ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:51.54KB ,
资源ID:1925765      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/1925765.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(译林版版小学六年级上册阅读理解专项英语综合试题测试卷.doc)为本站上传会员【天****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

译林版版小学六年级上册阅读理解专项英语综合试题测试卷.doc

1、译林版版小学六年级上册阅读理解专项英语综合试题测试卷 一、阅读理解 On New Year’s Day, lots of people eat some food for good luck(运气). In Spain(西班牙), people eat twelve grapes at twelve o’clock on New Year’s Eve. One grape is for good luck in each month of the new year. In China, people often eat dumplings, tangyuan or rice cakes.

2、Some people even(甚至) put coins(硬币) in dumplings. They do not eat the coins, but they want to get the coins for good luck in the new year. Japanese eat noodles on New Year’s Day. It is for good luck too. 1、People in Spain eat _______ grapes at twelve o’clock on New Year’s Eve for good luck. (   ) A

3、.twenty B.twelve C.eleven 2、On New Year’s Day, many people eat some food for_______. (   ) A.good day B.good time C.good luck 3、Some people eat dumplings, tangyuan or _______ in China. (   ) A.moon cakes B.rice dumplings C.rice cakes 4、—Who eats noodles for good luck on New Year’s Day? (   ) —

4、 A.Japanese B.Chinese C.Australians 5、—Why do some people put coins in dumplings? (   ) —_______. A.Because they want to get the coins for good luck B.Because they want to eat the coins C.Because they want to draw on the coins 二、阅读理解 I am Mike. I am from the USA.I live in Shanghai no

5、w. I study in a school here. I usually go to school by bus. I like playing football very much. My mother is a coach. She works in a gym. She goes to work by subway. She likes singing very much. My father is a teacher. He teaches PE in a school. He often walks to work. He often draws pictures on Satu

6、rdays. 6、Mike lives in ______ now. (    ) A.America B.Beijing C.Shanghai 7、Mike’s hobby is ______. (    ) A.playing football B.singing C.drawing pictures 8、Mike’s mother works in a ______. (    ) A.school B.gym C.hospital 9、Mike’s father is a ______. (    ) A.Maths teacher B.Chinese teacher

7、C.PE teacher 10、His father often goes to work ______. (    ) A.by subway B.on foot C.by bus 三、阅读理解 The e-schoolbag Heavy schoolbags are bad for students’ health. Now the e-schoolbag will help students. In fact, the e-schoolbag is a computer for students. It is sm

8、all and light, but it can store (存储) many things for students, such as textbooks and exercises. Students can also use chips. They can put the right chip into the e-schoolbag and read the textbooks page by page on the screen. Students can also use the e-schoolbag to take notes or send emails to their

9、 teachers. Some people say the e-schoolbag is good for students’ study, but some people say it’s not good for students’ eyes. I think time will tell us the result. 11、The e-schoolbag is a(n) __________. (   ) A.computer B.mobile phone C.e-book 12、The e-schoolbag is __________. (   ) A.light and

10、 big B.big and heavy C.small and light 13、Students can use __________ to store textbooks. (   ) A.chips B.paper C.exercise books 14、Students can use the e-schoolbag to __________. (   ) A.talk with their friends B.make chips C.read textbooks and take notes 15、Which of the following is TRUE? (

11、   ) A.We can’t buy the e-schoolbag now. B.The e-schoolbag may be bad for students’ eyes. C.All parents don’t like the e-schoolbag. 四、阅读理解 Hi, I'm John. I like weekends. Today is Saturday. I'm going to do my homework in the morning. In the afternoon, I'm going to play football in the park. On S

12、unday morning, I'm going to the supermarket with my mother. Then I'm going to clean my room. We're going to visit my grandparents in the afternoon. We're going to watch TV together in the evening. We'll be happy. 16、When is John going to do homework? (     ) A.On Friday morning. B.On Saturday morn

