ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:54.54KB ,
资源ID:1916392      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/1916392.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(小学英语五年级下学期阅读理解专项质量提高试题测试题(带答案).doc)为本站上传会员【天****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

小学英语五年级下学期阅读理解专项质量提高试题测试题(带答案).doc

1、小学英语五年级下学期阅读理解专项质量提高试题测试题(带答案) 一、阅读理解 The Roses(罗斯一家)like having picnics on Sundays. This Sunday they want to go to the Red Park. Jack and Mike, their sons, get up early in the morning. Jack puts on a shirt and jeans, and Mike puts on a T-shirt and jeans. They also put on their running shoes. Afte

2、r that they help their mother put bread, milk, eggs and some fruit in a basket and carry it to the car. Mrs Rose also takes four glasses of juice with her. The little dog Jerry is running after her. It wants to go with them, too. They are all very happy. 犇1、On Sundays, the Roses like_______________

3、  (    ) A.going shopping                         B.watching TV                         C.having picnics 犇2、Jack and Mike wear_____________.  (    ) A.shirts and jeans                 B.jeans and running shoes                 C.jackets and jeans 犇3、Mr. Rose and Mrs. Rose have________________.

4、 (    ) A.two sons                                 B.a little cat                                 C.a new car 犇4、They go to the park with_______________.     (    ) A.some apples and oranges           B.some bread and milk           C.some food and drink 犇5、Which sentence is not true? (下面哪句话是不正确

5、的?)(    ) A.There are five people in Mr. Rose's family. B.Jack and Mike can have some juice. C.Jerry wants to go to the park, too. 二、阅读理解 根据短文内容,选择正确答案。 On Christmas Eve, the night before Christmas Day, children are very happy. They put their stocking at the end of their beds before they go to

6、 bed. They want Father Christmas to give them some presents. Mr Green tells his children that Father Christmas is a very kind man. He comes on Christmas Eve. He lands on top of each house and comes down the chimney(烟囱) into the fireplace and brings them a lot of presents. Christmas Day always begi

7、ns before breakfast. The children wake up very early. They open the presents in their stockings. Then they wake up their parents and call, “Merry Christmas!” Do you know what Christmas means? Christmas Day is the birthday of Jesus Christ. When Christ was born, many people gave him presents. So toda

8、y, people still do the same thing to each other. 犇1、Christmas Eve is .  (   ) A.the night before December 24 B.the night after December 25 C.the night of December 25 D.the night of December 24 犇2、Father Christmas often puts the presents . (   ) A.into children’s hats B.into children

9、’s stockings C.under children’s beds D.into children’s shoes 犇3、Father Christmas comes into the house through the . (   ) A.window B.front door C.chimney D.back door 犇4、On the morning of Christmas Day, children wake up their parents very early and says, “ !” (   ) A.Good morning B.Ha

10、ppy New Year C.Best wishes for you D.Merry Christmas 犇5、On Christmas Day, people often to each other. (   ) A.give money B.ask for money C.ask for presents D.give presents 三、阅读理解 Mary is my friend. She lives in Beijing. She has a brother. His name is Jack. They go to the same school in B

11、eijing. On Saturdays, they don’t go to school. Mary and Jack do their homework in the morning. In the afternoon, they play games with their friends. Their father and mother are teachers. They teach English. In the evening their father and mother read some books. Jack and Mary watch TV. 犇11、Mary liv

12、es in _______. (       ) A.Nanjing B.Beijing C.Shanghai 犇12、Are Mary and her brother in the same School? (       ) A.Yes, they are. B.No, they aren’t. C.I don’t know. 犇13、Mary’s brother’s name is _______. (       ) A.Jacky B.David C.Jack 犇14、Mary’s father teaches _______. (       ) A.English

13、B.Chinese C.Japanese 犇15、What does Mary do on Saturday evening? (       ) A.Write stories. B.Watch TV. C.Read books. 四、阅读理解 Oliver: Oh! Your tanghulu looks nice and delicious! Where did you buy it? Zhang Peng: I bought it in a tanghulu specialty shop (专卖店) on Dongfang Street. Oliver: Is it far

14、 from our school? Zhang Peng: No, you can walk there. Oliver: How can I get there? Zhang Peng: Start (出发) from our school. Go straight for ten minutes (分钟) then turn right, then go straight for three minutes. It’s on the left. It's just near the cinema. The shop is red. 犇16、_______ wants to buy

15、a tanghulu. (     ) A.Oliver B.Zhang Peng 犇17、The shop is _______ the school. (     ) A.far from B.near 犇18、The shop is _______. (     ) A.yellow B.red 犇19、The shop is near a _______. (     ) A.cinema B.restaurant 犇20、He can get to the shop about _______ minutes. A.10 B.13 五、阅读理解 A seriou

16、s earthquake can be a terrible experience, and it is easy to forget safety measures in disorder. Fortunately, most earthquake safety measures are common sense, but if you forget everything else, remember the following instructions: drop, cover, and hold on. Also most of earthquake deaths happen afte

