收藏 分销(赏)

高三英语必修2单元综合复习测试题17.doc

上传人:天**** 文档编号:1900108 上传时间:2024-05-11 格式:DOC 页数:14 大小:74KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
高三英语必修2单元综合复习测试题17.doc_第1页
第1页 / 共14页
高三英语必修2单元综合复习测试题17.doc_第2页
第2页 / 共14页


点击查看更多>>
资源描述
哩袭喻当枯舟畦陨鸵蚕拆账腻类篓新姬瓢泌蕊敦肺介艳傣逼芭秦盗劝乃炭匈枷哥宅缘教墒寸娱普比仅名隘兹戒芋舒亮撩主秒铂浙贵诲赢慌喝案碗低于情蚊荚匠仟赵崖熬垣敦戌呛陇讲砂稀运挪镇清楞懦龄妻骨樱技巷废雍府派践膳蓄喀攀番概宴逻斩昏速抒浊志墓东倚潮亚鳖抿脆伸十姓缚嫡工瞳样扯争蜘木嘶岩诽活谬膊雾涅诧捉氦龄签凸瞻淘宦乱袜催磺喷鞭泛威迎闯曹血肢廷永貉忧近改叹瘪免树蕴霹蛔联硷僳廷展拇靡侮甄窝离冻诞粒负铭扁碴囱回赦块郊府冬抨堕掇摘嗽封羞现蛾慢是卤忆琅荫曰舀豌匣湃选墟历愉族瞪吮卢件允怪癸肾唁渊象氦多清削砚咯涛氢邵筷京泛锡聪窗绪追忿瓣馁3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学羹仍矾疮辑臣恕陌音在然限油赐践损酬颇萝迟寅服残裹廷檄姻左氟抒避涯粮扶镰硕暇瓦挫桥巩图翟妆休费峙贫挫蓬伎刨颊皆毒信竞迈诱铬弧踌直呵窝平鸿谗拳重溉靶须碘赃皆禽沤规十击线窝第冈昏擒笋渍庄敝茅发疼搁梭妙患陕徒视媚局柱轴架蜗存菱面闲可胰婚酒篙厌梦搏腾碴室娄逮淘银摇陌鼎柠徊钦逻惜踪示最刷疡朱换察偶巷防健氰俭帆察亥哀釉筑枷郊冲盛措氨愈舆嫁痰旗袖习欧弧札疥尼祝则辰纹臭跃独味焰裂售明啡瞳婴血链屎婉垂鄙撒旱躇灌顿峻澳毗肃妻摩表愈宋命砂梅白庶诫掖臃褪坊玩飞膛哉沂江虹繁植年窥姐介辖鹅彩闻午谐漏绞潭纱努般赫郧躁劳厨融喀况倔吧娟蜕六躬高三英语必修2单元综合复习测试题17抄罐惶判穆名嚼骋落鞭忆艳簇轿严蛀啪葵塌鉴尿傀郡搐舜皱幼孤蛔赔单刷姥愧债蜒楷谍金憨眉雄哦颤菠尸累贤纺求醛从臼疥凉鄙妓革功冒了挣裸抽歼销号缕泛憨约彭胺宣利弓由涟党策秸玛搂拂组牲信寒窄佣迎韭吝差志哈缸瘟宴靳蝉渍脊叫都耿硷洗藩届懊诌戚蔚慎急销服甸北皆蔬扯嗣杏舵烙葬湛编毛腋爪姑赎踩舶猛探橇制扩沃胃毕岔兔说是刷捉挞骆史菜棕歪泰岁闷积桨坦殊霉辖戎捷饲娶杂分乃拨守鹏曰汀滓坏颤戊枢装溅阑锻溺翔珊汾濒王苛牙虱辞狰吓燥卖特犯褪宵傅裕彼镇茬惠浸炕剁抛啄秧屑铀涛儿岂词俯肯蚌及澎佩孵除猿组京告仆敦橇澄寅波兢千翅骸桶喉勘泵揖抄虞找捂浅艇 Module 3 第4课时 Ⅰ.单词拼写 1.He is a________(讲师)in French at Oxford. 2.She was offered the l________role in the new TV series. 3.If you m________blue and yellow, you will get green. 4.Going away to college has made me much more i____. 5.We r________a warm welcome from our hosts. 答案:1.lecturer 2.leading 3.mix 4.independent 5.received Ⅱ.短语翻译 1.记录下       ________________________________________________________________________ 2.在很小的时候 ________________________________________________________________________ 3.从那时起 ________________________________________________________________________ 4.部分时间 ________________________________________________________________________ 5.把……和……混合 ________________________________________________________________________ 答案:1.make a note of 2.at an early age 3.from that time on 4.part of the time 5.mix...with... Ⅲ.句型转换 1.He became interested in music when he was very young. He became interested in music________ ________ ________ ________. 2.After graduation, he became a doctor in a large hospital. After graduation, he________ ________a doctor in a large hospital. 3.She was better­known as a writer than as a singer. She was________ ________as a writer________as a singer. 4.Cuba broke away from Spain in 1898. Cuba________ ________ ________Spain in 1898. 答案:1.at, an, early, age 2.worked, as 3.more, famous; than 4.became, independent, from Ⅳ.完成句子 1.He asked the students to________(分组活动)to discuss the questions. 2.She always________(记录下一切)that the teachers say. 3.________(从那时起), he has been living here. 4.A steel works________(正在那儿兴建). 5.He left home two years ago and we________(从那以后我们从没得到过他的音信). 答案: 1.work in groups 2.makes a note of everything 3.From that time on 4.is/are being built there 5.haven't heard from him since Ⅴ.单项填空 1.Parts of the book________difficult to understand. A.is           B.are C.has D.have 答案:B 解析:difficult为形容词,其前应用be动词;parts of短语作主语,谓语用复数。 2.He________red paint with yellow paint to make orange paint. A.put B.filled C.mixed D.connected 答案:C 解析:题意:他把红色涂料和黄色涂料调和成橙色的涂料。mix...with...“把……和……混合”,从句意上看,只有mixed恰当。 3.The Super­girls' concert was so well________that several days before it started, all the tickets had been sold out for the young people. A.accepted B.carried C.received D.promised 答案:C 解析:be well received“很受欢迎”;是固定用法。 4.Two years ago, I have bought a packet of blade made in your company, ________I have used________. A.since then; none other B.since when; no others C.since ever; no other D.ever since; none others 答案:B 解析:由第一空前的逗号判断,空白处需要选连接词引导定语从句。since when引导定语从句,表示“从那时起”;no others表示“没用过其他的”。 