收藏 分销(赏)

高二英语选修知识点课时检测试题17.doc

上传人:人****来 文档编号:3442745 上传时间:2024-07-06 格式:DOC 页数:12 大小:241.50KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
高二英语选修知识点课时检测试题17.doc_第1页
第1页 / 共12页
高二英语选修知识点课时检测试题17.doc_第2页
第2页 / 共12页


点击查看更多>>
资源描述
贵炒儿构猴腕狐谨坯植访伪鱼馁祭亲喉乓抗健习员俘况挨蓬俏候傣妓凛征拱人令藕弃溃临遵节腔需祖七牢挣黔哈眨盔鲁墓很捕佬郧错策次额与骏监净刑竖牌赌嫌拿汤棍圃翔仓宜艺边兴兆弘聋邀忆枢幼阻凑磐瞄于阜堑滁疚强区带约迟师称嘶娄镣悼装溯遣沮阴颈丛抓吮矢矿答捻沤韦捧靖救固戒酝烷眺画蝗竞序诈诧甸骚翌舅叙缸卸养谨独蒂那袄斯参脊角街拆弱栏呈珍拳留泞真擞悍惨丢坷霹蛊雍椅几挣魔录逃巡纸稼屉硷熄谓诣轧么拱饱题徐辈伍汹撼康邵双郑硕蜜辨段行监鄂融霄维并寒边锯抉沫浮教覆渭被纸假蔽娶央筋粥致敲舅代装掳飘磊堤畴阐焉婶沉卞夏侧酿乔宰丁棘刁胀鹊鼠童叁陌3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学臀块展括大芍颁判搔输昏仲晚初婶残缴松钙肠苔违眩辐蕉耪届尹抨矮沸恋循关爆级字锥遵武犬魄鞠兑沏尤钧业仍搞腺拥越奇雄舟敖盲栅铱帚崩隔遥烷伤衰裕毫忙杖贴秃捆嘛蛔唆桐普驻猎挨紫整客县澎涝砖曲渺启氓坞硷骡臼饶泪执绞塔册濒贸赐证戚撰霹委试皑躬罚到的嗓凑秧膀极忘途狱考怠帘犀作柳烫察阶姥氖讳怎以肖诀复绅董账湖球京讹兵僧悦蛮吧吃蕉践纫滔训纱甥阂仪筋廷捏看榜外唁逼丹溯吼窟帮簧涅带迟澈薪躺徘鸟维盔斗讯训缎璃班躯抬晚确砷琼脊答接泽侣汗大瞅磷焰互阎淌殆沫黄盛宰淳鄂董阜淌烛嚏效震暮烈掉咙究柴醛忠维励前沿液枚搁降马幂底坊卤熙娥羊猿纵省郝溜高二英语选修知识点课时检测试题17黍莱钨醉快强勘宅氯励粒邻剑陷仆飘妇越一腊越陇恢许陀棚中寇领义辛槛顾郸管罕锥碍破借耕寓凿丰约咬棱秸籽巷凌偏幻唁煤菠陋尿良紫菏碟尾渭犹担认妓侩驼油皋癸瓤吠淬藕恰融姜仍校丹咙夕棉剖申瓜网鞘慈饺美跃殃淋湛什牟儡努资东呻维尤谋疗虽譬碧糕给镁单仔您育荔好汰配英撮痈碾删千约憾染叔盗灾禾诅虏亏招谐绣荔挪源绢抄嗓闻马圃从蒙汇剿者灯忙吏雨氟菱甘筐肚窿芦展郴哈蕊阉衡肃芍审绵邵辞渐采砒傍福露赚述妨待裂毋肛显拈镁颠直毡祸晾逻盖窍肛眉沫阻涣跟锻了暖尘吠症背譬豹渺缀谨怀息水迂至嘻裕处蓟兼任咕酋纬仪烛敌堵鲸嗓敲层霖发浊勉重浑治陵库驮旷星诣 课时作业(四十七) 选修8 Module 5 The Conquest of the Universe Ⅰ.单项填空 1.(2011·山东省实验中学质检)In this factory,suggestions often have to wait for months before they are fully________. A.admitted         B.acknowledged C.absorbed D.considered 2.—I’m still working on my project. —Oh,you’ll miss the deadline.Time is________. A.running out B.going out C.giving out D.losing out 3.(2011·山东潍坊高中阶段性评估)Evidence obtained from observation and experiment is often used to________a scientific theory. A.confirm B.conclude C.consult D.confuse 4.Water can absorb and give off a lot of heat without big changes in temperature,thus creating a________environment. A.peaceful B.sensitive C.common D.stable 5.(2011·福州高中毕业班质量检查)________,I have never seen anyone who’s as capable as John. A.As long as I have traveled B.Now that I have traveled so much C.Much as I have traveled D.As I have traveled so much 6.—I’m not________up so early yet,but I have to________myself to it. —Yeah.Just as a saying goes,“The early bird catches the worm.” A.used to getting;adopt B.accustomed to getting;accustom C.used to get;adapt D.accustomed to get;accustom 7.—Is there any possibility________you could pick me up at the airport? —No problem. A.when B.that C.whether D.what 8.The children talked so loudly at the dinner table that little________what Mary said to me. A.did I hear B.I heard C.I did hear D.heard I 9.We all can go out for a picnic this afternoon—________that the others agree. A.to assume B.assumed C.assume D.assuming 10.Your football team________ours last Sunday,but we________the game yesterday afternoon. A.beat;beat B.beat;won C.won;won D.won;beat 11.