17、r the earthquake, so remember that the danger does not end when the shaking does If you stay indoors during an earthquake, move away from unsupported areas and windows. Try to get under a doorway or another area of the building which is held up by strong beams. Stay under a table or desk only if it

18、 is very strong. Do not rush to lifts, because it is far safer to stay where you are. Cover your head with your arms around it and curl into a ball, and wait for the shaking to stop. If you stay outdoors during an earthquake, move to an area which is as open as possible. Don't move to buildings, el

19、ectric poles or other objects which may fall during an earthquake and injure you. Protect your head and stay low to the ground till the shaking ends and it is safe to move. After an earthquake, many buildings are less strong, although they appear safe. If you stay indoors, move people from the bui

20、lding quickly and help disabled or injured people move out. Once outdoors, move well away from the building so that if it falls down, you will not be injured. Wait till public safety officials announce that it is safe to stay indoors. By planning ahead and keeping calm during an earthquake, you can

21、 greatly increase your chances of survival (生存) without injury. 犇21、The underlined word “Fortunately” in Paragraph1 means “______. (   ) A.especially B.gradually C.luckily D.finally 犇22、We can learn from the passage that earthquake safety measures ______. (   ) A.are planned for children B.help

22、us to keep safe C.are not necessary D.are not easy to understand 犇23、According to the passage, it isn't a good choice ______ during an earthquake. (   ) A.to take a lift B.to stay under a strong table C.to get under a doorway D.to cover the head with arms around it 犇24、If you stay outdoors duri

23、ng an earthquake, you can do all the following EXCEPT ______. (   ) A.trying to protect your head B.moving to an open place C.moving away from buildings D.taking the disabled people into the room 犇25、The purpose of the passage is mainly to tell us how to ______. (   ) A.stay away from an earthqu

24、ake B.predict an earthquake C.control an earthquake D.keep safe during and after an earthquake 六、阅读理解 Paul is always late for school. It is eight ten in the morning. The students are having an English lesson in the classroom. Paul opens the door and comes in. “Paul, why are you late for school e

25、very morning?” his teacher asks. “When do you leave home?” “I leave home at seven forty-five.” Paul answers. “Is your home far from our school?” his teacher asks. “No, about ten minutes’ walk.” “Then why are you late?” “Every day on my way to school I see a sign. It says: School! Go Slowly!” 犇

26、26、Paul goes into his classroom at _____. (  ) A.7:45 B.8:00 C.8:10 犇27、Paul leaves home at _____. (  ) A.8:10 B.7:45 C.8:00 犇28、Paul’s home is _____ his school. (  ) A.near B.far from C.behind 犇29、Paul is always late for school because _____. (  ) A.he gets up late B.he doesn’t know the time

27、 C.he walks slowly 犇30、Which of the following is RIGHT? (  ) A.Something is wrong with Paul’s feet. B.There is a sign in Paul’s school. C.The sign is for drivers. 【参考答案】 一、阅读理解 解析:犇1、C     犇2、B     犇3、A     犇4、B     犇5、A 【解析】 犇1、根据短文句子 The Roses like having picnics on Sundays.(在星期日罗斯一家想要

28、去野餐。)可知是喜欢野餐。C选项正确。故答案为C。 犇2、根据短文句子 Jack puts on a shirt and jeans, and Mike puts on a T-shirt and jeans. They also put on their running shoes. (Jack穿上一件衬衣和牛仔裤,Mike穿上T恤衫和牛仔裤。他们还都穿上他们的跑步鞋。)可知两人一样的穿着有牛仔裤和跑步鞋。B选项正确。故答案为B。 犇3、根据短文句子 Jack and Mike, their sons, get up early in the morning.(Jack和Mike,他们的

29、儿子,在早上起得很早。)可知A选项正确。故答案为A。 犇4、根据短文句子 After that they help their mother put bread, milk, eggs and some fruit in a basket and carry it to the car. Mrs Rose also takes four glasses of juice with her.(穿完衣服后,他们帮助妈妈讲面包,牛奶,鸡蛋和一些水果放到篮子里,并将篮子提到车上。Rose太太还带了四瓶果汁。)可知B选项正确。故答案为B。 犇5、这是考查阅读理解的题目。首先仔细阅读短文,然后根据短文

30、相关叙述来选择合适的答案。 二、阅读理解 解析:犇1、A     犇2、B     犇3、C     犇4、D     犇5、D 三、阅读理解 解析:犇11、B     犇12、A     犇13、C     犇14、A     犇15、B 【分析】本文主要讲了玛丽和家人的情况。 犇11、题干句意为玛丽住在______。根据“She lives in Beijing.”可知选B。 犇12、题干句意为玛丽和她的哥哥/弟弟在一个学校吗?根据“They go to the same school in Beijing.”可知选A。 犇13、题干句意为玛丽的哥哥/弟弟的

