ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:324.04KB ,
资源ID:1891662      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/1891662.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(北师大版六年级上册阅读理解专项英语培优试卷测试题(含答案).doc)为本站上传会员【天****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

北师大版六年级上册阅读理解专项英语培优试卷测试题(含答案).doc

1、北师大版六年级上册阅读理解专项英语培优试卷测试题(含答案) 一、阅读理解 Hello, I’m Mike. I went to Hainan with my parents in the winter holiday. Everyone asked us to bring some T-shirts to Hainan, because it was very hot in Hainan. So we took many T-shirts and shorts with us. This winter, it was so strange(奇怪的), the weather was not

2、 fine. It was always cloudy and rainy, it was very cold. But we only had T-shirts and shorts. We didn’t take one coat or sweater. So we stayed in the restaurant. We went back four days later. We didn’t visit any places in Hainan. It was really a terrible trip. 1、—Where did Mike to in the winter hol

3、iday? (   ) —He went to ________. A.Beijing B.Hainan C.Xinjiang 2、Did they take any sweaters? (   ) A.Yes, they did. B.No, they didn’t. C.They forgot. 3、—What was the weather like in Hainan this holiday? (   ) —It was ________. A.good B.hot C.bad 4、—What did they do in Hainan? (   ) —They _

4、 A.visited many beautiful places B.took a trip C.stayed in the room 5、—What does “terrible” mean(意思)? (   ) —It means “________” A.very good B.OK C.very bad 二、阅读理解 I am a bird. I fly in the sky. I like the clouds. They are beautiful. I live in a tree. The tree is near a river. There ar

5、en't any fish in the river. There is only one tree. I don't feel happy. One day, I see some students. They plant trees. They grow flowers, too. I like the trees and the flowers. They are very beautiful. Then there are trees and flowers. There are many fish in the river. The air is cleaner (更清洁的). T

6、he clouds are whiter (更白的). Many birds come. I am happy. 6、In the passage (短文), “I am a ________.” (     ) A.bird B.tree C.flower 7、Where is the tree? (     ) A.In the river. B.Next to the fish. C.Near the river. 8、Are there any fish in the river at first (起初)? (     ) A.Yes, there is. B.Yes,

7、there are. C.No, there aren't. 9、Who plants the trees and flowers? (     ) A.Some birds. B.Some students. C.Some fish. 10、After reading this passage, what should we do? (     ) A.Protect the flowers and trees. B.Cook the meals. C.Make the bed. 三、阅读理解 The Grade 3 students at Sunshine Primary Sc

8、hool collected a lot of empty(空的)bottles. In July, they are going to take the bottles to a recycling centre(回收中心). They are going to sell(卖) the bottles and buy some books for the school library. Kate made a bargraph(柱状图) to show the number of the bottles they collected. This is the bargraph.

9、11、In November, the students collected _______ empty bottles. (  ) A.80 B.60 C.40 12、The students collected _______ more bottles in December than in January. (  ) A.10 B.20 C.30 13、From the bargraph, we know that the students picked up the same number of bottels in _______ and _______. (  ) A.O

10、ctober; February B.September; April C.January; March 14、Why do the students collect empty bottles? (  ) A.Because they want to do something for their school. B.Because they like empty bottles very much. C.Because they want to use the bottles to make other things. 15、What are the Grade 3 student

11、s going to do? (  ) A.They are going to buy a lot of empty bottles from the recycling centre. B.They are going to buy some books for the school library. C.They are going to sell the bottles in the market. 四、阅读理解 Chen Jie is very happy to have two new pen pals. They are Jim and Tom. Jim and Tom

12、live in the USA, but they live in different cities. Jim is short, but Tom is tall. Jim likes playing basketball. Tom likes playing basketball, too. They usually play basketball on weekends. Jim likes singing, but Tom doesn’t like it. Tom likes drawing. Chen Jie likes drawing, too. Chen Jie and her

13、 pen pals often write emails to each other. Chen Jie usually writes emails on Friday evening. 16、Jim and Tom are Chen Jie’s ________. (    ) A.brothers B.classmates C.pen pals 17、Jim and Tom both like ________. (    ) A.playing basketball B.singing C.dancing 18、Jim and Tom usually play basketba

14、ll on ________. (    ) A.Tuesdays B.weekends C.Mondays 19、Who likes drawing? (    ) A.Tom. B.Chen Jie and Tom. C.Chen Jie. 20、Chen Jie usually writes emails on ________ evening. (    ) A.Friday B.Monday C.Sunday 五、阅读理解 根据短文内容,选择正确答案。 On Christmas Eve, the night before Christmas Day, children

15、 are very happy. They put their stocking at the end of their beds before they go to bed. They want Father Christmas to give them some presents. Mr Green tells his children that Father Christmas is a very kind man. He comes on Christmas Eve. He lands on top of each house and comes down the chimney(烟

16、囱) into the fireplace and brings them a lot of presents. Christmas Day always begins before breakfast. The children wake up very early. They open the presents in their stockings. Then they wake up their parents and call, “Merry Christmas!” Do you know what Christmas means? Christmas Day is the bir