13、ing. C.On Sunday morning. 17、Is John going to play basketball in the park on Saturday afternoon? (     ) A.No, he doesn't. B.Yes, he is. C.No, he isn't. 18、What is John going to do on Sunday morning? (     ) A.He's going to watch TV. B.He's going to visit his grandparents. C.He's going to the su

14、permarket. 19、John is going to ________ on Sunday afternoon. (     ) A.read books B.clean his room C.visit his grandparents 20、Are they going to watch TV together? (     ) A.Yes, they are. B.Yes, they do. C.No, they aren't. 五、阅读理解 The Lantern Festival is a popular festival in China. It is in F

15、ebruary or March, fourteen days after the Spring Festival. People usually go to watch lanterns in the streets or in the parks. There are many lanterns. Children often play with little lanterns in their hands. They're very excited. Sometimes people can watch fireworks at night. They are so beautiful.

16、 At the festival,people eat tangyuan. In China, people also call it "yuan xiao". It means family reunion(团聚) and happiness. 21、The Lantern Festival is a(n) _______ holiday. (   ) A.English B.American C.Chinese 22、When's the Lantern Festival? (   ) A.In January or February. B.Fourteen days befor

17、e the Spring Festival. C.Fourteen days after the Spring Festival. 23、People usually go to _______ in the streets or in the parks at the festival. (   ) A.buy clothes B.watch lanterns C.give presents 24、Sometimes people can watch _______ at night. (   ) A.fireworks B.the big and bright sun C.dra

18、gon boat races 25、"Yuanxiao" means family _______. (   ) A.reunion B.happiness C.both A and B 六、阅读理解 A woodcutter (樵夫) is cutting down a tree on the bank of the river. His axe (斧头) falls into the river. He tries his best to get it but he can’t. He is very poor, so he begins to cry. Mercury, th

19、e god (神) of the river, hears his cry and comes to help him. He asks him, “Why are you crying?” The woodcutter tells him, “My axe falls into the river. I have only one axe, I have no money to buy a new one.” The god at once jumps into the water and comes out with a golden (金的) axe. The woodcutter s

20、ees it and says “Oh, no, it’s not my axe.” Then again the god jumps into the water. This time he brings out a silver (银的) axe. Again, the woodcutter says that it is not his. His axe is old and iron. Mercury jumps into the water the third time and comes back with an iron axe. “That is my axe,” shouts

21、 the woodcutter out of joy. The god is very happy with him for his honesty (诚实) and gives him all the  three axes. The woodcutter is overjoyed (狂喜的) and goes home. He lives a happy life after that. 26、How many times does Mercury jump into the water? (    ) A.One. B.Two. C.Three. 27、What does the

22、story tell us? (    ) A.People should be honest. B.People should work hard. C.People should be happy. 28、The woodcutter’s axe falls into the water, he feels very ______.  (    ) A.happy B.sad C.worried 29、The underlined word “iron” means ______ in Chinese. (    ) A.木制的 B.泥制的 C.铁制的 30、Mercury

23、gives all the three axes to the woodcutter because the woodcutter ______.  (    ) A.tells the truth B.helps him C.is very poor 【参考答案】 一、阅读理解 1、B     2、C     3、C     4、A     5、A 【导语】本文讲了在元旦那天,许多人吃一些食物以求好运。 1、句意:西班牙人在除夕十二点吃______颗葡萄以求好 解析:1、B     2、C     3、C     4、A     5、A 【导语】本文讲了在元旦

24、那天,许多人吃一些食物以求好运。 1、句意:西班牙人在除夕十二点吃______颗葡萄以求好运。A二十,B十二,C十一,根据“In Spain(西班牙), people eat twelve grapes at twelve o’clock on New Year’s Eve.”,可知西班牙人在除夕十二点吃十二颗葡萄以求好运,故选B。 2、句意:在元旦,许多人吃一些食物以求______。A很好的一天,B好时机,C好运,根据“On New Year’s Day, lots of people eat some food for good luck(运气).”,可知在元旦,许多人吃一些食物以求好

