1、内蒙古自治区赤峰市市乌丹第一中学2020-2021学年高二英语模拟试卷含解析 一、 选择题 1. I won’t stand your ___ to me like that. A. talk B. talks C. talking D. talked 参考答案: C 2. --Ok, I’ve had enough of it. I give up --You can’t ____ your responsibilities. A.run off with B.run up against C.run out of D.run away fro
2、m 参考答案: D 3. By the time these books were published, he _____ addicted to them. A.had become B. becomes C. has become D.became 参考答案: A 略 4. In communication, a smile is usually _____ strong sign of a friendly and _____ open attitude. A. the; / B. a; an C. a; / D. the; an
3、 参考答案: C 5. ------ What do you think of Tom? I want to recommend him ____ my manager. ------ Not bad. A. for B. to C. as D. on 参考答案: B 6. ,Hi Lily ,shall we go to swimming this Sunday ? _____This Sunday ?I am sorry ,I have a lot of homework _________this Sunday A .
4、to do B . done C . do D. to be done 参考答案: A 7. While ______ the benefits of membership, it is also necessary for China to follow the rules of the WHO. A. it is enjoyed B. enjoying C. to enjoy D. enjoy 参考答案: B 8. ---- That girl looks so slim and beautif
5、ul. Is she a model or a singer? ----- ______. She is an athlete on our team. A. Far from it B. Forget about it C. You bet D. By all means 参考答案: A 9. Mrs. Brown was much disappointed to see the washing machine she had had ____ went wrong again. A. it B. it repair
6、ed C. repaired D. to be repaired 参考答案: C 10. When you finish reading the book, you will have _____ better understanding of ____ life.. A. a; the B. the ; a C. /; the D. a ; / 参考答案: D 11. That evening he ________what he had thought about the research. A. set about
7、 ; letting down B. set about; to take hold of C. set out ; making out D. set out; to set down 参考答案: D 【详解】考查动词词义辨析。句意:那天晚上,他开始把他对这项研究的想法写下来。固定短语set about doing sth=set out to do sth着手做某事。A. let down使失望;放下;B. take hold of抓住;握住;C. make out理解;辨认;D. set down写下。根据句意故选D。 12. The money is to be used f
8、or one ____ purpose: the building of our new school. A. especial B. ultimate C. unusual D. specific 参考答案: D 13. At the foot of the mountains ____ a tower built in the Ming dynasty. A. Stood B. stands C. standing D. sta
9、nd 参考答案: B 略 14. A driver should _____on the road when driving. A. fix B. concentrate C. devote D. pay attention 参考答案: B 15. Miss Gina won't keep you in class - _______, it's hardly your fault. A. Therefore B. Instead C. Howeve
10、r D. Besides 参考答案: D 16. As a serious candidate, you should try your best to make a good ______ on everyone you meet. A. position B. impression C. decision D. situation 参考答案: B 略 17. Being able to tell the truth at last seemed to ________ her th
11、ough she may be fired by the company. A. relief B. refer C. relax D. relieve 参考答案: D refer“参考;查阅;涉及”; relax“放松”; relieve“使……宽慰;解除;免除”; relief为名词。句意:尽管有可能被公司解雇,但是最终能够说出真话好像令她感到宽慰。 18. I have experienced quite a number of cases ______ I really wanted to help but could not find anything to __
12、 A. when; put on my hands B. that; put my hands on C. where; put my hands on D. in that; put on my hands 参考答案: C 二、 短文改错 19. 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正: 该行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。
13、该行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该词。 该行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 注意:原行没有错的不要改。 Eddie liked music very much. After leaving in 76. __________ a medical college he went to work in hospital. 77. __________ There he found that a lot of patient were happier 78. _______
14、 and caused little trouble if pleasant music was 79. __________ playing to them. So, when he began to work in his 80. __________ office he had a recorder playing beautiful music to keep his patients happy. A morning soon after 81. __________ the recorder has been p
15、layed, a woman, who was 82. __________ sitting in the crowded waiting room, she complained, 83. __________ “We’re all waiting here to see the doctor 84. __________ while he just playing the violin in his office 85. __________ instead of doing his medical work.
