收藏 分销(赏)

英语小学五年级下册阅读理解专项模拟试题测试卷(含答案).doc

上传人:快乐****生活 文档编号:1864225 上传时间:2024-05-10 格式:DOC 页数:7 大小:44.04KB
下载 相关 举报
英语小学五年级下册阅读理解专项模拟试题测试卷(含答案).doc_第1页
第1页 / 共7页
英语小学五年级下册阅读理解专项模拟试题测试卷(含答案).doc_第2页
第2页 / 共7页
英语小学五年级下册阅读理解专项模拟试题测试卷(含答案).doc_第3页
第3页 / 共7页
英语小学五年级下册阅读理解专项模拟试题测试卷(含答案).doc_第4页
第4页 / 共7页
英语小学五年级下册阅读理解专项模拟试题测试卷(含答案).doc_第5页
第5页 / 共7页
点击查看更多>>
资源描述

1、一、阅读理解Halloween is an interesting holiday in Western countries. Its on October 31st. In the evening, children dress up as fairies, heroes, animals and so on(等等). They play the game “Trick or treat?”, “Treat means to give children sweets or presents. Children will wear masks(面具) and go from house to

2、house and say, “Trick or treat?”. If someone does not give them sweets or presents, they will play a trick on that person later. Nowadays, no one gets tricks. All the children receive lots of sweets. Parties are also popular in the evening. People go to parties in costumes(服装) and play different gam

3、es. People also listen to ghost stories and watch scary movies(恐怖电影). Pumpkins are also a symbol(象征) of Halloween. Many people put pumpkin lanterns in front of their houses at Halloween. They make the pumpkins look like faces and put candles in them.犇1、Halloween is an interesting holiday for childre

4、n in _. ()AChinaBJapanCthe US犇2、When do children play “Trick or treat”? _ ()AIn the evening.BIn the morning.CIn the afternoon犇3、What do people usually put in front of their houses on October 31st? ()ABig trees.BSome presents.CPumpkin lanterns.犇4、Now at Halloween, all the children receive lots of _.

5、()AmasksBsweetsCcostumes犇5、Whats the meaning of the underlined phrase “dress up” in the passage? ()A穿衣服B赶走C装扮二、阅读理解In England, people often talk about the weather because they can have four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later clouds come, and the

6、n it rains hard. In the afternoon, the sky will be clear, the sun will begin to shine, and it will be sunny at this time of the day.In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swimsometimes, and in summer sometimes, they should wear warm clothes

7、.When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them. If you dont take an umbrella or raincoat you will regret later in the day.犇6、“People can also have summer in winter.” means “It is s

8、ometimes too _ in winter.” ()AwarmBcoolCcold犇7、From the passage we know that when _, there is heavy rain. ()Asunshine and snowBblack cloudsCsummer and winter犇8、In the sunny morning, why do some English people usually take a raincoat or an umbrella with them? ()ABecause they feel cold outside.BBecaus

9、e theyre afraid of the sun.CBecause it often rains.犇9、Why do people in England often talk about weather? ()ABecause they like the weather.BBecause they can have four seasons in one day.CBecause they want to change the weather.犇10、The best title(标题) for this passage is _. ()ABad seasonsBSummer or win

10、terCThe weather in England三、阅读理解Its Saturday morning. Betty is having her breakfast. Bettys mother and father are with her. On Saturday morning Betty doesnt go to school. She helps her parents do some housework. This morning she says to her mother. Can I help you, mum? Yes, you can help me, her moth

11、er says. You can go to Mr. Whites shop. Something is wrong with our clock. Mr. White mends(修理)clocks. Our clock is in his shop. Is he mending our clock? Betty asks. Yes, her father says. And this morning it is ready. Yes, it is ready. Her mother says, Go to Mr. Whites shop. Take this bag. You can pu

