ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:98.54KB ,
资源ID:1727053      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/1727053.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(小学英语五年级上学期阅读理解专项培优试卷测试卷(及答案).doc)为本站上传会员【精****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

小学英语五年级上学期阅读理解专项培优试卷测试卷(及答案).doc

1、小学英语五年级上学期阅读理解专项培优试卷测试卷(及答案) 一、阅读理解 My name is Tom. My best friends are John and Ann. We do many things together. John lives near my house and we are in the same class. He’s fifteen years old and he’s tall and thin. He has blonde hair and blue eyes. He’s polite and very clever. He’s very good at m

2、ath and he helps me with my homework sometimes. He usually wears jeans and a T-shirt, but in the photo he’s wearing black trousers and a yellow T-shirt. We usually play basketball at a nearby park together and sometimes we play video games at my house. Ann doesn’t go to our school. She’s short and

3、 thin, with straight brown hair and brown eyes. She’s a little shy. We all have kung fu(功夫) lessons every Tuesday and Friday afternoon. We love it. Ann is really good at kung fu. We call her the “kung fu kid”. She sometimes plays basketball with us, too. In the picture she is wearing a skirt, a T-sh

4、irt and a baseball cap. The three of us have great fun together. 犇1、What thing do Tom and John usually do together? (   ) A.Play baseball. B.Play basketball. C.Play video games. D.Play computer games. 犇2、What do John and Ann both wear in the picture? (   ) A.T-shirts. B.Jeans. C.Trousers. D.Pant

5、s. 犇3、Who is good at math? (   ) A.Tom. B.Ann. C.John. D.Nobody. 犇4、Who is a little shy? (   ) A.Ann. B.Tom. C.John. D.We don’t know. 犇5、When do the three children have kung fu lessons? (   ) A.Every Tuesday afternoon. B.Every Friday afternoon. C.Every Saturday afternoon. D.Both A and B. 二、阅

6、读理解 Cats and dogs are the animals that are closed with (最亲密) people. But let’s talk about things that are different (不同). Dogs talk by (用) barking. Cats talk by meowing. Dogs are like wolves (像狼). Cats are like tigers. Dogs move in the day. Cats move in the night. Dogs run and play. Cats purr and

7、sleep. When (当---时) they see their friends, dogs wag tails (摇尾巴), When they see their enemies (敌人), cats raise (竖起) their tails. When dogs jump up with their front paws (前爪), it means they want to play with you. But when cats jump up their paws, it means they are going to harm (伤害) you. 犇6、Dogs and

8、 cats are __________ to the people. (    ) A.enemies B.food (食物) C.friends. 犇7、When dogs jump up with their front paws, they want to ________. (    ) A.play with you B.harm you C.fight with you 犇8、When cats jump up with their paws, they are going to ________. (    ) A.play with you B.harm you C

9、.fight with you 犇9、Cats look like ________ and usually they move in the ________. (    ) A.wolves, day B.tigers, night C.lions, afternoon 犇10、文中与cats无关的是 _________. (    ) A.purr B.meow C.bark 三、阅读理解 阅读短文,选择正确答案。 There is a little mouse (老鼠) called Micky. He finds a pumpkin (南瓜). He wants to

10、take it home. But the pumpkin is too big. Micky is not strong. He can’t move (移动) it. Suddenly he sees a dog riding a bike. He watches the bike. The wheels (轮子) are round. “I have a good idea!” He jumps and shouts happily. He thinks the pumpkin is like (像) a wheel. He can roll (滚动) it. So he rolls

11、 the pumpkin to his home. His mother sees the big pumpkin .She is very surprised (惊喜的), “Oh,my dear! How can you carry it home?” The little mouse answered loudly, “I can’t lift it. But I can roll it.” Micky’s mother smiles and says, “What a good boy!” 犇1、What’s Micky like (Micky是怎样的)? (       )

12、A.He is strong. B.He is little. C.He is tall. 犇2、What does Micky want to take home? (       ) A.A wheel. B.A bike. C.A pumpkin. 犇3、What shape (形状) is the pumpkin? (       ) A.It is round. B.It is sharp. C.It is big. 犇4、How is Micky’s mother? (       ) A.She is afraid. B.She is sad. C.She is ha

13、ppy. 犇5、Micky is ________ a boy. (       ) A.bad B.clever (聪明的) C.proud (自豪的) 四、阅读理解 Hi, my name is Lucy. I live and study in London. I have a night at the museum (博物馆). In London, there are lots of interesting museums. The Natural History Museum opens at night in May and June. On that night, t

14、here are some guides (导游) with flashlights (手电筒). They take you to the dinosaurs (恐龙) hall. There are skeletons (骨架) of dinosaurs. The flashlights light up the dinosaurs. They look alive (活的). When you want to go to bed, you can go back to the hall and sleep in your sleeping bag. In the morning, yo

15、u will have breakfast. After a wonderful animal show, your parents will take you home. Do you want to have a night at the museum? 犇16、The author (作者) lives in ______. (    ) A.London, the US B.London, the UK C.London, China 犇17、After reading, we know there are many interesting ______. (    ) A.

