ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:58.04KB ,
资源ID:1748097      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/1748097.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(五年级上学期阅读理解专项英语复习综合试卷测试题(含答案).doc)为本站上传会员【天****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

五年级上学期阅读理解专项英语复习综合试卷测试题(含答案).doc

1、五年级上学期阅读理解专项英语复习综合试卷测试题(含答案) 一、阅读理解 Mr and Mrs Smith come from Sydney. They teach English in a primary school in China. They like their work. They have a son and a daughter, Jim and Sue. They are all in China now. Mr Smith can speak Chinese. He likes swimming and reading. Mrs Smith likes swimming

2、in the afternoon and cooking. Jim and Sue like playing chess. They often play games with Chinese boys and girls. Jim's uncle works on a farm (在农场里) near Sydney. He likes swimming, too. He wants to work in China. But he can't speak Chinese. So he is still there and goes to Chinese classes every week.

3、 犇1、Where are Jim and Sue from? (     ) A.China. B.Sydney. C.Beijing. 犇2、—What does Mr Smith like? (     ) —He likes ________. A.cooking B.reading C.playing games 犇3、—What does Jim's uncle like? (     ) —He likes ________. A.reading B.playing games C.swimming 犇4、Where does Sue's uncle work?

4、 (     ) A.On a farm. B.In a school. C.In a club. 犇5、How many people are there in Mr Smith's family? (     ) A.Four. B.Five. C.Six. 二、阅读理解 Once upon a time, there was a princess named Anahita. She was different from the other princesses. She loved to farm. The king didn’t understand why. He

5、 felt angry and ordered her to leave the palace alone for a period of time so she could know what life is really like. Anahita packed a bag of seeds and headed to the countryside. She built a little hut (小屋) and planted a field near it. She also made three new friends, a cat, a parrot, and a spider.

6、 After a period of time, the king was told that the princess lived well by farming. He was angry. He went to ask the powerful sorcerer (巫师) for help, and let the sorcerer teach his daughter a lesson. Luckily, the parrot heard this and told the princess about the drought (旱灾). Anahita then quickly m

7、oved her crops to the riverbed (河床). When the drought came, all the crops in the kingdom dried up, but Anahita’s crops survived (幸存). 犇1、There was a ______ named Anahita in the kingdom. (  ) A.prince B.princess C.king 犇2、Anahita loved to farm, but the king didn’t feel ______. (  ) A.angry B.sad

8、C.happy 犇3、Anahita planted a field ______ the hut in the countryside. (  ) A.near B.behind C.in front of 犇4、Anahita lived ______ by farming. (  ) A.sad B.badly C.well 犇5、Anahita’s crops survived with the ______ help. (  ) A.sorcerer’s B.parrot's C.cat's 三、阅读理解 阅读短文,选择正确答案。 Today is the Open

9、 Day of Sunshine School. There are many activities. Parents can visit the rooms and know more about the school life of their children. Welcome to our school When What Where 8:30 a.m See the students’ pictures Art room 9:00 a.m Watch the students doing sports Playground 9:30 a.m Have a pa

10、rents’ meeting School hall 10:30 a.m Watch two lessons (Chinese &. English) Classroom 2:00 p.m Have a free talk (about two hours) Meeting room 犇11、Linda’s mum can go to the ________ to see pictures. (       )A.playground B.school hall C.art room D.classroom 犇12、How long can parents watch th

11、e students doing sports in the playground? (       ) A.An hour. B.45 minutes. C.40 minutes. D.Half an hour. 犇13、When does the free talk end (结束)? (       ) A.At 3:00 p.m. B.At 3:30 p.m. C.At 4:00 p.m. D.At 4:30 p.m. 犇14、Fred’s father is busy in the morning, so he can take part in (参加) ________.

