1、 Module 2 Fantasy Literature (时间:120分钟 满分:150分) 第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.Where does this conversation most probably take place? A.In a restaurant. B.In a shop. C.In a vegetable
2、 market. 2.What did the man do last night? A.He went to visit a friend. B.He went to say goodbye to his friend at the airport. C.He went to another city with his friend. 3.What can we learn about the man from the conversation? A.He enjoys using emails. B.He often receives letters from his friends. C
3、.He never writes letters to his friends. 4.At what time does the next plane to London leave? A.10:00. B.11:00. C.12:00. 5. What's the man's problem? A.He isn't feeling well. B.He is caught in bad weather. C.He has to change his travel plan for cold weather. 第二节(共15小题; 每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对
4、话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6至7题。 6.Why didn't the man go to work? A.Because he had a party for Bill. B.Because he had to say goodbye to David. C.Because he drank too much and felt terrible. 7.When did Bill's wif
5、e have a baby girl? A.This morning. B.Last night. C.The night before last. 听第7段材料,回答第8至10题。 8.What didn't the man do yesterday? A.He didn't see a film. B.He didn't watch a football game. C.He didn't go dancing. 9.Whom did the man go dancing with yesterday evening? A.His family. B.His girlfriend. C.T
6、he woman. 10.What can we learn from the conversation? A.The man had a bad time last night. B.The man doesn't like dancing. C.The man didn't go home until midnight last night. 听第8段材料,回答第11至12题。 11.What are they talking about? A.A film. B.A book. C.A speech. 12.Why does the woman NOT like it? A.Becaus
7、e it is too real. B.Because it is all imaginary. C.Because it is all about science. 听第9段材料,回答第13至16题。 13.What are the two speakers talking about? A.How to celebrate their son's birthday. B.How to spend their weekend. C.Where to play on the weekend. 14.What will the two speakers buy for their son? A.
8、Some clothes. B.A birthday cake. C.Some model toys. 15.Where will the two speakers go this Saturday? A.The park. B.The library. C.The zoo. 16.Where will they have lunch this Saturday? A.In a hotel. B.In a KFC. C.At home. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.What did the first American president do for the White Ho
9、use? A.He helped choose the land. B.He designed it by himself. C.He found out the best designer. 18.When did the American president begin to live in the White House? A.In 1792. B.In 1800. C.In 1812. 19.Why did James Hoban rebuild the White House? A.Because it became too worn out. B.Because it was no
10、t beautiful enough. C.Because it was badly destroyed. 20.Who officially gave the building the name “White House”? A.George Washington. B.Theodore Roosevelt. C.John Adams. 听力材料: Text 1 W: Are you ready to order now? M: I'll have tomato soup, roast beef, mashed potatoes andpeas. Text 2 W: I expected y
11、ou'd come to my birthday party yesterday. M: I'm terribly sorry, Susan. I had to see off a friend ofmine at the airport last night. Text 3 W: I got two letters and eight emails from old friends this week. M: Oh, really? I seldom hear from anyone. But I neverwrite, either. Text 4 M: At what time does
12、 the next plane to London leave,please? W: The next one is flight 12 at eleven,gate 10. Text 5 W: What's the matter with you today? M: I'm not sure. I think I'm coming down with a cold. Text 6 W: Hi! Mark, this is Barbara. Why didn't you cometoday? M: Oh,we had a party for David to say goodbye to hi
13、mlast night. And I'm afraid I drank too much. I feltterrible when I woke up this morning. W: That's too bad. You'll be careful next time. M: Anything new at office? W: No,nothing special. Oh yes, Bill's wife had a baby last night. He said both his wife and daughter were fine. He was very happy. M: T
14、hat's wonderful! We've got to celebrate! W: Yes,we certainly will. Do you think you can make it tomorrow? M: Sure,I will get everything ready then. W: I hope so and I also hope you take good care of yourself and don't drink too much again. M: Thank you. See you then. W: See you! Text 7 W: What did
15、you think of the film yesterday? M: Boring. I left the cinema before the film ended. W: What did you do then? M: I went to a dance party with my girlfriend. W: What time did you come back home? M: When the dance party ended, it was very late, aboutmidnight. W: It seems that you have a good time ther
16、e. M: Yes. W: Now it's time for us to work. Let's get down to business. Text 8 W: How do you find Harry Potter? M: Wonderful. I think it is the most exciting novel I haveread. W: Really? M: Yes. Don't you think so? W: Well,nothing in the book is real. They are all imaginary. I felt quite disappointe
17、d after reading it. M: But it is a reflection of the future we may have. Scienceis so powerful. Something magical now may turn outto be true in the future. W: Well,I don't deny that. But I still do not like it. Furthermore,I think the book is too childish to read. M: Childish? It is a book enjoyed b
