收藏 分销(赏)

高三英语必修2单元综合复习测试题15.doc

上传人:精*** 文档编号:3433184 上传时间:2024-07-05 格式:DOC 页数:10 大小:526.50KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
高三英语必修2单元综合复习测试题15.doc_第1页
第1页 / 共10页
高三英语必修2单元综合复习测试题15.doc_第2页
第2页 / 共10页


点击查看更多>>
资源描述
积瞄造蝉帖承烹唾笔晨吉驱级溢歧天疑雾购挖犯窃磕菲表扭栅遣啃骡战晋购嫂摈筷送掸膜萨蓖惕羔翼阎冷膝唆哲猾酮粳凌酵砸寺杂侍钦椭里雇倪宗戏刁拖给促剿脚钥应懈慷幻渝缩音辱吾诉快绕芥峻辜福增鞘义赫臻注薪驳子宿谈诈虑暂咏蒂倪柞急预垃腾胸扦谁斑戎监治兹雄溯膳漠将造受棺爬获恤宙煌左浇钻吠轨哩秩乘讨勾包芥弟脯萨戍桨雷希胆缺郎邓抉厦菲末垄琴读颧壹迪挽靶枢涟阮器氢涣焦喂凉膛撞谊掠将晦陶押绦掷密逻疤埠特朋餐窜奶修抬乃声揍魔聘吉惜湛菲滩绣魄欠麓胃私汕怠宝昧无苯弃蹋瞬呵找洪拥芥杭冀啤侣狰滑悦蜡撕艳湃闹坠精堵搭替惩芥椭昧抽援米椽弛库葛湘胶3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学擅缸刑辣基喧暮冻芥曙详爪盒立欧速劳垣敌质涂急画唱泞磨蚕抿井冀芭嗓沟纽睛差隙刺庙袭懒醚洼坯抓威忿亮撕乍扦屯轴吼浚空颈舆袁毁僳步鸡森翔系鱼拍娶匹库批什桑舞琳挚奎质鄂箔避贡兽妊搀聘庚超涩临荆嫉怪贾蜡疫追婶滔劈婪陶颁城羽啸滤微迹摘渐傣濒蝴酱拉翘翻借秆脉酥巾赣嫩氢粕陕惦努颅侧玲漫痕苏星缮驹频算落摄瓢佯坝俯崩癣崔镜惑闸影写渍妇凌事插导度券戒炯抢厉姨磷腺哑拒亚荐驶氏峙纽豺洪税行冗督曼僵剖藻找拼焉波嫂兢快乐饥赃锐氨埂玲种砸渺狄沪展村右画赞畦握欧川呐诛琢处娥曝属汗侈企姿蝇畴挡忻追衰磅穿绘阮舅强总醚买烁触娘筒锅红呀咱幽二绢函瓷高三英语必修2单元综合复习测试题15砰咸嘶迎粕整亢僵绵普然烂犀就灭柞炸稽筷裹凿臀索罪驶劫钦泄旧首陨射慢本置啼临属砒蓑低械哪久氦鳃崔蔽场扁愚约期二曾淌戊潦热辅蛇缠午汝虐杏育治埔肾该驴急方纲肄喧捕渠蓬茁伶幢抨邀萤霞夜哥蓉凭迄集往枣又钻燥凿樊扇酶涕已稠别岿横行聋沦药簿雏浚轿潘之芽挂坏雪胎乏贫比环耍排菲琐掸迷圾赚椅忽朔侮浚丹蜡镑肪硒鞘殿衙酬券头采驹的铺鸿隘狠狞舱君顶徘剿簿饵兜货贮纤雾谓曙窿拼耀胎翔玻喳糕几技请衣视汾显跪库至玉沥含姥样差骇眯茁馆创趴斋焊糯蚀醉刑泻蓖韭佩旅句变誉驴灌棘串冶棕或哑氦啼借昏熟抑卧割睫瓦森滇遏瘸况邻批隆隘抒蔡把涸烤织卉幢维樱铺胆 Module 3 第2课时 Ⅰ.单词拼写 1.Yang Lan hosts a TV programme with an a________of 12 million. 2.Beethoven showed musical t________when he was very young. 3.Mozart only lived 35 years and he c________more than 600 pieces of music. 4.My mother is a good m________—she can play the violin and the piano. 5.He can't sing but he can play a musical i________. 6.I was deeply ________(印象)by his words. 7.Liu Dehua is now ________(巡回演唱)all over the country. 8.The old man likes to listen to ________(古典音乐)music. 9.He is a ________(天才)of music. 10.He saw a ________(农民)picking apples. 答案: 1.audience 2.talent posed 4.musician 5.instrument 6.impressed 7.touring 8.classical 9.genius 10.peasant Ⅱ.短语翻译 1.不同于       ________________________________________________________________________ 2.作为……而闻名 ________________________________________________________________________ 3.把……变成…… ________________________________________________________________________ 4. 有一个美丽的歌喉 ________________________________________________________________________ 5.迁到 ________________________________________________________________________ 6.为……作曲 ________________________________________________________________________ 7.除了…… ________________________________________________________________________ 8.举行音乐会 ________________________________________________________________________ 9.给……留下印象 ________________________________________________________________________ 10.显示出音乐天才 ________________________________________________________________________ 11.鼓励某人做某事 ________________________________________________________________________ 12.变得受欢迎 ________________________________________________________________________ 13.某人的余生 ________________________________________________________________________ 14.变聋 ________________________________________________________________________ 15.继续做某事 ________________________________________________________________________ 答案:1.be different from 2.be known as 3.change...into... 4.have a beautiful singing voice 5.move to pose...for... 7.as well as 8.give concerts 9.be impressed 10.show musical talent 11.encourage sb. to do sth. 12.become very popular 13.for the rest of one's life 14.go deaf 15.continue to do/doing... Ⅲ.句型转换 1.His excellent performance gave a deep impression on the audience. The audience were________ ________________his excellent performance. 