12、t the clock in it. Betty takes the bag and goes to the shop to get the clock back home.犇11、What is Betty doing on Saturday morning? ()AShe goes to school.BShe is having her breakfast.CShe is cooking with her mother.DShe is staying in bed.犇12、Betty often helps her parents _ on Saturday. ()Ado some cl

13、eaningBdo some shoppingCdo some houseworkDdo some homework犇13、There is something wrong with their _. ()AradioBclockCcarDdesk犇14、_ is mending their clock. ()AMrs. WhiteBMr. WhiteCMr. BrownDMrs. Brown犇15、Which is TRUE in the following? ()AThe clock is ready this morning.BBetty goes to the shop to get

14、the clock with a backpack.CBetty and her mother go to the shop together(一起).DBetty and her father go to the shop together.四、阅读理解Dear friend,My name is Jack and Im happy to be your new pen pal. Let me tell you something about my family. My father is a doctor. He works in a hospital. He likes playing

15、chess. My mother is a teacher in our school. We go to school by car every day. I am a primary school student (小学生). I like playing football. I am good at it and I want to be a football player.I love my family and we are happy together.Hope to see you soon.Yours,Jack犇16、What does Jacks father do? ()A

16、He is a fisherman.BHe is a doctor.CHe is a teacher.犇17、Whats Jacks fathers hobby? ()AHe likes playing football.BHe likes playing chess.CHe likes playing basketball.犇18、Where does Jacks mother work? ()AShe works in a hospital.BShe works in a gym.CShe works in a school.犇19、Whats Jacks hobby? ()AHe lik

17、es singing.BHe likes playing football.CHe likes reading stories.犇20、How does Jack go to school? ()AHe goes to school by car.BHe goes to school by bus.CHe goes to school on foot.五、阅读理解根据短文内容,选择正确的答案。Hello! Im Mike. Last Sunday I went to the Space Museum. Its near the Car Museum and the History Museum

18、. I watched a VCD about the life of astronauts in space(宇宙). Life is very different and difficult in space because there is no gravity(重力) there. Astronauts must be very careful. Water can fly in space, so it is difficult to wash and take a shower(淋浴). Food can fly easily too, so they cant talk when

19、 they eat. They must close their mouths after the put food in. Astronauts sleep in sleeping bags. The sleeping bag are fixed(固定) on the wall of the spaceship, or they will fly.I learned a lot about space and the life of astronauts in the Space Museum. I think an astronauts job is very interesting. I

20、 want to be an astronaut in the future.犇21、Mike visited _ last Sunday. ()Athe cinemaBthe History MuseumCthe Space MuseumDthe Car Museum犇22、The life of astronauts in space is _. ()AdifferentBdifficultCeasyDboth A and B犇23、When astronauts eat, they _. ()Acan talkBcant talk to each otherCshouldnt sitDm

21、ust stand犇24、_ cant fly in space. ()AFoodBWaterCThe sleeping bagsDThe wall of the spaceship犇25、Mike wants to be an astronaut in the future because _. ()Aits difficultBits interestingCits a good jobDhe has a good time六、阅读理解Reporter: How do you come to school, Mike?Mike: I come to school by bike.Repor

22、ter: Do you often play football?Mike: Yes, I do.Reporter: How do you usually come to school, Cindy?Cindy: I usually come to school by school bus. I like talking with my friends on the school bus. Its interesting.犇26、Mike comes to school _. ()Aby busBon footCby bike犇27、Cindy usually comes to school _

23、. ()Aby bikeBby school busCby car犇28、Mike often play _. ()AfootballBbasketballCtable tennis犇29、Why does Cindy like coming to school by school bus? ()ABecause she likes the school bus.BBecause she likes singing with her friends.CBecause she likes talking with her friends.犇30、Cindy think its _ to talk

24、 with friends on the school bus. ()AbadBinterestingCboring (无聊的)【参考答案】一、阅读理解解析:犇1、C犇2、A犇3、C犇4、B犇5、C【导语】本文讲述了西方的节日万圣节。犇1、句意:在_对于孩子们来说万圣节是一个有趣的假期。A中国,B日本,C美国,根据Halloween is an interesting holiday in Western countries. In the evening, children dress up as fairies, heroes, animals and so on(等等). 可知是在西方国

