ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:5 ,大小:50.50KB ,
资源ID:12009442      下载积分:10 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/12009442.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(九年级中考阅读专项训练(含答案与解释).doc)为本站上传会员【仙人****88】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

九年级中考阅读专项训练(含答案与解释).doc

1、阅读专项训练(一) A Michelle, a famous lady, has found that more than 25% students are too fat in her country. It is a very serious problem. So she starts a health program to deal with it. The health program is to reduce (减少) the amount (数量) of fat

2、 students today and in the future. The program will get families, schools, newspapers, magazines and TVs to join together and deal with the students’ obesity so that students will be at a healthier weight. The program includes: Food stores should sell healthier foods. Schools should serve healthier

3、 meals with less fat and should also offer gym classes. The lady is trying to fight the students’ obesity all over the country because it can cause illnesses and higher health cost. She wants the students to eat right, exercise more and control (控制) their weight. She also wants the students to unde

4、rstand it is important to have less sweet food, and drink water, milk and fresh juices, but not to choose cokes. At the same time she has also set a good example by planting a vegetable garden. She hopes that the garden will encourage more people to plant one too. The health program is really helpf

5、ul to the students today and in the future. As she says, we cannot always build the future for youth, but we can build our youth for the future. 1. In Michelle’s country over ______ of the students are too fat. A. 75% B. a quarter C. a half D. 15% 2. The word “obesity” in the second paragraph

6、means ______. A. tiredness B. sadness C. fatness D. kindness 3. What does the lady want the shops to do? A. To offer gym classes. B. To plant a vegetable garden. C. To serve meals with less fat. D. To sell healthier foods. 4. It’s a good way for fat student to have ______ every day. A. m

7、ore vegetables B. sweet foods C. many cokes D. much fat 5. What’s the main idea of the passage? A. The lady introduces healthy drinks. B. The lady cares about food cost. C. The lady fights obesity in students. D. The lady feels worried about the height.

8、 B Leonardo da Vinci was born on April 15, 1452 in Italy. He is best known as an artist today. One of his famous paintings is called Mona Lisa. However, Leonardo had many other natural abilities. He was also a great inventor. Many of his inventions have become important in modern-day life.

9、 Although Leonardo hated war, he invented many different machines used for war. His most special invention was the machine gun, which was produced and used in many years later. By watching the way birds fly, Leonardo tried to find out the secret of flying. Among his sketches (素描) we can see severa

10、l objects. We consider them as modern flying machines. Leonardo spent many hours thinking about how to make good use of time. He developed ideas for labor-saving machines like cutting machines. Leonardo was a strange man. He didn’t eat any meat, which was very unusual in those times. He never publ

11、ished (发表) his ideas and scientific discoveries. He usually used mirror writing, which looks like writing in a mirror, starting from the right side of the page and moving to the left. We have very little of his work today. Leonardo finished only a few of his paintings. He left many unfinished becau

12、se he thought they were not perfect. No one in his lifetime knew how great Leonardo was. We now believe, however, that he was one of the cleverest men the world has ever known. 1. According to the passage, Leonardo is not only an artist but also ______. A. an inventor B. an engineer C. a writer

13、D. a musician 2. ______ was Leonardo’s most special invention. A. The mirror writing B. The cutting machine C. The machine gun D. The flying machine 3. Leonardo was strange. For example, ______. A. he didn’t eat any vegetables B. he usually used mirror writing C. he liked to publish hi

14、s discoveries D. he enjoyed drawing flying machines 4. Leonardo invented some machines to ______. A. stop the war B. help paint pictures C. watch the birds D. make good use of time 5. From the passage, we can learn that Leonardo was very ______. A. humorous B. serious C. clever D. lonely

15、 C Teenagers can’t afford to buy expensive gifts. So what do you do if you want to give gifts to the important people in your life? In fact, you don’t have to spend much money on holiday gifts. There are many cheap ways to do that. Here are some do-it-

16、yourself gift ideas to try: To your mother and dad: You can clean the room, sing a song or write a letter to your mom and dad. You could also draw a picture if you like that. To your teacher: Sometimes students put their pocket money together and buy a teacher a holiday gift. Some kids would lik

17、e to give their own gifts. You can send a nice card with the words of thanks inside. You might even write down the favorite thing you’ve learned in the teacher’s class this year. It will make the teacher feel happy. To the kids who need a friend: The holidays are a good time to think about people

18、who are lonely. Maybe there is someone in your class who doesn’t seem to have any friends. Try to do something for this person. It could be giving a Christmas card or just chatting with him or her. It’s a small thing, but it could mean a lot to him or her. 1. According to the passage, teenagers don

19、’t have to ______ their parents as a gift. A. sing a song to B. draw a picture to C. writer a letter to D. buy an expensive gift for 2. If you want to send your teacher a card, what will you write in it? A. Ways to improve your grades. B. The names of the students you don’t like. C. Somet

20、hing you’ve learned in the teacher’s class. D. The importance of making nice gifts by yourself. 3. Which of the following is not true? A. You should spend much money buying gifts for your teacher. B. Chatting with a classmate who has few friends is also a good holiday gift. C. A small gift

