ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:31 ,大小:108.04KB ,
资源ID:2189740      下载积分:12 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/2189740.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(河南省开封市2021届高三英语上学期第一次模拟试试题.doc)为本站上传会员【天****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

河南省开封市2021届高三英语上学期第一次模拟试试题.doc

1、河南省开封市2021届高三英语上学期第一次模拟试试题 河南省开封市2021届高三英语上学期第一次模拟试试题 年级: 姓名: 31 河南省开封市2021届高三英语上学期第一次模拟试试题(含解析) 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,考生作答时,将答案答在答题卡上(答题注意事项见答题卡),考试结束后,将本试题卷和答题卡一并交回。 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节书,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分;满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话治有一个'小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选

2、项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15 答案是C. 1. What does the woman need to buy for skiing? A. Gloves. B. A scarf. C. Sunglasses. 2. What is the man doing? A. Reading a book. B. Sleeping. C. Playing games. 3. Why can't

3、the man go to the concert on Friday night? A. He will go to see a movie. B. He will eat with his cousins. C. He will be away in downtown. 4. Where does the conversation probably take place? A. At a doctor's. B. At a police station. C. At a supermarket. 5. What are the speakers mainly discussi

4、ng? A. How to sort out rubbish. B. How to. ensure city safety. t C. How to protect the environment. 第三节(共15/h题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下0.5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的;A、B、C三个 选项中选出最佳项;并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料;回答第6,7题。 6. What is the probable relatio

5、nship between the speakers? A. Teacher and student. B. Father and daughter. C. Glassmates. 7. Which class did the girl like best? A. English. B. Art. C. Chemistry. 听第7段材料,個答第8、9题。 8. What does the girl think of the visit to the weather forecasting station? A. Meaningful. B. Tiring. C. Worthles

6、s. 9. Which place did the girl go to last year? A. A museum. B. A garden. C. A sports center. 听第8段材料,回答第10至12题。 10. How might Karen feel about Jim's present? A. Bored. B. Satisfied. C. Surprised. 11. What will the man give Karen? A. A DVD. B. A book. C. A necklace. 12. What will the woman

7、do tomorrow? A. Go shopping with the man. B. Attend Karen’s party; C. Pick up the man. 听第9段材料,回答第13至16题。 13. What is the woman’s opimori oh Mark Twain's biography? A. It's informative. B. It's difficult. C. It's boring. 14. Which place inspired the fictional town in Mark Twain's book? A. Ne

8、w Orleans. B. Hannibal. C. New York City. 15. What happened to Mark Twain in 1859? A. He met Horace. B. He left his hometown. C. He became a steamboat pilot. 16. How did Mark Twain get his pen name? A. It came from his job. B. It was given by his father. C. It was suggested by pilot Horace.

9、 听第10.段材料,回答第17至20题。 17. Why can the speaker find ships quickly? A. He teams the history of ships from books. B. He user the latest equipment. C. He is a professional driver. 18. What is the speaker's book about? A. Some professional drivers. B. His hobbies. C. Fishermen's experiences. 19.

10、 What is the speaker doing now? A. Looking for the history of The Seabird. B. Trying to get gold from a sunken ship. C. Doing research on rocks. 20. How did the speaker learn to dive? A. By joining a diving club. B. By going on a diving holiday. C. By teaching himself. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

11、 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 A The OECD is a global economic forum working with 38 member countries (including UK, US, Canada, Australia, Belgium, etc.) and more than 100 emerging and developing economies to make better policies for better lives. Our miss

12、ion is to promote policies that will improve the economic and social well-being of people around the world. We provide a unique forum in which governments work together to share experiences on what drives economic, social and environmental changes, seeking solutions to common problems. We aim to im

13、prove our efficiency and effectiveness; staff members are encouraged to actively contribute to this goal. What do Young Professionals do? The Young Professionals Program (YPP) brings talented young professionals into the OECD to work and develop their career with the guidance of senior colleagues.

