收藏 分销(赏)

小学五年级下册阅读理解专项英语试题(及答案).doc

上传人:快乐****生活 文档编号:5163421 上传时间:2024-10-28 格式:DOC 页数:7 大小:40.04KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
小学五年级下册阅读理解专项英语试题(及答案).doc_第1页
第1页 / 共7页
小学五年级下册阅读理解专项英语试题(及答案).doc_第2页
第2页 / 共7页


点击查看更多>>
资源描述
一、阅读理解 Today is April 15th. It is Jenny’s birthday. She is 10 years old. There is a birthday party in the evening in her home. Her friends come. They all have fun at the party. Milly is listening to music. Yang Li is playing the piano. The twins are playing computer games. Now, it is time for the birthday cake. All the children sing “Happy Birthday” together for Jenny. Then, Jenny makes a wish, blows out the candles and cuts the cake. Everyone enjoys the party very much. 犇1、Jenny’s birthday is on ___________.(     ) A.the April 15th B.15th of April C.the 15th of April 犇2、The birthday party is ___________.(     ) A.in the morning B.in the afternoon C.in the evening 犇3、_________children come to the party. (     ) A.Three B.Four C.Five 犇4、There are __________candles on the birthday cake. (     ) A.nine B.ten C.eleven 犇5、Jenny_________before blowing out the candles. (     ) A.eats the cake B.cuts the cake C.makes a wish 二、阅读理解 There are some easy things you can do to protect the environment. l Plant flowers, grass and trees. l Whenever(无论何时) you visit a park or a beach, take away all of your things you bring there—keep a rubbish bag. l Turn off(关) the lights, TVs when you leave the room. l Turn off the tap(水龙头) after you brush your teeth. You can save some water. l Keep the doors and windows closed in winter to keep warm.   l Use less(少) things that can be used only once(一次). For example, use glass cups instead of paper cups. l Give your old clothes to children who needs. 犇1、The article(文章) is ________. (   ) A.a sign B.a story C.a proposal(提议) 犇2、________ is good for the environment. (   ) A.Keeping a rubbish bag when you are in the park B.Giving your new clothes to others C.Turning on the tap after you brush your teeth 犇3、We can ________ to save paper. (   ) A.turn off the lights B.use glass cups C.keep the window closed 犇4、Which is WRONG? (   ) A.Litter in the park when you leave away. B.Turn off the lights when you leave the room. C.Close the doors to keep warm in winter. 犇5、The main idea of this article is how to ________. (   ) A.use less things B.save water C.protect the environment 三、阅读理解 It's late at night. Arthur is sitting on his bed and he's looking at his clock. His neighbors(邻居) are making a lot of noise, and Arthur is very angry(生气). The people in Apartment(公寓) 2 are dancing. The man in Apartment 3 is doing cleaning in his living room. The woman in Apartment 4 is practicing the violin. The children in Apartment 5 are listening to loud music. The dog in Apartment 6 is barking. And the people in Apartment 7 are having a big argument(吵架). It's very late and Arthur is tired and angry. What a terrible night! 犇11、Arthur's neighbors are ________. (   ) A.noisy B.angry C.singing D.sleeping 犇12、The man in Apartment 3 is _______ his apartment. (   ) A.painting B.cleaning C.washing D.repairing 犇13、Arthur isn't very _______. (   ) A.angry B.tired C.happy D.friendly 犇14、The dog in Apartment 6 is ________. (   ) A.sleeping B.eating C.reading D.barking 犇15、The woman in Apartment 4 is playing _______. (   ) A.cards B.the violin C.tennis D.football 四、阅读理解 Hello, I'm Sarah. I'm going to get up at 7 o'clock on Sunday morning. Then I'll help my mother clean the room. I'm going to sweep the floor and wash the clothes. I'm going to visit my grandparents at 3 o'clock in the afternoon. Then I'm going to buy a comic book in the bookstore. I'm going to watch TV in the evening. I'm going to bed at 10 o'clock at night. 