25、家。故选C。犇2、句意:孩子们什么时候玩“不给糖就捣蛋”?A在晚上。B在早上。C在下午。根据In the evening, children dress up as fairies, heroes, animals and so on(等等). They play the game “Trick or treat?”, “Treat means to give children sweets or presents.可知是在晚上。故选A。犇3、句意:在十月三日人们通常在他们的房前放什么?A大树。B一些礼物。C南瓜灯。根据 Many people put pumpkin lanterns in

26、front of their houses at Halloween.可知是南瓜灯。故选C。犇4、句意:现在在万圣节,所有的孩子都会收到很多_。A面具,B糖果,C服装,根据All the children receive lots of sweets.可知是糖果。故选B。犇5、句意:划线词组“dress up”在短文中是什么意思?根据短文内容可知是装扮的意思,故选C。二、阅读理解解析:犇6、A犇7、B犇8、C犇9、B犇10、C【分析】该篇文章主要描写了英国的天气状况。犇6、句意:“人们在冬天也可以有夏天”意思是“冬天有时候太_了”。A温暖的,B凉爽的,C寒冷的。根据文中句子So in wint

27、er they can swimsometimes, and in summer sometimes, they should wear warm clothes.可知在冬天有时是温暖的,故选A。犇7、句意:从文章中我们知道,当_时,就会下大雨。A阳光明媚和下雪,B乌云,C夏天和冬天。根据文中句子An hour later clouds come, and then it rains hard.可知当云来时,会有大雨,故选B。犇8、句意:在阳光明媚的早晨,为什么有些英国人通常带雨衣或雨伞?A因为他们在外面感觉冷。B因为他们害怕太阳。C因为经常下雨。根据文中句子In the morning th

28、e weather is warm just like in spring. An hour later clouds come, and then it rains hard.可知在英国经常下雨,故选C。犇9、句意:为什么人们在英国经常谈论天气?因为他们喜欢那个天气。B因为他们可以在一天之内拥有四个季节。C因为他们想要改变天气。根据文中句子In England, people often talk about the weather because they can have four seasons in one day. 可知他们带雨伞或者雨衣是因为他们一天可以拥有四个季节,故选B。犇1

29、0、这篇文章最好的标题是_。A坏的季节,B夏天或者冬天,C英国的天气。根据文章内容可知该篇文章主要描写了英国的天气状况,故选C。【点睛】三、阅读理解解析:犇11、B犇12、C犇13、B犇14、B犇15、A【解析】犇11、问句句意:贝蒂星期六早上在做什么?根据文中句子Betty is having her breakfast.可知贝蒂正在吃早饭。A. She goes to school.她去上学。B. She is having her breakfast.她正在吃早饭。C. She is cooking with her mother. 她和她妈妈一起做饭。D. She is staying

30、 in bed. 她呆在床上。故选B。犇12、句意:贝蒂经常在星期六帮助她的父母_。根据文中句子She helps her parents do some housework.可知她帮父母做家务。A. do some cleaning做些清洁工作; B. do some shopping购物;C. do some housework做些家务;D. do some homework做些家庭作业。故选C。犇13、句意:他们的_有点毛病。根据文中句子Something is wrong with our clock.可知他们的钟出毛病了。A. radio收音机;B. clock钟表;C. car小汽

31、车;D. desk桌子。故选B。犇14、句意:_在修理他们的钟表。根据文中句子Mr. White mends(修理)clocks. Our clock is in his shop.可知怀特先生正在修理他们的钟表。A. Mrs. White怀特太太;B. Mr. White怀特先生;C. Mr. Brown布朗先生;D. Mrs. Brown布朗太太。故选B。犇15、题干句意:下面哪句是正确的? A. The clock is ready this morning. 今天早上钟好了。根据文中句子And this morning it is ready.可知今天早上钟表好了。所以该句正确。B.

