ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:12 ,大小:19.98KB ,
资源ID:3291082      下载积分:8 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3291082.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(云南省曲靖市宣威市普立乡第一中学2020-2021学年高二英语期末试卷含解析.docx)为本站上传会员【快乐****生活】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

云南省曲靖市宣威市普立乡第一中学2020-2021学年高二英语期末试卷含解析.docx

1、云南省曲靖市宣威市普立乡第一中学2020-2021学年高二英语期末试卷含解析 一、 选择题 1. —Are you still employed at the post office? —Yes,I        here since 1982. A.worked         B.had been working     C.work         D.have been working 参考答案: D 2.  when I passed the entrance examination, my family _______ me ____ my success.

2、   A. celebrated; on     B. congratulated; on C. celebrated; to     D. congratulated; to 参考答案: B 3. _________ his pale face, we all suggested _________ to see the doctor right away. A. Seeing; him to go                   B. Having seen; him go   C. Seeing; he go                    D. Seen; h

3、e should go 参考答案: C 4. We were playing football in the street when our teacher, Mr. Smith, ran over in a hurry and told us _____. A. not                      B. not to         C. not to play     D. not playing 参考答案: B 5. When I first set _____ in Australia, I didn’t know what the future mig

4、ht have in _____ for me.    A. my foot, the store   B. a foot, the store   C. foot, store     D. feet, stores 参考答案: C 6. — How about eight o’clock outside the school gate? —That ________ me fine.   A. fits        B. suits   C. satisfies   D. meets 参考答案: B 7. when I passed the entrance

5、 examination, my family _______ me ____ my success.    A. celebrated; on     B. congratulated; on   C. celebrated; to     D. congratulated; to 参考答案: B 略 8. All these changes will lead to ____ stronger and more Powerful China, ____ country that can    help enrich the planet.   A. the:the     

6、     B. a : the          C. the :a             D.a : a  参考答案: D 略 9. —If you accept this job, you will earn $10,000 a month and be       with a house and a new car. —Your ________ is inviting, but I’m not interested in the job. A. provided; help  B. provided; offer    C. offered; explanat

7、ion D. offered; excuse 参考答案: B 10. .No matter how     , it is not necessarily lifeless. A. dry a desert may be                B. a desert may be dry C. may a desert be dry                   D. dry may a desert be 参考答案: A 略 11. Many people ________ the accident, so it was not difficult to in

8、vestigate(调查). A. witnessed       B . yelled             C. annoyed          D. envied 参考答案: A 略 12. The humans are sending out more greenhouse gases in recent years,      , of course, will lead to more frequent extreme weather.    A. that B. when          C. which D. where 参考答案: C 13. We

9、 must apply our minds to ________a solution. A. find            B. finding       C. found        D. being found 参考答案: B 14. Mike ______ have hurried. After driving at top speed , he arrived half an hour earlier. A. needn’t             B. wouldn’t         C. mustn’t       D. couldn’t 参考答案: A

10、15. I have had my bike _____, and I’m going to have somebody _____ my radio tomorrow. A. repair; to repair            B. repairing; repaired C. repaired; repair            C. to repair; repairing 参考答案: C 16. —He thinks that girls are smarter than boys when it comes to learning English. —But t

11、wo years ago he thought____. A. so             B. otherwise     C. opposite        D. different 参考答案: B 17. ---How was the weather then? ---Hardly _____ off the plane when it started to rain. A. I had stepped            B. had I stepped               C. I stepped            D. did I step 参考答

12、案: B 18. Creative thinkers try to make ________ that may seem strange at first. A. demands                  B. distinctions               C. connections                     D. collisions 参考答案: C 二、 短文改错 19. In early January this year, the rate of UFO reports were steady, around three per week

13、s. When, however, on Monday, January 16, a science fiction film about visitors to outer space was shown on television, there was the immediate increase in reports of sightings from all parts of the States. The commanding officer, Wayne Tyler, who directly responsible for the study of all such report

14、s, decided to making his findings known. They wrote an article, which said that all UFO reports could be explained for quite naturally by aircraft movements. Follow this explanation, there was a rapid drop in the number of reported sightings, because the rate remained above the previous level. 参考答案