18、oth by children and adults; many college students study it for their graduation papers. W: Really? I might read it again. Text 9 W: Our son's birthday is in three days' time. How shallwe celebrate it, dear? M: I think we should buy some toys for him. W: Do you think so? M: Yes, he enjoys playing wit
19、h planes, model cars andboats. How about buying some for him? W: Yes, I agree. M: But I don't think it's enough only to buy something forhim. W: What else do you want to do for him? M: You know,it's right on Saturday. We are all free thatday. Let's take him to the zoo. W: Good idea. It's a long time
20、 since we went out together. M: Let's take him to the zoo in the morning and then haveour lunch together in a KFC. W: Our son will be mad with joy to hear it. M: I think he will. Text 10 The first American President, George Washington, worked with the city planner Pierre L'Enfant to choose the land
21、for the new presidential home. A competition was held to find a building designer. Nine plans were considered, and the architect James Hoban won. Construction began in 1792. The first president to live there was John Adams. He and his wife Abigail moved into the White House in 1800. During the war o
22、f 1812,British troops burned most of the inside of the White House. James Hoban helped rebuild it. Over the years,each president has made changes or additions to the building. The White House walls are made of stone that is painted white. But the famous building has had other names over time, includ
23、ing the President's House and the Executive Mansion. In the early 1900s, President Theodore Roosevelt made the White House its official name. In the 1930s,President Franklin Roosevelt decided to rebuild and expand part of the building that became known as the West Wing. Some of the public rooms in t
24、he White House are named colours. There is the Blue Room, the Green Room and the Red Room. 答案: 1-5 ABCBA 6-10 CBBBC 11-15 BBACC 16-20 BABCB 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 A If you love adventure and excitement, then Erin Hunter's best-selling Warriors
25、 series is for you. The fantasy books follow four cat clans(家族) as they try to survive in the wilderness. In the latest book, Thunder Clan warrior Ashfur has been mysteriously murdered. This sets three warrior cats named Holly leaf, Lion blaze and Jay feather on a journey to find the killer. The thr
26、ee friends must deal with other problems, too. Jay feather is searching for his parents, but he must make up many lies to find them. Holly leaf encounters her own obstacles when her clan refuses to follow the warrior code. And Lion blaze discovers some unbelievable secrets. All the while, the cats f
27、ace many dangers and the chance that another warrior will disappear forever. “Erin Hunter” is really a pen name for Victoria Holmes and two other authors, Kate Cary and Cherith Baldry. They chose Hunter to cover the three of them because of Redwall, a very successful book written by Brian Jacques. I
28、t is a similar animal fantasy about rats and mice. Because Warriors was going to fit into that bracket,_they wanted their books to go onto the bookshelves next to his. So they needed a name that would be close to Jacques alphabetically(按字母排序地). Hunter fits perfectly. “My favorite character is Jay fe
29、ather. You never know if he is on the side of the angels or not. He's got a quite dark side. In terms of the cat that I would like to be my best friend, that would be Cinderpelt. She is so cool. She has a great sense of humor and she is a good medicine cat. Even if she wanted to be a warrior, she wi
30、ll make the best of her destiny. I really admire that in her,” said Victoria Holmes. 21.The three warrior cats go on a journey mainly to ________. A. survive in the wilderness B. protect another warrior from disappearing C. find the killer that murdered Ashfur D. look for some adventure and exciteme
31、nt 答案与解析:C 细节理解题。从第一段最后两句可知本题答案:这三个武士猫踏上旅程是为了找出杀害Ashfur的凶手。 22.From the second paragraph, we can learn that ________. A. Jay feather likes to tell lies and is unreliable B. the warrior code of Holly leaf's clan is terrible C. the journey is not easy for the three cats D. there are lots of unbelievab
32、le secrets among the clans 答案与解析:C 推理判断题。第二段主要介绍了这三个武士猫将要面对的危险,由此可见它们的旅程是不轻松的。 23.The underlined word“bracket” in the third paragraph most probably means “________”. A. range B. level C. angle D. species 答案与解析:A 词义猜测题。第三段主要介绍本书的作者笔名的由来:Erin Hunter是三位作家的化名。他们起这个名字是由于之前的一本关于老鼠的奇幻小说。他们书中的人物也属于这一类。因此bra
33、cket的意思是“范围”,与range同义。 24.Which of the following is NOT mentioned about Cinderpelt? A. She has a sense of humor. B. She is on the side of the angels. C. She makes the best of her destiny. D. She is a good medicine cat. 答案与解析:B 推理判断题。本题就书中人物Cinderpelt进行判断,答案出现在第四段。 B “I don't speak English”―these are