32、Betty goes to the shop to get the clock with a backpack. 贝蒂带着背包去商店买钟。根据文中句子Betty takes the bag and goes to the shop to get the clock back home.可知贝蒂拿着包去商店把钟拿回家。所以该句不正确。C. Betty and her mother go to the shop together(一起). 贝蒂和她妈妈一起去商店。根据文中句子Betty takes the bag and goes to the shop to get the clock back

33、 home.可知贝蒂自己去的商店所以该句不正确。D. Betty and her father go to the shop together. 贝蒂和她父亲一起去商店。根据文中句子Betty takes the bag and goes to the shop to get the clock back home.可知贝蒂自己去的商店。所以该句不正确。故选A。四、阅读理解解析:犇16、B犇17、B犇18、C犇19、B犇20、A【分析】本文主要介绍了杰克的家人。犇16、句意:杰克的爸爸是做什么的?A他是个渔夫。B他是一名医生。C他是一名老师。根据My father is a doctor.,可

34、知杰克的爸爸是一名医生,故选B。犇17、句意:杰克爸爸的爱好是什么?A他喜欢踢足球。B他喜欢下象棋。C他喜欢打篮球。根据He likes playing chess.,可知杰克爸爸的爱好是下象棋,故选B。犇18、句意:杰克的妈妈在哪工作?A她在医院工作。B她在体育馆工作。C她在学校工作。根据My mother is a teacher in our school.,可知杰克的妈妈在学校工作,故选C。犇19、句意:杰克的爱好是什么?A他喜欢唱歌。B他喜欢踢足球。C他喜欢读故事。根据I like playing football.,可知杰克的爱好是踢足球,故选B。犇20、句意:杰克怎么去上学?A他

35、坐车去上学。B他乘公共汽车去上学。C他步行去上学。根据We go to school by car every day.,可知杰克坐车去上学,故选A。【点睛】五、阅读理解21、C犇22、D犇23、B犇24、C犇25、B【详解】1、2、3、5题都可以在原文中找到答案,4题需要学生在理解的基础上猜测or的意思是“否则”,选择解析:犇21、C犇22、D犇23、B犇24、C犇25、B【详解】1、2、3、5题都可以在原文中找到答案,4题需要学生在理解的基础上猜测or的意思是“否则”,选择答案C。(每小题1分)六、阅读理解26、C犇27、B犇28、A犇29、C犇30、B【解析】本文主要讲了迈克和辛蒂来学校

36、的交通方式。犇26、句意:迈克_来学校。根据Mike:解析:犇26、C犇27、B犇28、A犇29、C犇30、B【解析】本文主要讲了迈克和辛蒂来学校的交通方式。犇26、句意:迈克_来学校。根据Mike: I come to school by bike.,可知迈克骑自行车来学校,选项A是乘公共汽车,选项B为步行,故选C。犇27、句意:辛蒂通常_来学校。根据Cindy: I usually come to school by school bus.,可知辛蒂通常乘校车来学校,选项A为骑自行车,选项C为乘汽车,故选B。犇28、句意:迈克经常踢_。根据Reporter: Do you often play football? Mike: Yes, I do.,可知迈克经常踢足球,选项B为篮球,选项C为乒乓球,故选A。犇29、句意:辛蒂为什么喜欢乘校车上学?根据I like talking with my friends on the school bus.,可知因为可以在校车上和朋友交谈,选项A为因为她喜欢校车。选项B为因为她喜欢和朋友一起唱歌。故选C。犇30、句意:辛蒂认为和朋友在校车上交谈是_。根据Its interesting.,可知辛蒂认为和朋友在校车上交谈是有趣的,选项A为坏的,选项C为无聊的,故选B。【点睛】

展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传
相似文档                                   自信AI助手自信AI助手
搜索标签

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 小学英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:4008-655-100  投诉/维权电话:4009-655-100

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :gzh.png    weibo.png    LOFTER.png 

客服