ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:47.54KB ,
资源ID:1926668      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/1926668.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(英语小学六年级上学期阅读理解专项质量提高试题(含答案).doc)为本站上传会员【a199****6536】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

英语小学六年级上学期阅读理解专项质量提高试题(含答案).doc

1、英语小学六年级上学期阅读理解专项质量提高试题(含答案) 一、阅读理解 People around the world celebrate New Year’s Eve. Let’s have a look. Sydney, Australia The city is famous for its fireworks show. The fireworks are bright and beautiful and they make the dark sky very bright. Paris, France Lots of people get together around

2、 the Eiffel Tower. People can see fireworks over there. Madrid, Spain The Spanish people eat 12 grapes on New Year’s Eve. Every grape stands for one month of the year. They believe this will bring them good luck for the coming year. Beijing, China People usually spend New Year’s Eve with their

3、 family. They usually have a wonderful dinner. People often say “Happy New Year” to each other. 1、How many countries are mentioned in the passage? (   ) A.Three. B.Four. C.Five. D.Six. 2、Sydney is famous for ________. (   ) A.its sea B.its fireworks show C.its food D.its tower 3、What kind of fr

4、uit do the Spanish people eat on New Year’s Eve? A.Apples. B.Pears. C.Bananas. D.Grapes. 4、Which of the following is NOT true according to the passage? (   ) A.In France, people get together around the Eiffel Tower on New Year’s Eve. B.Every grape stands for one month of the year in Spain. C.Ch

5、inese people usually spend New Year’s Eve with their friends. D.People in Australia can see beautiful fireworks. 5、What’s the best title of the passage? (   ) A.Different Ways to Celebrate New Year’s Eve B.Different Food on New Year’s Eve C.Different Countries and Their Festivals D.Different Cou

6、ntries and Their Capitals 二、阅读理解 It's Sunday today. We don't go to school. In the morning I get up at six then I go to the zoo with my parents. We are happy. On the way to the zoo, I see a poor cat sitting on the road. I walk to it and find that it is ill. My parents and I are all worried. What sh

7、ould (应该) we do? At last we take it to the pet hospital and the doctor says that there is nothing serious (严重的) with it. In the afternoon the owner (主人) of the cat finds us and thanks us. 6、What day is today? (   ) A.Sunday. B.Saturday. C.Sunny. 7、Who goes to the zoo with me? (   ) A.Myself. B.M

8、y friends. C.My parents. 8、Where do we find the cat? (   ) A.On the road. B.In the zoo. C.On the bus. 9、Is the cat ill or well? (   ) A.It is fine. B.It is ill. C.It is a pet. 10、Is there anything serious with the cat? (   ) A.No, there isn't. B.Yes, there is. C.Yes, it is. 三、阅读理解 I am a bir

9、d. I fly in the sky. I like the clouds. They are pretty. I live in a tree. The tree is near a river. There weren’t any fish in the river a few years ago. There was only one tree. I felt lonely. One day, I saw some students. They planted trees. They grew flowers too. I like the trees and the flowers.

10、 They are very beautiful. Then there are trees and flowers. There are many fish in the river. The air is cleaner, and the clouds are whiter. Many birds come. I am happy. 11、In the passage, “I” am a ________. (    ) A.bird B.tree C.flower 12、Where is the tree? (    ) A.Behind the river. B.On the

11、mountain. C.Near the river. 13、Were there any fish in the river at first? (    ) A.No, there weren’t. B.Yes, there were. C.We don’t know. 14、Who planted the trees and flowers? (    ) A.Some students. B.Some men. C.Some women. 15、After reading this passage, what should you do? (    ) A.Water th

12、e flowers and trees. B.Buy flowers. C.Walk on the grass. 四、阅读理解 I have a new pen pal. His name is John. He lives in Australia. He is a quiet boy. He likes reading books and cooking Chinese food. He wants to be a writer in the future (将来). He goes to school on foot. He has a sister. Her name is A

13、lice. She is only five. She likes riding her small bike in the garden and playing with her toy cars. His father is a football player. His mother is a singer. They both go to work by car. They are very happy. 16、What are John’s hobbies? (    ) A.He likes reading books and cooking Chinese food. B.He

14、 likes riding a small bike in the garden. C.He likes drawing comic pictures and riding a bike. 17、What does John’s father do? (    ) A.He’s a basketball player. B.He’s a football player. C.He’s a writer. 18、How does John’s mother go to work? (    ) A.On foot. B.By bus. C.By car. 19、Does Alice

