收藏 分销(赏)

江苏各市2018-2019年高一上学期期末考试英语试题汇编:阅读理解(含解析).doc

上传人:人****来 文档编号:4706106 上传时间:2024-10-10 格式:DOC 页数:91 大小:2.73MB 下载积分:18 金币
下载 相关 举报
江苏各市2018-2019年高一上学期期末考试英语试题汇编:阅读理解(含解析).doc_第1页
第1页 / 共91页
江苏各市2018-2019年高一上学期期末考试英语试题汇编:阅读理解(含解析).doc_第2页
第2页 / 共91页


点击查看更多>>
资源描述
江苏各市2018-2019年高一上学期期末考试英语试题汇编:阅读理解(含解析) 江苏各市2018-2019学年高一上学期期末考试英语试题汇编: 阅读理解(解析版) 1、江苏省南京市2018-2019学年高一上学期期末调研英语试题 A MAIN LINKS Home Vacation Planner Book Travel Now 55% Off Theme Parks Best Travel Deals Road Trips Cheap Vacations Luxury Travel Deals Vacation Destinations Q U.S.A. Destinations New Mexico Los Angeles; Places Most Tourists Don’t Know About Disneyland; My Five Favorite Rides Favorite Attractions Int’l Destinations China Britain Checklist for Traveling Abroad International travel is both fun and exciting but it can easily become stressful if you forget or lose important documents. This checklist will help ensure that you have everything you need for a smooth journey. 1.$100 worth of local currency. At least $100 worth of local currency-calculate the cab fare from the airport to your destination and carry more than that amount with you. Remember to bring some home country money as well, just in case you need it on the trip home. 2.Passports. Don t forget passports. Be sure to check expiration dates well in advance. It pays to check the destination country regulations as some countries require the passport to be in effect for one month or more after the trip dates. 3.One copy of each passport. Bring at least one copy of every passport packed separately from other travel documents. Consider including copies in a checked bag and then storing them in the hotel safe at your destination. Save Up to 55% on Theme Parks Admission fees to theme parks and local tourist attractions can really add up and max out your vacation budget, but you can save up to 55%on theme parks with Go City Cards. I’ve used these for several vacations and saved hundreds of dollars. Just one of my many best travel deals tips you'll find on this website. --Marianne Schwab 51. Who are the possible readers of the website? A. Tourists. B. Guides. C. Hotel managers. D. TV show producers. 52. Where can Jenny find related information if she9s planning her travel to New Mexico? A. On the top of the website. B. In the center area of the website. C. On the left side of the website. D. On the right side of the website. 53. Which of the following is RIGHT according to the website? A. Carry as much local currency as you can. B. Make sure your passport can still be used. C. Keep your passport in the hotel safe. D. Go City Cards adds to your expenses. 【答案】51. A 52. C 53. B 【解析】这是一篇说明文。短文主要是关于出国旅行的一些小提示,如目的地、需检查的清单、如何省钱。 【51题详解】推理判断题。通读全文可知,短文主要是关于出国旅行的一些小提示,如目的地、需检查的清单、如何省钱。可以推测出该网站的目标读者应该是游客。故A选项正确。 【52题详解】细节理解题。由网站左侧栏“ Destinations New Mexico”可知,网页左侧列出了出行目的地,其中包括新墨西哥,如果想获得新墨西哥 的相关信息,可点击网页左侧的 New Mexico。故C选项正确。 【53题详解】 细节理解题。由 checklist 中第 2 点 passport 中“be sure to check expiration dates well in advance. It pays to check the destination country regulations as some countries require the passport to be in effect for one month or more after the trip dates.”可知,一定要提前检查护照到期日期。检查目的地国的规定是有好处的,因为有些国家要求护照在旅行日期后一个月或更长时间内有效。所以要确保你的护照还能使用。故B选项“确保你的护照还能使用”正确。故B选项正确。 