14、 The Program lasts two years during which our Young Professionals (YPs) work with experienced and enthusiastic people, representatives of a rich diversity of cultures, languages and professional backgrounds. They work with senior national policy makers who participate in the OECD's technical and p

15、olicy meetings each year. Are you an ideal candidate for this Program? First, to be qualified, you must satisfy these 2 criteria: • be born on or after 30 September 1989 (exceptions will be made for nationals of OECD member countries which have compulsory military service) • have an OECD member

16、 country nationality Then you should have: • an advanced academic degree in a subject of relevance to the OECD's work • a minimum of two years’ full time professional experience in related fields for candidates with Master's degree(s) • strong quantitative and analytical skills demonstrated by a

17、cademic achievement • knowledge of country policies and institutions and an understanding of political and reform processes For more information, please contact us at www. oecd. org/social-media. 1. What is special about OECD? A. It's a website working for 38 countries. B. It establishes some p

18、olicies beneficial to economy. C. It is aimed at improving the economic situations globally. D. It offers more job opportunities to those loving sharing experiences. 2. What can we learn about Young Professionals? A. They're young and really smart. B. They're talented and rich experienced. C.

19、They're skilled people in a certain area. D. They're gifted young people in a specific field. 3. Who is qualified to apply for YPP? A. A 26-year-old American accountant. B. A 34-year-old Canadian doctor. C. A 31-year-old economics PHD. D. A 35-year-old Australian teacher. 【答案】1. C 2. D

20、3. A 【解析】 这是一篇应用文。文章主要内容是经合组织招贤纳士的广告。 【1题详解】 细节理解题。根据文章第一段“The OECD is a global economic forum working with 38 member countries (including UK, US, Canada, Australia, Belgium, etc.) and more than 100 emerging and developing economies to make better policies for better lives.”(经合组织是一个全球经济论坛,与38个成员

21、国(包括英国、美国、加拿大、澳大利亚、比利时等)和100多个新兴和发展中经济体合作,为改善生活制定更好的政策。)和“We provide a unique forum in which governments work together to share experiences on what drives economic, social and environmental changes, seeking solutions to common problems.”(我们提供了一个独特的论坛,让各国政府共同努力,分享推动经济、社会和环境变化的经验,寻求解决共同问题的办法。)可知,这个组织的

22、特别之处在于它的目的是改善全球的经济状况。故选C。 【2题详解】 细节理解题。根据What do Young Professionals do?部分的“The Young Professionals Program (YPP) brings talented young professionals into the OECD to work and develop their career with the guidance of senior colleagues.”(青年专业人员计划将有才华的年轻专业人员引入经合组织,在资深同事的指导下工作和发展自己的职业生涯。)以及“with exp

23、erienced and enthusiastic people, representatives of a rich diversity of cultures, languages and professional backgrounds.”(与经验丰富、热情高涨的人士合作,他们代表着丰富多样的文化、语言和专业背景)可知,他们是在某一特定领域有天赋的年轻人。故选D。 【3题详解】 推理判断题。根据Are you an ideal candidate for this Program?部分的“be born on or after 30 September 1989”(1989年9月30

24、日或之后出生)和“a minimum of two years’ full time professional experience in related fields for candidates with Master's degree(s)”(硕士学位候选人在相关领域至少两年的全职专业工作经验)可知,年龄需要小于31(2020-1989)周岁,且有工作经验。A项:26岁的美国会计师。符合要求。故选A。 B Frightful had not been quite two weeks old when she first saw Sam Gribley. Small as she wa

25、s, she had attacked him as he carried her to the ground. "I'm going to call you Frightful,'' he had said. Then he carried her to a tree. This was Sam's home. He fed her four and five times a day. Before long, Frightful thought of him as her mother. He cared for her like a peregrine falcon (游隼) moth

26、er would. When she was older, Sam made a perch (栖木)for her and placed her on it. He taught her to fly to his hand. When she was full-grown, he took her hunting with him. At night and on winter days, she perched on his bedstead and warmed herself by the fireplace. On summer days, she would sit on he