12、       ) A.four activities B.two activities C.only one activity D.all the activities 犇15、There are no students in the ________ on the Open Day. (       ) A.school hall B.classroom C.playground D.meeting room 四、阅读理解 Mother’s Day is a holiday for mothers. On this day, mothers don’t work. It’s on

13、 the second Sunday in May. It’s celebrated in the United States, England, Sweden, India, Mexico and some other countries.     On that day many people send presents of love to their mothers. Those whose mothers are still alive often wear a pink or red rose or carnation, while those whose mothers are

14、 dead wear a white one. The celebration of the first Mother’s Day was held in Philadelphia on May 10, 1908. Soon the holiday became popular around the country and the world. 犇16、Mother’s Day is on . (    ) A.the first Sunday in May B.the second Sunday in May C.the third Sunday in May 犇17

15、Mothers go to work on Mother’s Day. (    ) A.Should B.must C.don’t 犇18、The celebration of the first Mother’s Day was held in . (    ) A.Philadelphia B.England C.India 犇19、The first celebration was on .   (    ) A.May 10, 1980 B.May 20, 1908 C.May 10, 1908 犇20、We send

16、 for Mother’s Day.  (    ) A.carnation B.clothes C.shoes 五、阅读理解 One morning, Jack said he was ill. His mother called a taxi and took him to the doctor. The doctor asked Jack, “What’s the matter, young man?” Jack answered, “I feel sick. I have a headache. I can’t go to school today, I

17、’m afraid.” The doctor looked him over carefully, and then asked his mother, “What did he have for breakfast?” His mother said, “Well, he had some bread, two eggs, a bottle of milk and an orange.” The doctor smiled, “Don’t worry. It’s nothing serious. The boy will be all right after the football mat

18、ch.” The mother said, “I don’t understand, Doctor.” The doctor smiled again, “This afternoon, the biggest (最大的) football match of the year will be on TV. Your boy doesn’t want to miss (错过) it. I think he will be fine after the game. You wait and see.” 犇21、Jack and his mother went to see the doctor

19、 __________. (    ) A.by bus B.by taxi C.on foot 犇22、Jack had __________ for his breakfast. (    ) A.some noodles B.some oranges C.a lot of food 犇23、The doctor didn’t give Jack any medicine because __________. (    ) A.Jack wasn’t ill B.Jack didn’t like having medicine C.Jack’s mother didn’t

20、have enough (足够的) money 犇24、There was __________ on TV. (    ) A.a basketball match B.a football match C.a volleyball match 犇25、In fact (事实上) __________. (    ) A.Jack is ill. B.Jack liked watching basketball matches C.Jack liked watching football matches 六、阅读理解 We do some shopping on Sunday

21、s. I often go to the supermarket (超市) with my mother on Sunday morning in a car. Father likes apples very much. We buy some red apples for him. Mother likes yellow bananas, but they are green. "Look! The strawberries are very nice, Mum. Do you like them? "I say to Mum. "Yes, I do. "Mother buys some

22、for herself. The oranges are very nice. Mother buys some for me. I like oranges very much. We need some vegetables. We buy some tomatoes, carrots and broccoli (花椰菜). I don't like broccoli, but my parents like it. After shopping, mother and I have some French fries (炸薯条), milk and ice cream. And the

23、n we go back home with the fruit and vegetables. 犇26、Who likes apples very much? (  ) A.Mother. B.Father. C.I D.I don't know. 犇27、Mother doesn't buy any bananas because ________. (  ) A.there are not any bananas B.the bananas are green C.she doesn't like bananas D.I don't like bananas 犇28、Moth

24、er buys some oranges for ________. (  ) A.herself B.father C.us D.me 犇29、My parents like ________, but I don't like it. (  ) A.tomatoes B.strawberries C.carrots D.broccoli 犇30、After we buy the fruit and vegetables, ________. (  ) A.we go back home B.we eat some apples and tomatoes C.we have so

