考答案: D 16. A warm thought suddenly came to me         I might substitute her son to buy some flowers for her 50th birthday.        A.if                        B.when                  C.that                     D.which 参考答案: C 17. A New York couple have been killed in

13、a car crash on their way to hospital,but the unborn baby________the accident. A.experienced  B.survived    C.escaped  D.fled 参考答案: B  考查动词辨析。句意:纽约一对夫妇在去医院的路上死于车祸,但是他们未出生的孩子却在车祸中幸免于难。survive 可做及物动词,表示“经历……而活下来”;experience经历;escape 逃离(不及物动词);flee逃跑(不及物动词)。故选B。 18. Today young people are _____

14、 about their clothing and hair style. A. special   B. particular   C. especial   D. unusual 参考答案: B 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词;

15、 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Dear Amy, I glad to discuss your present situation with you. People often miss parents for the first time they left home. However, most people have to leave home for higher educations or employment. You cannot live with our parents forever. You should realize that the se

16、paration will help improve your person ability. You need to make new friends and share ideas with whomever has something in common with you. Maybe you will still miss your parents, and your new friends will bring joy to your new life. Also I suggest you will enjoy yourself by taking the active part

17、in different activities. You will get much pleasure. Faithfully yours Sharon 参考答案: 1.在glad前加am 2.在parents前加their 3.left--leave 4.educations--education 5.our--your 6.person--personal 7.whomever--whoever 8.and--but 9.will--should 10.the--an 20. 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 下面文中共有10处语言错误,要求你在

18、错误的地方增加、删除或修改某个单词。 增加:在缺词处加一个漏词符号(/\),并在该句下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 例如: It was very nice to get your invitation to spend /\ weekend with you.Luckily I was                                           the             

19、           am completely free then, so I’ll to say “yes”.I’ll arrive in Bristol at around 8 pm in Friday                                                               on evening. Harvey had eight umbrellas but they were all broken.He decided have them repaired.He took the   umbrellas to the

20、shop and left them here.The shopkeeper said, “They’ll be ready tomorrow.”   That evening Harvey went home from a office by bus.He sat next to an old woman.She had an   umbrella on the floor between the seat.When the bus reached his stop, he picked up her umbrella   and standing up.“Hey!” th

21、e woman said, “That umbrella belonged to me.” “I’m so sorry.”   Harvey said, giving it to him.“Please excuse me by taking your umbrella by mistake.” The next   day he was collected the umbrellas and got on the bus and saw the same woman.As he sat down,   she said, “You have certain had a su

22、ccessful day!” 参考答案: Harvey had eight umbrellas but they were all broken.He decided∧ have them repaired.He took to the umbrellas to the shop and left them here.The shopkeeper said, “They’ll be ready tomorrow.” there That evening Harvey went home from a office by bus.He sat next to an old wom

23、an.She had an the umbrella on the floor between the seat.When the bus reached his stop, he picked up her umbrella seats                                                   and standing up “Hey!” the woman said, “That umbrella belonged to me.” “I’m so sorry.”Harvey stood                        

24、              belongs said, giving it to him.“Please excuse me by taking your umbrella by mistake.The next day he was her                 for collected the umbrellas and got on the bus and saw the same woman.As he sat down, she said,   “You have certain had a successful day!” certainly 略 三

25、 阅读理解 21. It is "one of the few bright spots in the Chinese economy," says Zeng Ming. He is talking about e-commerce. Mr Zeng, the chief strategy officer for Alibaba, a giant Chinese Internet firm, predicts that digital transactions on his firm's platforms will top l trillion yuan ($159 billion) t

26、his year-more than Amazon's and eBay's combined. That is a claim, but consider what happened on Singles Sunday. Invented a few years ago by students and seized upon by digital marketers, this festival for lonely hearts falls annually on the  llth day of the llth month (since l is the loneliest numb

27、er).It is like St Valentine's Day, only worse. Singletons shower each other with tender gifts: a barrage of pearls; a storm of sweets. This November llth they spent a surprising 19 billion yuan on Alibaba's online platforms-a fourfold increase on a year ago, and more than double what Americans spen

28、t online last Cyber Monday (the Monday after Thanksgiving, when retailers urge Americans to shop online). About 100m purchases were logged, accounting for 80% of the packages shipped that day. Couriers(怏递员) were buried in parcels. So life is good for China's e-tailers, then? Not exactly. The number

29、 of digital marketers is increasing and online sales are booming. Consumers are enjoying lower prices, better service and more variety. The problem? The pressure on profits in Chinese e-commerce is worse than in America, reckons Elinor Leung of CLSA, a broker. "Almost no one makes money," she says.

