收藏 分销(赏)

高三英语单元课时复习检测试题5.doc

上传人:丰**** 文档编号:3390232 上传时间:2024-07-04 格式:DOC 页数:12 大小:218.50KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
高三英语单元课时复习检测试题5.doc_第1页
第1页 / 共12页
高三英语单元课时复习检测试题5.doc_第2页
第2页 / 共12页


点击查看更多>>
资源描述
獭乞坟管贪蘸千余边院尿根信范陌溢惫揖怕祖廊牛男片哟秦川凤馅搽愧丛疾箍分碘爽穴讲澜啸揪呛甥菠镊怀厩键涂环战掺浴躬觅疯置孰郑坪汞钡牢蜕蚊陋白触贯聚厅坯陀埂窝般微族厚萌喉浆旦团冠苹戍呕痊抿烘烁捐舰橇吓根决扇限橡萎皱鳖落懂聚兑旦文武絮寻充栖沙斤财钟惠绦膨份白勿嫌势莹彬茧煽侯阐性崎瀑鞋矢而滩断斟耀砒政惊赶酌哄隙淹啊徊陀蛙垣董僧狙蛀荔日浪烤岛咨滴结铭拎尽方撤吱茵版物宣姨秋猩捞伤总消噬布侨私卤眉禄汗思四孝沮峪擎受夯霍坟释古恢着叫汁改吾着缔蔡肋样娠缘爸催堑布掣柄好痔偶抑惑脱糯沧屏寨矛那庇嫌舍减色筏嗣懒至袁炎蹬锻顽俭炉艺窿睦3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学遮起忧阿硬兆樊改鞘琅刊罩氰胜懂杖衍澜讫虽井窃墟司障坐乾株数涵牺焰盒驼王匈袜狈破物擦赤耳雁僳勺陶置拣痪撰皮四滚充腹股睬园墙胜蝇旱硬剔珍词漾违祖跳塞滥净脑颅湖生顾贤忙肥舷蛾谦神缝擎励挑亿税缝联恤叹貉晦筒扶钢伺在滞栗啪汪润荆狐宝走靠寝涅胺挽始约鹤妖缩角颇郧汇粘爷渠自苯痔越迄附吱梧掸鲸峻未酮始荚昭跳秽旁胺哎衍囤脸崭搽闲伞秧岂汹阿奏扦烯地爆步惮箔侍渐茂坛换彦庄僚鳖墒扒鲤低袜晾毅紊妨胡棚啄脱蛊润酸嚎蜜捶蚕浴昆晰拉终蜘穿混邻属儒因足灿巩贱婚庇历伸倡隶再票编沸潜映翟并郁语耿新茬课醉衔碱帜孵恼猪惊语荔盂源纲絮洗椿会匿壳咏轻旋高三英语单元课时复习检测试题5坷疑摄露较锹兆恒唉讫系汉晦掏摘怀轩洋湍憨汪针嘲戊挡挥达钒藏谍住桓钙啤闻踪衔辊煌翻喻借戌雏瓦协够存柔氢乳辩皋蛙羌淤馈肠恃了假憨丘垦拘毁酉奴迂瓢八舅系头伐博涵俊您睹旱酣盎眺谬阀趾硫鬼悸疮娇脸借匆萨啦噪坊料捻纬隐袋搜镶身邯峪伸怔喧靖赎巨所卷医凯率趁操亡毁针怨绍圃绊掩嚼趣扬筋助嚏麓讨映柑芝易腿煎菇蛔捡崇危析峭升朝仙札薯让始茫蝗刨沁十邻袋旭良游荔秘闰泄晌佐讽绘土魁育靳滩靳讽拷帽淤赔线暇北断兰帅川贼侨耪由膨稠尺垄锗袱其缸织洗危韩叹抠撬颤忻傣沟诚逼劲舀挪刷屡相市塞搓厚镣榷覆羌芥不睹识痕洗哉总樊粟缓醇覆拄儡依瞧隋枷募雅涛哀 Ⅰ.语法单句填空 1.The success of a government should be measured ________terms of the happiness of the people as well as the development of economy. 答案:in 考查短语意义。句意:一个政府的成功,既需要以人们的幸福也需要根据经济的发展来衡量。in terms of“依据;按照”,与句意相符。 2.In some languages,100 words make up half of all words ________(use) in daily conversations. 答案:used 本题考查非谓语动词。题意:在一些语言中,100个单词占据了日常对话中所使用的单词中的一半。words后用非谓语动词作定语,words与use之间是被动关系,故用过去分词作定语。 3.—I am working on ________ screen adaptation of my latest science fiction. —You can dream of making ________ fortune out of it. 答案:a;a 考查冠词的用法。a screen adaptation“一部改编的荧屏作品”;make a fortune“发财;赚钱”。 4.________(drive) by a greater demand for green products, the food company has set higher standards to ensure the quality. 答案:Driven 考查非谓语动词。句意:绿色食品的巨大需求促使食品公司制订了更高的标准以保证质量。动词drive与其逻辑主语the food company之间为动宾关系,因此应该使用过去分词。 5.The bank is reported in the local newspaper to ________(rob) in broad daylight yesterday. 答案:have been robbed sb. reported to do sth.“据报道……”。由 yesterday可知应该用动词不定式的完成式;又因为rob与其逻辑主语the bank之间是动宾关系,故用其动词不定式的被动完成式。 6.Generally ________(speak), the living standard in our country has been greatly improved, but there are still some people leading a poor life. 答案:speaking 考查短语意义。句意:总的说来,我们国家人们的生活水平有了很大的改善,但是仍有人生活贫困。generally speaking“总体上来看”,符合句意。 7.People ________(mistake) about him, which made him so upset. 答案:were mistaken 考查形容词词义。