B When Iwas.in the third grade, we had a hunt at school. We gathered up chalk,pencils,stones, and so on, rapidly filling our checklists. It was a very close race. I was out of breath when I reachedthe clover (三叶草)patch in search of the last, most hard-to-find item: afour-leaf clover. I was pretty sure that I was going to win. 1 have always been able to find four-leaf clovers. I just see them. I spent my childhood collecting and pressing four-leaf clovers into books at my mother's house. I started with big cloth- and leather-bound books. When I ran out of romantically bound volumes, I began to put my treasures into anything I could find: fiction paperbacks, cookbooks. The same is true in my house today. Shake a book, and a papery treasure just might fall into your hand. A few years ago, in Nova Scotia, my husband and I pulled off the road for a picnic. The ground was thick with clover. Some shoots had four, five, even six leaves. I lined them up on the picnic table to admire as my husband, never yet having found one four-leaf clover, looked on with awe. To me, it was simple. The differences in their shapes popped out, breaking the pretty pattern of the conventional clovers with their three perfect leaves. Two summers back, while waiting for an airport shuttle in Munich, I found a tiny four-leaf clover in a traffic circle and put it into my passport. On the way home, my husband and I were upgraded to business class. Friends attributed our good luck to the clover. I think, it's more likely that we were upgraded because a kind customer service officer took pity on us. People disagree about whether the luck lies in the finding or in the possession of a clover. Some believe that the luck is lost if the four-leaf clover is even shown to somebody else, while others think the luck doubles if it is given away. I believe that positivity is increased by sharing. I feel lucky to find the clovers so often, but I don't think they influence my life any more than it does to share anything a little special—that momentary closeness between you and a friend or a stranger, as you all lean in to wonder at a rare find. 54. Why can the author notice four-leaf clovers so easily? A. She always has good luck. B. She has a special gift for plants. C. She practiced a lot in her childhood. D. She can tell the pattern differences. 55. How does the author deal with her four-leaf clovers? A. She often gives them away. B. She leaves them everywhere. C. She treats them with special love. D. She admires them with her husband. 56. How does the author understand luck and clovers? A. Closeness brought by clovers really counts. B. Clovers will influence one's good luck a lot. C. C Good luck means finding or owning a clover. D. Good luck may double if you give clovers away. 57. What may be the best title for the passage? A. Hunting clovers B. Sharing clovers C. Not for luck D. Just for luck 【答案】54. D 55. C 56. A 57. C 【解析】这是一篇夹叙夹议文。短文叙述了作者从小到大一直喜欢收集四叶三叶草,并能够比别人容易地找出四叶三叶草。有些人认为,如果四叶三叶草被展示给别人看,运气就会丧失;而另一些人则认为,如果四叶三叶草被给与别人,运气就会加倍。而作者相信分享会增加积极性,找到四叶三叶草并和别人分享的那种亲密感才是最重要的。 【54题详解】 细节理解题。由第四段“To me, it is simple. The differences in their shapes popped out, breaking the pretty pattern of the conventional clovers with their three perfect leaves.” 可知,对我来说,很简单。它们形状的差异会突显出来,打破了传统三叶草的美丽图案。所以作者能辨别三叶草和四叶三叶草的纹路的区别。故为什么作者能如此容易地注意到四叶三叶草是因为她能分辨出图案的不同。故D选项正确。 【55题详解】 推理判断题。由第三段可以看出作者非常乐于收集四叶草,即使相册装满了,也要放到其 他书里;第五段中,作者在机场看见一片小的四叶三叶草也夹在护照里;在作者眼中,四叶三叶草是 她的“treasure”并乐于向丈夫、朋友分享。由此可以判断出作者对四叶草有着特别的爱。故C选项正确。 【56题详解】 细节理解题。由最后一段中“I don’t think they influence my life any more than it does to share anything a little special---that momentary closeness between you and a friend or a stranger, as you all lean in to wonder at a rare find.”可知,我不认为他们对我的生活有什么影响,就像分享一点特别的东西一样——你和朋友或陌生人之间的短暂亲密。因为你们都想知道一个罕见的发现。所以判断出作者认为四叶三叶草带来的亲密感才是最为重要的。故A选项正确。 【57题详解】 标题归纳题。短文叙述了作者从小到大一直喜欢收集四叶三叶草,并能够容易地找出四叶三叶草。有些人认为,如果四叶三叶草被展示给别人看,运气就会丧失;而另一些人则认为,如果四叶三叶草被给与别人,运气就会加倍。而作者相信分享四叶三叶草会增加积极性,找到四叶三叶草并和别人分享的那种亲密感才是最重要的。所以文章主要写了四叶三叶草并不只是能带来幸运,找到四叶三叶草并和别人分享的那种亲密才是最重要的。故C选项“不只是运气”为短文最佳标题。故C选项正确。 