ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:55.54KB ,
资源ID:1875716      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/1875716.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(六年级上册阅读理解专项英语质量综合试卷测试题(带答案).doc)为本站上传会员【快乐****生活】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

六年级上册阅读理解专项英语质量综合试卷测试题(带答案).doc

1、六年级上册阅读理解专项英语质量综合试卷测试题(带答案) 一、阅读理解 A clever man A gentleman met Bill one day. The rich man said, “They say you are very clever, but I don’t believe it.” Bill said with a smile (微笑) , “I am not clever. Instead (然而) , you are very stupid (愚蠢).” The gentleman became very angry. Bill said, “Please do

2、n't be angry, sir. If (如果) you don’t believe (信) what I said, let me ask you one question. If you have a group (组) of cows, and I give you another (另一个) group, then how many groups of cows do you have?” “Why, that’s the easiest (最简单的) question in the world! One and one is two, I have two groups of c

3、ows.” Bill laughed and said. “You are wrong, sir. Two groups put together are still one group. That is the easiest question in the world.” 1、What did Bill think of himself (他自己)? (    ) A.He was very clever. B.He was not clever. C.He was not clever than the rich man. D.He was very stupid. 2、Wha

4、t did Bill think of the rich man? (    ) A.He was very clever. B.He was not clever. C.He was not stupid. D.He was too stupid. 3、Why did the gentlemen become very angry? (    ) A.Because Bill's words hurt him. B.Because Bill didn't answer his question. C.Because he didn't believe his words. D.

5、Because Bill asked him the easiest question in the world. 4、What did the rich man think of Bill’s question? (    ) A.It was difficult. B.It was not very difficult. C.It was very easy. D.It was good. 5、What is the right answer to Bill’s question? (    ) A.One and one is two. B.I have two group

6、s of cows. C.In maths, one and one is one. D.Two groups put together are still one group. 二、阅读理解 Oliver: Oh! Your tanghulu looks nice and delicious! Where did you buy it? Zhang Peng: I bought it in a tanghulu specialty shop (专卖店) on Dongfang Street. Oliver: Is it far from our school? Zhang Pen

7、g: No, you can walk there. Oliver: How can I get there? Zhang Peng: Start (出发) from our school. Go straight for ten minutes (分钟) then turn right, then go straight for three minutes. It’s on the left. It's just near the cinema. The shop is red. 6、_______ wants to buy a tanghulu. (     ) A.Oliver

8、B.Zhang Peng 7、The shop is _______ the school. (     ) A.far from B.near 8、The shop is _______. (     ) A.yellow B.red 9、The shop is near a _______. (     ) A.cinema B.restaurant 10、He can get to the shop about _______ minutes. A.10 B.13 三、阅读理解 Hello, boys and girls. My name is Kangkan

9、g. I’m from Tianjin. I’m in No.1 Middle school. My mother works in No.1 Middle School. She teaches Chinese. My father is a doctor in hospital. They both work hard. On Sunday my mother and I often do some shopping. My mother says she will buy me a red coat. But I don’t like red. I want a yellow one

10、 My mother agrees (同意) me. I am happy. My father doesn’t like shopping at all. He likes animals best. He often takes me to the zoo. My favorite animal is panda. I think pandas are very cute. This Sunday morning my father will go to the zoo with me. I love my parents very much. They love me too. I

11、 have a happy family. 11、Kangkang’s mother is a _____. (   ) A.doctor B.nurse C.teacher 12、What colour does Kangkang like? (   ) A.Red B.Yellow C.Black 13、_____ likes animals best. (   ) A.Kangkang’s mother B.Kangkang C.Kangkang’s father 14、_____ is Kangkang’s favorite animal. (   ) A.The mo

12、nkey B.The panda C.The elephant 15、There are (有) _____ people in Kangkang’s family. (   ) A.two B.three C.four 四、阅读理解 Hi, I'm Chen Jie. Today is Saturday. We don't go to school. I'm in my best friend Lin Wei's home. We are in the same school. Lin Wei's home is a little far from our school. S