15、like riding her small bike in the garden? (    ) A.Yes, she does. B.No, she doesn’t. C.Yes, he does. 20、What does John want to be in the future? (    ) A.A postman. B.A writer. C.A businessman. 五、阅读理解 阅读理解。 On Christmas morning, children like to get up early to find the presents in the stockin

16、gs(长筒袜) or under the Christmas trees. On Christmas Day, Mike got up at six twenty. He quickly put on the clothes and looked for his presents in the stocking. “Wow, what a lovely toy dog! I like it very much.” He said happily. Then he ran down to the ground floor to see what’s in the box. He shook(摇)

17、 the box. His sister, Nancy came to him, “Oh, Mike, you are taking my present.” “What? Open it and have a look!” Then they opened the box, a pretty dress in it. Mike looked around, and he saw another box for him under the tree. He was happy. 21、Mike got up at __________. (     ) A.twenty to six B.

18、six twenty C.six 22、The lovely dog is for _________. (     ) A.Nancy B.Nancy’s sister C.Nancy’s brother 23、The pretty dress is for _________. (     ) A.Nancy B.Nancy’s sister C.Nancy’s brother 24、Mike got _____ presents from his family.  (     ) A.one B.two C.three 25、What’s in the box for Mi

19、ke?  (     ) A.A toy dog. B.A dress. C.Sorry, I don’t know. 六、阅读理解 There are four seasons in China. March, April and May make the spring. June, July and August make the summer. September, October and November make the autumn. The rest (剩下) of the months make the winter. Seasons in Australia are

20、 opposite (相反的) to seasons in China. When it’s spring in China, it is autumn in Australia. Because China is in the north of the earth and Australia is in the south. Near the North Pole (北极) there are two seasons. The winter nights are long. For more than two months you can’t see the sun. The summe

21、r days are long, and there’s no night. 26、________make the winter season in China. (  ) A.October, November and December B.November, December and January C.December, January and February 27、The first season in China is ____________.  (  ) A.Winter B.autumn C.spring 28、When it’s summer in Chin

22、a, it is ____________ in Australia. (  ) A.Winter B.autumn C.spring 29、China is in the __________ of the earth. (  ) A.North B.south C.west 30、Near the North Pole there are two seasons: ________.  (  ) A.spring and summer B.summer and winter C.summer and autumn 【参考答案】 一、阅读理解 1、B     2、B    

23、 3、D     4、C     5、A 【导语】本文主要讲述了不同国家的除夕。 1、句意:文章中提到了几个国家?A三,B四,C五,D六。根据语篇可知提到 解析:1、B     2、B     3、D     4、C     5、A 【导语】本文主要讲述了不同国家的除夕。 1、句意:文章中提到了几个国家?A三,B四,C五,D六。根据语篇可知提到了澳大利亚,法国,西班牙和中国四个国家,选项B符合题意,故选B。 2、句意:悉尼以________而闻名。A它的海,B它的烟花,C它的食物,D它的塔。根据“The city is famous for its fireworks

24、 show.”可知悉尼以烟花出名,故选B。 3、句意:西班牙人在除夕夜吃什么水果?A苹果,B梨,C香蕉,D葡萄。根据“The Spanish people eat 12 grapes on New Year’s Eve. ”可知西班牙人除夕吃葡萄,故选D。 4、句意:根据短文,以下哪项不正确?A在法国,人们在除夕夜聚集在埃菲尔铁塔周围。B在西班牙,每一颗葡萄都代表一年中的一个月。C中国人通常和朋友一起度过除夕夜。D澳大利亚的人们可以看到美丽的烟花。根据“People usually spend New Year’s Eve with their family.”可知中国人和家人一起度过除夕

25、故选C。 5、句意:这篇文章最好的标题是什么?A庆祝除夕的不同方式。B除夕夜的不同食物。C不同国家和节日。D不同国家和首都。根据语篇及“People around the world celebrate New Year’s Eve.”可知本文主要讲述了庆祝除夕的不同方式,故选A。 二、阅读理解 6、A     7、C     8、A     9、B     10、A 【导语】本文主要讲星期天我和父母去动物园的路上救助一只病猫的故事。 6、句意:今天星期几?A星期天。B星期六。 解析:6、A     7、C     8、A     9、B     10、A 【导

26、语】本文主要讲星期天我和父母去动物园的路上救助一只病猫的故事。 6、句意:今天星期几?A星期天。B星期六。C晴朗的。根据It's Sunday today.可知今天星期天,故选A。 7、句意:谁和我一起去动物园?A我自己。B我朋友。C我父母。根据In the morning I get up at six then I go to the zoo with my parents.可知我和父母一起去动物园,故选C。 8、句意:我们在哪里发现这只猫?A在路上。B在动物园。C在公交车上。根据On the way to the zoo, I see a poor cat sitting on t