17、thday of Jesus Christ. When Christ was born, many people gave him presents. So today, people still do the same thing to each other. 21、Christmas Eve is .  (   ) A.the night before December 24 B.the night after December 25 C.the night of December 25 D.the night of December 24 22、Father Chri

18、stmas often puts the presents . (   ) A.into children’s hats B.into children’s stockings C.under children’s beds D.into children’s shoes 23、Father Christmas comes into the house through the . (   ) A.window B.front door C.chimney D.back door 24、On the morning of Christmas Day, child

19、ren wake up their parents very early and says, “ !” (   ) A.Good morning B.Happy New Year C.Best wishes for you D.Merry Christmas 25、On Christmas Day, people often to each other. (   ) A.give money B.ask for money C.ask for presents D.give presents 六、阅读理解 Mars is the fourth planet(

20、行星) from the Sun. Scientists are now watching it. And now three little spacecrafts(宇宙飞船) are studying it. They are taking pictures. Three more are traveling around in the sky, high above the Mars. All the six are working to find out the planet's past. Did anything ever live on the Mars? All the livi

21、ng things can't live without on the Mars? All the living things can't live without water. Is there any water on the Mars? On September 29th, scientists had big news. One spacecraft named Phoenix found snow high in the sky on the Mars. Snow comes from water. And Phoenix also found ice before. Scienti

22、sts want to explore(探索) more later. In 2009, space scientists plan to send a large rover(火星车) called the Mars Science Laboratory.     Someday scientists hope to send a robot to get rocks(岩石) and return them to the Earth. People could study the rocks, and learn more about the planet. Can people land

23、 on the Mars? No one knows. Before people land on it, machines can do the exploring work. 26、How many spacecrafts are travelling around in the sky to study the Mars? (   ) A.Six. B.Three. C.Four. D.Five. 27、What are all the six spacecrafts working to do? (   ) A.To study. B.To travel. C.To land

24、on the Mars. D.To find the Mar's past. 28、Who found snow high in the sky on the Mars? (   ) A.Scientists. B.Phoenix. C.Robot. D.Rover. 29、What does the underlined word “signs” probably mean in the second paragraph? (   ) A.迹象 B.招牌 C.手势 D.暗号 30、Which of the following is true? (   ) A.There is l

25、ife on the Mars. B.People can live without water on the Mars. C.There is snow on the Mars. D.There isn't any water on the Mars. 【参考答案】 一、阅读理解 1、B     2、B     3、C     4、C     5、C 【分析】短文大意:介绍迈克一家去海南旅行的故事。 1、句意:—迈克寒假去哪里了?—他去了______。A北京,B 解析:1、B     2、B     3、C     4、C     5、C 【分析】短文大意:介

26、绍迈克一家去海南旅行的故事。 1、句意:—迈克寒假去哪里了?—他去了______。A北京,B海南,C新疆,根据 I went to Hainan with my parents in the winter holiday.可知是海南。故选B。 2、句意:他们带着毛衣了吗?根据We didn’t take one coat or sweater. 可知没有带毛衣,故做否定回答,故选B。 3、句意:—这个假期海南的天气怎么样?—天气______。A好的,B热的,C坏的,根据This winter, it was so strange(奇怪的), the weather was not fin

27、e. 可知天气不好。故选C。 4、句意:—他们在海南做什么?—他们______。A参观了很多美丽的地方,B旅行,C呆在房间里,根据We didn’t take one coat or sweater. So we stayed in the restaurant. 可知他们呆在餐馆里。故选C。 5、句意:—“terrible”的意思是什么?—它的意思是______。A非常好,B可以,C非常坏,根据It was really a terrible trip.可知是很不好的一次旅行。故选C。 【点睛】 二、阅读理解 6、A     7、C     8、C     9、B    

28、10、A 【分析】短文大意:短文介绍了一只鸟的所见所闻。 6、句意:在短文里,我是一只____。A鸟;B树;C花;根据短 解析:6、A     7、C     8、C     9、B     10、A 【分析】短文大意:短文介绍了一只鸟的所见所闻。 6、句意:在短文里,我是一只____。A鸟;B树;C花;根据短文中的I am a bird.我是一只鸟。故选A。 7、句意:树在哪里?A在河里;B在鱼旁边;C在河附近;根据短文中的The tree is near a river.树在河附近。故选C。 8、句意:起初河里有鱼吗?句子为are引导的一般疑问句,肯定答语Yes, t

29、here are.否定答语No, there aren't.根据短文中的There aren't any fish in the river. 河里没有鱼。可知起初河里没有鱼,答语为否定答语,故选C。 9、句意:谁种树和花?A一些鸟;B一些学生;C一些鱼;根据短文中的One day, I see some students. They plant trees. They grow flowers, too. 一天,我看见一些学生。他们种树。他们也种花。可知一些学生种树和花,故选B。 10、句意:读完这篇文章后,我们应该做些什么?A保护花草和树木;B做饭;C做床;根据短文大意,可知我们应该保