31、名字是______。根据“She has a brother. His name is Jack.”可知选C。 犇14、题干句意为玛丽的爸爸教______。根据“They teach English.”可知选A。 犇15、题干句意为玛丽在周六晚上做什么?根据“Jack and Mary watch TV.”可知选B。 四、阅读理解 解析:犇16、A     犇17、B     犇18、B     犇19、A     犇20、B 【分析】对话主要讲奥利弗询问张鹏在哪里买糖葫芦。 犇16、句意:____想买一根糖葫芦。根据Oh! Your tanghulu looks nice

32、 and delicious! Where did you buy it?可知奥利弗想买糖葫芦,A奥利弗;B张鹏;故选A。 犇17、句意:店铺离学校____。根据Is it far from our school?和No, you can walk there.可知店铺离学校近,A远离;B在附近;故选B。 犇18、句意:店铺是____。根据The shop is red.可知店铺是红色的,A黄色的;B红色的;故选B。 犇19、句意:店铺在____附近。根据 It's just near the cinema.句中it指糖葫芦店铺,可知店铺在电影院附近,A电影院;B餐厅;故选A。 犇20

33、句意:他大约____分钟能到糖葫芦店铺。根据Go straight for ten minutes (分钟) then turn right, then go straight for three minutes. It’s on the left.可计算出大约需要13分钟到达,故选B。 五、阅读理解 21、C     犇22、B     犇23、A     犇24、D     犇25、D 【分析】短文大意:短文介绍了在地震期间和地震之后,如何保持安全。 犇21、句意:第一段中划线单词Fort 解析:犇21、C     犇22、B     犇23、A     犇24、

34、D     犇25、D 【分析】短文大意:短文介绍了在地震期间和地震之后,如何保持安全。 犇21、句意:第一段中划线单词Fortunately意思是____。A特别;B渐渐地;C幸运地;D最后;根据短文中的and it is easy to forget safety measures in disorder. Fortunately, most earthquake safety measures are common sense, 可知地震发生时的混乱,可能很容易忘记安全措施,幸运地,大多数的安全措施是有普遍意义的,Fortunately幸运地,与luckily同义,故选C。 犇2

35、2、句意:我们可以从文章中了解到地震安全措施_____。A是为孩子们计划的;B帮助我们保持安全;C是没有必要的;D是不容易理解的;根据短文中的Fortunately, most earthquake safety measures are common sense, 可知大多数的安全措施是有意义的,也就是可以帮助我们保持安全,故选B。 犇23、句意:根据这篇文章在地震期间____不是一个好选择。A乘电梯;B呆在一张结实的桌子下面;C钻到门洞下面;D用手臂抱住头;根据短文中的 Do not rush to lifts, because it is far safer to stay where

36、 you are. 可知地震发生时,呆在你在的地方更加安全,不要跑向电梯,乘电梯不是一个好选择,故选A。 犇24、句意:如果你在地震期间呆在户外,除了____你可以做以下所有事情。A试图保护你的头;B搬到一个开阔的地方;C远离建筑物;D把残疾人带进房间;根据短文中的 f you stay outdoors during an earthquake, move to an area which is as open as possible. Don't move to buildings, electric poles or other objects which may fall durin

37、g an earthquake and injure you. Protect your head... If you stay indoors, move people from the building quickly and help disabled or injured people move out. 可知地震发生时,如果你呆在户外,要去一个开阔饿地方,远离建筑物,还有保护好你的头,迅速将人们从建筑物中转移出来,并帮助残疾人或伤员搬出,由此ABC都是应该做的,D选项是不应该做的,故选D。 犇25、句意:这篇文章的目的主要是告诉我们如何_____。A远离地震;B预测地震;C控制地震

38、D在地震期间和之后保持安全;根据短文大意,可知这篇短文主要讲述了在地震期间和地震之后,如何保持安全,故选D。 六、阅读理解 26、C     犇27、B     犇28、A     犇29、C     犇30、C 【解析】 犇26、句意:保罗____走进教室。根据“It is eight ten in the mor 解析:犇26、C     犇27、B     犇28、A     犇29、C     犇30、C 【解析】 犇26、句意:保罗____走进教室。根据“It is eight ten in the morning. The students are

39、having an English lesson in the classroom. Paul opens the door and comes in.”可知是8:10,同学们在上课的时候,保罗进来的,故选C。 犇27、句意:保罗____离开家。根据“I leave home at seven forty-five.”可知是7:45离开家的,故选B。 犇28、句意:保罗的家离学校_____。根据“Is your home far from our school?” his teacher asks. “No, about ten minutes’ walk.”可知家离学校近near,故选A。 犇29、句意:保罗总是迟到,因为_____。根据“Every day on my way to school I see a sign. It says: School! Go Slowly!”可知迟到元音是因为他看到标志上写着慢慢走,就慢走了,故选C。 犇30、句意:以下哪个是对的?A保罗腿受伤了,原文没提到,不对;B保罗的学校有个标志,标志是在路上,不是学校,不对;C标志是给司机的。对,故选C。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服