16、 参考答案: 76. 去掉 in 77.in∧hospital—a 78.patient—patients 79. little—less 80.playing—played 81.A—One 82.has—had 83. 去掉she 84.√ 85.he∧just—is 20. 此题要求改正所给短文中的错误。短文中有10处错误,每句最多有两处。 错误涉及一个单词的增加、删改或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(﹨)划
17、掉 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1、每处错误及修改均仅限一词。 2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Everyone has a dream. We are on the way to achieve it whether the way is smooth or tough. As Senior 2 student , I have the same dream as my classmates that I can be admitted to an ideal university. In the past two year, I
18、 have done everything I can to equip myself with that I have learnt from my teachers. Not only had I enjoyed the pleasure of study but also I have got closer to my dream. Anxiety and pressure did discourage from me at times and with the encouragement of my teachers and classmates, I think I’ll make
19、it. I’m sure that there has still a long way to go to achieve my dream. No matter what challenging it is, I will make it come true. As the proverb said, “Where there’s a will, there’s a way.” 参考答案: Everyone has a dream. We are on the way to achieve it whether the way is smooth
20、 achieving or tough. As∧ Senior 2 student , I have the same dream as my classmates that I can a be admitted to an ideal university. In the past two year, I have done everything I years can to equip myself
21、with that I have learnt from my teachers. Not only had I enjoyed what have the pleasure of study but also I have got closer to my dream. Anxiety and pressure did discourage from me at times and with the encouragement of my teachers
22、 and 去掉 but classmates, I think I’ll make it. I’m sure that there has still a long way to go to achieve my dream. No matter is what challenging it is, I will make it come true. As the proverb said, “Where how says
23、there’s a will, there’s a way.” 【分析】 这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者通过两年的努力学习,更接近了自己的理想—考上理想的大学。 【详解】第一处:考查非谓语动词。短语on the way to中的to是介词,其后的动词要用动名词形式作宾语,故achieve→achieving。 第二处:考查冠词。句意:做为一名高二学生,我和其他同学有着相同的梦想。此处student是可数名词单数,其前需要冠词修饰,故在as后加a。 第三处:考查名词。In the past two year在过去的两年里,year要用复数形式,故year→years。 第四处:考
24、查名词性从句。句意:在过去的两年里,我尽我所能用从老师那里学到的东西来武装自己。分析句式结构,此句是宾语从句,连接词在从句中作learnt 的宾语,从老师那学到的什么,that引导宾语从句,在从句中不补充当任何成分,故that→what。 第五处:考查时态。not only…but also连接两个并列结构,前后时态保持一致,结合上文的in the past two years可知,要用现在完成时,故had→have。 第六处:考查介词。句意:焦虑和压力有时候也会让我灰心。此句中的discourage是及物动词,其后可直接接宾语,不需要介词,故将from去掉。 第七处:考查连词。分析前后
25、句意可知,此处是转折关系,要用连词but,故and→but。 第八处:考查固定句型。句意:我知道要实现我的梦想,还有很长的路要走。There be句型意思是某地/某处有某物,故has→is。 第九处:考查状语从句。句意:无论它多么具有挑战性,我都会去实现它。challenging是形容词,要用how引导让步状语从句,故what→how。 第十处:考查时态。句意:俗话说“有志者,事竟成”。“俗话说”是客观事实,要用一般现在式,故said→says。 三、 阅读理解 21. 阅读理解 About three weeks ago American children dressed as
26、monsters and asked for sweets. That was Halloween. In a few weeks American houses will be red and green and filled with presents, for Christmas. As if all this isn't enough, on November 22, America will enjoy another festival—Thanksgiving. Children will have two days off school, shops will close a
27、nd houses will be filled with families enjoying mountains of food. Thanksgiving is a traditional festival that started in 1621, soon after the first pilgrims (朝圣者) arrived in the US to start a new life. After a hard year, they had a big autumn harvest. They held a feast and invited the native Ameri
28、can Indians to thank God for giving them enough food. Thanksgiving has been celebrated ever since in the US. Now, Thanksgiving is a time to thank other people for their love and help in life. Three “Fs” highlight the important parts of Thanksgiving: Food It is a day for a big dinner. A roast tur