16、dinosaurs B.nights C.museums 犇18、The phrase light up means (意思是) ______. (    ) A.点亮 B.看清 C.发光 犇19、When I want to go to bed, I can go to the ______. (    ) A.bed B.bag C.sleeping bag 犇20、The best title (标题) is ______. (    ) A.A dinosaur museum B.A night at the museum C.London museums 五、阅读理解

17、 There are some easy things you can do to protect(保护) the environment(环境). · Plant flowers, grass or trees. · Whenever you visit a park or beach, take away what you bring there—keep rubbish in a bag until you can put it in a bin. · Turn off the lights, TVs when you leave(离开) the room. · Turn off

18、 the tap(水笼头) when you brush your teeth. You can save(节约) someWater. · Keep the doors and windows closed in winter to keep warm. · Give your old books and magazines to a library. · Give your old clothes to poor children. · Don’t pour dirty water into the rivers or the lakes nearby(附近). If every

19、one makes a contribution(贡献) to protecting the environment, the world will become much more beautiful. 犇21、The articlel(文章) is _______. (   ) A.a sign B.a story C.a proposal 犇22、The writer tells us _______. (   ) A.to throw rubbish into a bin B.to pour dirty water into the river C.to save water

20、by turning off TVS 犇23、We can _______ to save paper. (   ) A.use a glass cup B.turn off the lights C.give our old books and magazines to a library 犇24、Which is WRONG? (   ) A.Turn off the lights when you leave the room. B.Close the doors in winter. C.Pour dirty water into the lake 犇25、The main

21、idea(主要意思) of this article is how to _______. (   ) A.save money B.save water C.protect the environment 六、阅读理解 My name is Judy. I have two aunts and two uncles. Person Something about her/him Cindy is my mother’s sister. She and her husband(丈夫) are in my school. Their son and I are in the s

22、ame class. Cindy is an English teacher.  And her husband is a Chinese teacher. They like their jobs. And they are happy every day.               Betty is my father’s sister. She is a reporter. She works at a TV station. She says, “I have a very interesting(有趣的) job and I can meet different people

23、 every day.”   Eric is my father’s brother. He is a policeman. He thinks it is an interesting job. He loves it and he wants to help others. Sam is my mother’s brother. He is a doctor. He works hard every day. He says, “I like my job. I like to help sick people.” His wife is a nurse. And they ar

24、e at the same hospital. 犇26、_______ is an English teacher. (   )A.Cindy B.Betty C.Eric D.Sam 犇27、Where does Betty work? (   ) A.On a farm. B.At a theatre. C.At a TV station. D.At a police station. 犇28、Who is Eric? (   ) A.Judy’s brother. B.Judy’s uncle. C.Cindy’s husband. D.Judy’s father. 犇2

25、9、What’s Sam’s job? (   ) A.A teacher. B.A reporter. C.A doctor. D.A nurse. 犇30、Which is TRUE? (   ) A.Cindy’s daughter and Judy are in the same school. B.Betty is a good teacher. C.Eric doesn’t like his job. D.Sam and his wife are at the same hospital. 【参考答案】 一、阅读理解 解析:犇1、B     犇2、A    

26、犇3、C     犇4、A     犇5、D 【导语】本文介绍了汤姆的两位好朋友约翰和安。 犇1、句意:汤姆和约翰通常一起做什么?A打棒球。B打篮球。C玩电子游戏。D玩电脑游戏。根据原文“We usually play basketball at a nearby park together and sometimes we play video games at my house.”可知是打篮球,故选B。 犇2、句意:照片中约翰和安都穿什么?AT恤。B牛仔裤。C长裤。D裤子。根据原文“He usually wears jeans and a T-shirt, but in the

27、photo he’s wearing black trousers and a yellow T-shirt.”和“In the picture she is wearing a skirt, a T-shirt and a baseball cap.”可知他们都穿了T恤,故选A。 犇3、句意:谁擅长数学?A汤姆。B安。C约翰。D没有人。根据原文“He’s very good at math and he helps me with my homework sometimes.”可知约翰数学很好,有时帮我做作业,故选C。 犇4、句意:谁有点害羞?A安。B汤姆。C约翰。D我们不知道。根据原文

28、She’s a little shy.”可知安有点害羞,故选A。 犇5、句意:三个孩子什么时候上功夫课?A每周二下午。B每周五下午。C每周六下午。D选项A和B。根据原文“We all have kung fu(功夫) lessons every Tuesday and Friday afternoon.”可知我们每个星期二和星期五下午都有功夫课,故选D。 二、阅读理解 解析:犇6、C     犇7、A     犇8、B     犇9、B     犇10、C 【解析】 三、阅读理解 解析:犇1、B     犇2、C     犇3、A     犇4、C     犇5、