C “Helicopter parent” may not sound pleasant, but given the chance, most parents would probably prefer a vehicle to zoom (快速移动)little ones between school, football practice and piano lessons. Getting children where they need to go is a huge task and expense, especially in homes where both parents work. Hailing rides (专车服务)through firms like Uber and Lyft has made life more convenient for adults. But drivers are not supposed to pick up kids who travels without an adult aside (although some are known to bend the rules). Children represent a fresh-faced opportunity. Ride-hailing for kids could be a market worth at least $50bn in America, hopes Ritu Narayan, the founder of Zum, one of the startups in want of the prize. These services are similar to Uber's, except they allow parents to schedule rides for their children in advance. Children are given a code word to ensure they find the right driver, and parent sreceive warnings about the pick-up and ride, including the car’s speed. These services promise more careful background checks^ finger printing and training than typical ride-hailing companies. Annette Yolas, who works in sales at AT&T, says that she spends around $200 a month on Hop Skip Drive, a service that operates in several markets in California, for her three kids to get to the school bus on time and to ballet practice. She says it has been a “life-saver” by allowing her to work longer hours. Meanwhile, kids avoid the embarrassment of a relative pulling up at school. But ride-hailing firms for kids may end up like the children in Neverland, and never fully grown. They face several challenges. One is finding enough drivers. All users need rides during the same limited set of hours: before and after school, which makes it hard to offer drivers enough work. It can also be challenging to persuade parents, who have drilled it into children never to get in a stranger's car. And while ride-sharing companies can annoy adult passengers by cancelling or being late, such behavior can be a disaster when children are involved. Shuddle, an early entrant in the taxis-for-kids business, which shut down in 2016, had only two out of five stars on Yelp (点网站)for that reason, and lots of negative reviews from parents. It had made money on rides mainly by raising prices ever higher. Shuddle’s failure has not discouraged Uber itself, which is expected soon to launch a pilot programme for teenagers under 18. Parents may be happier to use services they are familiar with. But Uber’s entrance is likely to add to the struggle of child-focused ride-hailing businesses as they compete for customers and new funds. 58. What does the underlined phrase “a fresh-faced opportunity” refer to? A. A new market B. A new company. C. A new service. D. A new challenge. 59. What is the purpose of the example of Annette Yolas? A. To show the need of the working parents. B. To show the benefits of the ride-hailing service. C. To persuade more drivers into the business. D. To persuade more parents to avoid the service. 60. What can be learned from the passage? A. Drivers have towork all day long to meet parents’ needs. B. Some parents are not willing to put their kids into strangers’ cars. C. Small firms are not qualified enough to operate the service for kids. D. Typical ride-hailing companies seldom check the background of their drives. 61. Whatmay be the future of those small ride-hailing firms? A. They may make a fortune B. They mayeasily get more funds. C. They may struggle to survive. D. They may get better reviews. 【答案】58. A 59. B 60. B 61. C 【解析】 【分析】 这是一篇新闻报道。短文报道了儿童专车服务给人们带来的便利,以及儿童专车服务公司所面临的挑战。 【58题详解】 推理判断题。由第二段“ Ride-hailing for kids could be a market worth at least $50bn in America, hopes Ritu Narayan, the founder of Zum,…”可知,Zum的创始人里图·纳拉扬希望面向儿童的专车服务在美国的市场价值至少能达到500亿美元。所以判断出划线短语“a fresh-faced opportunity”指的是一个新的市场。故A选项正确。 【59题详解】 推理判断题。