25、运,故选C。 3、句意:在中国,一些人吃饺子,汤圆或_______。A月饼,B粽子,C年糕,根据“In China, people often eat dumplings, tangyuan or rice cakes.”,可知在中国,一些人吃饺子、汤圆或年糕,故选C。 4、句意:谁在元旦吃面条以求好运?A日本人,B中国人,C澳大利亚人,根据“Japanese eat noodles on New Year’s Day.”,可知日本人在元旦吃面条以求好运,故选A。 5、句意:为什么有些人在饺子里放硬币?A因为他们想得硬币以求好远,B因为他们想吃硬币,C因为他们想在硬币上画画,根据“Som

26、e people even(甚至) put coins(硬币) in dumplings. They do not eat the coins, but they want to get the coins for good luck in the new year.”,可知有些人在饺子里放硬币,是因为他们想得硬币以求好远,故选A。 二、阅读理解 6、C     7、A     8、B     9、C     10、B 【导语】本文介绍的是迈克一家人的情况。 6、句意:迈克现在居住在______。A美国,B北京,C上海。根据原文 解析:6、C     7、A     8、

27、B     9、C     10、B 【导语】本文介绍的是迈克一家人的情况。 6、句意:迈克现在居住在______。A美国,B北京,C上海。根据原文 I live in Shanghai now.得知迈克现在居住在上海。故选C。 7、句意:迈克的兴趣爱好是______。A踢足球,B唱歌,C画画,根据原文I like playing football very much.得知迈克非常喜欢踢足球。故选A。 8、句意:迈克的妈妈在_______工作。A学校,B体育馆,C医院,根据原文She works in a gym.得知迈克的妈妈在一个体育馆里工作。故选B。 9、句意:迈克的爸爸是

28、一名_____。A数学老师,B语文老师,C体育老师,根据原文My father is a teacher. He teaches PE in a school.得知迈克的爸爸是一名体育老师。故选C。 10、句意:迈克的爸爸经常_____去上班。A乘地铁,B步行,C乘公交车,根据原文 He often walks to work.得知迈克的爸爸经常步行去上班。故选B。 三、阅读理解 11、A     12、C     13、A     14、C     15、B 【分析】短文大意:主要讨论电子书包的好处和坏处。 11、句意:电子书包是一个___。由短文In fac 解析:11

29、A     12、C     13、A     14、C     15、B 【分析】短文大意:主要讨论电子书包的好处和坏处。 11、句意:电子书包是一个___。由短文In fact, the e-schoolbag is a computer for students. 可知电子书包是一个电脑,A电脑,B移动电话,C电子书,故选A。 12、句意:电子书包___。由短文It is small and light, but it can store (存储) many things for students, such as textbooks and exercises.可知电子

30、书包又小又轻,结合选项C符合题意,故选C。 13、句意:学生们可以使用___来存储课本。由短文They can put the right chip into the e-schoolbag and read the textbooks page by page on the screen. 可知学生们可以用芯片储存课本,A芯片,B纸,C练习本,故选A。 14、句意:学生们可以使用电子书包___。由短文They can put the right chip into the e-schoolbag and read the textbooks page by page on the scr

31、een. Students can also use the e-schoolbag to take notes or send emails to their teachers.可知学生们可以用电子书包读课本和记笔记,结合选项C符合题意,故选C。 15、句意:下列哪个是正确的?A我们现在不能买电子书包。结合短文电子书包应可以买到。B电子书包也许对孩子的眼睛有坏处。由短文The e-schoolbag may be bad for students’ eyes.可知电子书包也许对孩子们眼睛有害。C所有的父母都不喜欢电子书包。结合短文可知并不是所有的父母都不喜欢电子书包,故选B。 【点睛】

32、 四、阅读理解 16、B     17、C     18、C     19、C     20、A 【分析】本文讲述了约翰的周末计划。 16、句意:约翰打算什么时候做家庭作业?A在星期五上午。B在星期六 解析:16、B     17、C     18、C     19、C     20、A 【分析】本文讲述了约翰的周末计划。 16、句意:约翰打算什么时候做家庭作业?A在星期五上午。B在星期六上午。C在星期日上午。根据Today is Saturday. I'm going to do my homework in the morning.可知是在星期六的上午,故选B。