25、me food D.we only have some ice cream 【参考答案】 一、阅读理解 解析:犇1、B     犇2、B     犇3、C     犇4、A     犇5、B 【分析】短文大意:介绍史密斯一家人。 犇1、句意:吉姆和苏来自哪里?A中国,B悉尼,C北京,根据Mr and Mrs Smith come from Sydney.和They have a son and a daughter, Jim and Sue. 可知他们来自悉尼。故选B。 犇2、句意:—史密斯先生喜欢什么?—他喜欢____。A烹饪,B读书,C玩游戏,根据He likes sw

26、imming and reading.可知他喜欢游泳和阅读。故选B。 犇3、句意:—吉姆的叔叔喜欢什么?—他喜欢______。A读书,B玩游戏,C游泳,根据He likes swimming, too. 可知是游泳。故选C。 犇4、句意:苏的叔叔在哪工作?A在农场。B在学校。C在俱乐部。根据Jim's uncle works on a farm (在农场里) near Sydney.可知是在农场。故选A。 犇5、句意:在史密斯家有几口人?A四。B五。C六。根据短文内容可知有史密斯夫妇,吉姆,苏和吉姆的叔叔,共五口人。故选B。 【点睛】 二、阅读理解 解析:犇1、B     犇2、

27、C     犇3、A     犇4、C     犇5、B 【分析】该篇主要讲述了安娜希塔公主克服种种困难种植农作物的故事。 犇1、句意:在王国里有个叫安娜希塔的______。A王子,B公主,C国王。根据Once upon a time, there was a princess named Anahita.可知安娜希塔是个公主,故选B。 犇2、句意:安娜希塔喜欢种田,但国王并不______。A生气的,B伤心的,C高兴的。根据She loved to farm. The king didn’t understand why. He felt angry and ordered her

28、 to leave the palace alone for a period of time so she could know what life is really like.可知国王并不高兴,故选C。 犇3、句意:在乡下的小屋______种了一块田。A在……旁边,B在……后面,C在……前面。根据She built a little hut (小屋) and planted a field near it.可知她种的田地在小屋的旁边,故选A。 犇4、句意:安娜希塔靠种地过得____。A伤心的,B坏的,C好的。根据After a period of time, the king was

29、 told that the princess lived well by farming.可知安娜希塔靠种地过得很好,故选C。 犇5、句意:安娜希塔的庄稼在___的帮助下存活了下来。A巫师的,B鹦鹉的,C猫。根据Luckily, the parrot heard this and told the princess about the drought (旱灾).可知安娜希塔的庄稼在鹦鹉的帮助下存活了下来,故选B。 三、阅读理解 解析:犇11、C     犇12、D     犇13、C     犇14、C     犇15、A 【解析】 犇11、题干句意:琳达的妈妈去_____

30、看图画。根据图表可知在艺术室里看图片。故选C。 犇12、题干句意:在操场上父母能观看学生们做运动多长时间?根据图表可知在9:00父母开始看运动,到9:30的时候,父母要开一个会,中间是半小时时间。故选D。 犇13、题干句意:自由谈话什么时候结束?根据图表2点开始,about two hours大约两个小时,4点结束。故选C。 犇14、题干句意:Fred的爸爸早上很忙,因此他能参加______。根据图表可知下午还剩下一个活动。故选C。 犇15、题干句意:在开放日______里没有学生。根据图表可知学校大厅是父母的会议,所以里面没有学生。故选A。 四、阅读理解 解析:犇16、B   

31、  犇17、C     犇18、A     犇19、C     犇20、A 【解析】 犇16、由短文中的关键句“Mother’s Day is a holiday for mothers. On this day, mothers don’t work. It’s on the second Sunday in May.”可知母亲节在五月的第二个星期天,故选B。 犇17、由短文中的关键句“Mother’s Day is a holiday for mothers. On this day, mothers don’t work.”可知母亲节那天是不用上班的,故选C。 犇18、由