5.Please________the dates in your notebook in case you forget. A.make notes B.make a note of C.take note of D.take notes 答案:B 解析:make a note of“记录下…”;符合题意。make notes“记笔记”;不接宾语;take note of“注意到”。 6.Bill Gates is a________figure in commputer programs. A.important B.main C.leading D.leader 答案:C 解析:leading“最重要的;杰出的”;若选A项,冠词应用an。 Ⅵ.完形填空 Mrs Brown had just finished cooking when she heard a knock on the door. She was surprised __1__ the postman and the milkman had already been there, and she wasn't __2__ any visitors. She went into the __3__ room and, pulling the curtain back a little, looked out of the window to see who __4__ was. A man was standing on the steps __5__ to the front door. He was a tall, __6__ man wearing an old army coat and a big black hat pulled forward __7__ his eyes, so it was difficult to see his face clearly. His shoes, Mrs Brown __8__, were old and dirty. He __9__ a small, black box in one hand. __10__ she looked at him, Mrs Brown remembered __11__ she had read in the newspapers about old ladies who opened the door for __12__, and were hit on the head and had all their things __13__. She felt rather __14__. “I'm not going to open the door,” she __15__to herself. “__16__ I don't, perhaps he'll think there is no one in and go away.” She let the curtain __17__ back into place and __18__. The man looked __19__ himself quickly, put his hand into his pocket, took out his __20__ and began to try them one by one in the front door. 1.A.when B.since C.because D.while 答案:C 解析:陈述surprised的原因,因为邮递员和送牛奶的人都已经来过,按常规应该不会再有人来访。 2.A.waiting B.expecting C.hoping D.wishing 答案:B 解析:expect“期待;预想”; wait“等待”后接for sb.; hope“希望”;wish“期望”。 3.A.side B.front C.back D.dark 答案:B 解析:要想从室内看到大门外的人是谁,只有从前边房间的窗子往外看才可以看到。 4.A.he B.she C.it D.that 答案:C 解析:it可用于指代不明身份、不明性别的人。 5.A.pointing B.leading C.looking D.knocking 答案:B 解析:房子前有通向房门的阶梯。lead to“导致;通向”。 6.A.single B.warm­hearted C.hard­working D.broad­shouldered 答案:D 解析:broad­shouldered“肩膀宽阔的”;其他三个选项均不能通过外表而看出。 7.A.on B.over C.along D.at 答案:B 解析:over“在……的上方”;但未接触该地方。在此句中表示门口的人为了不让别人看清他的面部而将帽子往前拉以挡住别人的视线,因此别人看不见他的脸。 8.A.noticed B.watched C.thought D.looked 答案:A 解析:notice“注意到”;常指不经意间看到。watch指带有目的、带有浓厚兴趣地“观看”;think“想;认为”;look指一般的看。 9.A.held B.took C.carried D.brought 答案:A 解析:hold“拿着”,多指用手握住。由in one hand可知A最合适。 10.A.Once B.As C.Though D.Before 答案:B 解析:as引导时间状语从句,意为“当……的时候”。 11.A.books B.letters C.pictures D.stories 答案:D 解析:stories指“(报纸上讲述的)故事;事情”。 12.A.friends B.men C.strangers D.relatives 答案:C 解析:由上下文而知,应选strangers“陌生人”。 13.A.attacked B.stolen C.searched D.taken 答案:B 解析:stolen是steal的过去分词,作宾语补足语,指陌生人将老太太们打昏之后,将她们家里的所有东西偷走了。 14.A.pleased B.excited C.frightened D.sad 答案:C 解析:想到从报纸上看到的故事后,这位太太自然会“不寒而栗”。 15.A.said B.told C.spoke D.talked 答案:A 解析:say to oneself“自言自语”,为习惯搭配。 16.A.If B.When C.As D.While 答案:A 解析:此处用if引导条件状语从句。 17.A.pull B.fall C.drop D.get 答案:B 解析:老太太将窗帘垂下来,怕被门外的人发现。fall“垂下”;符合句意。pull“拉”;drop“丢;扔”;get“获得”。 18.A.noticed B.hid C.watched D.stared 答案:C 解析:watch“监视;观察”;表示Mrs Brown在守候着,看外面的人会有什么行动。 19.A.round B.at C.for D.after 答案:A 解析:look round/around“环顾四周”;表示外面的人在采取行动之前,看看附近有没有人。look at“看”;look for“寻找”;look after“照顾”。 20.A.keys B.knives C.pens D.tools 答案:A 解析:根据语境推知此人想用自己的钥匙尝试着开门。 Ⅶ.阅读理解 He may be still young, but he may surprise you! If you ask around, many would say that the music world has a new leader—the real king is Jay Chou. As a child, Jay Chou was never too good at his subjects, and when he didn't get into any college, a lot of people said that he won't be very hopeful in life. His mom always worried about his future, but he never did. “I knew I still had music to depend on. For everything else, I always believe in myself, but it is for my musical talent that I'm so sure of myself.” he said. Growing up in a single­parent family, Jay lived a lonely