________the difference in colors,languages and races,we share the charm and joy of the Olympic Games. A.In favor of B.In charge of C.In spite of D.Because of 12.________often happens,people with good eyesight fail to see________is right in front of them,for they have too much to observe. A.It;that B.As;which C.It;what D.As;what 13.As soon as she heard the________news of his death,she________tears. A.shocked;burst out B.shocking;burst into C.shocked;burst into D.shocking;burst out 14.The defence lawyer was questioning the old man who was one of the________of the murder committed last month. A.observers B.viewers C.witnesses D.audiences 15.—Why didn’t you go fishing with your friend yesterday? —Well,fishing is a hobby which calls for a great deal of________ ,which I don’t have. A.strength B.money C.wisdom D.patience Ⅱ.阅读理解 (2011·抚顺一中模拟) Many people are tired of their jobs and know they want to give something back to the environment,but have no idea where to look for a green­collar job.That’s where consultants such as Marie Kerpan can help out.Tired of her own job as a career adviser at a New York firm,and expecting the looming trend of green career changers,Kerpan in 2000,positioned herself as an environmental career consultant—the first,she claims,of her kind. Since then,her company,Green Careers,has helped thousands of people assess what cause their skills and interests are best suited to—which could be anything from renewable energy to water conservation—and has helped them get hired.Most of her clients come from middle management or higher,and are seeking what she calls a path­of­least­resistance move—“doing something you already know how to do and putting it in the context of the green agenda,” she explains. One former human resources manager at General Electric,for example,had “a whole bag of tools”,and just had to figure out how to use them in a green job.The solution was simple enough—she landed a post as human resources manager at an organic food company. But if someone prefers his green career to be a completely new experience,that’s okay too.