15、 In early January this year, the rate of UFO reports were steady, around three                                                        was per weeks. When, however, on Monday, January 16, a science fiction film about visitors    week to outer space was shown on television, there was the immed

16、iate increase in reports from                                           an of sightings from all parts of the States. The commanding officer, Wayne Tyler, who ∧directly responsible for the study of all such reports, decided to making his was/is                                                 

17、              make findings known. They wrote an article, which said that all UFO reports could be                  He explained for quite naturally by aircraft movements. Follow this explanation, there            去掉                                    Following was a rapid drop in the number

18、of reported sightings, because the rate remained above but/yet/though/although the previous level. 【分析】 本文是一篇新闻报道,在美国关于UFO报道的数量一直很稳定,1月16日一部关于外星来客的电影上映以后,这方面的报道数量激增。后来专家Wayne Tyler写了一篇文章用飞机活动解释所有的UFO报道,关于看到UFO的报道数量立刻就减少了。 【详解】第一处:考查主谓一致。句意:今年一月份早些时候,关于UFO报道的频率很稳定,大约一周三次。本句主语是the rate of UFO re

19、ports是单数形式,谓语动词也应该用单数was。所以要把were改为was。 第二处:考查名词单复数。句意:今年一月份早些时候,关于UFO报道的频率很稳定,大约一周三次。介词per意为“每一”,后面要接单数名词,所以要把weeks改为week。 第三处:考查介词。句意:然而在一月16日周一的时候,一部关于外星来客的科幻电影在电视里放映了。介词from意为“来自…”,说明visitor是来自太空的。所以要把to改为from。 第四处:考查冠词。句意:来自各州的报道看见UFO的数量立刻增加起来了。不定冠词a/an表示泛指,定冠词the表示特指,本句中an修饰immediate increa

20、se,泛指美国各州观看这部电影的人越来越多。所以要把the改为an。 第五处:考查定语从句。本题定语从句的先行词是Wayne Tyler,关系代词who指代先行词在句中做主语,要在形容词responsible前面加系动词was/is构成系表结构充当谓语。所以要在who后面加was/is。 第六处:考查不定式。句意:负责人Wayne Tyler决定让的发现为人所知。动词短语decide to do sth决定做某事,不定式to do sth做动词decide的宾语。所以要把making改为make。 第七处:考查动词。句意:他写了一篇文章,文章说所有的UFO的报道都可以很自然地用飞机活动来

21、解释。本句主语he与前句中Wayne Tyler一致。所以要把They改为He。 第八处:考查句子结构。句意:他写了一篇文章,文章说所有的UFO的报道都可以很自然地用飞机活动来解释。句子quite naturally做状语修饰谓语部分,介词for是多余的。所以要删除for。 第九处:考查介词。句意:在这个解释以后,看见UFO的报告的数量迅速下降了,尽管比率仍然在平均水平之上。介词following在…之后,而follow是动词,意为“采纳,跟随”,与句意及句子结构不符。所以要把Follow改为Following。 第十处:考查连词。句意:在这个解释以后,看见UFO的报告的数量迅速下降了,

22、尽管比率仍然在平均水平之上。根据句意可知上下文之间是转折关系,要用but/yet/though/although引导,使用要把because改为but/yet/though/although。 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处

23、起)不计分。 Everyone has something that make them happy. For me, happiness is sitting in front of a piano but losing myself in the world of music. I still remember to playing the piano one Sunday afternoon. I felt so tiring after studying for a whole week. After thinking for a moment, I sat in front my

24、 piano. Gently pressing the keys with my fingers, I made a few simple but pleasant sound. Slowly, I closed my eyes and enjoyed the music. They reduced my stress and made me happily. Happiness should be everything that accompanies us all the time. It’s like the butter to our bread --- we can’t do wi

25、th it. 参考答案: Everyone has something that make them happy. For me, happiness is sitting in front of a piano                            makes        but losing myself in the world of music. and I still remember to playing the piano one Sunday afternoon. I felt so tiring after studying for a