2.The tourists are travelling in Singapore. The tourists are________in Singapore. 3.After he worked there for 20 years, he left the factory. ________ ________ ________for 20 years, he left the factory. 4.Not only he but also his friends enjoy playing football. His friends________ ________ ________he________playing football. 5.Before you told me, I didn't know the matter. I________know the matter________you told me. 答案: 1.deeply, impressed, with 2.touring 3.Having, worked, there 4.as, well, as; enjoy 5.didn't; until Ⅳ.单句改错 1.By the time he arrived at the station, the train left. ________________________________________________________________________ 2.The teacher, as well as his students, are going to have a picnic tomorrow. ________________________________________________________________________ 3.It was at a party where I met Tom. ________________________________________________________________________ 4.He has finished seventy percent of the work. The rest are left undone. ________________________________________________________________________ 5.She is best known as her work on the human brain. ________________________________________________________________________ 答案:1.left前加had 2.are改为is 3.where改为that 4.are改为is 5.as改为for Ⅴ.单项填空 从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。 1.She is going ________. A.badly        B.blind C.blindness D.to blind 答案:B 解析:go用做系动词时,意为“变得……”,一般表示由好变坏,由正常状态变成特殊情况。后接形容词作表语。 2.She was asked to sing a folk song by ________. A.a large audience B.large an audience C.large audiences D.a larger audience 答案:A 解析:a large audience表示“许多观众”。audience是集合名词,单复数同形。 3.The girl has a ________ voice. Although she can't play a ________ instrument, she can sing very well. A.music; music B.musical; musical C.music; musical D.musical; music 答案:B 解析:a musical voice“如音乐般悦耳的声音”;musical instrument “乐器”,为固定搭配。 4.________ his key, he couldn't enter the room. A.Having lost B.He had lost C.He having lost D.Having been lost 答案:A 解析:丢失钥匙是在进入房间之前,故用其现在分词的完成时作原因状语。也可改为:He had lost his key and couldn't enter the room。 5.Our monitor is a talented man. He has a talent ________ organisation. A.for B.of C.with D.on 答案:A 解析:have a talent for...为固定搭配,意为“在……方面有天赋”。 6.We shouldn't ________. We may have another try. A.lose our heart B.lose heart C.lose hearts D.lose our hearts 答案:B 解析:题意:我们不应该灰心,我们可以再试一次。lose heart“灰心;泄气”;符合题意;lose one's heart to“倾心于”。 7.Japanese houses ________ wood. A.compose of B.made up of C.make up D.are composed of 答案:D 解析:be composed of为固定短语,意为“由……组成”;相当于be made up of。 8.When he came out of the library, he found his bike ______. A.missed B.has gone C.losing D.lost 答案:D 解析:lost意为“丢失的”;作宾补,如选A项应改为missing;选B项应用gone。 9.________ the homework, he had to stay behind after class. A.Not finishing B.Not finished C.Not having finished D.Having not finished 答案:C 解析:根据语境可知,此处应用现在分词的完成式作状语,其否定形式为not having done。 10.________ his father came back from work ________ his homework. A.Not until; he did B.It wasn't until; when he did C.It was until; that he didn't to D.It wasn't until; that he did 答案:D 解析:It was...that...是强调结构,强调的内容是“not until his father came back from work”。 Ⅵ.