ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:51.54KB ,
资源ID:1925761      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/1925761.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(英语六年级上学期阅读理解专项试卷测试题(附答案).doc)为本站上传会员【w****g】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

英语六年级上学期阅读理解专项试卷测试题(附答案).doc

1、英语六年级上学期阅读理解专项试卷测试题(附答案) 一、阅读理解 It was sunny last Sunday. Yang Ling visited Liu Tao’s grandparents. She went there with Liu Tao, Su Hai, Su Yang, Wang Bing and Mike. Liu Tao’s grandpa showed them a lot of stamps from different countries. His grandma cooked a nice lunch for them. They liked th

2、e food very much. In the morning, the children cleaned the house for Liu Tao’s grandparents. In the afternoon, they worked in the garden. Su Hai and Su Yang watered the trees and flowers. Liu Tao and Wang Bing picked apples. Yang Ling and Mike planted (种植) some trees. They worked for about two hour

3、s (小时). They really had a good time there. 1、It was ______ last Sunday. (   ) A.sunny B.cloudy C.windy 2、Liu Tao’s grandma cooked a nice ______ for them. (  ) A.breakfast B.lunch C.dinner 3、The children cleaned the house ______. (   ) A.after lunch B.in the afternoon C.in the morning 4、______

4、 watered the trees and flowers. (  ) A.Liu Tao and Wang Bing B.The twins C.Yang Ling and Mike 5、The children were very ______ last Sunday. (  ) A.sad B.hungry C.happy 二、阅读理解 Different people have different hobbies. People with different hobbies can choose different jobs. Some people are lucky e

5、nough and they can work with their hobbies. But some people can only enjoy their hobbies after work. In my family,my grandpa likes planting plants and flowers and his job is working in the garden, watering and looking after the plants and flowers. Grandpa says working makes him healthy and happy.

6、My father is a PE teacher and he loves sports. He also likes staying with children. My mother is a nurse. Her hobby is singing. She works hard and enjoys singing after work. She admires my grandpa and my father. She says she hopes to sing every day when she retires(退休). I’m a student. I’m good at ge

7、ography(地理) and like speaking in public. I want to be a weather reporter in the future. If so,I can work with my hobbies and I will feel happy enough as my grandpa and my father. 6、The passage(短文) is about ______. (   ) A.hobbies B.jobs C.hobbies and jobs 7、You are lucky and happy if you can ____

8、 (   ) A.work with your hands B.work with hobbies C.work with others 8、The grandpa is a ______. (   ) A.nurse B.PE teacher C.gardener 9、根据上下文猜测,文中划线部分单词 admire 的意思是______. (   ) A.羡慕 B.嫉妒 C.讨厌 1355. The writer wants to be a ______ in the future. (   ) A.news reporter B.sports reporter C.we

9、ather reporter 三、阅读理解 It was Sunday. Jim did not have to go to school. So he helped his father in the garden (花园). After two hours in the garden, he was tired. He went in the room and took out an ice-cream from the fridge (冰箱). He asked his father if he felt thirsty (口渴). And if he said yes he wou

10、ld bring him a bottle of Cola. But his father said no. And he told Jim when he was young he often helped his parents with the work on the farm. Sometimes the weather was hot and sometimes it was cold and windy. But he never gave up even if he was hungry or thirsty. He thought a real man could stand

11、everything that others couldn’t bear. 11、What did Jim do on Sunday? (     ) A.Helped his parents with the farm work. B.Helped his father in the garden in his house. C.Watched TV all day. D.Went to school. 12、Can you guess how the weather was then? (     ) A.Cold and windy. B.Very hot. C.Rainy.