13、he often goes to school by bus. Lin Wei's mother is a doctor. She is kind. She likes swimming and dancing. Lin Wei's father is a police officer. He is very strict with his children. Lin Wei and her brother Lin Tao are afraid of him. Lin Tao likes sports. He is good at playing basketball. He wants

14、to be a pilot like Nie Haisheng. Now he is watching his favourite program. It's about ShenzhouXⅡmanned spacecraft(神舟12号载人飞船). Lin Tao is a clever boy. He often does word puzzles after school. This afternoon we are going to the cinema together. We are going to see a film about space travel. It is v

15、ery interesting. The cinema is next to the museum on Baiyun Road. We can walk to the cinema. That's good exercise. In front of the cinema, there is a bookstore. After we see the film, we will go there and buy some comic books. What a wonderful day! I feel so happy. 16、How does Lin Wei often go to s

16、chool? (   ) A.She often goes to school by bike. B.She often goes to school by bus. C.She often goes to school on foot. 17、What does Lin Wei's father do? (   ) A.He is a doctor. B.He is a police officer. C.He is a coach. 18、What does Lin Wei's brother want to be? (   ) A.He wants to be a ba

17、sketball player. B.He wants to be a police officer. C.He wants to be a pilot. 19、How does Chen Jie feel? (   ) A.She feels happy. B.She feels worried. C.She is afraid. 20、Where is the bookstore? (   ) A.Next to the museum. B.In front of the cinema. C.On Baiyun Road. 五、阅读理解

18、 My family is very poor A little boy comes to a new city. His name is Peter. His family is very rich. They have a driver and a lot of servants (仆人). Peter is going to a new school. On the first day, his parents say to him, “Peter, be modest (谦虚的) at your new school. Don’t say we are r

19、ich.” And Peter says, “Yes, Dad, Mum.” So Peter goes to school. He sees his new teacher. And he sits down with the other children. The teacher says, “Good morning, children. The first exercise today is a composition. The topic (题目) of the composition is ‘My family’.” So every child writes a composi

20、tion (作文). This is Peter’s composition: “My name is Peter. My family is very poor. Both my father and mother are very poor. Our driver is very poor and all the servants are poor.” 21、Peter’s parents are very_______. (   ) A.small B.modest C.poor D.rich 22、Peter’s parents tell him not to_____. ( 

21、  ) A.play on his way to school B.be late for school C.say they are rich D.write a composition 23、The teacher asks the children to write____. (   ) A.a letter B.a composition C.a book D.a story 24、Peter writes a composition about his______. (   ) A.friend B.teacher C.school D.family 25、Which

22、of the following is RIGHT? (   ) A.Peter tells a lie (说谎) in his composition. B.Peter doesn’t like writing a composition. C.Peter’s parents write the composition. D.The teacher is very poor too. 六、阅读理解 There is an interesting festival in China. At this festival people in Hunan always have a drag

23、on boat match. The dragon boat is quite long. There are pictures of dragons on each side. The front of the boat is like the head of a dragon. There are twenty members in each team. Besides them there is a man on the boat. He beats a drum(击鼓). It's an exciting match, especially(特别是)when they are reac

24、hing the end. The audience(观众)beside the lake shout for their favourite teams. From this match. we have the name of the festival—the Dragon Boat Festival. This special day has another(另一个)name-Duanwu Festival. It has a story. The story is about a poet(诗人)called Qu Yuan. 26、What's the name of this s

25、pecial festival? It's name is ________. (    ) A.Chinese New Year B.the Mid-Autumn Festival C.the Dragon Boat Festival D.Halloween 27、The name of the Dragon Boat Festival comes from ________. (    ) A.pictures of dragons on the boat B.the dragon boat match in Hunan C.the boat like a dragon i

