ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:40.04KB ,
资源ID:1919891      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/1919891.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(小学英语五年级下册阅读理解专项模拟试卷测试卷(附答案解析)(1).doc)为本站上传会员【w****g】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

小学英语五年级下册阅读理解专项模拟试卷测试卷(附答案解析)(1).doc

1、一、阅读理解 When did people start to use fire? No one knows but we know it was a long time ago. At first, people only ate raw (生的) meat. When they started to use fire, they began to cook meat. Cooking meat on a fire made it tasty, healthy and safe, so people become stronger. Long ago, people lived

2、in cold and wet caves. A good fire can make them warm and dry. Fire was a great thing, but fire can also be very dangerous. Don't play with fire and when you see a fire, tell an adult. 犇1、At first, people ate ________. (  ) A.meatballs B.raw meat C.safe food 犇2、Long ago, people cooked meat _____

3、 (  ) A.on a fire B.in a kitchen C.in a hotpot 犇3、Before they started to use fire, people lived in ________ caves. (  ) A.warm and safe B.cold and wet C.clean and dry 犇4、When you see a fire, you must ________. (  ) A.cook meat B.play with it C.tell an adult 犇5、Fire was a great thing, but f

4、ire can also be ________. (  ) A.safe B.dangerous C.good 二、阅读理解 Hello, boys and girls. My name is Kangkang. I’m from Tianjin. I’m in No.1 Middle school. My mother works in No.1 Middle School. She teaches Chinese. My father is a doctor in hospital. They both work hard. On Sunday my mother an

5、d I often do some shopping. My mother says she will buy me a red coat. But I don’t like red. I want a yellow one. My mother agrees (同意) me. I am happy. My father doesn’t like shopping at all. He likes animals best. He often takes me to the zoo. My favorite animal is panda. I think pandas are very c

6、ute. This Sunday morning my father will go to the zoo with me. I love my parents very much. They love me too. I have a happy family. 犇6、Kangkang’s mother is a _____. (   ) A.doctor B.nurse C.teacher 犇7、What colour does Kangkang like? (   ) A.Red B.Yellow C.Black 犇8、_____ likes animals best. ( 

7、  ) A.Kangkang’s mother B.Kangkang C.Kangkang’s father 犇9、_____ is Kangkang’s favorite animal. (   ) A.The monkey B.The panda C.The elephant 犇10、There are (有) _____ people in Kangkang’s family. (   ) A.two B.three C.four 三、阅读理解 One day, Mike and Jack are walking in the forest. “We’re good fri

8、ends. If (要是) we meet a bear, I’ll help you.” Mike says. “I’ll help you, too.” Jack says. Later, there is a big bear in front of them. Mike and Jack run very quickly. Then Jack climbs up a tree and forget (忘记) all about his friend. Mike is too fat and he lies down (躺) on the ground and closes his ey

9、es. “The bear will think I’m dead (死的).” The bear comes up to Mike and looks at him, puts his nose to Mike’s ears. The bear thinks Mike is dead, so it goes away. Jack comes down from the tree, with a smile (微笑) he asks his friend. “What does the bear say to you?” “The bear says, ‘A friend in need i

10、s a friend indeed.’” 犇11、Mike and Jack are walking ________. (   ) A.in the mountain B.in a forest C.on a farm 犇12、They meet a _________ in the forest. (   ) A.dear B.big tiger C.big bear 犇13、_________ climbs up a tree quickly. (   ) A.Jack B.Mike C.The bear 犇14、‘A friend in need is a friend

11、indeed’ means (意思是) _________ in Chinese. (   ) A.莫逆之交 B.患难见真情 C.情同手足 犇15、Which is NOT RIGHT (不对)? (   ) A.Jack climbs up the tree and Mike lies down on the ground. B.The bear can’t climb the tree. C.The bear says to Mike, “A friend in need is a friend indeed.” 四、阅读理解 There are some animals in

12、 the Green Woods. They are happy. The bird is the singer. She sings songs in the tree. The dog is an artist. He draws pictures on the ground. Look at the monkey. He is so funny. He makes the animals happy. What does he do? He is an actor. The street is so clean. Who is the cleaner? The bear is sweep

13、ing the fallen leaves. The parrot (鹦鹉) is a reporter. She reports news every day. What does the black cat do? Look! He is patrolling (巡逻) with his handgun (手枪) by his motorcycle. He is a policeman. 犇16、In the Green Woods, the _____ animals are happy. (    ) A.six B.two C.five 犇17、The _____ sings

14、songs in the tree. (    ) A.bear B.bird C.parrot 犇18、The dog draws pictures on the ground. He is the _____. (    ) A.singer B.artist C.reporter 犇19、The _____ makes the animals happy. (    ) A.dog B.black cat C.monkey 犇20、The black cat is a _____. (    ) A.actor B.cleaner C.policeman 五、阅读理解

15、Jane has a pea. To grow the pea, she needs five things: a cup, a pea, dirt, light and water. Jane fills the cup with the dirt. She puts the seed into the dirt. She waters it. She puts the cup in the sun. After a week a little green bud pops up. It grows bigger and bigger. Jane waters it once a wee