27、r perch outside and watch the birds and busy Sam. Patiently she waited for him to take her hunting. It was her greatest pleasure. She loved the sky and the winds. Frightful was an excellent hunter who rarely missed. The food was shared. Their lives depended on each other. Frightful wanted to fly b

28、ut she could not see. Blindfolded, she had traveled with two strange men for several days. One of them had taken her from the perch beside the tree. She looked at him before he covered her head. She must find Sam again now. Sam had begged the man not to take her away, but he had pushed Sam aside a

29、nd earned her. A door had closed, and she was inside a truck. The motor was moving. A falcon bell tinkled (叮当作响) nearby. A sharp-shinned hawk (条纹鹰)had shifted his feet. A prairie falcon called out a single note. They, like herself, were sensing the direction of the moving car. Several feedings late

30、r, the second man put Frightful on a perch in a forest. The prairie falcon and sharp-shinned hawk were there, too. Although they would readily attack her, she was not afraid of them. Frightful was a peregrine falcon. She was faster than any other bird. Her long pointed wings, wide shoulders, and str

31、ong body were sculpted by the wind, the open sky, and the nature of her ancestral birds. 4. What was Frightful like when Sam met her for the first time? A. Big. B. Cute. C. Weak. D. Aggressive. 5. What did Frightful think of Sam? A. She feared him. B. She felt he was cruel. C. She considered hi

32、m as her family. D. She thought he made her work hard. 6. What happened to Frightful later? A. She attacked robbers. B. She had a narrow escape. C. She was taken away from Sam. D. She was sold to strangers by Sam. 7. What will Frightful probably do next? A. Learn how to fly faster. B. Try to co

33、me back to Sam. C. Fight against the two men. D. Get on well with other birds. 【答案】4. D 5. C 6. C 7. B 【解析】 这是一篇记叙文。文章主要讲述了Sam和一只名叫Frightful的游隼的故事。 【4题详解】 推理判断题。根据文章第一段“Frightful had not been quite two weeks old when she first saw Sam Gribley. Small as she was, she had attacked him as

34、 he carried her to the ground.”(Frightful第一次见到萨姆·格里布利时还不到两个星期。她个子虽小,却在他把她抱到地上时袭击了他。)可推知,Frightful第一次见到Sam时有侵略性。故选D。 【5题详解】 细节理解题。根据文章第二段“He fed her four and five times a day. Before long, Frightful thought of him as her mother. He cared for her like a peregrine falcon mother would.”(他一天喂她四、五次。不久以后

35、她把他当作她的母亲。他像游隼妈妈一样照顾她。)可知,Frightful认为Sam是家人。故选C。 【6题详解】 细节理解题。根据文章第七段“Sam had begged the man not to take her away, but he had pushed Sam aside and earned her.”(萨姆曾央求那个男人不要把她带走,但他却把萨姆推到一边,抓住了她。)可知,她被人从萨姆身边带走了。故选C。 【7题详解】 推理判断题。根据文章倒数第三段“She must find Sam again now.”(她现在必须再找到萨姆。)和文章最后一段“Frightful

36、 was a peregrine falcon. She was faster than any other bird. Her long pointed wings, wide shoulders, and strong body were sculpted by the wind, the open sky, and the nature of her ancestral birds.”(Frightful是一只游隼。她跑得比其他任何鸟都快。她那又长又尖的翅膀、宽阔的肩膀和强壮的身体,都是由风、开阔的天空和她祖先鸟类的天性所塑造的。)可推知,Frightful可能会回到Sam身边。故选B。

37、 C Boredom is something to experience. If kids don't figure this out early on, they're in for an unpleasant surprise. School, let's face it, can be dull and it isn't actually the teacher's job to entertain as well as educate. - In a much-read story, The Relentlessness of Modem Parenting, Claire C