26、n Jinan D.the dragon flying in the sky 28、In the match, there is always a man on the boat to ________. (    ) A.shout for them B.help them boat C.carry a dragon for them D.beat a drum for them 29、The story of Duanwu Festival is about ________. (    ) A.a poet called Qu Yuan B.a poet called

27、Li Bai C.a poet called Du Fu D.a poet called Bai Juyi 30、Duanwu Festival is in ________. (    ) A.spring              B.summer         C.autumn                               D.winter 【参考答案】 一、阅读理解 1、B     2、D     3、A     4、C     5、D 【导语】本文讲述了一个富人不相信比尔聪明,比尔用问问题的方式反击的故事。 1、句意:比尔认为自己是什么样的人

28、A 解析:1、B     2、D     3、A     4、C     5、D 【导语】本文讲述了一个富人不相信比尔聪明,比尔用问问题的方式反击的故事。 1、句意:比尔认为自己是什么样的人?A他很聪明。B他不聪明。C他不比这个富人聪明。D他很愚蠢。根据文中“I am not clever. 我不聪明。”可知比尔认为自己不聪明,故选B。 2、句意:比尔认为这个富人是什么样的人?A他很聪明。B他不聪明。C他不愚蠢。D他很愚蠢。根据文中“Instead, you are very stupid. 相反,你很愚蠢。”可知比尔认为这个富人很愚蠢,故选D。 3、句意:为什么这个人变得

29、很生气?A因为比尔的话伤害了他。B因为比尔没有回答他的问题。C因为他不相信他的话。D因为比尔问了他一个世界上最简单的一个问题。”根据前文可知比尔的话伤害了他,故选A。 4、句意:富人认为比尔问的这个问题怎么样?A这个问题很难。B这个问题不难。C这个问题很简单。D这个问题很好。根据文中“Why, that’s the easiest question in the world! 为什么问这个问题,这是世界上最简单的问题了!”可知富人认为这个问题很简单,故选C。 5、句意:比尔问题的正确答案是什么?A一加一等于二。B我有两群奶牛。C在数学上,一加一等于一。D两群奶牛放在一起还是一群奶牛。根据文

30、中“Two groups put together are still one group. 两群奶牛放在一起还是一群奶牛。”可知比尔问题的正确答案是两群奶牛放在一起还是一群奶牛,故选D。 二、阅读理解 6、A     7、B     8、B     9、A     10、B 【分析】对话主要讲奥利弗询问张鹏在哪里买糖葫芦。 6、句意:____想买一根糖葫芦。根据Oh! Your ta 解析:6、A     7、B     8、B     9、A     10、B 【分析】对话主要讲奥利弗询问张鹏在哪里买糖葫芦。 6、句意:____想买一根糖葫芦。根据Oh! Yo

31、ur tanghulu looks nice and delicious! Where did you buy it?可知奥利弗想买糖葫芦,A奥利弗;B张鹏;故选A。 7、句意:店铺离学校____。根据Is it far from our school?和No, you can walk there.可知店铺离学校近,A远离;B在附近;故选B。 8、句意:店铺是____。根据The shop is red.可知店铺是红色的,A黄色的;B红色的;故选B。 9、句意:店铺在____附近。根据 It's just near the cinema.句中it指糖葫芦店铺,可知店铺在电影院附近,A电

32、影院;B餐厅;故选A。 10、句意:他大约____分钟能到糖葫芦店铺。根据Go straight for ten minutes (分钟) then turn right, then go straight for three minutes. It’s on the left.可计算出大约需要13分钟到达,故选B。 三、阅读理解 11、C     12、B     13、C     14、B     15、B 【分析】短文大意:短文介绍了康康及爸爸妈妈的职业、喜欢的动物和颜色。 11、句意:康康的妈妈是一名__ 解析:11、C     12、B     13、C   