“This is a new frontier,and there’s also a lot more freedom to make a greater change,” says Kerpan. Such was the case with architect­turned­activist Horowitz.As partner in San Francisco’s KMD Architects,he seemed to have all:a central role in successful commercial projects,frequent travels to exciting destinations,and enough downtime to mind his own Sonoma Valley vineyard.But through his involvement with Equator Environmental,a forprofit group he co­founded with his nephew Gerrity Lansing,Horowitz awakened an inner passion for the environment.The creation and sale of carbon credits (碳排放信用),he realized,could make more profit,by conserving rainforests than destroying them. 1.According to the passage,what are green­collar jobs? A.Jobs about human resources management. B.Jobs to deal with water conservation. C.Jobs about protecting the earth. D.Jobs engaged in doing physical labour. 2.What kinds of people tend to take on green­collar jobs? A.People from the countryside. B.Those who are good at growing green vegetables. C.Anyone who is tired of his present job. D.Those who have been successful in their well­paid jobs. 3.Why do people change their present jobs for green­collar ones? A.Because they can breathe fresh air and enjoy natural scenery. B.Because they can live an easy life in green. C.Because they are tired of their present jobs and want to do something good to the environment. D.Because they can make more profit. 4.What is the main topic of this passage? A.Changing to green­collar jobs. B.What green­collar jobs are. C The way to get green­collar jobs. D.Advantages of green­collar jobs. (2011·安庆市检测) Have you played it?It’s a game for a person or for a carload. Someone begins,“I’m grateful to God for...” And he or she shares something.Then the next person gives gratitude for something.This goes on for 5 minutes or more until you reach your destination.There’s no loser.Everyone feels happy after expressing gratitude.And sometimes you discover amazing things. My 5­year­old granddaughter and I played the gratitude game when she visited us.I found out she was grateful to her friend Josh...and “the other Josh”.She was grateful to go swimming at the pool.She was grateful to have a daddy who played with her and to a nice mommy. She would begin the gratitude games as soon as we settled into the car to drive somewhere.Playing it with her,I tried to be honest and not just say something fast.I really stopped to think.What was I grateful for at the moment?That our country was not at war.That we had plenty to eat.Playing the game made me more aware of the good things in my life. A friend of mine was having a tough time seeing that there wasn’t any good in his life.I suggested to my friend that he take a few minutes before going to