29、B 【分析】本文主要讲了老鼠Micky把南瓜运回家的事。 犇1、题干问:Micky是怎么样的?根据“There is a little mouse (老鼠) called Micky.”可知Micky是小的,故选B。 犇2、题干句意:Micky想把什么带回家?根据“He finds a pumpkin (南瓜). He wants to take it home.”可知Micky想把南瓜带回家,故选C。 犇3、题干句意:南瓜什么形状?根据“He thinks the pumpkin is like (像) a wheel.”可知南瓜是圆形的,故选A。 犇4、题干句意:Micky的妈妈

30、怎么样?根据“Micky’s mother smiles and says, “What a good boy!””可知Micky的妈妈很高兴,故选C。 犇5、题干句意:Micky是个______的男孩。根据全文分析可知Micky是个聪明的男孩,故选B。 【点睛】 四、阅读理解 解析:犇16、B     犇17、C     犇18、A     犇19、C     犇20、B 【导语】本文主要介绍了作者在夜晚参观自然历史博物馆的经历。 犇16、题干句意:作者住在______。根据“I live and study in London.”可知作者住在伦伦敦,伦伦敦是英国的首都。

31、故选B。 犇17、题干句意:阅读之后,我们知道有很多有趣的______。根据“In London, there are lots of interesting museums.”可知我们知道有很多有趣的博物馆。故选C。 犇18、题干句意: light up的意思是______。根据“The flashlights light up the dinosaurs. They look alive (活的).”可知手电筒照亮了恐龙,让恐龙看上去像活的,推断出 light up应该为“点亮”的意思。故选A。 犇19、题干句意:当我想休息的时候,我可以去______。根据“When you wan

32、t to go to bed, you can go back to the hall and sleep in your sleeping bag.”可知如果你想睡觉可以回到大厅,睡在你的睡袋里。故选C。 犇20、题干句意:最佳标题是______。通读全文可知作者主要介绍了夜晚参观自然历史博物馆的经历,故选B。 五、阅读理解 21、C     犇22、A     犇23、C     犇24、C     犇25、C 【分析】该篇文章是关于一些保护环境的建议。 犇21、句意:这篇文章是__________。A一个标志,B 解析:犇21、C     犇22、A     犇2

33、3、C     犇24、C     犇25、C 【分析】该篇文章是关于一些保护环境的建议。 犇21、句意:这篇文章是__________。A一个标志,B一个故事,C一个建议。根据文中句子There are some easy things you can do to protect(保护) the environment(环境).可知该篇文章是关于一些保护环境的建议,故选C。 犇22、句意:作者告诉我们__________。A把垃圾扔进垃圾桶里,B把脏水倒进河里,C通过关掉电视节约用水。根据文中句子Whenever you visit a park or beach, take aw

34、ay what you bring there—keep rubbish in a bag until you can put it in a bin.可知作者告诉我们要将垃圾扔进垃圾桶里面,故选A。 犇23、句意:我们可以__________节约纸。A用玻璃杯,B关灯,C把我们的旧书和杂志捐给图书馆。根据文中句子 Give your old books and magazines to a library.可知我们可以把旧书和杂志捐给图书馆,故选C。 犇24、句意:哪一个是错误的?A当你离开房子时关掉灯。B在冬天关门。C把脏水倒进湖里。根据文中句子Don’t pour dirty wat

35、er into the rivers or the lakes nearby(附近).可知不能把脏水倒进湖里,所以C选项错误,故选C。 犇25、句意:这篇文章的主要意思是怎么__________。A省钱,B省水,C保护环境。根据文中句子There are some easy things you can do to protect(保护) the environment(环境).可知该篇文章是关于一些保护环境的建议,故选C。 【点睛】 六、阅读理解 26、A     犇27、C     犇28、B     犇29、C     犇30、D 【导语】本文讲述了茱迪的姑姑,阿姨,叔

36、叔和舅舅的职业。 犇26、句意:_____是英语老师。根据“Cin 解析:犇26、A     犇27、C     犇28、B     犇29、C     犇30、D 【导语】本文讲述了茱迪的姑姑,阿姨,叔叔和舅舅的职业。 犇26、句意:_____是英语老师。根据“Cindy is an English teacher. ”可知辛迪是英语老师。故选A。 犇27、句意:贝蒂在哪里工作?A在农场上。B在剧院。C在电视台。D在警察局。根据“She is a reporter. She works at a TV station. ”可知是在电视台。故选C。 犇28、句意:埃里克是谁

37、A茱迪的哥哥。B茱迪的叔叔。C辛迪的丈夫。D茱迪的爸爸。根据“Eric is my father’s brother.”可知他是茱迪的叔叔。故选B。 犇29、句意:萨姆是做什么工作的?A老师。B记者。C医生。D护士。根据“Sam is my mother’s brother. He is a doctor.”可知他是医生。故选C。 犇30、句意:哪一个是正确的?A辛迪的女儿和朱迪在同一所学校。B贝蒂是一位好老师。C埃里克不喜欢他的工作。D萨姆和他妻子在同一家医院。根据“He is a doctor. He works hard every day. He says, “I like my job. I like to help sick people.” His wife is a nurse. And they are at the same hospital.”可知D选项正确,故选D。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服