33、 17、句意:在星期六的下午约翰要去公园打篮球吗?根据In the afternoon, I'm going to play football in the park. 可知是要踢足球。故做否定回答,is引导的一般疑问用is回答,故选C。 18、句意:在星期日上午约翰要做什么?A他要看电视。B他要去看望他的祖父母。C他要去超市。根据On Sunday morning, I'm going to the supermarket with my mother.可知要去超市。故选C。 19、句意:约翰打算在星期日下午去______。A读书,B打扫他的房间,C看望他的祖父母。根据We're go

34、ing to visit my grandparents in the afternoon. 可知是看望他的祖父母。故选C。 20、句意:他们要一起看电视吗?根据We're going to watch TV together in the evening. 可知他们要一起看电视。故选A。 【点睛】 五、阅读理解 21、C     22、C     23、B     24、A     25、C 【分析】短文大意:介绍中国的元宵节。 21、句意:元宵节是_____节日。A英国的,B美国的,C中国的 解析:21、C     22、C     23、B     24、A 

35、    25、C 【分析】短文大意:介绍中国的元宵节。 21、句意:元宵节是_____节日。A英国的,B美国的,C中国的,根据The Lantern Festival is a popular festival in China.可知是中国的,故选C。 22、句意:元宵节在什么时候?A在一月或二月。B春节前的第十四天。C春节后的第十四天。根据It is in February or March, fourteen days after the Spring Festival. 可知是春节后的第十四天。故选C。 23、句意:人们通常在节日期间在街上或公园里_____。A买衣服,B赏灯,

36、C送礼物,根据People usually go to watch lanterns in the streets or in the parks.可知是赏灯。故选B。 24、句意:有时人们可知在晚上观看_____。A烟花,B又大又亮的太阳,C龙舟比赛,根据Sometimes people can watch fireworks at night.可知看烟花。故选A。 25、句意:“元宵”意思是家庭______。A团聚,B幸福,CA和B都对,根据 In China, people also call it "yuan xiao". It means family reunion(团聚) a

37、nd happiness.可知C选项符合,故选C。 六、阅读理解 26、C     27、A     28、B     29、C     30、A 【导语】本文讲述了河神墨丘利帮助樵夫找回斧头的故事,并告诉人们做人要诚实。 26、句意:墨丘利跳入水中 解析:26、C     27、A     28、B     29、C     30、A 【导语】本文讲述了河神墨丘利帮助樵夫找回斧头的故事,并告诉人们做人要诚实。 26、句意:墨丘利跳入水中多少次?A一次,B两次,C三次。根据Mercury jumps into the water the third time an

38、d comes back with an iron axe. 墨丘利第三次跳入水中,拿回来一把铁斧头。可知C选项符合题意,故选C。 27、句意:这个故事告诉我们什么?A人们应该诚实。B人们应该努力工作。C人们应该开心。根据The god is very happy with him for his honesty and gives him all the three axes. 神对他的诚实感到非常高兴,把三把斧子都给了他。可知A选项符合题意,故选A。 28、句意:樵夫的斧头掉进水里,他感到非常______。A开心的,B难过的,C担心的。根据He tries his best to ge

39、t it but he can’t. He is very poor, so he begins to cry. 他尽了最大的努力去拿,但他做不到。他很穷,所以他开始哭泣。可知B选项符合题意,故选B。 29、句意:划线单词iron的中文意思是______。根据His axe is old and iron. 他的斧头很旧,而且是iron。可知iron形容斧头的材质,根据文章开头,可知樵夫用斧头砍树,斧头不可能是木制的或是泥制的,排除AB,故选C。 30、句意:墨丘利把三把斧头都给了樵夫,因为樵夫______。A说实话,B帮助他,C非常穷。根据The god is very happy with him for his honesty and gives him all the three axes. 神对他的诚实感到非常高兴,把三把斧子都给了他。可知A选项符合题意,故选A。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服