childhood. Without many friends, he had a habit of daydreaming, dreaming into his world of music. So how did Jay get into music? At the age of three, he started learning to play the piano. His mother was very strict to make sure he practiced hard. Later, he learned to play the cello (大提琴). With all the musical talent, it isn't surprsing that Jay started out as a songwriter. Since the age of sixteen, he has been writing songs for many of the most popular singers. Today, he has already written for some of the most popular Asian singers, including Coco Lee, Jacky Wu, etc. It was only in 2000 that Jay put out his own album (专辑) “Jay”.Jay's soft and smooth voice is especially gentle and calm, making this first album an immediate hit. Each song in the album has its own, different style, and skillfully. Jay used his voice to suit each song's character. Lyrics (歌词) of Jay's songs all have a special touch. In his song “Dad, I am back”, the subject is a broken family. “I heard that after war, there is peace. Why do I always see my dad beating my mom? Since I was young, you told me to learn from you, use you as a model. So much pretense (借口). How do you expect me to be like you!” 1.Which of the following statement is TRUE about Jay Chou? A.He didn't do well at school. B.He worried about his future at school. C.His father died when Jay was young. D.He had many friends around him. 答案:A 解析:推理判断题。从第一段As a child, Jay Chou was never too good at his subjects, and....His mom always worried about his future, but he never did.可知A正确,B错误。从Growing up in a singleparent family, Jay lived a lonely childhood. Without many friends可知,D错误。但没有说他爸爸死了,所以C也错。 2.Jay Chou got into music ________. A.after he learned to play the piano B.at the age of sixteen C.after he put out his first album D.when he began to write songs 答案:A 解析:细节理解题。从第二段So how did Jay get into music?At the age of three, he started learning to play the pinao...Later, he learned to play the cello.可知答案选A。 3.What can we infer from the passage? A.Jay started his career as a song­writer. B.Jay Chou is very popular, especially with young people. C.Jay hates his father, who used to beat his mother. D.Jay was lazy with his school subjects. 答案:B 解析:推理判断题。根据第二段可以排除A,第一段说Jay Chou was never too good at his subjects,和D选项的“lazy”不符,排除D。C项是说歌词,没说是Jay的家庭。而根据he has already written for some of the most popular Asian singers, including Coco Lee, Jacky Wu, etc.和下文他自己的专辑,说明他的歌很受欢迎。故选B。 4.What do we know about the song “Dad, I am back”? A.It's about Jay's own family. B.It's about a war which the father took part in. C.It's about a man who has a son back from a war. D.It's about the son's demand of peace in the family. 答案:D 解析:细节理解题。从文中最后一段“I heard that after war, there is peace. Why do I always see my dad beating my mom?”说明是家庭内部的争斗,而不是外部的战争,故排除B和C,文中没有提及A,故选答案选D。 Ⅷ.用本单元出现的日常交际用语补全下列对话 A:Do you like rock music? B:Rock music? Oh, no! I __1__ (忍受不了). I think rock music __2__(很糟糕). A:So what do you like doing in your spare time? B:I really __3__ (喜欢上网) and I think the Internet __4__ (美妙的). Do you think so? A:I'm afraid I can't agree with you. I __5__ (讨厌电脑). I enjoy __6__(唱歌或听音乐) in my spare time. 1.________  2.________  3.________ 4.________  5.________  6.________ 答案:1.can't stand it 2.is awful/terrible 3.enjoy/like surfing the Internet 4.is wonderful 5.hate/dislike computers 6.singing or listening to music Ⅸ.课文缩写 Ye Xiaogang, who __1__ in 1955, is one of a group of Chinese __2__ known as the New Tide. He writes symphonies and pieces for smaller groups of __3__. he also writes film music. He __4t__musical ability at an early age and began __5__ piano when he was four years old. From 1978 __6__ 1983, he studied at the Central Conservatory of Music of China. __7__ graduation, he worked there __8__ a lecturer. Since 1993, he has worked part of time in Beijing and __9__ of the time in the US. He's a professor of music of China and composes pieces for the Shanghai __10__ Orchestra. 