26、                to                                        tired whole week. After thinking for a moment, I sat in front∧ my piano. Gently pressing the keys with my                                            of       fingers, I made a few simple but pleasant sound. Slowly, I closed my eyes and e

27、njoyed the music.                                  sounds                                        They reduced my stress and made me happily. It                         happy Happiness should be everything that accompanies us all the time. It’s like the butter to our                      some

28、thing                          bread --- we can’t do with it. without 【分析】 本文是一篇夹叙夹议文,作者由一个星期天的下午弹钢琴的经历认识到快乐应该是一直陪伴我们的东西,它就像面包上的黄油——我们离不开它。 【详解】第一处:考查主谓一致。句意:每个人都有让自己快乐的东西。本句为定语从句, that指代的是先行词something,从句的谓语应该用第三人称单数形式,故make改为makes。 第二处:考查连词。句意:对我来说,快乐就是坐在钢琴前,沉浸在音乐的世界里。此处为顺承而非转折关系,故but改为and。

29、 第三处:考查非谓语动词。句意:我仍然记得在一个星期天的下午弹钢琴。remember doing表示“记得做过某事”,to是多余的,故删掉to。 第四处:考查形容词。句意:在整整一个星期的学习之后,我感到很累。修饰人用ed结尾的形容词,表示“感到……的”,故tiring改为tired。 第五处:考查固定搭配。句意:想了一会儿,我坐在钢琴前。in front of表示“在……前面”,故在front后加of。 第六处:考查名词复数。句意:我用手指轻轻地按了按琴键,发出了几声简单而悦耳的声音。a few修饰可数名词复数,故sound改为sounds。 第七处:考查代词。句意:它缓解了我的压力

30、让我感到快乐。此处指代前面的music,故They改为It。 第八处:考查形容词。句意同上,此处为“make+宾语+宾补”结构,用形容词作宾语补足语,故happily改为happy。 第九处:考查代词。句意:快乐应该是一直陪伴我们的东西。根据句意可知此处表示“某物”而不是“一切”,故everything改为something。 第十处:考查介词。句意:它就像面包上的黄油——我们不能没有它。can’t do without表示“不能没有、离不开”,故with改为without。 三、 阅读理解 21.      Whenever the sun dropped and the blu

31、e sky came up, my father and I used to climb the mountain near my house.  Walking together, my father and I used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his experiences. He always told me, "You should have goals like climbing the mountain." Without the mountain-climbing t

32、hat we both enjoyed, we couldn't have enough time to spend together because my father was very busy. I really got a lot from mountain-climbing.  It gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience.      Once we climbed a very high mountain. It was so chal

33、lenging for me because I was only ten years old.  During the first few hours of climbing, I enjoyed the flowers and trees, and the birds' singing, but as time passed, I got a pain in both of my legs. I wanted to quit climbing. In fact, I hated it at that mountain, but my father said to me, "You can

34、always see a beautiful sky at the top of the mountain, but you can't see it before you reach the top. Only there at the top, can you see all of the nice things, just like in life."      At that time, I was too young to understand his words. But later after that, I got to know hope and confidence. I

35、 found myself standing at the top of the sky, which was as clear as crystal (水晶). 28.  The passage tells us that mountain-climbing was          for father and son.      A.  enjoyable    B.  hard      C.  painful          D.  comfortable 29. Which of the following is the closest in meaning to the

36、 father's words in the second paragraph?      A.  You will get all you need at the top of the mountain.      B.  Never give up half-way.      C.  You can find life is full of nice things.      D.  The sky is always as clear as crystal. 30. We can infer (推断) from the last paragraph that        

37、  .      A.  the writer used to stop half-way when he climbed the mountain   B.  the writer reached the top of the mountain      C.  though the writer was young, he could understand his father      D.  the writer was very successful in his life 31.  The best title for the passage is"         "

38、      A. Conversations between Father and Son      B. Standing at the Top of the Mountain      C. Reaching the Top of the Mountain      D. How to Get to the Top of the Mountain 参考答案: ABDC 22. Children’s books are everywhere. New ones, old ones, made-into-movie ones. It seems as if the childr

