收藏 分销(赏)

四川省达州市永兴中学高一英语上学期期末试卷含解析.docx

上传人:精**** 文档编号:3289631 上传时间:2024-06-28 格式:DOCX 页数:10 大小:126.82KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
四川省达州市永兴中学高一英语上学期期末试卷含解析.docx_第1页
第1页 / 共10页
四川省达州市永兴中学高一英语上学期期末试卷含解析.docx_第2页
第2页 / 共10页


点击查看更多>>
资源描述
四川省达州市永兴中学高一英语上学期期末试卷含解析 一、 选择题 1. Frank was offered a job in a bank, but________our surprise, he didn't take it.  (      )      A. to          B. at            C. for           D. in 参考答案: 2. Advertisements are not allowed to be on this wall without special permission. A.put up B.set up C.set out D.put on 参考答案: A 3. ______ you are on holiday, you should have a good rest and take your focus off your work. A. Now that B. In order that C. Even though D. As if 参考答案: A 4. vegan       A. yoghurt           B. energy             C. vegetarian         D. digest     参考答案: A 5. Must I get through the business in one evening?  No, you ________.   A. mustn’t        B. haven’t        C. needn’t to       D. don’t have to 参考答案: D 略 6. Was it because Jack didn’t finish his homework_________Mr. Smith got angry? A.      why       B. that             C. where         D. who 参考答案: B 7.  You __________ be hungry already ---- you had lunch only two hours ago! A. wouldn’t       B. can’t       C. mustn’t    D. needn’t 参考答案: B 8. Since then the number of people taking driving lessons _______ 20%. A. has reduced to   B. has reduced by     C. reduced by    D. reduced to 参考答案: B 9. It was in Yuexiu Park _____ they dated for the first time _____ the old couple told us their story.  A. that; that              B. where; when            C. that; when        D. where; that 参考答案: D 10. Only after his mother came home ______ to watch TV.      A. was he allowed        B. he was allowed       C. did he allow            D. he did allow 参考答案: A 11. We all know it will be next January _____ we can have the winter holiday.   A. before B. when C. since D. until 参考答案: B 12. The headmaster ________ me around their school. A. conduct  B. conducted C. show  D. showing 参考答案: B 此题考查谓语动词的选择。因主语headmaster是单数,故可排除A、C两项,而本句需要的是谓语动词,showing是非谓语动词,故选B项。show/conduct sb. around是固定搭配,意为“带领某人参观……”。 13. I am very impressed ______ the kindness and romance of Frenchmen.      A. with  B. of   C. on   D. about 参考答案: A 14. ---I usually go there by bus. ---Why not ________ by train for a change? A. to try going    B. tyring to go   C. to try and go   D. try going 参考答案: D 15. The captain ______ an apology to the passengers for the delay caused by the bad weather. A. made   B. said C. put D. passed 参考答案: A 16. Mr. Smith is ________a teacher. He is _______our good friend. A.only; as well                    B.more than; also C.no more than ; either              D.not more than; neither 参考答案: B 17. The company was named Gates Hall ______ a man named James Gates.     A. in need of     B. in search of     C. with the help of     D. in memory of 参考答案: D 3. A. white    B. right    C. give    D. behind 参考答案: C 考查字母发音。A. white    B. right   D. behind这三个单词中的字母i的发音都是   只用C. give  中的i的发音为   ,故选C 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每次错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Dear Jane,    Thanks for your last letter. I am glad that you are interested in reading books in English. I’ve just finished read The Diary of Anne Frank.    Anne, a ordinary girl just like you and I, had to hide with her family or they would be caught by the German Nazis. She couldn’t be outdoors or make friend, so she kept a diary who became her best friend. Although she suffered a lot, but she never gives up. She said she wanted others to remember her story even after her death.    Lucky, her dream came true and her book is widely read around the world. The language is not difficult. I’m sure you will be crazy of the book. Write back soon and tell me you like most about it.  Yours, Jenny 参考答案: Dear Jane,     Thanks for your last letter. I am glad that you are interested in reading books in English. I’ve just finished read The Diary of Anne Frank. reading Anne, a ordinary girl just like you and I, had to hide with her family or they would be caught by the German an                       me Nazis. She couldn’t be outdoors or make friend, so she kept a diary who became her best friend. Although she                                 friends               which/that suffered a lot, but she never gives up. She said she wanted others to remember her story even after her            去掉          gave death. Lucky, her dream came true and her book is widely read around the world. Luckily The language is not difficult. I’m sure you will be crazy of the book. Write back soon and tell me ∧you like most about                              what about it. 20. 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 下面短文中共有10处错误,每句中最多有两处,请你对其进行修改。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(    )划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;       2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Air travel has three advantage over train travel. First, it can save much time. We can fly from one place to other in a short time, but by train we have to spend more time. Second, air travel is more comfortable because the plane flies so smooth that we can have good rest during the trip. Third, the train is crowding sometimes and we have to sit for a long time, what makes us tired. But train travel also has it’s own advantages. For an example, traveling by train cost only a little money. Beside, we can enjoy the view out of the train’s windows 参考答案: 1.advantage-advantages  2.other–another  3. smooth-smoothly  4.have后加a  5.crowding- crowded  6.what – which  7. it’s – its  8.