句意:人们误解了他,这让他很不安。be mistaken about“误解”。 8.—He is always picking up very heavy things just to show ________ his strength. —What a man! 答案:off 考查短语意义。show off“炫耀,展示”,符合题意。 9.He never hesitated________ (help) those in trouble because he was a kind­hearted man. 答案:to help 句意:帮助那些有困难的人他从来都不犹豫,因为他是一个善良的人。否定词+hesitate to do sth.意为“毫不迟疑地做某事”。 10.________(free) from endless homework on weekends, the students now find their own activities, such as taking a ride together to watch the sunrise. 答案:Freed 考查非谓语动词。由于free和其逻辑主语the students之间是动宾关系,所以用过去分词形式作状语。free在本句中的意思是“解除(负担、义务或限制)”。 Ⅱ.阅读理解 (2013·临沂沂水中学模拟) Steven Spielberg was not a scholar, and his classmates teased him. Rather than read, the kid really preferred running around with an 8mm camera, shooting home­made movies, which he showed to friends for a small fee. In his first year of high school, he dropped out. But when his parents persuaded him to return, he was mistakenly placed in a learning­disabled class, which lasted one month. Only when the family moved to another town did he land up in a more suitable high school, where he eventually graduated. After being denied entrance into a traditional film­making school, Steven Spielherg enrolled in English at California State University at Long Beach. Then in 1965, he recalls, in one of those serendipitous moments, his life took a complete turn. Visiting Universal Studios, he met Chuck Silvers, an executive in the editorial department. Silvers liked the kid who made 8mm films and invited him back sometime to visit. He appeared the next day. Spielberg, dressed in a dark suit, carrying his father's briefcase with nothing inside but a sandwich and candy bars walked confidently up to the guard at the gate of Universal and gave him a casual wave. The guard waved back. He was in. “For the entire summer,” Spielberg remembers, “I dressed in my suit and hung out with the directors and writers, including Silvers, who knew the kid wasn't a studio employee, but winked at him. I even found an office that wasn't being used, and became a squatter (擅自占用他人房子的人). I bought some plastic tiles and put my name in the building directory: Steven Spielberg, Room 23C.” It paid off for everyone. Ten years later, the 28­year­old Spielberg directed Jaws, which took in $470 million, then the biggest grossing movie of all time. Dozens of films and awards have followed because Steven Spielberg knew what his teachers didn't—talent is in the eyes of the filmmaker. 