27、he road.可知我在去动物园的路上发现这只猫,故选A。 9、句意:猫是病了还是健康的?A它是健康的。B它病了。C它是一只宠物。根据I walk to it and find that it is ill.可知我发现猫病了,故选B。 10、句意:这只猫有严重的病吗?A不,没有。B是的,有。C是的。根据At last we take it to the pet hospital and the doctor says that there is nothing serious (严重的) with it.可知这只猫病得不重,故选A。 三、阅读理解 11、A     12、C    

28、 13、A     14、A     15、A 【导语】本文主要讲述了一只鸟的所见所闻。 11、句意:在文中,“我”是一只______。A鸟,B树,C 解析:11、A     12、C     13、A     14、A     15、A 【导语】本文主要讲述了一只鸟的所见所闻。 11、句意:在文中,“我”是一只______。A鸟,B树,C花。根据“I am a bird.”可知我是一只鸟,故选A。 12、句意:树在哪里?A在河后面。B在山上。C靠近河流。根据“The tree is near a river.”可知树在河附近,故选C。 13、句意:起初河里有鱼吗?A

29、不,没有。B是的,有。C我们不知道。根据“There weren’t any fish in the river a few years ago.”可知这里没有树,作否定回答,故选A。 14、句意:是谁种的树和花?A一些学生。B一些男人。C一些女性。根据“I saw some students. They planted trees.”可知一些学生种树,故选A。 15、句意:读完这篇文章后,你应该怎么做?A给花草树木浇水。B买花。C在草地上散步。根据语篇可知应该多种树,爱护环境,故选A。 四、阅读理解 16、A     17、B     18、C     19、A     20

30、B 【导语】本文主要介绍我的笔友约翰和他的家人。 16、句意:约翰的爱好是什么?A他喜欢看书和做中餐。B他 解析:16、A     17、B     18、C     19、A     20、B 【导语】本文主要介绍我的笔友约翰和他的家人。 16、句意:约翰的爱好是什么?A他喜欢看书和做中餐。B他喜欢在花园骑小自行车。C他喜欢画漫画和骑自行车。根据“He likes reading books and cooking Chinese food.”此处he指约翰,可知约翰喜欢看书和做中餐,故选A。 17、句意:约翰的父亲是做什么的?A他是一名篮球运动员。B他是一名足球运动员

31、C他是一名作家。根据“His father is a football player.”可知约翰的父亲是足球运动员,故选B。 18、句意:约翰的母亲怎样去上班?A步行。B乘公交车。C乘小汽车。根据“They both go to work by car.”此处they指约翰的父母,可知约翰的母亲乘小汽车去上班,故选C。 19、句意:爱丽丝喜欢在花园里骑她的小自行车吗?A是的,她喜欢。B不,她不喜欢。C是的,他喜欢。根据“She likes riding her small bike in the garden and playing with her toy cars.”此处she指爱丽

32、丝,可知爱丽丝喜欢在花园里骑她的小自行车,故选A。 20、句意:约翰未来想成为什么?A一名邮递员。B一名作家。C一名商人。根据“He wants to be a writer in the future (将来).”此处he指约翰,可知约翰想成为作家,故选B。 五、阅读理解 21、B     22、C     23、A     24、B     25、C 解析:21、B     22、C     23、A     24、B     25、C 六、阅读理解 26、C     27、C     28、A     29、A     30、B 【解析】短文介绍了中

33、国,澳大利亚和北极的季节区别。 26、题干句意:在中国,_______组成冬季。根 解析:26、C     27、C     28、A     29、A     30、B 【解析】短文介绍了中国,澳大利亚和北极的季节区别。 26、题干句意:在中国,_______组成冬季。根据文中第一段可知十二月、一月和二月组成冬季,故选C。 27、题干句意:在中国第一个季节是______。A选项是冬季,B选项是秋季,C选项是春节,故选C。 28、题干句意:当中国是夏天时,澳大利亚时______。根据文中句子Seasons in Australia are opposite (相反的) to seasons in China.可知澳大利亚是冬季。故选A。 29、题干句意:中国在地球的_______。根据文中句子Because China is in the north of the earth and Australia is in the south.可知中国在地球北部。故选A。 30、题干句意:在北极附近有两个季节:_______。根据文中最后一段,可知北极附近只有冬季和夏季,故选B。 【点睛】

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服