ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:16.01KB ,
资源ID:3289566      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3289566.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(四川省成都市梓潼乡中学2022年高一英语下学期期末试题含解析.docx)为本站上传会员【精****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

四川省成都市梓潼乡中学2022年高一英语下学期期末试题含解析.docx

1、四川省成都市梓潼乡中学2022年高一英语下学期期末试题含解析 一、 选择题 1. As we joined the big crowd I got ______ from my friends. A. separated   B. spared  C. lost  D. missed 参考答案: A 2. He asked ________ for the computer. ks5u A. did I pay how much B. I paid how much C. how much did I pay D. how much I paid 参考答案: D 3. I

2、nspired by his scientific curiosity (好奇心) , Alexander Graham Bell, inventor of the telephone, went on to ______ other new inventions, including the photo phone in 1880. A. produce            B. create                C. work          D. do 参考答案: B 4. Our bodies become stronger by taking exercise,

3、  _________, our minds are developed by learning.   A. Probably   B  Likely   C. Similarly   D. Generally 参考答案: C 5. He is strong, brave and _____, honest. A. after all   B. in all   C. above all   D. first of all 参考答案: C 6. Anything _____ could be found has been used to repair the damaged

4、 bridge. A. which   B. that               C. what              D. 不填 参考答案: B 7. After the equipment was introduced; they produced_______ machines this year as the year before. A. as twice many      B. as many twice         C. twice as many    D. twice many as 参考答案: C 8. ―Is this the first t

5、ime you _________Chengdu? ―Yes. It is a very beautiful city! A. have visited      B. are visiting      C. visit        D. visited 参考答案: A 9. —A new film will be on tonight. Will you go to see it? —If you don’t go ,           .          A. so do I                         B. nor do I           

6、            C. so will I                        D. neither will I 参考答案: D 略 10. _______ with them in the afternoon? A. Do you suggest what we should do          B. Do you suggest what should we do  C. What do you suggest should we do           D. what do you suggest we should do 参考答案: D 略

7、 11. He is the man _________ you can turn when you are in trouble. A. that           B. which     C. to whom            D. to him 参考答案: C 12. This factory produces about one million pairs of shoes each year, 60% ____ are sold abroad. A. of them     B. of that C. of whom     D. of which 参考答案:

8、 D 试题分析:考查定语从句。本题定语从句的先行词是one million pairs of shoes,关系代词which指代先行词。A项不是定语从句,whom的先行词必须是人,that不能放在介词的后面。句意:每年这家工厂生产大约100万双鞋子,其中百分之60销往海外。故D项正确。 13. Are you _________ your classmates well? A. getting along           B. get long with C. getting long with        D. getting along with 参考答案: D 1

9、4. The teacher suggested to us that every minute should be made use of ___ our spoken English. A. to improve    B. improve C. improving    D. being improved 参考答案: A 考查非谓语动词。句意:老师建议我们为了提高我们的英语口语每分钟都应该被利用。此处是动词不定式做目的状语,故选A。 15. One learns a language by making mistakes and ______ them. A. correc

10、ts                   B. correct                 C. to correct                  D. correcting 参考答案: D 略 16. Progress so far has been very good. ________, we are sure that the project will be completed on time . A. Besides   B. Therefore   C. However   D. Otherwise 参考答案: B 17. I was really an

11、xious about you. You ______ home without a word.   A. mustn’t leave         B. shouldn’t have left  C. couldn’t have left      D. needn’t leave 参考答案: B 略 18. This book _____ ten units, ______ three mainly revision. A. contains; including          B. includes; containing C. contains; contai

12、ning          D .includes; including 参考答案: A 二、 短文改错 19. 下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。 注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;       2. 只允许修改10处。 Yang Li, a five-year-old girl living next door to me, very clever. Because she is too old to go to school, she often asks me to teach herself to read, write and

13、 draw. She studies hardly and soon she learns a lot of. One evening last month I was doing my English homeworks when she came to my house. She asked me how I learned English. “You would find English a bridge to so much knowledge,” I said. She then wanted to learn English, either. She has learned man

14、y English words so far, but her parents are very grateful to me. 参考答案: 1.very前加 is    2.old-young   3. herself-her   4.hardly-hard 5.a lot of 去 of   6.homeworks-homework    7. how –why 8.would-will    9.either –too   10.but-and 20. 短文改错 (共10小题,每小题1分, 满分10分) 下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加,删除或修改某个单词。

15、 增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写上该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下面划一横线(_),并在该词下面写上修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Today is Mother’s Day. I love Mother too much that I’ve done many things for her. In the morning I bought many flowers with pocket money and put it in the vase as soon

16、 as I returned to home. In the afternoon I went to the market to buy different kind of vegetables and cooked a simple and delicious dinner for my family. After supper, I gave Mother the card that I made by myself and said “Happy Mother’s Day” to her. Then I tell her to pay more attention to her heal

17、thy and not to overwork. I also promised to help her do many housework from today on. Hearing the words, Mother moved to tears. Today is the special day, warm and meaningful. 参考答案: Today is Mother’s Day. I love Mother too much that I’ve done many things for her.                                so

18、 In the morning I bought many flowers with pocket money and put it in the vase as soon as I                                                      them returned to home. In the afternoon I went to the market to buy different kind of vegetables and                                                 

19、          kinds cooked a simple and delicious dinner for my family. After supper, I gave Mother the card that I           but                                                 made by myself and said “Happy Mother’s Day” to her. Then I tell her to pay more attention to                          