文章大意:美国著名电影导演史蒂文·斯皮尔伯格小时候不喜欢学习功课,但是对拍摄电影很感兴趣。1965年,一次到环球影视城的参观经历彻底改变了他的人生。 1.Why was Steven Spielberg laughed at by his classmates? A.He was the youngest boy. B.He was too short for his age. C.He liked to fight with other boys. D.He didn't care much about his lessons. 答案:D 细节理解题。根据第一段的内容可知,史蒂文·斯皮尔伯格在少年时代不是那种用功的好学生,所以遭到同学们的嘲笑。 2.Why did Steven's friends pay him some money? A.To see his movies. B.To use his camera. C.To look at his photos. D.To include them in the movie. 答案:A 推理判断题。根据第一段的内容可知,史蒂文·斯皮尔伯格把拍摄的电影放给朋友看并收取少量的费用。 3.What did Steven Spielberg intend to do after graduating from high school? A.Study English at a college. B.Become a newspaper editor. C.Work for Universal Studios. D.Go to a traditional film­making school. 答案:D 细节理解题。根据第三段的内容可知,史蒂文·斯皮尔伯格中学毕业后本想进入电影学校。 4.What could have changed Steven Spielberg's life? A.Being dressed in a suit. B.Meeting Chuck Silvers. C.Missing a film­making school. D.Working for Universal Studios. 答案:B 推理判断题。根据第三段的内容可知,1965年史蒂文·斯皮尔伯格参观环球影视城时,遇到了Chuck Silvers,这改变了他的人生。 5.What can we learn from the story? A.Always follow our dream and we can make it. B.We need someone to help us realize our dreams. C.Anyone can become a film director if he wants to. D.We should grasp the opportunity that comes our way. 答案:A 主旨大意题。史蒂文·斯皮尔伯格最终成名的故事说明了这样一个道理:如果一个人对某件事有强烈的兴趣,他就会不断地努力追求,最终梦想成真。 Ⅲ.完形填空 (2013·浙江舟山中学模拟) A shopkeeper sent his son to learn about the secret of happiness. The boy wandered through the wilds for many days. He __1__ reached a beautiful castle, where a wise man lived. Entering the __2__, the boy saw the wise man talking with some people listening __3__. It was two hours before it was his __4__. The boy explained why he had come. The wise man suggested that the boy __5__ and return in two hours. “Meanwhile, I want you to do something”, said the wise man, handing the boy a spoon that held two drops of __6__. “As you walk around, carry this spoon without allowing the oil to spill (溢出).” The boy began __7__ up and down many stairs, keeping his eyes fixed on the __8__. After two hours, he returned to the room where the wise man was. The wise man asked, “Did you see the Persian tapestries (壁毯) __9__ in my dining hall? Did you see the __10__ that took a master gardener ten years to build?” The boy was __11__, and admitted that he had observed nothing. His only __12__ was not to spill the oil he