30、护花草树木,故选A。 【点睛】 三、阅读理解 11、B     12、B     13、C     14、A     15、B 【导语】本文介绍的是学生们收集空瓶子想要为学校做些事情。 11、句意:在十一月份,学生们收集了____ 解析:11、B     12、B     13、C     14、A     15、B 【导语】本文介绍的是学生们收集空瓶子想要为学校做些事情。 11、句意:在十一月份,学生们收集了______个空瓶子。A80,B60,C40,根据统计图可知十一月份学生们收集了60个空瓶子。故选B。 12、句意:学生们在十二月份收集的空瓶子数量比一

31、月份多______个。A10,B20,C30,根据统计图可知学生们在十二月份收集的空瓶子数量比一月份多20个。学生们十二月份收集100个,一月份收集80个,100-80=20个。故选B。 13、句意:通过统计图,我们可以知道学生们在______和______收集的空瓶子的数量相同。A十月;二月,B九月;四月,C一月;三月,根据统计图,我们可以得知学生们在一月和三月收集的空瓶子数量相同,都是80个。故选C。 14、句意:为什么学生们收集空瓶子?A因为他们打算为学校做些事情。B因为他们非常喜欢空瓶子。C因为他们想要用瓶子之所一些其他的物品。根据文章“They are going to sell

32、卖) the bottles and buy some books for the school library.”得知他们打算把空瓶子卖掉,然后为学校图书馆买些书。故选A。 15、句意:三年级的学生们打算去做什么?A他们打算从回收中心买很多空瓶子。B他们打算为学校图书馆买一些书。C他们打算在市场上出售这些瓶子。根据文章“They are going to sell(卖) the bottles and buy some books for the school library.”得知他们打算为学校图书馆买一些书。故选B。 四、阅读理解 16、C     17、A     18、B

33、     19、B     20、A 【导语】本文介绍了陈洁的两个笔友吉姆和汤姆。 16、句意:吉姆和汤姆是陈洁的____。A哥哥,B同学, 解析:16、C     17、A     18、B     19、B     20、A 【导语】本文介绍了陈洁的两个笔友吉姆和汤姆。 16、句意:吉姆和汤姆是陈洁的____。A哥哥,B同学,C笔友。根据短文内容Chen Jie is very happy to have two new pen pals. They are Jim and Tom.陈洁很高兴有了两个新笔友。他们是吉姆和汤姆。可知,选项C符合题意,故选C。 17、句

34、意:吉姆和汤姆都喜欢____。A打篮球,B唱歌,C跳舞。根据短文内容Jim likes playing basketball. Tom likes playing basketball, too.吉姆喜欢打篮球。汤姆也喜欢打篮球。可知,选项A符合题意,故选A。 18、句意:吉姆和汤姆通常在____打篮球。A周二,B周末,C周一。根据短文内容They usually play basketball on weekends.他们通常在周末打篮球。可知,选项B符合题意,故选B。 19、句意:谁喜欢画画?A汤姆,B陈洁和汤姆,C陈洁。根据短文内容Tom likes drawing. Chen Ji

35、e likes drawing, too.汤姆喜欢画画。陈洁也喜欢画画。可知,选项B符合题意,故选B。 20、句意:陈洁通常在____晚上写电子邮件。A周五,B周一,C周日。根据短文内容Chen Jie usually writes emails on Friday evening.陈洁通常在周五晚上写电子邮件。可知,选项A符合题意,故选A。 五、阅读理解 21、A     22、B     23、C     24、D     25、D 解析:21、A     22、B     23、C     24、D     25、D 六、阅读理解 26、A     27、D

36、     28、B     29、A     30、C 【分析】短文大意:科学家对火星的研究。 26、句意:有多少宇宙飞船正在太空旅行来研究火星?根据And 解析:26、A     27、D     28、B     29、A     30、C 【分析】短文大意:科学家对火星的研究。 26、句意:有多少宇宙飞船正在太空旅行来研究火星?根据And now three little spacecrafts(宇宙飞船) are studying it. They are taking pictures. Three more are traveling around in t

37、he sky, high above the Mars.可知是六个,故选A。 27、句意:这六个宇宙飞船正在工作做什么呢?A. To study.研究。B. To travel.旅行。C. To land on the Mars.登录火星。D. To find the Mar's past.发现火星的过去。根据All the six are working to find out the planet's past.可知是查寻火星的过去。故选D。 28、句意:谁在火星上发现雪在高空?One spacecraft named Phoenix found snow high in the sky on the Mars.可知是叫Phoenix的宇宙飞船,故选B。 29、句意:在第二段中划线单词“signs”的意思是什么?根据But they can't find any signs of life.但是他们没有发现任何生命的迹象。故选A。 30、句意:一下哪个句子正确?A选项火星上有生命。B选项在火星上没有水人们能够生存。C选项火星上有雪。D选项火星上没有任何水。根据One spacecraft named Phoenix found snow high in the sky on the Mars.可知宇宙飞船在火星上发现了雪。故选C。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服