20、                          told her healthy and not to overwork. I also promised to help her do many housework from today on. health                                           much Hearing the words, Mother∧ moved to tears.                      was Today is the special day, warm and meaningful

21、        a 三、 阅读理解 21. We all know that nothing lasts forever. It’s changes that have guided the development of our society. Without change, there is no progress, creativity, or encouragement for improvement. Improvement means moving forward. It means making life better. It doesn’t just happen on

22、a large level, across time and culture. It happens to all of us in our daily life, too. And how we react to change determines our results. Fearing the unknown can be a main reason in refusing change. When change is invited, even in the best of condition, it can often be worried. You have every reas

23、on to think that way about the future, because you might not know where you’ll end up. But if your mindset (心态) is right, you can trust that your direction is right. When we learn to manage mindset, paying attention to the positive outcomes, we more often make the most of each change. When we come

24、 across common changes and realize if we can reduce some of the fear, we are better equipped to deal with the new situation. Some changes just prove that your life is moving forward to a new stage—a stage full of new challenges and experiences. Why does change make you frightened? It could be that

25、you haven’t a proper mindset. Here are two tips for managing a proper mindset. Ask for help. Examine your family and your friends, and determine who would be the most equipped to help you with your present life changes. Look for positives. Don’t fight against changes, but do find healthy ways to

26、 deal with these situations. The better you deal with changes, the farther you will leave those around you behind. 8. What can we learn about changes according to the text? A. It can make our mindset better. B. It may bring us improvement. C. It can make us relax. D. It may make us hopeless. 9

27、 What is the main reason for people to refuse changes? A. Always forgetting the past. B. Being satisfied with the present situation. C. Worrying about the unknown. D. Having a good mindset. 10. Which of the following is a proper way to face a new situation? A. Taking some adventures. B. Movi

28、ng your life forward. C. Turning to somebody for help. D. Focusing on surrounding changes. 11. What can be a suitable title for the text? A. The unknown in the life B. People’s attitude to the future C. The importance of being positive D. Welcome the change 参考答案: 8. B    9. C    10. C    11

29、 D 【分析】 这是一篇议论文。文章主要讲了为什么变化让你害怕?可能是因为你没有一个正确的心态。作者介绍了两个正确调整心态的技巧。 【8题详解】 细节理解题。答案定位在第二段Without change, there is no progress, creativity, or encouragement for improvement. Improvement means moving forward.(没有改变,就没有进步,没有创造力,也没有进步的动力。改进意味着前进。)故选B。 【9题详解】 细节理解题。答案定位在第三段Fearing the unknown can be

30、a main reason in refusing change.可知对未知的担忧是人们拒绝改变的主要原因,故选C。 【10题详解】细节理解题。答案定位在Ask for help.部分Examine your family and your friends, and determine who would be the most equipped to help you with your present life changes.可知向别人求助是面对新情况的正确方法,故选C。 【11题详解】 主旨大意题。Why does change make you frightened? It c

31、ould be that you haven’t a proper mindset. Here are two tips for managing a proper mindset.(为什么变化让你害怕?可能是因为你没有一个正确的心态。这里有两个正确调整心态的技巧。)是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了要欢迎改变,故选D。 【点睛】通过对关键词,关键短语或者是关键的句子的把握是解决推理判断题的重要解题方法之一,它们往往隐藏着深层的意思。小题2,答案定位在第三段Fearing the unknown can be a main reason in refusing change.

32、其中unknown是关键词,可知对未知的担忧是人们拒绝改变的主要原因,故选C。 22.    China is a land of bicycles. At least it was back in 1992 when I traveled the country. Back then everyone seemed to be riding a bicycle. Millions of them, all black. Cars were rare. Yet since my arrival in Beijing last year, I've found the opposite is

33、true. There are millions of cars. However, people still use their bicycles to get around. For many, it's the easiest and cheapest way to travel today. Bicycles also come in different color1 s---silver, green, red, blue, yellow, whatever you want.    It's fun watching people biking. They rush quickl

34、y through crossroads, move skillfully through traffic, and ride even on sidewalks(人行道). Bicycles allow people the freedom to move about that cars just can't provide.    Eager to be part of this aspect of Chinese culture, I decided to buy a bicycle. Great weather accompanied my great buy. I immediat

35、ely jumped up on my bicycle seat and started home.    My first ride home was orderly (守秩序的). To be safe, I stayed with a “pack” of bikers while cars on the streets came running swiftly out of nowhere at times. I didn't want to get hit. So I took the ride    Crossing the streets was the biggest pr

36、oblem. It was a lot like crossing a major highway back in the United States. The streets here were wide, so crossing took time, skill and a little bit of luck.    I finally made it home. The feeling on the bicycle was amazing. The air hitting my face and going through my hair was wonderful. I was s

37、itting on top of the world as I passed by places and people. Biking made me feel alive. 68. According to the author, why are bicycles still popular in China today? A. Because they are traditional and safe. B. Because they are convenient and inexpensive. C. Because they are color1 ful and availab

38、le. D. Because they are fast and environment friendly. 69. The author decided to buy a bicycle because he intended__________. A. to ride it for fun                   B. to use it for transport C. to experience local culture           D. to improve his riding skills 70. How did the author feel a

39、bout his street crossing? A. It was boring.                     B. It was difficult. C. It was lively.                      D. It was wonderful. 71. Which of the following best describes the author's biking experience? A. The author enjoyed showing off his biking skills. B. The author was annoyed by the air while riding. C. The author was praised by the other bikers. D. The author took great pleasure in biking. 参考答案: BCBD

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服