ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:11 ,大小:18.13KB ,
资源ID:3280019      下载积分:8 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3280019.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(重庆铁山中学高一英语下学期期末试题含解析.docx)为本站上传会员【a199****6536】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

重庆铁山中学高一英语下学期期末试题含解析.docx

1、重庆铁山中学高一英语下学期期末试题含解析 一、 选择题 1. The helpless tourist had no choice but to _______ for the night at a small hotel.    A. put down      B. put away     C. put up      D. put on 参考答案: C 2. As is shown on the map, Taiwan lies ____the southeast of China. A. in                     B. on            

2、             C. to                               D. at 参考答案: A 3. Mr. Huang will ________ in the movement. A. play a leading part                        B. take parts  C. play leading part                          D. take a part 参考答案: A 4. It is usually the first impression that one _____ t

3、hat _____ a deep impression on others. A. keeps; leaves B. gives; makes C. makes; keeps D. creates; gives 参考答案: B 考查固定搭配。第一空:that one gives作the first impression的定语从句,give an impression“给……的印象”;第二空:第二个that为强调句的连接,make a deep impression on sb.“给某人留有深刻印象”。故选B。 5. I’m afraid he’s more of a talke

4、r than a doer, which is _____he never finishes anything.     A. that               B. when         C. where            D. why 参考答案: D 6. --- How long have you retired, Grandpa? --- Well, four years. But you know, I _______ in the middle school for over forty years. A. have taught        B.taug

5、ht          C. had taught  D. teach 参考答案: B 7. Is this museum ______ you worked a few years ago?   A. where           B. the one                          C. which                             D. the one where 参考答案: D 8. ―I’m quite tired. I can’t walk any farther, Jenny! —______, Tommy. You c

6、an do it!   A. No problem          B. No hurry                 C. Come on                D. That’s OK  参考答案: C 9. The best times to visit Shangri-la are spring and autumn ___ the temperature is at its mildest. A. where         C. when           C. on which           D. in that 参考答案: C 10. —W

7、hose advice do you think I should take? —______. A. It’s up to you       B. You speak      C. That’s it      D. You got it 参考答案: A 11. They were always very strict         their children        their behavior. A. about; with B. at; in          C. for; with   D. with; in 参考答案: D 12. The s

8、cientists have made _______ possible for us to communicate with each other more easily. A. it   B. that    C. this    D. them 参考答案: A 13. -There was thick haze(雾霾) in our city this spring. What do you think of it?    -I think ____ cars we drive, ___ pollution our city will have.  A

9、 the fewer; the fewer  B. the fewer; the less  C. the more; the fewer;  D. the more; the less  参考答案: B 14. I’m sorry, but I didn’t mean to keep you waiting here for a long time. Can you______ me? A. forgive    B. satisfy C. apologize D. gain 参考答案: A 15. Is this the factory _____ a lo

10、t of students visited yesterday? A. the one                           B. which                     C. who                                  D. whom 参考答案: B 16. Doris’ success lies in the fact _______she is co-operative and eager to learn from others. A. which       B. that              C. when

11、             D. why 参考答案: B 17. Only when the war was over in 1918          to get back to work.    A. he is able B. is he able    C. he was able     D. was he able 参考答案: D 18. -Sorry for keeping you waiting. -Never mind. I________ here only a few minutes. A. came         B. come       

12、  C. was         D. have  been 参考答案: D 二、 短文改错 19. 下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加,删除或修改某个单词。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。     修改:在错的词下面划一横线(_),并在该词下面写上修改后的词。     注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Jin Jing,     Your problem is common one among middle school studen

13、ts. Maybe the following advices can help you. First in all, believe in yourself. Your greatest problem is that you don’t have self-confidence. The first thing you must do is to smile at your classmates. One smile speaks loud about your wish to make the friends than any word. Your smile will show tha

14、t you are friendly to him. Next, trying talking with a student who is as shy as you or who share the same interest with you. You can discuss your studies with a classmate, and you can also talk about your hobbies as well. Unless someone is in trouble, you should be ready to help him or her. Once you

15、 have confidence, you can make as many friends as possibly.                                                                 Yours,                                                                  Lily 参考答案: Your problem is ∧common one among middle school students. Maybe the following           

16、      a advices can help you. First in all, believe in yourself. Your greatest problem is advice                     of that you don’t have self-confidence. The first thing you must do is to smile at your classmates. One smile speaks loud about your wish to make the friends than any louder

17、word. Your smile will show that you are friendly to him. Next, trying talking with them         try a student who is as shy as you or who share the same interest with you. You can discuss shares your studies with a classmate, and you can also talk about your hobbies as well. Unless someone i

18、s in trouble, you should be ready to help him or her. Once you have When confidence, you can make as many friends as possibly. possible                                                                         Yours,                                                                        Lily  