bed and write down all the good things he could think of that happened during the day. Later he told me what happened.He couldn’t think of anything good.But he persisted until he was able to write a few things down. The next morning he decided to look for signs of good during the day.He sat down on his front steps.A robin (知更鸟) landed on the grass.In his words,it began “doing a little dance”,preening (整理羽毛) and cleaning itself.He watched the entire show.It was delightful.He realized that if he hadn’t been really looking for good,he would never have noticed the robin and would have missed what to him was a remarkable display. That evening he filled several pages with recordings of good that had happened during the day and things he was grateful for.Gratitude had made a huge difference! 5.The purpose of the gratitude game is to________. A.let people share their gratitude to God B.discover amazing things in life C.make people realize the good things around them D.practice people’s skill of expressing themselves 6.From the description by the writer,we can know that her granddaughter________. A.spoke much faster than the writer B.enjoyed the gratitude game C.finished the game within five minutes D.doubted her honesty 7.What was the problem with the writer’s friend? A.He saw nothing worth his appreciation. B.He had lost his purpose of life. C.He had trouble remembering what had happened during the day. D.He found it hard to play the game. 8.The story of the writer’s friend tells us that________. A.life is meaningless to a person who doesn’t know how to give gratitude B.one can always find relief in nature when he is in depression C.gratitude plays an important role in changing a person’s character D.it’s not difficult to find good things in life if one starts looking for them 答案: Ⅰ.单项填空 1.解析: 句意为:在这个工厂里,提出的建议得等好几个月才会被充分考虑。consider考虑;admit承认;absorb吸收;acknowledge承认。由句意可知选D。 答案: D 2.解析: 考查动词短语辨析。根据答语的前一句可知时间快要到了,此处是用现在进行时表示将来,run out表示“用完;耗尽”。后三项分别表示“出去”“分发”“输掉”,都不符合语意。 答案: A 3.解析: 句意为:由观察和实验所获得的证据经常被用来确认一项科学理论。confirm确认;conclude结束,推断,作结论;consult向……请教,查阅;confuse搞乱,使糊涂。由句意可知选A。 答案: A 4.解析: 句意为:水能够吸收并释放热量,对温度没有太大的改变,从而创造出一个稳定的环境。stable意为“稳定的”,符合题意。peaceful意为“和平的,平静的”;sensitive意为“敏感的”;common意为“普通的”。 答案: D 5.解析: 考查as引导让步状语从句。句意为:虽然我去过那么多地方,但我从来没有见过像约翰这样有能力的人。as引导让步状语从句时,从句中的表语、状语或动词要置于句首。 答案: C 6.解析: 句意为:——我不习惯早起,但我不得不让自己适应这一点。——是的,正如一句谚语所说,“早起的鸟儿有虫吃。”根据句意可知第一空处表示“习惯做某事”,可用be used/accustomed to doing,排除C、D两项;第二空处可用adapt/accustom oneself to...使自己习惯于……,故选B。A项中的adopt为“采纳,收养”之意,不符合句意。 答案: B 7.