12、 D.Snowy. 13、Did his father work on the farm when he was young? (     ) A.Yes, he did. B.No, he didn’t. C.We don’t know. D.No, he wasn’t. 14、Did his father drink Cola? (     ) A.Yes, he did. B.No, he didn’t. C.He drank a little. D.He ate an ice-cream. 15、Why did Jim help his father work in th

13、e garden? (     ) A.Because he didn’t have to go to school. B.Because his family was poor. C.Because he liked doing housework. D.Because his father made him do it. 四、阅读理解 There are all kinds of the jobs in China. Someone is a worker. Someone is a farmer. Someone is a secretary. Everyone is

14、busy. Everyone is hard-working. I am a man. I'm a teacher. I should love my students and my job. You are the students. You should study hard and stay healthy. In the future, You can work for our motherland. 16、The title (题目) is _____. (    ) A.Jobs B.Dreams 17、How many jobs are there in this arti

15、cle (文章)? (    ) A.Three. B.Four. 18、What does the man do? (    ) A.A worker. B.A teacher. 19、What should the students do in the school? (    ) A.Study hard and stay healthy. B.Watch TV. 20、根据上下文您猜测You can work for our motherland. 表示的汉语含义. (    ) A.我是中国人。 B.为我们的祖国出力。 五、阅读理解 Long long ago, t

16、here was an old man. He was very poor(穷). One day, he was hungry. He visited a farmer and asked for dinner. There were two guests(客人) in the farmer’s house. There was a big chicken on the table. The old man served(分配) the chicken and pointed at the head, “You are the host(主人) in this house. You can

17、eat the head.” Next, he gave the neck to the farmer’s wife(妻子), “You’re the hostess(女主人). It’s for you.” Then, he gave the wings to the farmer’s two sons, “You’ll grow up and fly away your parents.” Finally, he looked at the other two men, “You have to go home. It’s a long way. Please eat the f

18、eet. Now the rest of(余下的) the chicken is for me.” 21、—What was on the table? (   ) —There was_______. A.a big duck B.a big fish C.a big chicken 22、Long long ago, there was an old and _______man. (   ) A.poor B.rich C.tall 23、—Who served the chicken? (   ) —_______. A.The farmer did B.The old

19、 man did C.The farmer’s wife did 24、—What did the old man say to the farmer’s two sons? (   ) —______ A.You are the host in this house. You can have the head. B.You’re the hostess. You can have the neck. C.You’ll grow up and fly away your parents. You can have the wings. 25、The old man is a

20、 man. (   ) A.foolish B.sad C.clever 六、阅读理解 Bill is a good student. But he can't get up early. He often sleeps until nine o'clock in the morning during the holidays. His mother doesn't want him to be late for school. So she buys an alarm clock for him. Bill gets up when he hears the clock r

21、ing at a quarter to seven every morning. One night, his mother forgot to wind (给……上发条) the clock, and Bill didn't get up at a quarter to seven the next morning. His mother hurried to wake him up, but found Bill was still in bed and his eyes were open. His mother was very angry. "Why didn't you get

22、up?" his mother asked. "Because you told me I must get up when I hear the clock ring, so I am waiting for the clock to ring." Bill answered. 26、Does Bill often get up early in the morning during the holidays? (   ) A.Yes, he does. B.No, he doesn't. C.I don't know. 27、Why does Bill's mother buy an

23、 alarm clock for him? (   ) A.Because he always goes to bed late. B.Because he always gets up late. C.Because he always gets up early. 28、Bill gets up ________ after his mother buys him the clock. (   ) A.late B.at nine C.at six forty-five 29、How did Bill's mother feel when she found Bill's eyes

24、 were open? (   ) A.She was angry. B.She was happy. C.She was afraid. 30、Bill didn't get up early one day because ________. (   ) A.his mother didn't wake him up B.he didn't want to go to school C.the clock didn't ring 【参考答案】 一、阅读理解 1、A     2、B     3、C     4、B     5、C 【分析】短文主要讲述上星期日,刘涛和他的

25、朋友们一起去看望爷爷奶奶的事。 1、句意:上星期日是_____。根据It 解析:1、A     2、B     3、C     4、B     5、C 【分析】短文主要讲述上星期日,刘涛和他的朋友们一起去看望爷爷奶奶的事。 1、句意:上星期日是_____。根据It was sunny last Sunday.可知上星期日是晴朗的。A.晴朗的,B.多云的,C.有风的。故选A。 2、句意:刘涛的奶奶为他们做了一顿美味的_____。根据His grandma cooked a nice lunch for them. 可知刘涛的奶奶为他们做了一顿美味的午餐。A.早餐,B.午餐,C.