19、 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Three years before, I visited the Great Wall with my parents. In the way to the Great Wal

20、l, we met a foreign lady. She was happily handing out pencils to friendly students which were talking with her. My mother was asked me to chat her. Without the second thought, I begin to talk about the warm weather with her. We quickly became friend. I learned that she came to China by herself, so

21、she didn’t feel lonely with so many kind people around. Thought highly of my spoken English, she gave me a pencil made in Canada. 参考答案: Three years before, I visited the Great Wall with my parents. In the way to the Great Wall,              ago                                     On we met a fo

22、reign lady. She was happily handing out pencils to friendly students which were                                                              who/that talking with her. My mother was asked me to chat∧ her.                                         with/to   Without the second thought, I begin to

23、talk about the warm weather with her. We quickly              a               began                       became friend. I learned that she came to China by herself, so she didn’t feel lonely with so many       friends                                   but kind people around. Thought highly o

24、f my spoken English, she gave me a pencil made in Canada. Thinking 【分析】 这是一篇记叙文。记叙了作者三年前和父母参观长城遇到一位外国女士,并和她成为朋友的故事。 【详解】1.考查副词。句意:三年以前,我和我的父母去参观长城。从现在来看的一段时间以前要用"ago";从过去来看的某一段时间以前才用"before",这里指的是从现在来看的“三年以前”,故将"before"改为"ago"。 2.考查介词。句意:在去长城的路上,我们遇见了一位外国的女士。“在.......的路上”用"on one's way to",故将的I

25、n改为On。 3.考查定语从句连接词。句意:她正在分发一些铅笔给那些正在和她谈话的友好的学生。这是一个定语从句修饰先行词friendly students,指人,且先行词在从句中作"were talking with"(谈话)的主语,所以关系代词用"who/that"。故which改为who/that。 4.考查动词时态语态。句意:我的妈妈要求我去和她聊天。was asked(被要求),表被动,这里是“妈妈要求我”,是主动,故用短语ask sb to do sth.(要求某人去做某事),用一般过去时asked,故去掉was。 5.考查固定短语。句意:我的妈妈要求我去和她聊天。短语chat

26、 with sb(和某人聊天),故在chat后加with/to。 6.考查固定短语。句意:我想都没想就开始和她谈论温暖的天气。短语without a second thought“毫不犹豫;不假思索”。故the改为a。 7.考查动词时态。句意同上。根据上文可知故事发生在三年前,故应用一般过去时。故begin改为began。 8.考查名词的数。句意:我们很快成了朋友。friend为可数名词,此处数量大于一应用复数形式,故friend改为friends。 9.考查连词。句意:我知道她是一个人来中国的,但是有那么多善良的人在身边,她并不感到孤独。根据语境可知上下文为转折关系,故so改为but

27、 10.考查非谓语动词。句意:她对我的英语口语评价很高,给了我一支加拿大铅笔。本句中think做非谓语动词与逻辑主语she构成主动关系,故应用现在分词,故Thought改为Thinking。 【点睛】定语从句中的关系词选择,可考虑以下几点: 1、看清楚先行词的意义,就是理清先行词是指人、指物、时间、地点、原因。指物时不能用who或whom,指人时通常不用which等等。 2、看清楚关系词的句法功能,就是理清关系词是担任什么句子成分,是作主语还是宾语、是作定语还是状语等等。作定语通常用whose,有时也用which。作状语要用when, where, why。 3、看清楚定语从句的种

28、类,就是理清是限制性定语从句还是非限制性定语从句。that、why通常不引导非限制性定语从句。 4、看清楚文体,就是理清是正式文体,还是非正式文体。是书面语体还是口语体。 如第三小题,这是一个定语从句修饰先行词friendly students,指人,且先行词在从句中作"were talking with"(谈话)的主语,所以关系代词用"who/that"。故which改为who/that。   三、 阅读理解 21.   Laws that would have ensured pupils from five to 16 received a full financial ed

29、ucation got lost in the ‘wash up’. An application is calling on the next government to bring it back.   At school the children are taught to add up and subtract(减法) but, extraordinarily, are not routinely shown how to open a bank account — let alone how to manage their finances in an increasingly c

30、omplex and demanding world.   Today the parenting website Mumsnet and the consumer campaigner Martin Lewis have joined forces to launch an online application to make financial education a compulsory element of the school curriculum in England. Children from five to 16 should be taught about everyth

31、ing from pocket money to pensions, they say. And that was exactly the plan preserved in the Children, Schools and Families bill that was shelved by the government in the so-called “wash-up” earlier this month — the rush to legislation before parliament was dismissed. Consumer and parent groups belie