30、 The fiercest battles are being fought between online retailers and their bricks-and-mortar(实体的) rivals.Dangdang, a firm. that resembles Amazon,.and 360buy, another online retailer, have cut prices fiercely. Tencent, a cash-rich online giant known for its instant-messaging software, is splashing ou

31、t to win market share. 360buy has also just raised $400m from investors to do the same. But it is unclear how much longer such firms can burn through capital. 63. What's the best title of this passage? A.The Ambition of Alibaba     B. Fierce Competition between Retailers C. A Newly Sprung Fest

32、ival for the Singles     D. Chinese Booming and Developing E-commerce 64. According to Zeng Ming, this year Alibaba will         . A. outweigh Amazon and eBay in worldwide influence B. rank top among all the Internet firms    C. have more than 159 billion dollars' sale     D. create another

33、 sales miracle just like the one on Singles Day 65. How many packages were shipped on November ll th from Alibaba's online platforms? A. About 80 million.       B. About 100 million. C. About 125 million.      C. About 180 million. 66. What's the author's attitude towards online retailers in

34、 China? A. Optimistic.  B. Concerned. C. Sympathetic. D. Indifferent. 参考答案: 63—66 DCCB 22. From fast food cooks to doormen at restaurants and hotels, robots are slowly entering the workforce in nearly every industry. Most recently, the world welcomed its first operational robot policema

35、n. “Robocop”, the newest member of the Dubai police force, made the first public appearance on Sunday at the Fourth Gulf Information Security Expo and Conference, where it greeted guests. At about 70 inches tall and weighing nearly 220 pounds, Robocop seeks to engage with residents and tourists. Fe

36、aturing an “emotion detector (探测器)”, the robot can recognize a person’s gestures and body language from about 5 feet away. Robocop’s skills don’t stop there—the emotionally intelligent bot can detect if a person is happy, sad and even angry by studying his or her facial expression. And just like yo

37、ur human friends would do, if Robocop sees you’re unhappy, it will try to lift your spirits. More importantly, when it comes to fighting crime, the robot uses the Internet, artificial intelligence and other smart technologies to spot offenders using facial recognition. Its navigation (导航) skills gra

38、nt it the ability to map out areas and travel on its own. Equipped with a built-in tablet, Robocop can communicate with people, speak six languages, respond to public inquiries, shake hands and even make military salutes. “With the aim to assist people on the streets,” said Brigadier-General Khalid

39、 Nasser A1 Razzouqi, director-general of smart services at Dubai Police, “the Robocop is the latest smart addition to the force and has been designed to help us fight crime recently, keep the city safe and improve happiness levels.” 8. According to the text, Robocop can       . A. use body languag

40、e    B. make people happy C. cook fast food    D. ask questions in public 9. What is the key part when Robocop makes a traveling route? A. Its navigation skills.    B. Its built-in tablet. C. Its emotion detector.    D. Its own ability to travel. 10. Robocop is designed with the original intent

41、ion of       . A. fighting crime    B. acting as a doorman C. helping people on the streets    D. communicating with people 11. What can be the best title for the text? A. Robocop has drawn great public attention B. Robocop is playing the role as a policeman C. Robocop will help you anytime an

42、d anywhere D. Robocop is on the way to replacing the police official 参考答案: 8. B    9. A    10. C    11. B 这篇短文介绍智能机器人警察及其他能扮演的角色。 8. 细节理解题。根据第三段中的“ if Robocop sees you’re unhappy, it will try to lift your spirits. ”可知,当机器人发现你不高兴时会努力提高你的精神。故选B. 9. 细节理解题。根据第三段中的“Its navigation (导航) skills grant

43、it the ability to map out areas and travel on its own. ”可知,Robocop的导航技能可以为人们提供旅游地图。故选A. 10. 细节理解题。根据最后一段中的“With the aim to assist people on the streets”可知,智能机器人警察的最初意图是要帮助人们走上街头。故选C. 11. 主旨大意题。根据短文介绍智能机器人警察及其他能扮演的角色,可知B项做标题最合适。故选B. 【名师点睛】 文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的

44、阅读试题,分数比例较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要

45、求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。 A. 细节理解题主要设问的方式有: (1)Which of the following statements is True (Not True)? (2)Which of the questions has not been mentioned (or discussed) in the passage? (3)What is the reason that …? (4)What do we know about…? (5)How did the people know …? (6)Wh

46、y was … so important to …? B. 细节理解题主要的答题策略有: (1)细心审题,直接就题找答案。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比较,确定答案。 (2)变通理解,间接转述找答案。细节理解题通常采用词语和句型转换的形式来取代原文中的表述,命题者在出这类题时惯用“偷梁换柱、张冠李戴”的手法来迷惑考生,即对原句细微处做改动,截取原文词语或结构进行改造,因果倒置,把A的观点说成B的观点等。所以正确理解题干和信息句的意义是关键。 如小题1,原文中的意思和选项中的字眼并不完全相同,根据第三段中的“lift your spirits. ”可知,当机器人发现你不高兴时会努力提高你的精神,也就是选项中的“make people happy”,通过理解这两者的意思从而得到答案。 (3)多点归纳,综合事实找答案。细节理解题有时考查的并不是单一的信息,而是多处信息的整合。解答此类“综合”信息细节题时,一定要全面捕捉相关信息,进行综合分析、归纳,切忌根据“一面之词”草率地作出结论。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服