犇16、Sarah is going to get up at ________ on Sunday morning. (   ) A.7 o'clock B.9 o'clock C.10 o'clock 犇17、—What is Sarah going to do on Sunday morning? (   ) —She's going to ________. A.sweep the floor B.wash the clothes C.A and B 犇18、What is Sarah going to buy in the bookstore? (   ) A.A storybook. B.A comic book. C.A notebook. 犇19、Sarah is going to visit her grandparents ________. (   ) A.in the morning B.in the afternoon C.in the evening 犇20、Sarah is going to ________ in the evening. (   ) A.read books B.see a film C.watch TV 五、阅读理解 My name is White. I’m from Sydney, Australia. I am an English teacher in Suzhou No.10 Middle School. I get up early every day, and I go to school at about seven in the morning. I get to school at ten to eight. I have three classes every morning and two in the afternoon. I like working with my students. Some students don’t like English, and they say it is not easy. I think English is easy, but every student must work hard. I teach them very carefully. All my students and I are friends. I often play games with them. I leave school and go home at a quarter past five. I like my work very much. 犇21、Mr White is ______. (   ) A.English B.Australian C.Chinese D.American 犇22、What time does Mr White get to school in the morning? (   ) A.At 8:50. B.At 8:10. C.At 7:50. D.At 7:10. 犇23、How many classes does Mr White have every day? (   ) A.Two. B.Three. C.Four. D.Five. 犇24、What time does Mr White get home in the afternoon? (   ) A.At 5:15、 B.At 5:35、 C.At 5:45、 D.At 6:06. 犇25、Which is wrong? (   ) A.Mr White’s students don’t like English . B.Mr White thinks English is easy. C. All of Mr White’s students say English is not easy. D.Mr White and his students are good friends. 六、阅读理解 Today is Saturday. Tom is in the living room. His mother is cooking dinner in the kitchen. Mum says, “Tom, can you help me sweep the floor?” “Sorry, mum.” says Tom. “Why?” asks mum. “Because I am busy now.” Tom says. Mum asks, “Are you doing your homework?” Tom answers, “No, I’m not, mum.” Mum asks again, “Are you cleaning the table?” Tom says, “No, mum.” Mum is confused, “What are you doing now?” She walks to the living room and she is unhappy now. “You are busy watching TV?” 犇26、What day is it today? (    ) A.It’s Sunday. B.It’s Monday. C.It’s Saturday. D.It’s Friday. 犇27、Mum is in the ______. (    ) A.living room B.kitchen C.bedroom D.bathroom 犇28、Which of the following is right (下面哪个是正确的)? (    ) A.Tom is in the kitchen. B.Tom is busy. C.Mum is washing the dishes. D.Mum is busy. 犇29、What do you think of Tom? (    ) A.He is a good boy. B.He is a clever (聪明的) boy. C.He is a kind (善良的) boy. D.He is a lazy (懒惰的) boy. 犇30、What does the word “confused” mean in Chinese? (    ) A.难过的 B.友好的 C.困惑的 D.紧张的 【参考答案】 一、阅读理解 解析:犇1、C     犇2、C     犇3、B     犇4、B     犇5、C 【解析】 二、阅读理解 解析:犇1、C     犇2、A     犇3、B     犇4、A     犇5、C 【分析】 犇1、句意:文章是______。A一个标志,B一个故事,C一个提议,根据文章内容可知是提议,故选C。 犇2、句意:_______对环境有益。A当你在公园里的时候,带一个垃圾袋,B把你的新衣服送给别人,C刷牙后打开水龙头,根据Whenever(无论何时) you visit a park or a beach, take away all of your things you bring there—keep a rubbish bag.,可知在公园的时候带一个垃圾袋,对环境有益,故选A。 