收藏 分销(赏)

安徽省江淮名校2020-2021学年高一英语下学期开学联考试题(含解析).doc

上传人:a199****6536 文档编号:2209010 上传时间:2024-05-22 格式:DOC 页数:32 大小:112.04KB 下载积分:12 金币
下载 相关 举报
安徽省江淮名校2020-2021学年高一英语下学期开学联考试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共32页
安徽省江淮名校2020-2021学年高一英语下学期开学联考试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共32页


点击查看更多>>
资源描述
安徽省江淮名校2020-2021学年高一英语下学期开学联考试题(含解析) 安徽省江淮名校2020-2021学年高一英语下学期开学联考试题(含解析) 年级: 姓名: 32 安徽省江淮名校2020-2021学年高一英语下学期开学联考试题(含解析) 考生注意: 1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。 2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。 3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对 应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。 4.本卷命题范围:必修第一册、必修二第一、二单元。 第一部分听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】 What will the woman probably do this evening? A. Attend a lecture. B. Go skating. C. Visit Lisa. 【答案】B 【解析】 【原文】M: I don't suppose you're free to go skating this evening, are you? W: Actually I am. I was planning to go to a lecture with my friend Lisa but it was called off. 2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】 What are the speakers talking about? A. A hotel. B. A factory. C. A storm. 【答案】C 【解析】 【原文】M: Did you hear the storm last night? It sounded like it hit something near the hotel. W: Yes! The factory near the church was hit by lightning. 3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】 What does the woman suggest the man do? A. Call George. B. Meet his teacher now. C. See George first. 【答案】A 【解析】 【原文】M: I promised George I'd meet him after class, but I forgot that I have a meeting with my professor scheduled at that time. W: I have George's cell phone number. 4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】 What do the speakers have? A. Apples. B. Potatoes. C. Meat. 【答案】B 【解析】 【原文】M: I'm going shopping now. What do we need for dinner tonight? W: Just a moment-we have enough potatoes and carrots. We only need onions. Can you go and get some? M: No problem. I'll go and get them. 5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】 How soon will the next movie begin? A In 30 minutes. B. In 60 minutes. C. In 90 minutes. 【答案】C 【解析】 【原文】M: Here are two seats for the movie at 6:00 pm. W: Don't you think these are too close to the movie screen? M: You're right. But there are no other seats left. W: Why don't we just wait for the next one? It's only one and a half hours from now 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各 小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 6. What present will the woman get? A. A bag. B. A T-shirt. C. A book. 7. Who will get a DVD as a present? A. The man's dad. B. The man's granddad. C. The man's brother. 【答案】6. A 7. C 【解析】 【原文】W: Hi, Karl. I was really pleased with the present. I'm looking forward to getting this bag. Did you bring anything for Granddad? M: Of course. He likes growing flowers in the garden. I bought him a T-shirt to wear when he's working outside. W: Very nice. Did you get your brother a T-shirt, too? M: No. He was hoping for some comic books, but I brought him a DVD of all his favourite cartoons. W: Even better. 听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 8. Where is the man from? A. China. B. America. C. Canada. 9. What is the woman probably doing? A. Seeing off the man. B. Picking up her friend. C. Catching her plane. 【答案】8. A 9. A 【解析】 【原文】W: Time flies when you're having fun. I can't believe it's time for you to go back to China already. M: It is my home, you know. W: Don't forget that you'll always have a friend in America. M: Thank you! I don't think I can come back next summer vacation, though. I'm going to Canada next year. W: Anyway, we had a really good time with you here. Oh, here's the final boarding call. The plane is going to take off. M: I will miss you all. Bye. 听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 10. What kind of room does the man want? A. A standard room with a back view. B. A general room with a front view. C. A general room with a back view. 11. How much will the man pay in total? A. 560 yuan. B. 780 yuan. C. 900 yuan. 12. When will the man leave the hotel? A. On Saturday. B. On Sunday. C. On Monday. 【答案】10. B 11. C 12. C 【解析】 【原文】W: Great Wall Hotel. What can I do for you? M: I'd like to book a double room for this weekend. W: Wait a minute. I'll check and see if there are any available. M: Thank you. W: Yes. There are two kinds of double rooms. One is our general room and the other is our standard room. What kind would you like? M: What's the price difference? W: Our general room is a double room with a front view-that's 300 yuan per night. The standard one has a back view, and that's 260 yuan per night. M: I think I'll take the one with the front view then W: How long will you be staying? M: Three nights. W: And when will you arrive? M: Friday afternoon. 听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 13. What does the man think of his younger brother? A. Funny. B. Serious. C. Smart. 14. What does the man's dad like doing? A. Taking photos. B. Reading books. C. Growing flowers. 