32、ve financial education has always been one of the most frustrating omissions of the curriculum.   As the Personal Finance Education Group (Pfeg) points out, the good habits of young children do not last long. Over 75% of seven- to 11-year-olds are savers but by the time they get to 17, over half of

33、 them are in debt to family and friends. By this age, 26% see a credit card or overdraft(透支) as a way of extending their spending power. Pfeg predicts that these young people will “find it much harder to avoid the serious unexpected dangers that have befallen many of their parents' generation unless

34、 they receive good quality financial education while at school.”   The UK has been in the worst financial recession(衰退)for generations. It does seem odd that — unless parents step in — young people are left in the dark until they are cruelly introduced to the world of debt when they turn up at univ

35、ersity. In a recent poll of over 8,000 people, 97% supported financial education in schools, while 3% said it was a job for parents.   63. The passage is mainly about _____________. A. how to manage school lessons     B. how to deal with the financial crisis C. teaching young people about money

36、    D. teaching students how to study effectively 64. It can be inferred from the first two paragraphs that __________. A. the author complains about the school education B. pupils should not be taught to add up and subtract C. students have been taught to manage their finances D. laws on finan

37、cial education have been effectively carried out 65. According to Pfeg, ___________. A. it is easy to keep good habits long    B. teenagers spend their money as planned C. parents are willing to pay the debt for their kids D. it will be in trouble if the teenagers are left alone 66. A poll i

38、s mentioned to ___________. A. stress the necessity of the curriculum reform B. show the seriousness of the financial recession C. make the readers aware of burden of the parents D. illustrate some people are strongly against the proposal 参考答案: CADA 略 22. “Can I hug you?” community nurse Joy

39、ce Jebambula asks with a smile as she welcomes me back to her village. “Of course,” I say as I put my arms around her. It’s an unbelievable moment. Just at the height of the outbreak more than a year ago, there was an “avoid body contact” rule here. It’s now been removed. One of the most challengin

40、g parts of reporting this outbreak over the past 18 months is that I haven't been able to touch anyone in the worst-affected countries. When Ebola(埃博拉病毒) survivors described in tears describing losing their families, I had to almost sit on my hands to avoid reaching out to comfort them. The outbrea

41、k was declared over in Sierra Leone on 7 November. I returned for the celebrations. But despite reaching this long-awaited milestone, all is not well. Ibrahim Koroma, 21, clings to (紧紧抓住) his survivor's certificate (证明) outside the home. All 17 of his family are now dead. The certificate is one of

42、his most prized possessions. "He does not pose any risk to the community" it reads. Ibrahim tells me how his landlord has allowed him to stay in one of the rooms of his former family home until the end of the year. He says he doesn't know what he'll do after that. He does some part-time work, relyi

43、ng heavily on help from neighbors. His two little sisters and little brother died in the very room where he now sleeps. He says he often lies awake thinking about them, feeling very bad. The Ebola outbreak in West Africa was the worst on record. In past outbreaks there had only been a few hundred d

44、eaths and a few hundred survivors. It was thought Ebola could live for only three months. But research has now shown it can linger for at least nine months. Scientists are still trying to find how long it could be infectious. 29. When interviewing Ebola survivors the author _______.    A. couldn’t

45、 touch them with hands.    B. kept comforting them with hands    C. held their hands to show sympathy    D. couldn’t help comforting them with hands 30. Ibrahim Koroma values his certificate because it_________    A. is a sign of his contributions    B. shows he is a healthy person    C. has

46、been the only one for patients so far    D. is a great honor to have it in his village 31. We can learn from the passage that___________    A. Ebola can only survive a few days    B. Ibrahim’s neighbours treat him badly    C. Ebola still influences Ibrahim’s life    D. there were once 17 peopl

47、e in Ibrahim’s family 参考答案: 29.A 30.B 31.C 试题分析: 本文讲述作者在西非采访埃博拉病毒幸存者时,亲眼目睹了埃博拉病毒对于西非造成的巨大影响; 29.A 考查细节理解题。根据第二段提到When Ebola(埃博拉病毒) survivors described in tears describing losing their families, I had to almost sit on my hands to avoid reaching out to comfort them可知我避免碰触他们的手来安慰他们,故选A项。 30.B 考查

48、细节理解题。根据第四段提到The certificate is one of his most prized possessions. "He does not pose any risk to the community" it reads.这个证书是他最自豪的财产,并社区没有带来任何风险,故选B项。 31.C 考查推理判断题。根据第四段提到All 17 of his family are now dead.可知D错误;根据第五段He does some part-time work, relying heavily on help from neighbors.可知B错误;根据六段提到In past outbreaks there had only been a few hundred deaths and a few hundred survivors可知A错误;根据第六段提到His two little sisters and little brother died in the very room where he now sleeps. He says he often lies awake thinking about them, feeling very bad可知这个病毒影响他的生活,故选C项。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服