16、k. When the bud is big enough, Jane plants it in the garden. Jane believes she will have many peas soon. 犇21、Who has a pea? (  ) A.Jo. B.Jane. C.Jenny. 犇22、What does Jane need to grow a pea? (  ) A.A cup and a pea. B.Dirt, light and water. C.Both A and B. 犇23、How long does it take the green b

17、ud to pop up? (  ) A.Seven days. B.Two or three days. C.Two weeks. 犇24、How often does Jane water the green bud? (  ) A.Every day. B.Once a week. C.Twice a day. 犇25、Where does Jane plant the pea? (  ) A.In the park. B.In the garden. C.In the zoo. 六、阅读理解 Aunt Liu is ill. She is in the People’s

18、Hospital. Xiao Ming's mother tells him to take a basket of eggs to Aunt Liu. But Xiao Ming doesn't know the way. Xiao Ming sees an old man on the way. The old man walks in front of him. He goes up and says, "Hi, old fellow" But the old man doesn't answer him and walks on. Xiao Ming gets puzzled (迷

19、惑的). Suddenly he knows why. It is not polite (有礼貌的) to say "old fellow" to an old man. Now he goes up to the old man again and asks, "Excuse me. grandpa, would you please tell me the way to the People's Hospital? "This time the old man answers, "Well, go along this street, then turn left. It's just

20、behind the park."      Xiao Ming thanks the old man and walks on. Soon he finds the hospital. 犇26、Aunt Liu _____ in a hospital. (    ) A.is ill B.works C.sees Xiao Ming 犇27、Xiao Ming's mother wants him to _____. (    ) A.see an old grandpa B.go to Aunt Liu's home C.take some eggs to Aunt Liu 犇

21、28、Xiao Ming asks the old man _____. (    ) A.to tell him the way B.to go to a hospital C.to walk in front of him 犇29、The park is _____ the hospital. (    ) A.behind B.far from C.in front of 犇30、It is polite (有礼貌的) to say "_____" to an old man. (    ) A.old fellow B.Hi, old fellow C.grandpa 【参

22、考答案】 一、阅读理解 解析:犇1、B     犇2、A     犇3、B     犇4、C     犇5、B 【分析】短文大意:短文介绍了起初人们吃生肉,有了火以后人们煮肉,说明火的重要性。 犇1、句意:起初,人们吃____。A肉丸,B生肉,C安全的食品,根据短文中的At first, people only ate raw (生的) meat. 可知起先,人们吃生肉,故选B。 犇2、句意:很久以前,人们_____煮肉。A在火上,B在厨房里,C在一个火锅里,根据短文中的Cooking meat on a fire made it tasty, healthy and saf

23、e, so people become stronger.可知很久以前,人们在火上煮肉,故选A。 犇3、句意:在人们使用火之前,他们住在_____洞穴里。A温暖和安全的,B又冷又湿的,C干净又干燥的,根据短文中的Long ago, people lived in cold and wet caves.可知人们住在又冷又湿的洞穴里,故选B。 犇4、句意:当你看到火灾时,你必须____。A煮肉,B和它一起玩,C告诉一个成年人,根据短文中的Don't play with fire and when you see a fire, tell an adult.可知当你看到火灾时,你必须告诉一个成年

24、人,故选C。 犇5、句意:火是一个伟大的东西,但是火也可能是____。A安全的,B危险的,C好的,根据短文中的Fire was a great thing, but fire can also be very dangerous.可知火也可能是危险的,故选B。 【点睛】 二、阅读理解 解析:犇6、C     犇7、B     犇8、C     犇9、B     犇10、B 【分析】短文大意:短文介绍了康康及爸爸妈妈的职业、喜欢的动物和颜色。 犇6、句意:康康的妈妈是一名_____。A医生;B护士;C老师;根据短文中的My mother works in No.1 Middl

25、e School. She teaches Chinese.可知康康的妈妈是一名老师,故选C。 犇7、句意:康康喜欢什么颜色?A红色;B黄色;C黑色;根据短文中的 But I don’t like red. I want a yellow one. 可知康康喜欢黄色,故选B。 犇8、句意:_____最喜欢动物。A康康的妈妈;B康康;C康康的爸爸;根据短文中的My father doesn’t like shopping at all. He likes animals best.可知康康的爸爸最喜欢动物,故选C。 犇9、句意:______是康康最喜欢的动物。A猴子;B熊猫;C大象;根据短

26、文中的My favorite animal is panda.可知熊猫是康康最喜欢的动物,故选B。 犇10、句意:康康家有____口人。A二;B三;C四;根据短文中的My mother,My father and I,可知康康家有三口人,故选B。 【点睛】 三、阅读理解 解析:犇11、B     犇12、C     犇13、A     犇14、B     犇15、C 【解析】 犇11、 句意:迈克和杰克正走在森林里。根据One day, Mike and Jack are walking in the forest. 可知B选项符合题意。故选B。 犇12、 句意:他们在森

