ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:5 ,大小:78KB ,
资源ID:12018680      下载积分:10 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/12018680.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2017年高考英语说理议论类阅读理解.doc)为本站上传会员【仙人****88】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2017年高考英语说理议论类阅读理解.doc

1、话题六:说理议论类 (一) Feeling blue about the world? “Cheer up.” says science writer Matt Ridley. “The world has never been a better place to live in, and it will keep on getting better both for humans and for nature.” Ridley calls himself a rational optimist—rational, because he's carefully weighed the e

2、vidence; optimistic, because that evidence shows human progress to be both unavoidable and good. And this is what he's set out to prove from a unique point of view in his most recent book, The Rational Optimist. He views mankind as a grand enterprise that, on the whole, has done little but progress

3、for 100,000 years. He backs his findings with hard facts gathered through years of research. Here's how he explains his views. 1 ) Shopping fuels invention It is reported that there are more than ten billion different products for sale in London alone. Even allowing for the many people who still

4、live in poverty, our own generation has access to more nutritious food, more convenient transport, bigger houses, better cars, and, of course, more pounds and dollars than any who lived before us. This will continue as long as we use these things to make other things. The more we specialize and exch

5、ange, the better off we'll be. 2) Brilliant advances One reason we are richer, healthier, taller, cleverer, longer­lived and freer than ever before is that the four most basic human needs—food, clothing, fuel and shelter—have grown a lot cheaper. Take one example. In 1800 a candle providing one

6、hour's light cost six hours' work. In the 1880s the same light from an oil lamp took 15 minutes' work to pay for. In 1950 it was eight seconds. Today it's half second. 3 ) Let's not kill ourselves for climate change Mitigating (减轻) climate change could prove just as damaging to human welfare as

7、climate change itself. A child that dies from indoor smoke in a village, where the use of fossil­fuel (化石燃料) electricity is forbidden by well­meaning members of green political movements trying to save the world, is just as great a tragedy as a child that dies in a flood caused by climate change. I

8、f climate change proves to be mild, but cutting carbon causes real pain, we may well find that we have stopped a nose­bleed by putting a tourniquet (止血带) around our necks. 1. What is the theme of Ridley's most recent book? A. Weakness of human nature. B. Concern about climate change. C. Im

9、portance of practical thinking. D. Optimism about human progress. 2. How does Ridley look at shopping? A. It encourages the creation of things. B. It results in shortage of goods. C. It demands more fossil fuels. D. It causes a poverty problem. 3. The candle and lamp example is used

10、 to show that ________. A. oil lamps give off more light than candles B. shortening working time brings about a happier life C. advanced technology helps to produce better candles D. increased production rate leads to lower cost of goods 4. What does the last sentence of the passage imp

11、ly? A. Cutting carbon is necessary in spite of the huge cost. B. Overreaction to climate change may be dangerous. C. People's health is closely related to climate change. D. Careless medical treatment may cause great pain. 答案与解析 1.D 细节理解题。根据第二段第一句“Ridley calls himself a rational optimi

12、st—rational, because he's carefully weighed the evidence; optimistic, because that evidence shows human progress...” Ridley 自称是一个理性的乐观主义者,所谓理性是因为他仔细权衡证据;所谓乐观是因为这些证据表明人类进步是不可避免的,而且也是十分美好的。这就是他在近期的一本书当中以全新的视角向人们证明的主题。故此处D项正确。 2.A 推理判断题。根据第一个小标题题目“Shopping fuels invention”以及其内容最后一句“The more we special

13、ize and exchange, the better off we'll be.”可知,购物刺激发明创造,刺激消费,促进生产,这种情况越多,我们将会越富有。故此处A项正确。 3.D 细节理解题。从第二个标题内容可知,我们生活远比以前富裕,健康,长寿,人也长得高了,也比以前聪明了,其中一个原因是我们人类的四种基本需求——衣,食,住,行比以前便宜了很多。因此以油灯和蜡烛为例进一步阐述,故此处D项正确。 4.B 推理判断题。由文章最后一句可知,如果气候变化证明是轻微的,然而降低二氧化碳会引起麻烦,那么很可能会发现我们用止血带缠绕脖子以此止住鼻血。此处暗指对气候变化的过度反应存在危险。故B项正

14、确。 (二) (2011·四川高考) In business, there's a speed difference: It's the difference between how important a firm's leaders say speed is to their competitive(竞争的) strategy(策略) and how fast the company actually moves.The difference is important regardless of industry and company size. Companies fearful

15、 of losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed. In our study of 343 businesses, the companies that chose to go, go, go to try to gain_an_edge ended up with lower sales and operating incomes than those that paused at key moments to make sure th

16、ey were on the right track.What's more, the firms that “slowed down to speed up” improved their top and bottom lines, averaging 40% higher sales and 52% higher operating incomes over a three­year period. How did they disobey the_laws_of_business_physics,_taking more time than competitors yet pe

17、rforming better? They thought differently about what “slower” and “faster” mean.Firms sometimes fail to understand the difference between operational speed (moving quickly) and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value).Simply increasing the speed of production, for example, may

18、be one way to try to reduce the speed difference.But that often leads to reduced value over time, in the form of lower­quality products and services. In our study, higher­performing companies with strategic speed always made changes when necessary. They became more open to ideas and discussion.They