15. How many people are there in the man's family? A. Four. B. Five. C. Six. 16. What is the most probable relationship between the speakers? A. TV host and guest. B. Long- time neighbors. C. Brother and sister. 【答案】13. A 14. C 15. B 16. A 【解析】 【原文】W: So John, you told me all about the people in your family. What about their personalities? M: Well, everyone in my family has a different personality. My younger brother is really funny. No matter what we're doing, he tells jokes. W: That's great. How about your older brother? M: Well, he's not so entertaining as my younger brother. He's got a really serious personality. He likes to take photos. W: I see. How about your dad? M: My dad is a very hard working man. And now, he has a flower garden as a hobby. He's a really smart guy. His sense of humor is like what you might imagine an old man would have. W: I see. How about your mother? M: My mother has a very interesting personality. She loves detective stories. W: Really? M: Yeah, she is very interested in figuring out what's happening in those kinds of books and movies, too. She has a personality a little like a detective. W: Wow. It sounds like you have a very interesting family. M: Thank you. 听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 17. When were the skirts produced? A. In the 1860s. B. In the 1960s. C. In the 1990s. 18. What can visitors try on at the special exhibition? A. The skirts. B. The shoes. C. The dresses. 19. How long will the show last on Saturdays? A. Five hours. B. Seven and a half hours. C. Eight hours. 20. Who are most probably the audience? A. Clothes makers. B. Family members. C. Designers. 【答案】17. B 18. C 19. B 20. B 【解析】 【原文】W: For a fun day out for the family, how about taking a trip to the Museum of Fashion in the city of Bath this weekend? The museum shows how fashions have changed over the last four centuries. Each of the 12 rooms has clothes from different times. Kids will love the mini-skirts and high-heeled shoes from the 1960s! This month there is a special exhibition of dresses that visitors can actually try on. These are from the 18th and 19th century so remember to bring your camera! The museum is open from 10 o'clock until 5 o'clock on weekdays and until half past five on Saturdays and Sundays. Entrance costs £7 for adults and £5 for children under sixteen. There's also a special family ticket for £20 that covers two adults and four children. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 A Using 1900 as a starting point, here's a look at some of the most powerful and destructive hurricanes in the last 120 years in the US. Most powerful hurricanes Hurricane Camille, which landed on August 17, 1969 near Waveland, Mississippi, is the most powerful storm to strike the Gulf Coast. Camille is one of the four category(级别)-5 hurricanes ever to make a landing in the US, the others being the 1935 Labor Day Hurricane, Hurricane Andrew in 1992 and Hurricane Michael in 2018. According to the National Weather Service, the actual wind speed of Hurricane Camille might be around 175 mph along the coast. Until the arrival of Hurricane Katrina,Camille's more than 24-foot storm wave in Pass Christian, Mississippi, held the record. Katrina's storm wave along the Mississippi coast reached 30 feet. Costliest hurricanes Hurricane Katrina is not only the costliest-ever US hurricane but also the most expensive natural disaster in the country's history. Not only did it cost as many as 1,836 lives and leave millions of people homeless, but it also caused $ 160 billion in damages. Katrina landed near the Gulf Coast on August 29,2005 as a category-3 storm. The hurricane's record-breaking waves flooded 80% of the city. Deadliest hurricanes The category-4 Hurricane Galveston made a surprising landing along the Texas coast on September 8,1900. It caused a 16-foot storm wave and its wind speed reached 150 mph. A large part of the city of Galveston, Texas, was left in ruins. The number of death reached 12,000 on Galveston Island and the mainland. It remains the deadliest weather disaster in the US history as it gave the people no time to move out. 21. How many category-5 storms have stricken the US since 1900? A. 1. B. 2. C. 3. D. 4. 22. Which is the costliest hurricane in the US? A. Hurricane Camille. B. Hurricane Andrew. C. Hurricane Katrina. D. Labor Day Hurricane. 23. Why has Hurricane Galveston become the deadliest weather disaster in the US? A. It has caught the people by surprise. B. It has caused the biggest waves. C. It has had the highest wind speed. D It has brought in the heaviest rainfall. 【答案】21. D 22. C 23. A 【解析】 这是一篇说明文。文章介绍了自1900以来,过去120年来美国最强大、最具破坏性的飓风。 【21题详解】 细节理解题。根据Most powerful hurricanes部分第一段最后一句“Camille is one of the four category(级别)-5 hurricanes ever to make a landing in the US, the others being the 1935 Labor Day Hurricane, Hurricane Andrew in 1992 and Hurricane Michael in 2018.”(卡米尔飓风是登陆美国的4个5级飓风之一,其他3个分别是1935年劳动节飓风、1992年安德鲁飓风和2018年迈克尔飓风。)可知,自1900年以来,已有4次5级风暴袭击美国。故选D。 【22题详解】 细节理解题。