32、短文中的关键句“The celebration of the first Mother’s Day was held in Philadelphia on May 10, 1908.”可知第一个母亲节是在Philadelphia成立的,故选A。 犇19、由短文中的关键句“The celebration of the first Mother’s Day was held in Philadelphia on May 10, 1908.”可知选C。 犇20、由短文中的关键句“Those whose mothers are still alive often wear a pink or re

33、d rose or carnation,while those whose mothers are dead wears a white one.”可知母亲节人们送康乃馨给母亲,故选A。 五、阅读理解 21、B     犇22、C     犇23、A     犇24、B     犇25、C 【分析】本文主要讲杰克为看足球赛装病去看医生的故事。 犇21、句意:杰克和妈妈____去看医生。根据Hi 解析:犇21、B     犇22、C     犇23、A     犇24、B     犇25、C 【分析】本文主要讲杰克为看足球赛装病去看医生的故事。 犇21、句意:杰克和

34、妈妈____去看医生。根据His mother called a taxi and took him to the doctor.可知杰克和妈妈坐出租车去医生处,A乘公交;B乘出租车;C步行;故选B。 犇22、句意:杰克早餐吃了____。根据His mother said, “Well, he had some bread, two eggs, a bottle of milk and an orange.”可知杰克早餐吃了一些面包,两个鸡蛋,一杯牛奶和一个橙子,A一些面条;B一些橙子;C很多食物;故选C。 犇23、句意:医生不给杰克开药因为____。根据The doctor smiled

35、 again, “This afternoon, the biggest (最大的) football match of the year will be on TV. Your boy doesn’t want to miss (错过) it. I think he will be fine after the game.可知医生知道杰克是为了看足球赛装病,A杰克没生病;B杰克不喜欢吃药;C杰克的妈妈没有足够的钱;故选A。 犇24、句意:电视上有____。根据The doctor smiled again, “This afternoon, the biggest (最大的) footba

36、ll match of the year will be on TV.可知电视上将播放足球赛,A篮球赛;B足球赛;C排球赛;故选B。 犇25、句意:事实上____。A杰克生病了。B杰克喜欢看篮球赛。C杰克喜欢看足球赛。根据文章内容可知杰克为了看足球赛装病,可知杰克喜欢看足球赛,故选C。 六、阅读理解 26、B     犇27、B     犇28、D     犇29、D     犇30、C 【分析】本文讲了作者和妈妈去超市购物的事。 犇26、句意:谁非常喜欢苹果。A妈妈。B爸爸。C我。D我不知 解析:犇26、B     犇27、B     犇28、D     犇29、D

37、     犇30、C 【分析】本文讲了作者和妈妈去超市购物的事。 犇26、句意:谁非常喜欢苹果。A妈妈。B爸爸。C我。D我不知道。根据Father likes apples very much.,可知爸爸非常喜欢苹果,故选B。 犇27、句意:妈妈没有买香蕉,因为_______。A没有香蕉,B香蕉是绿色的,C她不喜欢香蕉,D我不喜欢香蕉,根据Mother likes yellow bananas, but they are green. ,可知妈妈没有买香蕉的原因是香蕉是绿色的,故选B。 犇28、句意:妈妈给_____买了一些橘子。A她自己,B爸爸,C我们,D我,根据The oranges are very nice. Mother buys some for me.,可知妈妈给我买了一些橘子,故选D。 犇29、句意:我的父母喜欢______,但是我不喜欢。A西红柿,B草莓,C葫芦卜,D花椰菜,根据I don't like broccoli, but my parents like it.,可知我的父母喜欢花椰菜,但是我不喜欢,故选D。 犇30、句意:我们买了水果和蔬菜之后,_______。A我们回家了,B我们吃了一些苹果和西红柿,C我们吃了一些食物,D我们只吃了一些冰淇淋,根据第二段可知买了水果和蔬菜之后,我们吃了一些食物,故选C。 【点睛】

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服