21、during holidays may mean a lot to someone who feels lonely. D. Sometimes students put their pocket money together to buy a teacher a gift. 4. You might see this passage in a(n) ______. A. notice B. science book C. school newspaper D. advertisement 5. What’s the best title for the passage? A

22、 Making Friends by Giving Gifts B. Making Holiday Gifts by Yourself C. How to Save Money During Holidays D. How to Choose Gifts for Different People D Your first job usually won’t be your dream job. However, you never forget it. It introduces you

23、to the working world, teaches you how to work hard for your money, and often gives you an idea of what you do and don’t want from your career (职业;生涯). From washing dishes at a Chinese restaurant to frying hamburgers at McDonald’s, here’s what five billionaires (亿万富翁) did in their first jobs: Jeff

24、Bezos (CEO of Amazon) As a teenager, Bezos started working behind the grill (烤架) at McDonald’s during the summer. His dad had also worked at McDonald’s in the past. Bezos thinks the most challenging thing is keeping everything going at the right pace (节奏) during a rush. Michael Dell (CEO of Dell)

25、 The tech billionaire got his start in the restaurant business. At the age of 12, Dell worked at a Chinese restaurant washing dishes. After he left the Chinese restaurant, Dell worked at a Mexican restaurant. Oprah Winfrey While on a full scholarship at Tennessee University, the media mogul Oprah

26、Winfrey worked at a grocery store next to her father’s barber shop. Michael Bloomberg (Mayor of New York) Bloomberg worked as a parking lot attendant at Harvard and Johns Hopkins universities while getting his college degree. Warren Buffett God of Stock (股神) Buffett started delivering newspapers

27、 on his bicycle at the age of 13. During high school, he moved on to his pinball machine business. 1. Who once worked at Mc Donald’s? A. Jeff Bezos. B. Michael Dell. C. Oprah Winfrey. D. Warren Buffett. 2. Who is the mayor of New York? A. Oprah Winfrey. B. Michael Bloomberg. C. Warren Buffett.

28、 D. Jeff Bezos. 3. When did Buffett start delivering newspapers on his bicycle? A. At the age of 12. B. At the age of 13. C. At the age of 14. D. At the age of 15. 4. Which statement is NOT true according to the passage? A. Michael Dell once washed dishes in a restaurant. B. Warren Buffett w

29、as called God of Stock. C. Oprah Winfrey once won a full scholarship. D. Jeff Bezos made a mess in all the things. 5. What can we get from the passage? A. The early bird catches the worm. B. Five billionaires only did one job all their lives. C. A journey of a thousand miles begins with a

30、 single step. D. The first job is always very easy and interesting. 1. B根据第一段中的“Michelle, a famous lady, has found that more than 25% students are too fat in her country”可知在她的国家超过四分之一的人肥胖。故选B。 2. C 联系下文“so that students will be at a healthier weight”可知此处指的是,应对学生们的肥胖问题。故选C。 3. D根据第

31、二段中的“The program includes: Food stores should sell healthier foods”可知这位女士认为,商店应该销售健康的食品。故选D。 4. A根据第三段中的“At the same time she has also set a good example by planting a vegetable garden. She hopes that the garden will encourage more people to plant one too”可知每天多吃蔬菜对于肥胖学生来说是个很好的方法。故选A 5. C文章主要介绍了一位女

32、士向学生们中的肥胖问题发起挑战的故事。故选C。 B 1. A 根据第一段中的“He was also a great inventor”可知选A。 2. C 根据第二段中的“His most special invention was the machine gun”可知选C。 3. B 根据第五段中的“He usually used mirror writing”可知B选项正确。 4. D 根据“Leonardo spent many hours thinking about how to make good use of time”可知选D。 5. C 结合全文大意,以及文章最

33、后一句“We now believe, however, that he was one of the cleverest men the world has ever known”可知达·芬奇是个非常聪明的人。故选C。 C 1. D 根据第一段中的“In fact, you don’t have to spend much money on holiday gifts”可知没有必要花太多钱买礼物,即没必要买很贵重的礼物,故选D。 2. C 在“To your teacher”下的描述中提到“You can send a nice card with the words of thank

34、s inside. You might even write down the favorite thing you’ve learned in the teacher’s class this year”,由此可知选C。 3. A 根据第一段中的“you don’t have to spend much money on holiday gifts”可知选A。 4. C 文章介绍了如何给父母、老师和朋友自制礼物,可能出自一份校报,故选C。 5. B 结合全文大意可知B选项最符合文意。 D 1. A 根据对Jeff Bezos的描述“Bezos started working be

35、hind the grill (烤架) at McDonald’s during the summer”可知他曾经在麦当劳工作。故选A。 2. B 根据“Michael Bloomberg (Mayor of New York)”可知选B。 3. B 根据“God of Stock (股神) Buffett started delivering newspapers on his bicycle at the age of 13”可知选B。 4. D 根据“Bezos thinks the most challenging thing is keeping everything going at the right pace (节奏) during a rush.”可知对Bezos来说最具挑战性的地方在于如何在繁忙的时候做到有条不紊,但并不意味着他把所有事情都处理得一团糟,故选D。 5. C 文章通过描述5个亿万富翁从事的第一份工作,告诉我们任何成功的人都是从细小的事做起。C选项意为“千里之行始于足下”,

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服