由第三段“for her three kids to get to the school bus on time and to ballet practice”“ She says it has been a “life- saver” by allowing her to work longer hours. Meanwhile, kids avoid the embarrassment of a relative pulling up at school”可知,这个人应用了专车服务让她的三个孩子准时坐公交上学,练习芭蕾舞,这样让她有更多的时间工作,同时孩子们还能避免亲属在学校停车的尴尬。所以判断出文中主要在说明专车服务的益处。故B选项正确。 【60题详解】 细节理解题。由第三段“ It can also be challenging to persuade parents, who have drilled it into children never to get in a stranger's car.”可知,说服父母也很有挑战性,因为父母已经将永远不要坐陌生人的车的想法灌输给孩子。所以从这篇文章中可以学到:有些父母不愿意让孩子坐陌生人的车。故B选项正确。 【61题详解】 推理判断题。由最后一句“But Uber’s entrance is likely to add to the struggle of child-focused ride-hailing businesses as they compete for customers and new funds.”可知,但Uber的加入可能会加剧以儿童为中心的专车服务公司的困境,因为它们在争夺客户和新资金。所以,判断出那些小的专车服务公司未来将会在这个行业里挣扎求生。故C选项正确。 【点睛】根据短文所提供的关键词或者关键的短语或者关键的句子,再结合生活常识是解决推理判断题的重要解题方法。由最后一句“But Uber’s entrance is likely to add to the struggle of child-focused ride-hailing businesses as they compete for customers and new funds.”中的关键词和短语“struggle ,compete for customers and new funds”可知,但Uber的加入可能会加剧以儿童为中心的专车服务企业的困境,因为它们在争夺客户和新资金。所以判断出那些小公司的未来将会在这个行业了挣扎求生存。故小题4的正确选项为C选项。 D Mew Zealand’s chief conservation (环保)officer,Lou Sanson, caused an argument in October y suggesting that it should be time to start charging tourists for entering national parks. New Zealanders are keen fans of these parks. Many would be annoyed at having to pay. But many also worry about the incoming foreign tourists who have been seeking the same fun. In 2016 New Zealand hosted 3.5m tourists from overseas; by 2022 more than 4.5m are expected every year—about the same as the country’s population. Tourism has become the biggest export. The national parks, which make up about one-third of the country, are a huge draw. About half of the foreign tourists visit one. They are keen to experience the natural beauty promised by the country’s “100% Pure New Zealand” advertising campaign (and shown off in the film adaptations of “The Lord of the Rings” and “The Hobbit”,which were shot in New Zealand’s breath-taking wilderness). But for every happy foreign couple posing for a selfie next to a tuatara (楔齿蜥)there is a NewZealander who remembers the way things used to be-when you could walk the tracks without running into crowds at every clearing. Many locals now wonder why their taxes, as they see it, are paying for someone else's holiday. Mr. Sanson would seem to agree. Entry fees could be used to upgrade facilities such as car parks and trails. A charge could also help reduce numbers at some of the popular locations by making it cheaper to use lesser-known, but no less beautiful, trails far away from home. Some are not so sure it would work. Hugh Logan, a former chief of conservation for the government who now runs a mountain climbing club, worries it would cost too much to employ staff to take money from hikers at entrances. It would also be difficult to prevent tourists from entering the parks without paying. Some argue that it would be easier to charge visitors a “conservation tax” when they enter the The Green Party the third-largest in parliament says that adding around NZ$18($12.50)is still acceptable to foreign tourists. But some travel companies don't quite agree with the idea. They note that tourists already contribute around NZ $l.l bn through the country's 15% sales fetter, such firms say, to use foreign tourists' contribution to this tax for the protection of the parks. Among the fiercest critics of a charge are those who point out that free access to wilderness areas is an important principle for New Zealanders, It is documented in a National Parks Act (法案) which inspires almost constitution-like devotion among the country's nature-lovers. Mr. Sans on has a rocky path ahead. 62. Why do some people support charging tourists visiting national parks? A. Breath-taking wilderness deserves hig
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服