39、en’s publishing industry is developing rapidly. Here are some books every young child should have in their book diet. The Peter Rabbit books by Beatrix Potter It’s best to have a copy of the original stories, with the original drawings done by Beatrix Potter herself. In The Tale of Peter Rabbit ar

40、e the delightful tales of Peter Rabbit. Included in the series are also cute little stories about mice. These books have sweet stories that teach lessons. The Cat in the Hat by Dr. Seuss Dr. Seuss is, of course, the master of children’s literature. Dr. Seuss teaches children to play with language

41、and have a good time reading. The pictures are wonderful and inspire lots of fun questions. Big kids will like re-reading Dr. Seuss along with their younger sisters and brothers. Make Way for Ducklings by Robert McCloskey The story of Mr. and Mrs. Mallard is shown by simple pencil drawings that he

42、lp children use their imaginations. The story explores the city of Boston as the Mallards look for a place to get their ducklings safely across the city. Jack, Kack, Lack, Mack, Nack, Ouack, Pack, and Quack are good examples of obedience(顺从) as they follow Mrs. Mallard through the city. The Very Hu

43、ngry Caterpillar(毛虫) and other books by Eric Carle The Eric Carle books have delightful pictures, full of bright color1 s and interesting detail. In The Very Hungry Caterpillar, children see the life cycle of a butterfly through the eyes of a caterpillar that is hungry. The children will laugh at a

44、ll the food the caterpillar eats and be overjoyed by the beautiful butterfly at the end. All the Eric Carle books are fun for kids and parents, with simple ideas and beautiful art. There are many children’s books available, and this list is only the beginning. However, these are all essential to a

45、good children’s library. 36. In which of the following books were the drawings done by the author? A. The Tale of Peter Rabbit.    B. Make Way for Ducklings. C. The Cat in the Hat.    D. The Very Hungry Caterpillar. 37. Which of the following authors likes to teach children to use words in a cle

46、ver way? A. Eric Carle.    B. Robert McCloskey. C. Dr. Seuss.    D. Beatrix Potter. 38. The city of Boston is descibed in ________. A. The Tale of Peter Rabbit    B. The Cat in the Hat C. Make Way for Ducklings    D. The Very Hungry Caterpillar 39. We can infer from the text that the stories i

47、n the Eric Carle books are ________. A. sad    B. frightening C. serious    D. funny 40. The four books mentioned in the passage are all about ________. A. parents    B. animals C. drawing skills    D. language learning 参考答案: 36. A    37. C    38. C    39. D    40. B 【分析】 本文是一篇广告布告类短文阅读。文章主

48、要介绍了几本儿童图书。 【36题详解】 细节理解题。根据 The Peter Rabbit books by Beatrix Potter 中的 the original drawings done by Beatrix Potter herself 可知,《彼得兔的故事》书上的图画是作者Beatrix Potter本人完成的。故选A。 【37题详解】 细节理解题。根据The Cat in the Hat by Dr. Seuss中的 Dr. Seuss teaches children to play with language 可知,Dr. Seuss 在书中教孩子灵活运用语言。故

49、选C。 【38题详解】 细节理解题。根据Make Way for Ducklings by Robert McCloskey中的The story explores the city of Boston as the Mallards look for a place to get their ducklings safely across the city.可知,《让路给小鸭子》这本书中描写了波士顿城市。故选C。 【39题详解】 推理判断题。根据文章倒数第二段interesting detail, The children will laugh at ... and be overj

50、oyed by ...以及 All the Eric Carle books are fun for kids and parents 可知,Eric Carle 的图书很有趣。 故选D。 【40题详解】 细节理解题。根据四本书分别提到rabbit, cat, duckling 和 butterfly 华丽蜕变前的 caterpillar可知,这些书都是关于动物的。故选B。 【点睛】本文是一篇广告布告类短文阅读。广告类或布告类的文章主要考查学生根据问题迅速从文中定位、提取有效信息的能力。考生需要根据问题中的信息迅速定位到相关的广告板块,并从中寻找有用信息。例如小题1抓住题干的关键信息th

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服