去掉an 9. cost-costs  10. Beside –Besides 略 三、 阅读理解 21. “An apple a day keeps the doctor away.” Similarly, if we drink a little more water every day, we may find that we need to go to the doctor a lot less often. A healthy diet is made up of water and a great many different kinds of foods. We know that healthy foods like fruits, vegetables and fish, are important as they provide us with energy and fiber, without giving us too much fat and sugar. But why is water important? The human body needs water to survive. Water is important as it carries poisons and waste out of our bodies. However, doctors advise us to drink plenty of water, much more than the small amount we need to stay alive. Some doctors believe that water is important for our health in all kinds of ways. They believe that a great many illnesses and health problems start as a result of dehydration(脱水)—a lack of water in the body. Most people are dehydrated at least some of time, although they probably don’t know it. It is surprising to learn that if we feel thirsty, we are already in the first stage of dehydration. In fact, we are advised to drink water before we feel thirsty. These doctors think that health problems such as headaches, high blood pressure and asthma(哮喘) could be helped if people drink more water. They also believe that drinking more water can help people who are overweight. Water contains no calories so it will not make us put on weight. If we drink water, we will probably drink less sugary soft drinks such as Coca-cola. Doctors also believe that drinking more water may stop people from overeating. They say that many people think that they are hungry when they are, in fact, thirsty. Doctors suggest, therefore, that we eat less food and drink more water. There are still many health problems that cannot be solved by drinking water, so we should not stop going to seeing the doctor completely. However, if we make a decision to drink water every day, we may find that we need to go to the doctor a lot less often. 35. From the text, we know water can carry_________. A. poisons and waste out of our bodies    B. fruit, vegetables and fish in our bodies C. sugar and fat out of our bodies    D. energy and fiber in our bodies 36. Some doctors think that________. A. people eat too much sugar B. water is not important for our health C. we should go to the doctor less often D. some health problems are caused by a lack of water 37. Lack of water caused people to put on weight too much because_______. A. they think they are thirsty and eat less B. they think they are hungry and eat too much C. water has no calories D. it makes them thirsty 38. Which of the following isn’t mentioned in the passage? A. Drinking more water may stop people from overeating. B. Some healthy problems start because of a lack of water. C. The amount of water a person should drink in a day. D. Fruit provides us with energy and fibre. 参考答案: 35. A    36. D    37. B    38. C 【分析】 文章强调了日常生活中喝水的重要性。如果每天多喝一点水,人们去看医生的次数将会大大减少。健康的饮食应该包括水和其它各种各样的食物,水能带走体内的毒素和废物,很多健康问题都是由体内缺水造成的。 【35题详解】 细节理解题。根据第二段“Water is important as it carries poisons and waste out of our bodies.”可知,水能够把毒素和废物从人体内带走,故选A。 【36题详解】 细节理解题。根据第三段中Some doctors believe that water is important for our health in all kinds of ways. They believe that a great many illnesses and health problems start as a result of dehydration(脱水)—a lack of water in the body.可知,一些医生认为一些健康问题是由缺水引起的。故选D。 【37题详解】 细节理解题。根据第四段“Water contains no calories so it will not make us put on weight. Doctors also believe that drinking more water may stop people from overeating. They say that many people think that they are hungry when they are, in fact, thirsty.”可知,用饮用水代替含糖的饮料可以避免让我们变胖,喝水也能防止人们吃过多的食物,故选B。 【38题详解】 推理判断题。根据第一段“like fruits, vegetables and fish, are important as they provide us with energy and fiber”排除D;根据第三段“They believe that a great many illnesses and health problems appear as a result of dehydration--a lack(缺少) of water in the body.”排除B;根据第四段“Doctors also believe that drinking more water may stop people from overeating.”排除C,文章没有提到一个人每天喝水的量,故选C。 【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude  indicate等标志性词语。本题第4小题,根据第一段“like fruits, vegetables and fish, are important as they provide us with energy and fiber”排除D;根据第三段“They believe that a great many illnesses and health problems appear as a result of dehydration--a lack(缺少) of water in the body.”排除B;根据第四段“Doctors also believe that drinking more water may stop people from overeating.”排除C,文章没有提到一个人每天喝水的量,故选C。 22.     As for Jack, he stayed aboard and lived the life of a true pirate dog to the end of his days. 21.  According to the first two paragraphs, which of the following is            TRUE? A. Bragwynn killed many people when he was young. B. Bragwynn had sailed at sea for many years. C. Bragwynn rowed about in his boat with a young man named Jack. D. Bragwynn did not notice the ship just ahead of him. 22.  Why did the captain on the ship say “I’ll give up” to Bragwynn? A. Because he was frightened by Bragwynn’s words. B. Because he thought Bragwynn a better captain. C. Because he was really ready to serve Bragwynn. D.     Because he had an idea to deal with Bragwynn. 23. When Bragwynn stepped through the door , he thought he was going______. A. into the kitchen B. back onto his own boat      C. into the bathroom      D. to gain the captain’s position 24. Which of the following words best describe Bragwynn?      A. Mean and brave.      B. Crazy and foolish.      C. Stubborn and friendly.      D. Clever and cruel. 参考答案: BDDB
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服