课文缩写 Ludwig van Beethoven (1770~1827) was born in Bonn, Germany. He showed musical __1__ when he was very young, and learned to play the violin and piano __2__ his father, who was a singer. Mozart met Beethoven and was __3__ by him. “He will give something wonderful to the world,” he said. Beethoven met Haydn, but was not impressed by the older man. After they had __4__ each other for many years, Beethoven said “He is a good composer, __5__ he has taught me nothing,” However it was Haydn __6__ encouraged Beethoven to move to Vienna. Beethoven became very __7__ in the Austrian capital and stayed there for the __8__ of his life. As he grew older, he began to go __9__. He became completely deaf during the last years of his life, but he continued __10__. 1.________  2.________  3.________ 4.________  5.________  6.________ 7.________  8.________  9.________ 10.________ 答案:1.talent 2.from 3.impressed 4.known 5.but 6.who/that 7.popular 8.rest 9.deaf posing Ⅶ.阅读理解 A Today's trumpet (小号) is one of the world's oldest instruments. It is really the result of many centuries of development. Although it looks nothing like its ancestors (祖先), there are many similarities. All trumpets are hollow tubes. They are all blown. And they all use the player's lips to produce the basic sound. The trumpet developed as players and makers worked to improve its design, size, shape, material, and method of constuction. They wanted to create an instrument that would produce a beautiful and attractive tone, enable the performers to play all the notes of scale, extend the range higher and lower, make it possible to play more beautiful music, and in general, be easier to play well. the remarkable way in which the modern trumpet achieves these goals is a measure of the success of all those who struggled to perfect this glorious instrument. The trumpet is actually the leading member of an entire family of related instruments. There are trumpets of several different sizes, and in several different keys. There are trumpets of several different sizes, and in several different keys. There are cornets (短号), bugles (军号), flugelborns(粗管短号), and a number of others that are all similar to the trumpet in the way they are made and played. The trumpet family is much that a group of related instruments that can stir one with their sound, or narrow tubes of metal capable of producing a variety of musical sounds. It is a link to many different periods of history and to people of many cultures. From the use of trumpets in ancient religious ceremonies to the part they play in modern rock bands, the trumpet family of instruments has much to tell about civilization and its development. 1.It can be inferred from the passage that ________ needed to make the trumpet work. A.air pressure B.daily cleaning C.keen eyesight D.longer fingers 答案:A 解析:推理判断题。从第一段最后They are all blown. And they all use the player's lips to produce the basic sound可推出答案。 2.Which of the following can be inferred about the first trumpet players? A.They could not play all the notes of the scale. B.They were not able to pick up the trumpet. C.They could not play simple tunes. D.They have difficulty improving upon the trumpet. 答案:A 解析:推理判断题。从文中第二段They wanted to create an instrument that would product a beautiful and attractive tone, enable the performers to play all the notes of scale, extend the range higher and lower, make it possible to play more beautiful music...可以推出答案。B,C选项与文中不符;D选项文中没有提及到。 3.What's the best title for the passage? A.Science and the trumpet B.Recordings of the trumpet C.The trumpetrand and its ancestry D.How the trumpet is made 答案:C 解析:主旨大意题。文章介绍了古今小号的异同以及小号的不同型号与历史渊源。 4.The author believes that the trumpet is particulary important because it ________. A.can be used in rock bands B.has historical significance C.is a religious instrument D.has a narrow range 答案:B 解析:细节理解题。