29、key is the most common dish of a Thanksgiving dinner. Other dishes include mashed potatoes (土豆泥), green beans and carrots. For dessert, various pies are often served, particularly pumpkin pies and apple pies. Family For Thanksgiving, most people in the US spend it with their family. They may have
30、to travel a long way to be with their parents or grandparents. No one wants to be alone on that day. Football Lots of people like to watch American football matches on TV. Some even watch it all evening! 1.The main intention of this passage is to ________. A.introduce Thanksgiving Day to us
31、B.introduce Christmas Day to us C.encourage us to spend festivals with our families D.tell us the differences between Halloween and Thanksgiving Day 2.The most striking feature of Thanksgiving Day is ______. A.decorated houses and gift-giving B.dressing up as monsters C.family gatherings and e
32、njoying delicious food D.watching football matches 3.The writer is obviously writing this passage in a(n) ______ attitude. A.critical B.admiring C.objective D.supportive 4.The best title of this passage is ________. A.Various Festivals in the US B.The Origin of Christmas Day C.Too Ma
33、ny Festivals in the US D.Big Feast on Thanksgiving Day 参考答案: 1.A 2.C 3.C 4.D 解析:这是一篇介绍性说明文。文章介绍了感恩节的来历、庆祝方式以及最重要的节日活动。 1.A 文章开头虽然也介绍了万圣节、圣诞节,但主要介绍的是感恩节的起源以及在这个节日中人们从事的主要活动。 2.C 根据本文的介绍可知,在感恩节,家人团聚并享受美餐是它最突出的特点。 3.C 从字里行间,我们并不能看出作者对感恩节的任何主观性评价,作者只是在进行客观介绍。 4.D 由全文大意可推断出。 22. Most America
34、n families are smaller than the families in other countries.Most American families have one or two parents and one or two children each. Children in the US will leave their parents'home when they grow up.They usually live far from their parents because they want to find good jobs.They often write t
35、o their parents or telephone them.And they often go to visit their parents on holiday. Parents usually let their children choose their own jobs.Americans think it important for young people to decide on their lives by themselves. Children are asked to do some work around their house.And in many fa
36、milies,children are paid for doing some housework so that they learn how to make money for their own use. 31.The size of most American families is that of other countries. A.larger than B.smaller than C.as big as D.as small as 32.When children grow up,they leave their parents'home to .
37、 A.get married B.be free C.find good jobs D.study 33.They visit their parents . A.on weekdays B.on weekends C.at any time D.on holiday 34.Which of the following statements is WRONG? A.Children have the freedom to choose their own job. B.Parents don't ask their children t
38、o do the housework. C.Parents think it important for children to make their own decision. D.When children grow up,they usually live far away from their home. 35.Some parents pay their children for doing housework because . A.children can learn how to make money for themselves B.their children
39、required them to do so C.they are rich D.it is required by law. 参考答案: 31.B.32.C.33.D34.B.35.A. 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了美国的家庭教育问题,他们的家庭模式小,成年后离开父母,且从小做家务培养经济独立的意识. 31.B.细节理解题.根据第一段:Most American families are smaller than the families in other countries可知大多数美国家庭都比其他国家的家庭要小;故选B. 32.C.细节理解题.根据第
40、二段"They usually live far from their parents because they want to find good jobs"可知他们通常远离他们的父母,因为他们想找到好工作;故选C. 33.D.细节理解题.根据第二段:They often write to their parents or telephone them.And they often go to visit their parents on holiday可知他们拜访他们的父母在假期;故选D. 34.B.细节理解题.根据最后一段:Children are asked to do some work around their house可知孩子们被要求在家里做一些工作;故选B. 35.A.细节理解题.根据最后一段:children are paid for doing some housework so that they learn how to make money for their own use可知有些父母因为做家务而付钱给孩子让他们可以学习如何为自己赚钱;故选A.