26、晚餐。故选B。 3、句意:孩子们_____打扫房子。根据In the morning, the children cleaned the house for Liu Tao’s grandparents. 可知早上,孩子们为刘涛的爷爷奶奶打扫房子。A.午餐后,B.下午,C.早上。故选C。 4、句意:_____浇了树和花。根据Su Hai and Su Yang watered the trees and flowers. 可知苏海和苏洋浇了树和花。A.刘涛和王兵,B.双胞胎,C.杨玲和迈克。苏海和苏洋是双胞胎。故选B。 5、句意:上星期日孩子们很_____。根据They really h

27、ad a good time there.可知他们在那里玩得很开心。A.悲伤的,B.饥饿的,C.高兴的。故选C。 【点睛】 二、阅读理解 6、C     7、B     8、C     9、A     10、C 【导语】本文讲述了不同的人有不同的爱好,有不同爱好的人可以选择不同的职业,并介绍自己家人的爱好。 6、句意:这 解析:6、C     7、B     8、C     9、A     10、C 【导语】本文讲述了不同的人有不同的爱好,有不同爱好的人可以选择不同的职业,并介绍自己家人的爱好。 6、句意:这篇短文是关于______。A爱好,B工作,C爱好和工作

28、根据Different people have different hobbies.可知是关于爱好的。故选C。 7、句意:假如你能______你会很幸运和快乐。A用你的双手工作,B充满兴趣的工作,C和别人一起工作,根据Some people are lucky enough and they can work with their hobbies.可知是充满兴趣的工作。故选B。 8、句意:我爷爷是一名_______。A护士,B体育老师,C园丁,根据In my family, my grandpa likes planting plants and flowers and his job

29、is working in the garden,watering and looking after the plants and flowers.可知他是园丁。故选C。 9、句意:根据上下文猜测,文中划线部分单词 admire 的意思是_____。根据She admires my grandpa and my father. 可知是羡慕。故选A。 10、句意:作者在将来想要成为一名______。A新闻记者,B体育记者,C气象记者,根据I want to be a weather reporter in the future.可知是气象记者。故选C。 三、阅读理解 11、B    

30、 12、B     13、A     14、B     15、A 【导语】本文主要讲述了周日吉姆帮助父亲在花园里干活的事情。 11、句意:周日吉姆做了什么?A选项“帮助 解析:11、B     12、B     13、A     14、B     15、A 【导语】本文主要讲述了周日吉姆帮助父亲在花园里干活的事情。 11、句意:周日吉姆做了什么?A选项“帮助父母干农活。”B选项“帮助父亲在家里的花园里干活。”C选项“看一整天电视。”D选项“去学校。”根据文中“So he helped his father in the garden”可知周日吉姆帮助父亲在家里的花园里干

31、活,故选B。 12、句意:你能猜到当时的天气吗?A选项“寒冷多风的天气。”B选项“非常炎热。”C选项“下雨的天气。”D选项“下雪的天气。”根据文中“He went in the room and took out an ice-cream from the fridge.”可猜测天气非常炎热,故选B。 13、句意:他父亲年轻时在农场工作吗?A选项“是的,他在。”B选项“不,他不在。”C选项“我们不知道。”D选项“不,他不是。”根据文中“And he told Jim when he was young he often helped his parents with the work on

32、 the farm.”可知他父亲年轻时在农场工作,故选A。 14、句意:他爸爸喝可乐了吗?A选项“是的,他喝了。”B选项“不,他没喝。”C选项“他喝了一点。”D选项“他吃了个冰激凌。”根据文中“And if he said yes he would bring him a bottle of Cola. But his father said no.”可知他爸爸没有喝可乐,故选B。 15、句意:吉姆为什么帮他父亲在花园里干活?A选项“因为他不用去上学。”B选项“因为他的家庭很穷。”C选项“因为他喜欢做家务。”D选项“因为他父亲逼他这么做的。”根据文中“Jim did not have to