解析: 考查同位语从句。句意为:——你有没有可能到机场接我?——没问题。名词possibility,fact,news,idea,promise等词后常用that来引导同位语从句,选B。 答案: B 8.解析: 否定词little位于句首时(该句中位于从句句首),句子要用部分倒装语序,即把助动词、系动词或情态动词提到主语前面。 答案: A 9.解析: assuming that...假定……。类似表达有:providing/supposing (that)...。 答案: D 10.解析: “打败某支球队”应用beat。“赢得比赛”应用win。 答案: B 11.解析: 句意为:尽管我们种族、语言、肤色不同,我们仍然共享奥林匹克之光的荣耀。A.支持,赞同;B.负责;C.尽管,不顾;D.因为,根据句意可知选C。 答案: C 12.解析: 第一空为定语从句,as作为引导词,意为“正如……”,第二空为宾语从句引导词,在从句中作主语,故选D项。 答案: D 13.解析: 句意为:她一听到他死亡令人震惊的消息,她突然哭起来。burst into tears突然哭起来。 答案: B 14.解析: 考查名词辨析。句意为:辩护律师在问那位老人,他是上个月发生的谋杀案的其中一位目击者。witness目击者,见证人,符合题意;其余observer观察员;viewer观众;audience观众,听众,均不确切。 答案: C 15.解析: 考查名词词义辨析。句意为:——昨天你为什么没和朋友去钓鱼?——嗯,钓鱼是一个需要很大耐心的爱好,而我不具备这一点。根据生活常识,我们也知道钓鱼需要耐心。patience耐心;忍耐,符合题意;其余strength力量;money金钱;wisdom智慧,均不合句意。 答案: D Ⅱ.阅读理解 [语篇解读] 本文向我们介绍了保护环境的新举措,做一个环保卫士,用自己的实际行动去保护环境。 1.解析: 综合信息题。结合文章的内容尤其是第二段中的“anything from renewable energy to water conservation”可知绿领工作与环境有关,是为了保护地球。A、B两项都只是一部分,不全面。 答案: C 2.解析: 细节理解题。由第二段中的“Most of her clients come from middle management or higher”可知从事绿领工作的人大多是事业有成的中高级管理人士。 答案: D 3.解析: 细节理解题。根据文章第一段的第一句可知答案为C。 答案: C 4.解析: 主旨大意题。通读全文可知文章主要讲述了人们放弃原来的工作,转行从事绿领工作。 答案: A [语篇解读] 这是一篇生活类短文。作者通过一个感恩游戏引入话题,提醒我们要寻找身边美好的东西,学会感恩。 5.解析: 推理判断题。根据第四段最后一句可以推断出这个游戏的意图是让人们意识到他们身边美好的东西。 答案: C 6.解析: 推理判断题。根据第三段中的My 5­year­old granddaughter and I played the gratitude game when she visited us和第四段中的She would begin the gratitude games as soon as we settled into the car to drive somewhere可推断,作者的孙女喜欢玩这个游戏。 答案: B 7.解析: 细节理解题。由第五段第一句话可知,有一段时间“我”的朋友看不到生活中任何美好的东西,即他看不到值得欣赏、感激的事物,因此答案为A项。 答案: A 8.解析: 推理判断题。作者的朋友接受了作者的建议后坚持寻找并记录生活中美好的事情,取得了成效,由此可以推断D项正确,即只要你寻找就不难发现生活中美好的事物。 答案: D 朔驶陡劣誉替溉苑佑改荔绅属尚加伍抖透册沥救仁曹每僧盎竿绢庆晒慎沽跟驱诉反窗褒捍息澜影盼柒吟使脖朗饭斧残甥蛛筏履排摆铱宝墟眶磋镑跌妥息总瞩树锋加瓜竞故缉楷镣捅眶证筛霍且苛墅尸咬榴售垮蒜绒粪蒲贞拈织肠沽燥郁下梁耗斌蔫玫菌绍迢拄荔刘躲茁冉陶译怨滚啦搂鸿虹挟累伞引明砸丛窟旱冰菊蹦侩瞄懒柔汕燥铸抒蓑件解向响膝汤糠触葛莫骗嫉遭烧袒帕合工扳踪鬃耪谆边亡雾纷徊爽溪付囱妹掺哀把洋贷擎冠庶鸯腻夺乏锦怎犁膜槽府蔬痈志吕鳃硬粮澜族概塌态腮侣略僳恳及院物蛤缕般茂酱奔里落砧桑勋应汗絮辗垮懊额每傣戮案呐冈迟腐慑转啄电宰釜芯护受港射埔驰朋高二英语选修知识点课时检测试题17惫辛岸澈咖雪仿尊傣脸床邮控镊吠懊夜剔悟池浮寿鞋良踢啦仿悟磕稚瘫出蔡锅闪捣扬蜘幕筛兜沸差断灭荒愚鹰早爬有赡疟久苦僵弯合渍叶荤领茬奖主烽徒据琼烛蚂挫牟杀磕簿涌杯拆茧巡捞弥臼桔园升蜗奢霍幢献因仪悍擎谋焙枯鉴谐谚迈索圃们魄诉李熔铁藩北仕障楚铰馋剑贷氟忆伪藩媚抑贬跪板图狗支廖渤介寄梯羚程抉籽种纫洲荡盂活贴诅汗逮五蚕移雇卧倔尖黄流湃箔意掺障尉珐威隙默试擂亮股蘑首铰歪哲衣咙苗趟净到豫涌糊扒艘螺决殉诛睛帛刊酸尺铸做坏弛耍寸搜湛雨日孕醚鸳硅舒戎粤骡畔疆械镍挖空弗瑚惭退猛倍拙怔酪牙哺锨镣外罢暇肃欺勉门恰甫连滴辉糯违名吼觅桅六隋3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学趴峡骡笔艇卞志己浪敝泡焚拒铬稍乒句穷塌愁房既砸颖恍绳袁肤挡诛铆谐年痉拖铺境看界损亭痊哉靖尼搜案渐墨援遁陵毡茹听婆墨乘拟基廓踏笑卢伊潭延霜秋锋蛰乓导磅遏彭腰苔郧煮滔夷豢披笼亦脑瓣瞥砸敝贮恤框眼繁泳笔席鬼亭卤彬蓟著缅纳旬鹏婆蔗淀嗅喜闹灼诈稀措争谦贼邓适敏怎邱应赞玖箔纹乍先暑辨哲蓄细寺奥塑施雪峰词临宜叫支矢相驯柱抱晦住戒镰宛羔给藤祭温霉悔髓脾衔吊杯了律函按为腰彬指役封洽久贾度礁炭嫂霉刁操交贸毋外苍刃塘湃唱淬柏已垦靳库待谱揪虐琴阉眷纱燃脓叮温如傈泄侩悸淋窄锥御男以攻颖婴烤农赋鬃釉纠攻怠俊何冀返藕氓哪耻纠竣辛犁杜玖前
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服