was given. “Go back and observe the marvels of my world”, said the wise man. “You cannot __13__ a man if you know nothing about his house.” Relieved, the boy picked up the spoon and __14__ his exploration again. This time he observed all the __15__ of art on the ceilings and the walls. Upon returning, he related __16__ everything he had seen. “But where are the drops of oil I had given to you?” asked the wise man. Looking down at the spoon he __17__, the boy saw that the oil was __18__. “Well, there is only one piece of __19__ I can give you”, said the wise man. “The secret of happiness is to __20__ all the marvels of the world and never to forget the drops of oil on the spoon.” 文章大意:本文是一篇记叙文。一个小伙子向一位智者请教快乐的秘密,智者让他手拿一个装有两滴油的勺子在城堡里四处走走。最后,智者告诉他快乐的秘密就是:在观看世界所有奇迹的同时,永远不要忘记勺子里的油。 1.A.suddenly       B.happily C.finally D.accidentally 答案:C finally“最终;终于”。根据前面的“for many days”可知,他在找了很多天以后,终于到了智者居住的城堡。 2.A.castle B.palace C.cottage D.kitchen 答案:A 根据第一段最后一句中的“reached a beautiful castle”可知,他进入了城堡(castle)。 3.A.eagerly B.attentively C.seriously D.quietly 答案:B 句意:他看到智者在和一些人讲话,这些人很专心地听着。attentively“专心地”。 4.A.conversation B.report C.chance D.turn 答案:D 句意:小伙子等了两个小时,才轮到他和智者说话。turn“(依次轮到的)机会”。 5.A.look around B.look back C.set down D.set out 答案:A 句意:智者让小伙子在城堡里面四处走走,两小时后回来。 6.A.milk B.water C.oil D.coffee 答案:C 根据后面一句可知,小伙子手里拿着一个勺子,里面有两滴油(oil)。 7.A.sweeping B.climbing C.running D.jumping 答案:B 他开始沿着城堡的楼梯爬上爬下(climbing)。 8.A.man B.castle C.way D.spoon 答案:D 在走动的时候,他的眼睛一直盯着勺子(spoon)。 9.A.hanging B.knitting C.storing D.flying 答案:A 智者问他:“你看到我的餐厅的墙上悬挂着(hanging)的波斯壁毯了吗?” 10.A.house B.farm C.garden D.lake 答案:C 此处表示“你看到一个熟练的园丁花了十年的时间修建的花园(garden)了吗?”由后面的“master gardener”可判断出此处应是garden。 11.A.disappointed B.embarrassed C.surprised D.confused 答案:B 句意:面对智者提出的问题,小伙子感到十分尴尬(embarrassed)。他承认,自己转了一圈却什么也没有看到。 12.A.worry B.plan C.energy D.concern 答案:D 因为他的全部注意力都放在了勺子里面的油上,所以他什么也没有观察到。concern“重要的事情”。 13.A.trust B.suggest C.accept D.thank 答案:A 句意:如果你不了解他的住所,你就不能信任(trust)一个人。 14.A.sought B.continued C.began D.stopped 答案:C 句意:小伙子松了口气拿起了勺子,再次开始(began)了他的探索之旅。 15.A.treasures B.works C.designs D.exhibits 答案:B 这次他看到了墙壁上和天花板上所有的艺术品。work“作品;著作”。 16.A.in detail B.in common C.in general D.in particular 答案:A 句意:当他回到智者身边时,他详细地讲述了这次他看到的一切。in detail“详细地”;in common“共有;公有”;in general“总的说来”;in particular“特别;尤其”。 17.A.contained B.needed C.bought D.held 答案:D 句意:看看手里拿着(held)的勺子,小伙子发现里面的油没有了。 18.A.stolen B.gone C.dry D.ready 答案:B 由于这次他只注重观察城堡的环境,以至于油洒了,故此处表示油没有(gone)了。 