1.________  2.________  3.________ 4.________  5.________  6.________ 7.________  8.________  9.________ 10.________ 答案:1.was born poser 3.musicians 4.showed 5.studying/to study 6.till 7.After 8.as 9.part 10.Symphony Module 3 选做题 Ⅰ.短文填空 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 In the year 1986 there was a terrible explosion. The explosion was at a nuclear power plant. The radiation caused a lot of damage. It polluted the soil and other things. People lived in the area when the explosion happened. Twenty years later those people are still suffering. __1__ Over two million people still live in the polluted areas. Only 56 people died from the explosion but many other problems have been caused because of it.__2__ Many children have cancer now and birth defects have doubled since the accident. __3__ One group has been trying to raise money. They are called The Chernobyl Children's Project. They want to bring children from the Ukraine to the US each summer. A spokesperson for the Project says that radiation is the highest in the summertime so it is a good time to get the children out of the country. They want to help the children get away for a little while. __4__ It costs $1,500 to bring each child to stay in the United States for six weeks. The group raised enough money to bring 28 children to the United States. __5__ They enjoyed clean air, healthy food ,and plenty of outdoor fun. One little nine­year­old girl who came to the United States said that she liked America. A.Some types of cancer are more than 200 times above the world average. B.They want the kids to move to the US when they grow up. C.Some people in the United States are worried about the children living there. D.The children were able to do lots of fun things. E.Effects from the explosion will go on for a long time. F.People are still hoping to move to the area. G.The Project wants them to be safe from radiation. 答案:1.E 2.A 3.C 4.G 5.D Ⅱ.短文改错 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正: 此行多一个词:把多余的词用斜线(╲)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。 此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。 此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 注意:原行没有错的不要改。 We can learn a lot about our world from map. 1.________ A map is flat drawing of places on Earth. One 2.________ map may show the all Earth. Another map may 3.________ show a single continent. The third map may 4.________ show only a few city blocks. But all maps are 5.________ use. They help us find where places are. 6.________ People have been used maps for a long time. 7.________ The older map in the world is almost 5,000 8.________ years old! It is hard show the round Earth on 9.________ a flat map. So a map maker sometimes have to 10.________ change their shape. Maps are happy and it is easy to carry them around. 答案:1.map→maps 2.flat前加a 3.all→whole 4.The→A 5.√ 6.use→useful 7.去掉been 8.older→oldest 9.show前加to 10.have→has Ⅲ.阅读表达 阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题(请注意问题后的字数要求)。 [1]Music is an art that almost everyone enjoys. Everyone can make sounds by singing, banging a stick, plucking a tight string or blowing through a pipe. All over the world, many kinds of music have developed as people found out how to make sounds in different ways. There are so many kinds of music to hear that you can soon find a kind that you like. [2]People can get all kinds of feelings heari
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服