33、 go to school. So he helped his father in the garden.”可知吉姆帮他父亲在花园里干活是因为他不用去上学,故选A。 四、阅读理解 16、A     17、B     18、B     19、A     20、B 【分析】本文讲述了中国的职业。 16、句意:标题是_____。A工作,B梦想,根据There are 解析:16、A     17、B     18、B     19、A     20、B 【分析】本文讲述了中国的职业。 16、句意:标题是_____。A工作,B梦想,根据There are all kind

34、s of the jobs in China.可知在中国有各种各样的工作。故A选项符合,故选A。 17、句意:这篇文章中有多少种工作?A三种。B四种。根据Someone is a worker. Someone is a farmer. Someone is a secretary. I am a man. I'm a teacher.可知提到了四种工作:工人,农民,秘书和老师。故选B。 18、句意:那个男人是作什么工作的?A一名工人。B一位老师。根据I am a man. I'm a teacher.可知他是老师。故选B。 19、句意:学生们在学校应该做什么?A努力学习,保持健康。B看

35、电视。根据You should study hard and stay healthy.可知是努力学习,保持健康。故选A。 20、句意:根据上下文您猜测You can work for our motherland. 表示的汉语含义。根据上下文可知B选项符合,故选B。 【点睛】 五、阅读理解 21、C     22、A     23、B     24、C     25、C 【导语】本文讲了一个贫穷的老人去一位农民家要晚饭,把一只鸡的头、脖子、翅膀和脚分给了农民的家人和客人,剩 解析:21、C     22、A     23、B     24、C     25、C

36、导语】本文讲了一个贫穷的老人去一位农民家要晚饭,把一只鸡的头、脖子、翅膀和脚分给了农民的家人和客人,剩下的给自己。 21、句意:—桌子上有什么?—有_______。A一只大鸭子,B一条大鱼,C一只大鸡,根据“There was a big chicken on the table.”,可知桌子上有一只大鸡,故选C。 22、句意:很久很久以前,有一个又老又______的人。A贫穷的,B富裕的,C高的,根据“Long long ago, there was an old man. He was very poor(穷).”,可知很久很久以前,有一个又老又贫穷的人,故选A。 23、句意:谁分

37、配的鸡?A农民,B老人,C农民的妻子,根据“The old man served(分配) the chicken and...”,可知是老人分配的鸡,故选B。 24、句意:老人对农民的两个儿子说了什么?A你是这所房子的主人。你可以吃头。B你是女主人。你可以吃脖子。C你们长大后会离开父母。你们可以吃翅膀。根据第三段可知选项C符合题意,故选C。 25、句意:这位老人是个______人。A愚蠢的,B伤心的,C聪明的,根据全文可知这位老人很聪敏,故选C。 六、阅读理解 26、B     27、B     28、C     29、A     30、C 【解析】 26、句意:比尔在假期

38、期间早上起床起得早吗?由文中关键句He often sleeps un 解析:26、B     27、B     28、C     29、A     30、C 【解析】 26、句意:比尔在假期期间早上起床起得早吗?由文中关键句He often sleeps until nine o'clock in the morning during the holidays.可知,Bill在假期的时候九点起床,所以起的不早,做否定回答,故选B。 27、句意:比尔的妈妈为什么给他买闹钟?由文中关键句His mother doesn't want him to be late for scho

39、ol. So she buys an alarm clock for him.可知,他的妈妈想让Bill早起,所以买了闹钟。可以推测Bill起不早。故选B。 28、句意:比尔妈妈给他买了钟后,他______起床。由文中关键句Bill gets up when he hears the clock ring at a quarter to seven every morning.可知,Bill有了闹钟之后七点差一刻起床,即:六点四十五分,故选C。 29、句意:当比尔的母亲发现比尔的眼睛睁开时,她有什么感觉?由文中关键句His mother was very angry. 可知,Bill的妈妈很生气,故选A。 30、句意:比尔有一天没有早起,因为_____。由文中关键句One night, his mother forgot to wind (给……上发条) the clock, and Bill didn't get up at a quarter to seven the next morning.可知,Bill没有起来是因为Bill的妈妈没有上发条,所以是闹钟没有响,故选C。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服