19、 encouraged new ways of thinking.And they allowed time to look back and learn.By contrast (相比而言), performance suffered at firms that moved fast all the time, paid too much attention to improving efficiency, stuck to tested methods, didn't develop team spirit among their employees, and had little tim

20、e thinking about changes. Strategic speed serves as a kind of leadership.Teams that regularly take time to get things right, rather than plough ahead full bore, are more successful in meeting their business goals.That kind of strategy must come from the top. 1.What does the underlined part “gain a

21、n edge” in Paragraph 2 mean? A.Increase the speed.     B.Get an advantage. C.Reach the limit. D.Set a goal. 2.The underlined part “the laws of business physics” in Paragraph 3 means ________. A.spending more time and performing worse B.spending more time and p

22、erforming better C.spending less time and performing worse D.spending less time and performing better 3.What can we learn from the text? A.How fast a firm moves depends on how big it is. B.How competitive a firm is depends on what it produces. C.Firms guided by strategic sp

23、eed take time to make necessary changes. D.Firms guided by operational speed take time to develop necessary team spirit. 4.Which could be the best title for the text? A.Improve quality? Serve better. B.Deliver value? Plough ahead. C.Reduce time? Move faster. D.Need speed? S

24、low down. 答案与解析 1.B 词义猜测题。许多公司都想选择提速来获取优势,而不是达到极限或设定目标,故get an advantage正确。 2.D 细节理解题。由文中第三段第一句和第二句的含义:他们怎样违反商业物理规则,比做得更好的竞争对手花了更多的时间?他们不同地看待更慢和更快的意思。可知商业物理规则应是用更少的时间做得更好。故选D项。 3.C 推理判断题。文章主要讲述了strategic speed的重要性,且在文中第四段第一句也说明了这一点:运用策略速度的公司往往在必要时作出改变。故选C项。 4.D 主旨大意题。文章围绕speed 展开,且区分了operationa

25、l speed 与 strategic speed,强调了后者的重要性,故D项正确。 (三) Skeptics are a strange lot. Some of them refuse to admit the serious threat of human activities to the environment, and they are tired of people who disagree with them. Those people, say skeptics, spread nothing but bad news about the environment. The

26、 “eco­guilt” brought on by the discouraging news about our planet gives rise to the popularity of skeptics as people search for more comforting worldviews. Perhaps that explains why a new book by Bjorn Lomborg received so much publicity. That book, The Skeptical Environmentalist, declares that it m

27、easures the “real state of the world” as fine.Of course, another explanation is the deep pockets of some big businesses with special interests.Indeed, Mr.Lomborg's views are similar to those of some industry­funded organizations, which start huge activities through the media to confuse the public ab

28、out issues like global warming. So it was strange to see Mr. Lomborg's book go largely unchallenged in the media though his beliefs were contrary to most scientific opinions. One national newspaper in Canada ran a number of articles and reviews full of words of praise, even with the conclusion that

29、 “After Lomborg, the environmental movement will begin to die down.” Such one­sided views should have immediately been challenged. But only a different review appeared in Nature, a respected science magazine with specific readership. The review remarked that Mr. Lomborg's “preference for unexamined

30、 materials is incredible (不可信的)”. A critical (批判的) eye is valuable, and the media should present information in such a way that could allow people to make informed decisions. Unfortunately, that is often inaccessible as blocked by the desire to be shocking or to defend some special interests. Peopl

31、e might become half­blind before a world partially exhibited by the media. That's a shame, because matters concerning the health of the planet are far too important to be treated lightly. 1.According to the passage, which of the following may be regarded as “skeptics” ? A.People who agree on t

32、he popularity of “eco­guilt”. B.People who disbelieve the serious situation of our planet. C.People who dislike the harmful effect of human activities. D.People who spread comforting news to protect our environment. 2.Which of the following can be a reason for the popularity of Lomborg'

33、s book? A.Some big businesses intend to protect their own interests. B.The book challenges views about the fine state of the world. C.The author convinces people to seek comforting worldviews. D.Industry­funded media present confusing information. 3.The author mentioned the review i

34、n Nature in order to ________. A.voice a different opinion B.find fault with Lomborg's book C.challenge the authority of the media D.point out the value of scientific views 4.What is the author's main purpose in writing the passage? A.To encourage the skeptics to have a critic

35、al eye. B.To warn the public of the danger of half­blindness with reviews. C.To blame the media's lack of responsibility in presenting information. D.To show the importance of presenting overall information by the media. 答案与解析 1.B 细节理解题。从第一段第三句“他们中的一些不承认人类活动对环境造成的严重危害”可知B项正确。 2.A 细节理解题。从第二段第一句“那或许能解释这本书为什么这么受欢迎”及第三句“另一种解释是一些特别的利益”可知A项正确。 3.A 主旨大意题。前文提到很多人对有关环境问题不好的消息质疑,文章倒数第二段提到这种片面的观点应该立刻受到挑战,然而在Nature上仅仅出现了为数不多的评论,故作者在此处提到the review in Nature是为了发表不同的观点。故选A项。 4.D 推理判断题。本文是观点类议论文,开头部分提出了一种反面的观点,然后对此提出批判,最后点明了本文的中心——媒体应该展现一些能让公众作出明智决定的信息。这也是作者的目的所在。故选D项。 第 5页 共 5页

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服