资源描述
一、阅读理解
Mother’s Day is a holiday for mothers. On this day, mothers don’t work. It’s on the second Sunday in May. It’s celebrated in the United States, England, Sweden, India, Mexico and some other countries.
On that day many people send presents of love to their mothers. Those whose mothers are still alive often wear a pink or red rose or carnation, while those whose mothers are dead wear a white one. The celebration of the first Mother’s Day was held in Philadelphia on May 10, 1908. Soon the holiday became popular around the country and the world.
犇1、Mother’s Day is on . ( )
A.the first Sunday in May B.the second Sunday in May
C.the third Sunday in May
犇2、Mothers go to work on Mother’s Day. ( )
A.Should B.must C.don’t
犇3、The celebration of the first Mother’s Day was held in . ( )
A.Philadelphia B.England C.India
犇4、The first celebration was on . ( )
A.May 10, 1980 B.May 20, 1908 C.May 10, 1908
犇5、We send for Mother’s Day. ( )
A.carnation B.clothes C.shoes
二、阅读理解
Long long ago, there was a king. He loved horses. One day, he asked an artist (画家) to draw him a beautiful horse. The artist said, “All right, but you must wait.” So the king waited and waited. After a year, he went to see the artist.
In five minutes the artist finished drawing a very beautiful horse. The king was very angry. You can draw a good horse in five minutes, yet you kept me waiting for a year. Why?
“Come with me,” said the artist. They went to the artist’s workroom. There they saw a lot of paper. “On every piece of paper. There was a horse. It took me more than a year to learn to draw a beautiful horse in five minutes.” the artist said.
犇6、The king loved _______. ( )
A.horses B.paper C.picture
犇7、The artist drew a beautiful horse in _______ minutes. ( )
A.six B.five C.four
犇8、The king and the artist went to the artist’s _______. ( )
A.bedroom B.workroom C.classroom
犇9、They saw a lot of _______ there. ( )
A.paper B.artist C.A and B
犇10、Why did the artist keep the king waiting for a year? ( )
A.Because the artist had no paper.
B.Because the artist was ill.
C.Because the artist needed one year to learn to draw a nice horse in five minutes.
三、阅读理解
Cats and dogs are the animals that are closed with (最亲密) people. But let’s talk about things that are different (不同).
Dogs talk by (用) barking. Cats talk by meowing. Dogs are like wolves (像狼). Cats are like tigers. Dogs move in the day. Cats move in the night. Dogs run and play. Cats purr and sleep. When (当---时) they see their friends, dogs wag tails (摇尾巴), When they see their enemies (敌人), cats raise (竖起) their tails. When dogs jump up with their front paws (前爪), it means they want to play with you. But when cats jump up their paws, it means they are going to harm (伤害) you.
犇11、Dogs and cats are __________ to the people. ( )
A.enemies B.food (食物) C.friends.
犇12、When dogs jump up with their front paws, they want to ________. ( )
A.play with you B.harm you C.fight with you
犇13、When cats jump up with their paws, they are going to ________. ( )
A.play with you B.harm you C.fight with you
犇14、Cats look like ________ and usually they move in the ________. ( )
A.wolves, day B.tigers, night C.lions, afternoon
犇15、文中与cats无关的是 _________. ( )
A.purr B.meow C.bark
四、阅读理解
I am Mike. I am from the USA.I live in Shanghai now. I study in a school here. I usually go to school by bus. I like playing football very much. My mother is a coach. She works in a gym. She goes to work by subway. She likes singing very much. My father is a teacher. He teaches PE in a school. He often walks to work. He often draws pictures on Saturdays.
犇16、Mike lives in ______ now. ( )
A.America B.Beijing C.Shanghai
犇17、Mike’s hobby is ______. ( )
A.playing football B.singing C.drawing pictures
犇18、Mike’s mother works in a ______. ( )
A.school B.gym C.hospital
犇19、Mike’s father is a ______. ( )
A.Maths teacher B.Chinese teacher C.PE teacher
犇20、His father often goes to work ______. ( )
A.by subway B.on foot C.by bus
五、阅读理解
The Road family often does housework together at the weekends. Pam often cleans bedrooms. Her father buys groceries(食品杂货)for the next week. Her mum washes the clothes. John, Pam’s brother, cuts grass in their garden.
The Roads often ride a bike to the park nearby. In the park, they can play basketball and football. They always have a good time there.
It is happy when a family works and plays together.
犇21、—How many people are there in the Road family? ( )
—________
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
犇22、The Road family likes to ________. ( )
A.go on a picnic B.go shopping C.have a rest D.go to the park
犇23、When the family work together, they feel ________.
A.tired B.happy C.angry D.sad
犇24、________ cuts the grass in the garden. ( )
A.Father B.Mother C.Pam D.John
犇25、A good title(标题)for the passage is ________. ( )
A.A family works and plays together B.Cleaning the rooms
C.A big family D.Pam and her parents
六、阅读理解
The Red Star Primary School is having a holiday festival. The schedule (时间表)tells us where and when each activity (活动)can have.
Holiday festival schedule
Activity
Where
When
Listen to a story
School library
1:00p.m.
Play a chess game
School dining hall
1:30p.m.
Make cakes
Jamal’s Café
2:00p.m.
See a movie
Town Cinema
3:00p.m.
Go to a stamp show
Post office
3:00p.m.
Fire drill
Fire station
3:30p.m.
犇26、How many activities of the festival can’t have in the school? ( )
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
犇27、At what time can they play a chess game? ( )
A.At 1:00p.m. B.At 1:30p.m. C.At 2:00p.m. D.At 3:00p.m.
犇28、What can they do at Jamal’s Café? ( )
A.Make cakes B.Have a party. C.See a movie. D.Draw pictures.