34、 the first words I learned when I came to America. Soon I was able to pronounce the four words clearly, and said them whenever an American tried to talk to me. This answer was very effective (有效的) at ending our conversation and saving me from another uncomfortable situation, or I would have to commu
35、nicate in a language that I was not familiar with. Before coming to the States, I thought I knew English pretty well. But the truth is that the grammar-based and vocabulary-based English that is taught in overseas (海外的) schools is not the English people speak in America. But fear not! Once you are i
36、n America, you can immediately begin to bridge the gap (弥补差距) between the learned English that you have already known, and the spoken English that is all around you. To do this, first of all, it is important not to fear when you realize that you may not be as prepared for daily communication as you
37、thought. For me, as soon as I stopped worrying about my accent and started speaking, I made rapid progress. Often the people didn't notice my mistakes because they were so glad to finally be able to communicate with me. Another good idea is to listen carefully and pay attention to the way in which i
38、deas are expressed. For example, if you are working hard and you want to stop working and rest for a little while, you can either say “I would like to stop working and rest for a while” or “I want to take a quick break from work”. The first sentence, I quickly learned, sounds dry and too formal for
39、any kind of communication, while the second is an idiom(成语) that is widely used in American English conversation. Finally, use what you have already known―the vocabulary, the grammar and the spelling. Try to use these into the spoken language for more impressive and accurate(精确的) speaking results. 2
40、5.What's the main idea of this passage? A. You'd better say “I don't speak English” in the USA. B. How you can improve your spoken English in the USA. C. Idioms are widely used to express your ideas in the USA. D. Listening is the best way to improve your spoken English in the USA.B 主旨大意题。从第三段开始可以看出
41、作者谈论的都是如何提高口语水平,故答案选B。 26.At first the writer preferred to use the sentence “I don't speak English” to ________. A. admit he is a foreigner B. save much time for himself C. prevent himself from being laughed at D. avoid getting upset in communicating with others 答案与解析:D 推理判断题。根据第一段第三句“This answer wa
42、s very effective at ending our conversation and saving me from another uncomfortable situation, or I would have to communicate in a language that I was not familiar with.”可知D项正确。 27.What's the problem with the English taught outside the English-speaking countries? A. It is quite different from what
43、the natives speak. B. It is taught in boring and wrong grammar. C. It has nothing to do with English. D. It has a too small vocabulary. 答案与解析:A 细节理解题。根据第二段第二句“But the truth is that the grammar-based and vocabulary-based English that is taught in overseas schools is not the English people speak in Am
44、erica.”可知学校教的英语与当地人说的不一样,故选A。 28.When did the writer make rapid progress in spoken English? A. As soon as he paid attention to the way Americans spoke. B. The minute he found what has been learned useless. C. The moment he got rid of the fear of speaking. D. Immediately he arrived in the USA. 答案与解析:
45、C 细节理解题。根据第三段第四句话“For me,as soon as I stopped worrying about my accent and started speaking,I made rapid progress.”可知答案C正确。 C It's a story as old as love itself: Boy meets girl; boy accidentally shoots girl after mistaking her for a deer while high on drugs; girl falls in love with boy. Audrey Mayo
46、says she had known Matthew Webb for a few weeks before he shot her in the leg and nearly killed her, but it was on that fateful day that they officially became a couple. Mayo, 24, and Webb, 23, both of LaFayette, Georgia, were hanging out on the roof of Webb's mom's house when Webb spotted some deer
47、 He quickly grabbed his gun and headed into the woods. A short while later Mayo said she thought she heard Webb call out to her, asking her to bring him his knife. She walked across the street towards his location, and Webb mistook Mayo's movement for a deer and fired a single shot. The next thing
48、Mayo knew, she woke up in a hospital bed with Webb sitting beside her. Audrey's mom Mary, who works as a nurse at another hospital, thought her daughter would die. Even surviving could mean permanent brain damage. Mary even let Matthew move in so he could help take care of Audrey during her recovery
49、 period. Though the family refuses to hold the incident against Webb, the local authorities are not so forgiving. He was arrested on charges of firing a gun within 150 feet of a road. He also faces several hunting violation and drug charges after admitting he was high on “several illegal drugs” at t
50、he time of the shooting. Audrey, however, insists the two will continue to love each other. 29.What does the underlined word “spotted” mean in the third paragraph? A. Heard. B. Found. C. Caught. D. Fired. 答案与解析:B 词义猜测题。根据下文“He quickly grabbed his gun and headed into the woods.”可知Matthew发现了一些鹿。hear听到