33、  14、B     15、B 【分析】短文大意:短文介绍了康康及爸爸妈妈的职业、喜欢的动物和颜色。 11、句意:康康的妈妈是一名_____。A医生;B护士;C老师;根据短文中的My mother works in No.1 Middle School. She teaches Chinese.可知康康的妈妈是一名老师,故选C。 12、句意:康康喜欢什么颜色?A红色;B黄色;C黑色;根据短文中的 But I don’t like red. I want a yellow one. 可知康康喜欢黄色,故选B。 13、句意:_____最喜欢动物。A康康的妈妈;B康康;C康康的爸爸;根据

34、短文中的My father doesn’t like shopping at all. He likes animals best.可知康康的爸爸最喜欢动物,故选C。 14、句意:______是康康最喜欢的动物。A猴子;B熊猫;C大象;根据短文中的My favorite animal is panda.可知熊猫是康康最喜欢的动物,故选B。 15、句意:康康家有____口人。A二;B三;C四;根据短文中的My mother,My father and I,可知康康家有三口人,故选B。 【点睛】 四、阅读理解 16、B     17、B     18、C     19、A    

35、 20、B 【分析】本文介绍了陈杰的朋友林伟一家人及周末活动。 16、句意:林伟经常这样去上学?A她经常骑自行车去 解析:16、B     17、B     18、C     19、A     20、B 【分析】本文介绍了陈杰的朋友林伟一家人及周末活动。 16、句意:林伟经常这样去上学?A她经常骑自行车去上学。B她经常乘公共汽车去上学。C她经常步行去上学。根据短文中的She often goes to school by bus.可知她经常乘公共汽车去上学,故选B。 17、句意:林伟的爸爸是做什么的?A他是一名医生。B他是一名警察。C他是一名教练。根据短文中的Lin Wei

36、's father is a police officer.可知他是一名警察,故选B。 18、句意:林伟的弟弟想要成为什么?A他想成为一名篮球运动员。B他想成为一名警察。C他想成为一名飞行员。根据短文中的 He wants to be a pilot like Nie Haisheng. 可知他想成为一名飞行员,故选C。 19、句意:陈杰感觉怎么样?A她感到高兴。B她感到担心。C她很害怕。根据短文中的 I feel so happy.可知她感到高兴,故选A。 20、句意:书店在哪里?A博物馆旁边。B电影院前面。C在白云路。根据短文中的In front of the cinema, the

37、re is a bookstore.可知书店在电影院前面,故选B。 【点睛】 五、阅读理解 21、D     22、C     23、B     24、D     25、A 【分析】短文大意:彼得在学校写作文的故事。 21、句意:彼得的父母亲非常______。A小的,B谦虚的 解析:21、D     22、C     23、B     24、D     25、A 【分析】短文大意:彼得在学校写作文的故事。 21、句意:彼得的父母亲非常______。A小的,B谦虚的,C贫穷的,D富有的,根据His family is very rich. 可知他的家很富有。故选D

38、 22、句意:彼得的父母亲告诉他不要______。A在上学的路上玩,B上学迟到,C说他们很富有,D写一篇作文,根据On the first day, his parents say to him, “Peter, be modest (谦虚的) at your new school. Don’t say we are rich.” And Peter says, “Yes, Dad, Mum.”可知告诉他不要说他家很富有。故选C。 23、句意:老师让孩子们写_____。A一封信,B一篇作文,C一本书,D一个故事,根据The first exercise today is a compos

39、ition. 可知是写作文。故选B。 24、句意:彼得写了一篇关于他的______作文。A朋友,B老师,C学校,D家庭,根据The topic (题目) of the composition is ‘My family’.”可知是家庭。故选D。 25、句意:以下哪个句子正确?A彼得在他的作文中说谎了。B彼得不喜欢写作文。C彼得的父母亲写作文。D那个老师也很贫穷。根据短文内容可知彼得说谎了。故选A。 【点睛】 六、阅读理解 26、C     27、B     28、D     29、A     30、B 解析:26、C     27、B     28、D     29、A     30、B

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服