犇29、Which two activities can have at the same time? ( )
A.Visit a stamp show and Fire drill.
B.See a movie and Fire drill.
C.See a movie and Visit a stamp show.
D.Play chess games and make cakes.
犇30、At what time does the holiday festival end? ( )
A.At about 1:00p.m.
B.At about 3:00p.m.
C.At about 3:30p.m.
D.At about 4:30p.m.
【参考答案】
一、阅读理解
解析:犇1、B
犇2、C
犇3、A
犇4、C
犇5、A
【解析】
犇1、由短文中的关键句“Mother’s Day is a holiday for mothers. On this day, mothers don’t work. It’s on the second Sunday in May.”可知母亲节在五月的第二个星期天,故选B。
犇2、由短文中的关键句“Mother’s Day is a holiday for mothers. On this day, mothers don’t work.”可知母亲节那天是不用上班的,故选C。
犇3、由短文中的关键句“The celebration of the first Mother’s Day was held in Philadelphia on May 10, 1908.”可知第一个母亲节是在Philadelphia成立的,故选A。
犇4、由短文中的关键句“The celebration of the first Mother’s Day was held in Philadelphia on May 10, 1908.”可知选C。
犇5、由短文中的关键句“Those whose mothers are still alive often wear a pink or red rose or carnation,while those whose mothers are dead wears a white one.”可知母亲节人们送康乃馨给母亲,故选A。
二、阅读理解
解析:犇6、A
犇7、B
犇8、B
犇9、A
犇10、C
【导语】本文讲了国王与马的寓言故事。
犇6、句意:国王喜欢______。A马,B纸,C图画,根据Long long ago, there was a king. He loved horses.,可知国王喜欢马,故选A。
犇7、句意:画家在_____分钟内画了一匹漂亮的马。A六,B五,C四,根据In five minutes the artist finished drawing a very beautiful horse.,可知画家在五分钟内画了一匹漂亮的马,故选B。
犇8、句意:国王和画家去了画家的______。A卧室,B工作室,C教室,根据They went to the artist’s workroom.,可知国王和画家去了画家的工作室,故选B。
犇9、句意:他们在那里看到了很多_______。A纸,B画家,根据There they saw a lot of paper.,可知他们在那里看到了很多纸,故选A。
犇10、句意:画家为什么让国王等了一年?A因为画家没有纸。B因为画家生病了。C因为画家需要一年的时间学会在五分钟内画一匹漂亮的马。根据It took me more than a year to learn to draw a beautiful horse in five minutes.,可知画家花了一年多的时间才学会用五分钟画一匹漂亮的马,故选C。
三、阅读理解
解析:犇11、C
犇12、A
犇13、B
犇14、B
犇15、C
【解析】
四、阅读理解
解析:犇16、C
犇17、A
犇18、B
犇19、C
犇20、B
【导语】本文介绍的是迈克一家人的情况。
犇16、句意:迈克现在居住在______。A美国,B北京,C上海。根据原文 I live in Shanghai now.得知迈克现在居住在上海。故选C。
犇17、句意:迈克的兴趣爱好是______。A踢足球,B唱歌,C画画,根据原文I like playing football very much.得知迈克非常喜欢踢足球。故选A。
犇18、句意:迈克的妈妈在_______工作。A学校,B体育馆,C医院,根据原文She works in a gym.得知迈克的妈妈在一个体育馆里工作。故选B。
犇19、句意:迈克的爸爸是一名_____。A数学老师,B语文老师,C体育老师,根据原文My father is a teacher. He teaches PE in a school.得知迈克的爸爸是一名体育老师。故选C。
犇20、句意:迈克的爸爸经常_____去上班。A乘地铁,B步行,C乘公交车,根据原文 He often walks to work.得知迈克的爸爸经常步行去上班。故选B。
五、阅读理解
21、C
犇22、D
犇23、B
犇24、D
犇25、A
【解析】
犇21、句意:罗德一家有多少人?根据Pam, Her father, Her mum, Joh
解析:犇21、C
犇22、D
犇23、B
犇24、D
犇25、A
【解析】
犇21、句意:罗德一家有多少人?根据Pam, Her father, Her mum, John可知共有4口人,故选C。
犇22、句意:罗德一家喜欢______。根据The Roads often ride a bike to the park nearby.可知罗德一家喜欢去公园,故选D。
犇23、句意:当一家人一起工作时,他们感到_____。根据It is happy when a family works and plays together.可知一家人一起工作和玩,他们感到快乐,故选B。
犇24、句意:_____在花园割草。根据John, Pam’s brother, cuts grass in their garden.可知,故选D。
犇25、句意:文章的标题是________。由文章内容可知,该文描述的是罗德一家一起工作和玩,故选A。
六、阅读理解
26、C
犇27、B
犇28、A
犇29、C
犇30、D
【解析】
犇26、问题句意为这个节日在学校里不可能有多少活动?根据表格可知为C。故答案为C。
犇27、问
解析:犇26、C
犇27、B
犇28、A
犇29、C
犇30、D
【解析】
犇26、问题句意为这个节日在学校里不可能有多少活动?根据表格可知为C。故答案为C。
犇27、问题句意为他们什么时候能下棋?根据表格1:30p.m.可知为B。故答案为B。
犇28、问题句意为他们在贾马尔的咖啡馆能做什么?根据表格第五行Make cakes可知为A。故答案为A。
犇29、问题句意为哪两个活动可以同时进行?根据表格第六和第七行可知为A。故答案为C。
犇30、问题句意为节日什么时候结束?根据表格可知为A. At about 1:00p.m. B. At about 3:00p.m.C. At about 3:30p.m.前三个都还在举行活动,D. At about 4:30p.m.没有活动了。故答案为D。
展开阅读全文