根据Costliest hurricanes部分第一句“Hurricane Katrina is not only the costliest-ever US hurricane but also the most expensive natural disaster in the country's history.”(卡特里娜飓风不仅是美国有史以来最昂贵的飓风,也是美国历史上最昂贵的自然灾害。)可知,给美国造成损失最大的飓风是卡特里娜飓风。故选C。 【23题详解】 细节理解题。根据Deadliest hurricanes部分第一段第一句“The category-4 Hurricane Galveston made a surprising landing along the Texas coast on September 8. 1900. ”(1900年9月8日,4级飓风加尔维斯顿在德克萨斯州海岸意外登陆。)和第二段最后一句“It remains the deadliest weather disaster in the US history as it gave the people no time to move out.”(它仍然是美国历史上最致命的天气灾难,因为它让人们没有时间撤出去。)可知,因为它让人们措手不及,所以加尔维斯顿飓风成为美国最致命的天气灾害。故选A。 B In the summer of 1967, Walker was about to enter the sixth grade after having recently moved to the new town. Her mother signed Walker up for Girl Scouts(童子军)to help her get used to the place. She was paired with a girl named Laurie Luna in a four-person tent. At the camp, Walker and Lima's lives were tightly tied. As a Girl Scout, you have someone to rely on, to know where you're going, to talk over things with, and to develop a friendship. It was a wonderful time for these girls to look back on. After boating with Luna one afternoon, lightning hit a tree outside the girls' tent. "It happens in the mountains in summertime. Then a storm blew in and sent us all to our tents," Walker remembers. "Lightning struck and its path led through me. I was lying on the floor seriously burned and unconscious(昏迷的)."As bad luck would have it. Walker had been standing on her bed at the time. Instantly, two-thirds of Walker's body was burned. The other three girls in the tent screamed and ran away, but Luna quickly realized her friend was not among them. She thought Walker must be missing and went back to look for her — only to find Walker on the floor of the tent. Seeing Walker, she sped to the counselors, brought help and, in doing so, saved Walker. The counselor raced to give Walker first aid treatment, who then was rushed to the hospital by a nurse. "The timing of getting artificial respiration(人工呼吸)and being taken to the hospital allowed me to recover with few health problems and to continue on with my life——to be a teacher, a wife, a mother, and a part of the world," Walker says. 24. What can we say about Walker from the first paragraph? A. She was a newcomer to the town. B. She and Luna became classmates. C. Her mother disliked staying with her. D. She was the fourth girl in Girl Scouts. 25. What happened to Walker one afternoon? A. She got lost in the mountain. B. She was hit by a big lightning. C. She was late for the boating. D. She was ill because of the storm. 26. How was Walker saved at last? A. By relying on her strong will. B. By calling someone for help. C. By using her skills learned at school. D. By receiving instant treatment in time. 27. What can be inferred from the text? A. Walker had a few health problems after the treatment. B. All girls in Walker's tent did something helpful for her. C. Walker might be grateful for what Luna had done for her. D. Luna sent Walker to the hospital with a nurse at once. 【答案】24. A 25. B 26. D 27. C 【解析】 【分析】这是一篇记叙文。1967年夏天,刚搬到新镇的沃克在参与童子军的活动中被雷电击中,所幸得到了朋友和辅导员的及时救助。 【24题详解】 细节理解题。根据第一段第一句“In the summer of 1967,Walker was about to enter the sixth grade after having recently moved to the new town. ”(1967年夏天,刚搬到新镇的沃克即将升入六年级。)可知,沃克刚搬到这个镇子。故选A。 【25题详解】 细节理解题。根据第二段第一句“After boating with Luna one afternoon, lightning hit a tree outside the girls' tent.”(一天下午,在和Luna划船后,闪电击中了女生帐篷外的一棵树)和第四句“Lightning struck and its path led through me. ”(闪电击中了我,穿过了我的身体。)可知,在一天下午,沃克被闪电击中。故选B。 【26题详解】 细节理解题。根据第三段的“The counselor raced to give Walker first aid treatment, who then was rushed to the hospital by a nurse.”(辅导员跑过去对沃克进行急救,随后一名护士迅速将沃克送往医院。)和最后一段第一句“The timing of getting artificial respiration(人工呼吸)and being taken to the hospital allowed me to recover with few health problems and to continue on with my life”(接受人工呼吸和及时被送往医院让我恢复了健康,几乎没有什么问题,我可以继续我的生活)可知,通过及时接受即时治疗,沃克最后被救了。故选D。 【27题详解】 推理判断题。根据最后一段第一句“The timing of getting artificial respiration(人工呼吸)and being taken to the hospital allowed me to recover with few health problems and to continue on with my life——to be a teacher, a wife, a mother, and a part of the world," Walker says.”(沃克说:“接受人工呼吸和及时被送往医院让我恢复了健康,几乎没有什么问题,我可以继续我的生活——成为一名老师、一个妻子、一位母亲和这个世界的一部分。”)可知,正是因为卢娜的行为,沃克才能活着,并继续自己精彩的人生。由此推知,沃克可能会感激卢娜为她所做的一切。故选C。 C Bridging the gap between simple automation(自动化)and robots that can communicate with humans naturally is a big challenge, but major progress has been made in the past few years. Research into social robots has shown that machines that respond to emotion(情感)can help the elderly and children, and could lead to robots becoming more widely socially acceptable. Milo is both a robotic teacher and a student. Developers RoboKind created Milo to help children with autism(自闭症)learn more about emotional expression and empathy (共鸣) while collecting data on their progress to target learning and treatment. Milo's friendly face makes himself kind an
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服