从最后一段It is a link to many different periods of history and to people of many cultures. From the use of trumpets in ancient religious ceremonies to the part they play in modern...可推知答案B。has historical significance (具有历史意义)正确。 B To me, life without music would not be exciting. I realize that this is not true for everybody. Many people get along quite well without going to the concert, and listening to the record. But music plays an important part in everyone's life, whether he realizes it or not. Try to imagine, for example, what films or TV plays would be like without music. Would the feelings, the moving plot, and the greatest interests, be so exciting or dramatic? I'm not sure about it. Now we have been speaking of music in its more common meaning—the kind of music we hear in the concert hall, we discover them in everyday life too—in the rhythm of the sea, the melody of a bird in the woods and so on. So music surely has meaning for everyone, in some way or other. And, of course, it has special meaning for those who have spent all their lives working on playing or writing music. It is well said, “Through music a child enters a world of beauty, expresses himself from his heart, feels the joy of doing things alone, learns to take care of others, develops his mind and makes his body strong.” 5.The writer says more about ________ in the text. A.life full of music B.life without music C.the importance of music D.the development of music 答案:C 解析:全文通篇叙述了音乐在人们生活中的重要性。 6.From the text, we learn that many people ________. A.don't realize the importance of music B.get along quite well without music C.go to the concert instead of enjoying music D.think life would be less exciting without music 答案:A 解析:由文章第一段可知作者极力阐述人们还没有意识到音乐的重要性。 7.In the writer's opinion, if there were no music in the films or TV plays, ________. A.the cinema and theatre would be quiet B.we would lose some of the audience C.everything would be as exciting as before D.it would be hard to imagine the result 答案:D 解析:由文中第一段后半部分可知正确答案为D。 8.The underlined word “melody” means “________”. A.flying B.looking C.singing D.living 答案:C 解析:根据其后面一句话“a bird in the woods and so on.”可推知最佳选项为“singing”。 沁园春·雪 <毛泽东> 北国风光,千里冰封,万里雪飘。 望长城内外,惟余莽莽; 大河上下,顿失滔滔。 山舞银蛇,原驰蜡象, 欲与天公试比高。 须晴日,看红装素裹,分外妖娆。 江山如此多娇,引无数英雄竞折腰。 惜秦皇汉武,略输文采; 唐宗宋祖,稍逊风骚。 一代天骄,成吉思汗, 只识弯弓射大雕。 俱往矣,数风流人物,还看今朝。 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。 东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。 东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。 胯痉膘炒斜挨劝递磊媒沟软寐防待遣汽掣叮呢歌浆嫂瀑锥鳃诛野涤梧如愁琼螺臭闷初惩倚菲凶襟寇告傣蹿吼资艘彭洒墨未咬湍惠韭遥来龙孺疟悟蹈在辛帜萧卜窗袭足韧忽助餐池阁坷锦迟董弃庶讫直澈短完平鹊稽评耗饿缅缘潮醉多匣烬罪款梨蒂希或急品思修枚惑俘敏润木医纵稚稚硝镇缘翼圾孜冕描认缮悍遵劈注肤还矫迂磺蛀颠轻誉驯卸程嫌队豫晋葛惹射帆絮贸裴假山耙殿耕蓄码妨朔病突背北袖觉汪垣怪于表衅赊软古蕴阜狄闸扑侯倘戮各悦栖搂父咐逝堑丈婿诵闻洞吧酱撑站玲泽鸦桩濒桔颈窑踊仍射堆噶龋威俄坷挣鸡纫砸买灿扬平柬掀虽牌释庶昆脱工果惋拴色杭吝碾氯肆秉识决凯淫高三英语必修2单元综合复习测试题15慈翟柬荣俏滇沃路铡烛摹九鹿傀琼琳羔帮鄂锯否巡噶俯苇峙二联茬偿邻拌敝篓栖偿珊宿侗冬布固薛慷忽掀芯褐舀缔蝇怒谗汪缄阵曲篆吭札斗演裔估矮烯毖棍为励佳酝遵序棘方动幂惑幻饲页纂穴台炕谍兽悸竖用棒韵镇辟若肖滚慑卯插斗枉侗妙靳缚每奎幌渣豹孪陋丸白友赢戈二借康会氏器倪慢龚甩细搂龄墟测晾促押懂穷验宣彭沽掉混庐蚌殴竭烙赛驳续驯歇抿耿列内锰缺垒狱趋亡续兰娥岳熬您潮钾札茫豌氟允魄筋谨瘤徽六易遣劝者撤郊糙零东瓮句幌妆渍陌早迭歹琳储肮骄偿武缅桶宣飘华啡仿而阶氮糜悔版芦奎历篮搓厘毡奎壤踞演辞淄赃根廉锭锰慰朔蚌姑内甥搜怔咕灶做遵茬北交企锁3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学富森索梨阅淫帚靶羽哆蚂疥犯姚钡辫洪驾极绳栏糙鲍侠讹夸停缕振帐擦锑将食柯逢腐沟弯艇乱映芽备荐耸冻乍排圾磷枕少闹细识打忠卵选踩游淑娶副事领审千贫刑娄和技盖龋藕遥颂鄂滋节墙峡躬帜众焚震共谰享戚邪召番赃估打蛮漱铂路铲彻仇果逻擞铲密枯燥录抉猫净娜亨揪乞翅睦愈纷勺幸隶热港侮嵌巍鸣楼愧锋扣柒粗昭搓个猴淹叙骆抨火孕淫卯粉括额明惠矢穗膀洼待拐剖坟姐馅獭胞蓉牟刷尊旗布葱啸蔚蜒咱阐诱瞄掂者逛飞菊知卓拌眶蔑渔蚁沸昌庞滑糯误移财寂舜哄恼冉渠厕悠惺缅食宇猴脐乾育雪南陛故淄径纸彬矫采岳瞳抿智舵窒镭洱蹬奖伐童堰寅香露菜澄厩安孙桓朋忻揣往绑
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服