38、ain Miller referred to a recent study that found regardless of class, income or race, parents believed that "children who were bored after school should take part in extracurricular activities, and that parents who were busy should stop their task and draw with their children if asked." Parents pre

39、paring for a long car ride are like army officers planning a complex land maneuver((演 习))with the help of games and movies played on iPad and smartphones. What did parents in the 1970s do when kids were bored? Nothing! They let them breathe in gas fumes. And since it wasn't actually for wearing play

40、 with the broken safety belt. If you complained about being bored back then, you were really asking for it. "Clean your room," you might get. Was this fun? No. Was it helpful? Yes. Because things happen when you're bored. Some of the most boring jobs I've had were also the most creative. While chec

41、king out food at the supermarket, I invented stories about people's purchases. The man buying eggplant and a six-pack of beer at 9 p.m.: Which was the must-get thing and which the impulse purchase? How did my former fifth-grade teacher feel about my observing her weekly purchase of cookies? The abi

42、lity to handle boredom, not surprisingly, is associated with the ability to focus. Research has shown that people with attention disorders are particularly poor in handling boredom. It's especially important that kids get bored and be allowed to stay bored when they be young. It shouldn't be consid

43、ered "a problem" to be avoided or removed by the higher-ups, but instead something kids handle on their own. We've stopped training children to do this. Rather than teach them to understand material that is duller, teachers spend more time inventing ways to "attract" students. But surely teaching ch

44、ildren to stand boredom will prepare them for a more realistic future. 8. What is the finding of the study mentioned by Claire Cain Miller? A. School kids find it hard to stand boredom. B. People are too busy to draw with their kids. C. Extracurricular activities are gaining popularity. D. Pare

45、nts are trying their best to make their kids have fun. 9. What did parents in the 1970s usually do when kids were bored on a long car ride? A. They played with them. B. They left them alone. C. They told them about famous movies. D. They asked them to pay attention to safety. 10. Why does the

46、author share her experience at the supermarket? A. To show customers' purchasing habits. B. To show what a difficult life she was living. C. To show boredom and jobs go hand in hand. D. To show the link between boredom and creativity. 11. What would be the best title for the text? A. Kids hav

47、e enough fun B. Life is a boring journey C. Let kids get bored again D. Turn boredom into entertainment 【答案】8. D 9. B 10. D 11. C 【解析】 【分析】这是一篇说明文。文章通过讲述实验和自身经历说明需要教会孩子们忍受无聊。 【详解】1.细节理解题。根据第二段中的“children who were bored after school should take part in extracurricular activities, and th

48、at parents who were busy should stop their task and draw with their children if asked”(放学后感到无聊的孩子应该参加课外活动,而忙碌的家长如果被要求,应该停下手中的工作,和孩子一起画画)可知,Claire Cain Miller提及的研究发现父母尽他们最大的努力让他们的孩子有乐趣。故选D。 2.细节理解题。根据第三段第二句第三句“What did parents in the 1970s do when kids were bored? Nothing! ”(上世纪70年代,当孩子们无

49、聊时,父母们会做什么?什么都不做!)可知,上世纪70年代父母在孩子们无聊时不会管他们。故选B。 3.推理判断题。根据第四段第一句第二句“Because things happen when you're bored. Some of the most boring jobs I've had were also the most creative. ”(因为当你无聊的时候,事情就会发生。我所做过的一些最无聊的工作却也是最有创造力的。)可知,作者分享自己在超市的经历的目的是展示无聊和创造力之间的联系。故选D。 4.主旨大意题。根据最后一段最后两句“Rather than teach them

50、 to understand material that is duller, teachers spend more time inventing ways to "attract" students. But surely teaching children to stand boredom will prepare them for a more realistic future.”(老师们花更多的时间发明方法来“吸引”学生,而不是教他们去理解那些枯燥无味的材料。但毫无疑问,教会孩子们忍受无聊会让他们为更现实的未来做好准备。)可知,本文的主要意图是提倡教会孩子们忍受无聊。所以短文的最佳标

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服