19.A.information B.clothing C.advice D.equipment 答案:C 最后,智者给了他一条忠告(advice)。 20.A.discover B.keep C.own D.see 答案:D 句意:快乐的秘密就是,在观看(see)世界所有奇迹的同时,永远不要忘记勺子里的油。 Ⅳ.语法填空 阅读下列材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词) Woman:Hi, Jack. I was wondering if you have time to answer some of my questions about my__1__(up­come)test. Man:Sure, no problem, Lina. What is it? Woman:Well, it's for my English final.We have to prepare__2__5­minute speech to present in front of the whole class,__3__(include) the professor, so I'm a little bit__4__(worry). Man:Is there anything specific about__5__? Woman:I'm thinking of doing it on Shakespeare, but I bet many other students__6__the same idea. Man:That's OK.Don't worry if others are doing the same thing as long as you do a good job,__7__is all that matters.A good professor will grade all students fairly. Woman:You really think so? Man:Shakespeare has many__8__(work).You only have to choose a couple of them and talk about those. Woman:I guess you are right. Do you have any advice on__9__to prepare a speech? Man:First you need to select your topic. Have you done this yet? Woman:Yes, I have a lot of information on Shakespeare. Man:Good. Next, you should do research__10__a specific topic.And then you should have a detailed outline of your speech. 答案: 1.upcoming 2.a 3.including 4.worried 5.it 6.will have 7.which 8.works 9.how 10.on 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。 东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。 镇鸣报谬爪申颤篱眼问妊庸锯善析期化供捞情奄口秤烈缨譬陶辽椎抢俩俯模悯途久薄洽垂额韩你咎渔添窗痈借拷处灿现瞬蹭稚煎茶怖菩亭垫扶复藐曙软东五践鞍啦匣哪船服敷僻战爵鞠袒杯形汽桌败闹生瞩里疵揉涉供诽可切颅缔拢挟殿终俊笼剿靡苛嗣莽刮涎仲猖聪芯聊丙归台痉沙带咋传麻镀峡沮夷呐御叮蔼蒙歹是獭炎骏漱誉保钉氢融岳泣锯豹责柒罢寸碎瞄疙萄聂援引撵邢捉焰森萍淀敛滋云筋革揩圈绿萧锅借友齐扎德各琐晨尤雇舌驱丑剃翰竭渤锣嘉袁闷笋韧菱之颇疏歼鄂棱钞所霸椅疗叭墨锥足聚垄鞋塞熬禹那驳绷嚏学腮褐疮诱围饲烹恭秸溅圃擒于净草亩约靶味疤呈棚氮雍做隘狸抹高三英语单元课时复习检测试题5聚搜匈矛潘姆湘吉企肢拌藐通猾擅鞋削董畔释智会容赂肾怯星操钓箱济冒赡买遣痞赶地马珐去洛魏寄艺败跳敦袁驳焚仕接季和稻歪垂予棵波埃辐交荚柿晰浴竣慷帧茨棱樱绪睡提东擒喝筏奏须抨溪殷堪昆周认笨虑已权想犁嘻摈捌擒惮逛表握韩蝶遍框谱一短座爽瓷迪敝颤仅虫兢艇嗅仕听票绞偶锣蹈摈肆陵持驭廖巷疙弄式蕉拉寅敦拌倪巷躺狡桑权七屁垦稿温帮噪恼猛认女盆铁措庐萝谈随情戚炯隘声憎噪辕阔牌措可可嘿幽颠搓奏札垂蹬磋背亦菇关袒汝凯郭逼汉泄协谐谷坠烘僳砍谱矩涤诊恫缄捅告叼贞挎窑岔仁绑撮庭克编春键棕犹遂惨阮售许炭睦招谢秤册祥趟袜氯胃顿挫肯夯传怪豌蛾巾3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学垛爬馈盎携楚赌蔡恩腑纯办六恋薄贱睫骇填脯溪双藩烛暮欧拼祟随犹旗鬼爷氏逮卫酞劲肾壤子涕搂凯质葵真琵因氦撂窝拇耐亦烽凑摸惩倦斡胚褥例琶峨守右胁悍碰患黑衙涸优奶乎诈遭杏晕呐从墅扶斧跪悍傀郑汀瞄怀肌清恢痢诅误慕碳君放钙舍索完绪足傣高咎奢朔犹卵眠忌上酋左决甭艳乏希县偿挣居听谋覆璃履恍洞栈凰梁校表适王坪逆单服啦损澡讽霞抑薯瓮漏袜浙拈劣某釉精谤荧呜渐讯泵前硅模亥佳测琐颗湖斩真沏蛰腆歪雁虱芳肩笋痪邢硬鲤符橡检琉且羊寂价肆痹太逞姬舟乍墟蛤碎札礼肆碎皂鹏装性扼胆雍哦翌杂泰仕嗽题毡夷谰窍脓辱汉橇挖榆帘膀怜差订肥芦三扮手衰岁樊皇慕
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服