犇3、句意:我们可以______来节约纸张。A关灯,B使用玻璃杯子,C把窗户关上,根据Use less(少) things that can be used only once(一次). For example, use glass cups instead of paper cups.,可知我们可以使用玻璃杯来节约纸张,故选B。 犇4、句意:哪一项是错误的。A你离开时在公园里乱扔垃圾。B离开房间时把灯关掉。C冬天关上门保暖。根据Whenever(无论何时) you visit a park or a beach, take away all of your things you bring there—keep a rubbish bag.,可知A选项错误,故选A。 犇5、句意:本文的主要思想是如何______。A使用更少的东西,B节约水,C保护环境,根据文章内容可知主要思想是保护环境,故选C。 【点睛】 三、阅读理解 解析:犇11、A     犇12、B     犇13、C     犇14、D     犇15、B 【分析】文章大意:在一个晚上,亚瑟的邻居们弄出了各种噪音,导致他无法睡觉。 犇11、句意:亚瑟的邻居们是______。根据文中句子His neighbors(邻居) are making a lot of noise可知他的邻居们弄出了各种噪音,是吵闹的。A. noisy吵闹的;B. angry生气的; C. singing唱歌;D. sleeping睡觉。故选A。 犇12、句意:3号公寓的人正在_____他的公寓。根据文中句子The man in Apartment 3 is doing cleaning in his living room.可知3号公寓的人正在打扫他的公寓。A. painting绘画;B. cleaning打扫;C. washing洗;D. repairing修理。故选B。 犇13、句意:亚瑟不是很_____。根据文中句子Arthur is tired and angry.可知亚瑟很累很生气。A. angry生气的;B. tired累的;C. happy开心的;D. friendly友好的。故选C。 犇14、句意:6号公寓的那只狗正在_____。根据文中句子 The dog in Apartment 6 is barking.可知6号公寓的狗在叫。A. sleeping睡觉;B. eating吃东西;C. reading读书;D. barking叫。故选D。 犇15、句意:4号公寓的女人正在演奏_____。根据文中句子The woman in Apartment 4 is practicing the violin.可知4号公寓的女人正在练习小提琴。A. cards卡片;B. the violin小提琴;C. tennis网球;D. football足球。故选B。 四、阅读理解 解析:犇16、A     犇17、C     犇18、B     犇19、B     犇20、C 【分析】本文主要讲了莎拉星期天打算做的事情。 犇16、句意:莎拉将要在星期天早上_____起床。根据I'm going to get up at 7 o'clock on Sunday morning.,可知莎拉将要在星期天早上七点起床,故选A。 犇17、句意:—星期天上午莎拉打算做什么?—她打算______。根据I'm going to sweep the floor and wash the clothes.,可知打算拖地和洗衣服,故选C。 犇18、句意:莎拉打算在书店买什么?根据Then I'm going to buy a comic book in the bookstore.,可知莎拉打算在书店买一本漫画书,A一本故事书,B一本漫画书,C一本笔记本,故选B。 犇19、句意:莎拉打算______去看望她祖父母。根据I'm going to visit my grandparents at 3 o'clock in the afternoon.,可知莎拉打算下午去看望她的祖父母,A上午,B下午,C晚上,故选B。 犇20、句意:莎拉晚上打算_____。根据I'm going to watch TV in the evening.,可知莎拉晚上打算看电视,A看书,B看电影,C看电视,故选C。 【点睛】 五、阅读理解 21、B     犇22、C     犇23、D     犇24、A     犇25、C 【分析】短文介绍了来自澳大利亚悉尼的英语老师怀特,在苏州第十中学的日常教学生活。 犇21、句意:怀特先生 解析:犇21、B     犇22、C     犇23、D     犇24、A     犇25、C 【分析】短文介绍了来自澳大利亚悉尼的英语老师怀特,在苏州第十中学的日常教学生活。 犇21、句意:怀特先生是____。A.英国人,B.澳大利亚人,C.中国人,D.美国人,根据短文内容My name is Hellen White. I’m from Sydney, Australia.我的名字是海伦怀特。我来自澳大利亚悉尼。故选B。 犇22、句意:怀特先生早上几点到学校?A.At 8:50,BAt 8:10,C.  At 7:50,D.At 7:10.,根据短文内容I get to school at ten to eight.我七点五十到学校。故选C。 犇23、句意:怀特先生每天有多少节课?A.2,B3,C. 4,D.5,根据短文内容I have three classes every morning and two in the afternoon.我每天上午上三节课,下午两节课。一共是五节课,故选D。 犇24、句意:怀特先生下午几点回到家?A.At 5:15、,B.At 5:35、 ,C.At 5:45、, D.At 6:06.,根据短文内容I leave school and go home at a quarter past five.我五点一刻放学回家。可知:At 5:15、在五点十五分。符合题意,故选A。 犇25、句意:哪个是错的?根据短文内容Some students don’t like English, and they say it is not easy.有些学生不喜欢英语,他们说这不容易。可知All of Mr White’s students say English is not easy.怀特先生的所有学生都说英语并不容易。故选C。 六、阅读理解 26、C     犇27、B     犇28、D     犇29、D     犇30、C 【导语】本文介绍了汤姆星期六在家的生活。 犇26、句意:今天是星期几?A今天是星期天。B今天是星期一。C 解析:犇26、C     犇27、B     犇28、D     犇29、D     犇30、C 【导语】本文介绍了汤姆星期六在家的生活。 犇26、句意:今天是星期几?A今天是星期天。B今天是星期一。C今天是星期六。D今天是星期五。根据Today is Saturday.,可知今天是星期六,故选C。 犇27、句意:妈妈在_____里。A客厅,B厨房,C卧室,D浴室,根据“His mother is cooking dinner in the kitchen.”,可知妈妈在厨房里,故选B。 犇28、句意:下面哪个是正确的?A汤姆在厨房里。B汤姆很忙。C妈妈正在洗碗。D妈妈很忙。根据第一段可知妈妈很忙,故选D。 犇29、句意:你觉得汤姆怎么样?A他是个好男孩。B他是个聪明的男孩。C他是个善良的男孩。D他是个懒惰的男孩。根据全文的描述可知汤姆是个懒惰的男孩,故选D。 犇30、句意:单词“confused”的中文意思是什么?根据所学和短文语境,可知confused的中文意思是困惑的,故选C。
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 小学英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服