27、林里遇到了一只大熊。根据Later, there is a big bear in front of them. 可知C选项符合题意。故选C。 犇13、 句意:杰克快速爬上了一棵树。根据Then Jack climbs up a tree and forget (忘记) all about his friend. 可知A选项符合题意。故选A。 犇14、 句意:根据全文内容可知,杰克在没遇到熊之前对迈克说如果遇到熊会帮他,真正遇到后却只顾自己,完全不管朋友。后来熊走了以后,迈克用"A friend in need is a friend indeed"来讽刺他。B选项符合题意。故选B。 犇

28、15、 句意:根据The bear comes up to Mike and looks at him, puts his nose to Mike’s ears. The bear thinks Mike is dead, so it goes away.可知熊根本没对迈克说过任何话。C选项符合题意。故选C。 【点睛】 四、阅读理解 解析:犇16、A     犇17、B     犇18、B     犇19、C     犇20、C 【分析】本文讲了动物故事。 犇16、句意:格林森林里,______个动物都很高兴。A六,B二,C五,根据全文可知文中提到了六个动物,分别是鸟,狗,

29、猴子,熊,鹦鹉,猫,故选A。 犇17、句意:______在树上唱歌。A熊,B鸟,C鹦鹉,根据The bird is the singer. She sings songs in the tree.,可知鸟在树上唱歌,故选B。 犇18、句意:狗在地上画画。他是______。A歌手,B艺术家,C记者,根据The dog is an artist. He draws pictures on the ground.,可知狗是艺术家,故选B。 犇19、句意:______让动物开心。A狗,B黑猫,C猴子,根据Look at the monkey. He is so funny. He makes t

30、he animals happy.,可知猴子让动物开心,故选C。 犇20、句意:黑猫是一名______。A演员,B清洁工,C警察,根据He is patrolling (巡逻) with his handgun (手枪) by his motorcycle. He is a policeman.,可知黑猫是一名警察,故选C。 【点睛】 五、阅读理解 21、B     犇22、C     犇23、A     犇24、B     犇25、B 【解析】短文大意:简种豌豆的故事。 犇21、问句句意:谁有一粒豌豆。根据Jane has a pea. 解析:犇21、B     犇2

31、2、C     犇23、A     犇24、B     犇25、B 【解析】短文大意:简种豌豆的故事。 犇21、问句句意:谁有一粒豌豆。根据Jane has a pea. 可知是简有一粒豌豆,故选B。 犇22、问句句意:种植豌豆简需要什么?根据 To grow the pea, she needs five things: a cup, a pea, dirt, light and water. 可知她需要一个杯子,一粒豌豆,土壤,光和水。故选C。 犇23、问句句意:绿芽需要多长时间才能长出来?A七天;B两天或三天;C两周;根据After a week a little gree

32、n bud pops up.可知一周以后小绿芽出土了。故选A。 犇24、问句句意:简多久浇一次绿芽?A每天;C一周一次;C一天两次;根据Jane waters it once a week.可知是一周一次。故选B。 犇25、问句句意:简把豌豆种在了哪里?A在公园;B在花园;C在动物园;根据When the bud is big enough, Jane plants it in the garden. 可知种在了花园里。故选B。 【点睛】 六、阅读理解 26、A     犇27、C     犇28、A     犇29、C     犇30、C 【导语】本文介绍了刘阿姨生病住院

33、了,小明的妈妈让小明去医院给刘阿姨带一些鸡蛋,小明不知道去医院的路,向一 解析:犇26、A     犇27、C     犇28、A     犇29、C     犇30、C 【导语】本文介绍了刘阿姨生病住院了,小明的妈妈让小明去医院给刘阿姨带一些鸡蛋,小明不知道去医院的路,向一位老人问路的事情。 犇26、句意:刘阿姨_____住院了。A生病,B工作,C看小明,根据Aunt Liu is ill. She is in the People’s Hospital.可知刘阿姨生病住院了,故选A。 犇27、句意:小明的妈妈想让他____。A看一位老爷爷,B去刘阿姨家,C给刘阿姨带一些鸡蛋

34、根据Xiao Ming's mother tells him to take a basket of eggs to Aunt Liu.可知小明的妈妈想让他给刘阿姨带一些鸡蛋,故选C。 犇28、句意:小明让老人_____。A告诉他怎么走,B去医院,C走在他前面,根据Excuse me. grandpa, would you please tell me the way to the People's Hospital?可知小明让老人告诉他怎么走,故选A。 犇29、句意:公园在医院_____。A在……后面,B离……远,C在……前面,根据Well, go along this street, then turn left. It's just behind the park.可知医院在公园的后面,即公园在医院的前面,故选C。 犇30、句意:对老人说_____是有礼貌的。A老头,B嗨,老头,C爷爷,根据It is not polite (有礼貌的) to say "old fellow" to an old man. 可知对老人说“老头”是不礼貌的,应该说爷爷,故选C。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服