收藏 分销(赏)

2025年高三英语知识点复习随堂自测.doc

上传人:知****运 文档编号:12520989 上传时间:2025-10-24 格式:DOC 页数:17 大小:463.04KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
2025年高三英语知识点复习随堂自测.doc_第1页
第1页 / 共17页
2025年高三英语知识点复习随堂自测.doc_第2页
第2页 / 共17页


点击查看更多>>
资源描述
Unit 11 The Media(A卷) Ⅰ.单句语法填空 1.No one knows who it is that is ____________(blame) for the explosion of the chemical factory. 答案:to blame 2.It is reported that these GM fruits can defend people ____________ cancer,heart attack and many other diseases. 答案:against/from 3.Charlie made an attempt ____________(apologize)for what he had done,but his classmates wouldn’t talk to him. 答案:to apologize 4.They are said to have developed a new approach to ____________(teach) which is bound to improve classroom teaching greatly. 答案:teaching 5.Many road accidents arose ____________ careless driving last year,according to the reports from the police. 答案:from 6.As is known to all,the term “Lei Feng” stands ____________ anyone who is selfless and helpful in China. 答案:for 7.In our city,almost everyone is in favour ____________ bringing down the housing price because it is too high. 答案:of 8.The house was too old and the ceiling demanded ____________(repair) as soon as possible. 答案:to be repaired/repairing 9.I find what you have said very ____________(courage). 答案:encouraging 10.It’s no use ____________(argue) with her,for she is so stubborn that she won’t change her mind. 答案:arguing Ⅱ.阅读理解 A (·长春外国语学校高三模拟)Paparazzi is an Italian word referred to photographers who take pictures of famous people when they are not at the center of public attention.It is also called “paps”.Paps are different from professional photographers or journalists because they never take ordinary photos. The goal for paparazzi is to get pictures that no one else will get and then sell the pictures to the buyer who offers the most money—normally a small newspaper,magazine or website. There is no law against paparazzi taking pictures in public places.However,there are laws that protect certain individuals.For example,child protection laws stop improper(不合适的) pictures of anyone under 16 from being published. There is also no law that stops paparazzi from following celebrities(名人) and taking their pictures either.However,if paps are secretly following them and taking pictures of their faces,they could get into trouble. Most paparazzi hang out on streets and hot spots for celebrities,waiting for the opportunity to take a picture of a star.Many stay on the streets until the early hours of the morning when celebrities are leaving nightclubs and looking a little worse for wear.However,some have other ways to make sure they get pictures.Many paps are in contact with “informers” who know the locations of celebrities at any given time.They then pass the information on to paparazzi.An informer could be anyone—from a restaurant waiter to a salesman. Most of the time,paparazzi get a bad reputation for following celebrities.But sometimes stars or their managers will contact paps themselves and tell them exactly where and when they will go. What a love­hate relationship between paparazzi and celebrities! 【文章大意】 本文简介了什么是狗仔队以及狗仔队可以做哪些事,不可以做什么事,还简介了狗仔队是怎样得到消息的以及狗仔队和名人的关系等。 1.Which of the following things that paparazzi might do would be against the law? A.Taking pictures of famous people in public places. B.Hanging out at the places where celebrities often appear. C.Getting unsuitable pictures of a 10­year­old actress published. D.Following a famous woman singer secretly and taking her pictures. C 解析:细节理解题。根据第三段中的...child protection laws stop improper(不合适的) pictures of anyone under 16 from being published.可知答案为C。 2.In order to earn a large amount of money,a pap has to ________. A.know the locations of celebrities B.make friends with famous people C.sell the pictures to a big newspaper D.get the only first­hand pictures of celebrities D 解析:细节理解题。根据第二段The goal for paparazzi is to get pictures that no one else will get and then sell the pictures to the buyer who offers the most money...可知答案为D。 3.The fifth paragraph mainly tells us ________. A.how paparazzi contact informers B.how dangerous paparazzi’s job is C.how paparazzi get the pictures of famous people D.how much paparazzi pay for the pictures of celebrities C 解析:段落大意题。本段的第一句话Most paparazzi hang out on streets and hot spots for celebrities,waiting for the opportunity to take a picture of a star.是本段的主题句。通读这一段,不难看出,本段重要写了狗仔队是怎样拍到照片的,故选C项。 4.What can we infer from the passage? A.Informers might get paparazzi into trouble. B.Stars hate paparazzi and don’t want to be followed. C.Paparazzi always take pictures when famous people are tired. D.In some cases,paparazzi and famous people rely on each other. D 解析:推理判断题。根据文章最终一段What a love­hate relationship between paparazzi and celebrities!可著名人和狗仔队互相依托,故选D项。 B (·河南开封高三模拟)When I was a high school student,mathematics looked like a big hurdle(障碍) for me and several of my classmates.When we reached the ninth class,we got Mr.Iyer,a strict maths teacher who was also our class teacher.He always stuck to his discipline.We had to arrive on time,pay undivided attention to his lectures,and dared not neglect any of his homework. Even so,as our class teacher,we got to know him better.Noticing some of us fidgeting one day as the mid­term exam approached,he stopped solving a mathematical problem to ask us why.“There’s too much to do,” we sighed.“We’re afraid we’ll never manage to finish our revision before the exam.” “Nothing is impossible,” Mr.Iyer told us.“This classroom is on the second floor.Do you have a problem reaching here?” We reacted with blank stares. “No,you don’t !”he said,answering his own question.“You have a staircase to help you climb up to this level.No one expects you to make it in two giant leaps.You simply take one step at a time.Any task can be solved if you focus on the immediate action to be taken.The rest will take care of itself,if you keep at it.One step at a time.That’ s the secret.” Then he wrote down an old motto on the blackboard—the longest journey starts with a single step.Having heard his staircase analogy(比拟),we understood why he asked us the question and we saw him in a new light. Most of my classmates scored distinctions in maths.And I went on to become a math teacher.To this day,whenever I pass on Mr.Iyer’s invaluable advice to my own students,they brighten up at the prospect of a lighter academic burden. 【文章大意】 数学老师讲述的事例给了学生启发:目的应当一步一步实现,千里之行始于足下。这个道理让作者终身受益。 5.What can we learn from the first paragraph? A.Maths was difficult for most of the author’s classmates. B.The students thought Mr.Iyer was not a good teacher. C.Mr.Iyer would punish the students neglecting his discipline. D.The students showed great fear to Mr.Iyer. D 解析:推理判断题。通读第一段,根据其大意可判断A、B、C不符合文意。根据We had to arrive on time,pay undivided attention to his lectures,and dared not neglect any of his homework.可知,学生们都很胆怯这位老师。故选D。 6.The underlined word “ fidgeting” in Paragraph 2 probably means “________”. A.excited          B.nervous C.hardworking D.calm B 解析:词义猜测题。根据下文的as the mid­term exam approached 和“There’s too much to do,” we sighed.“We’re afraid we’ll never manage to finish our revision before the exam.”可知,考试临近了,同学们有诸多担忧,很紧张。nervous紧张的,符合文意。 7.Why did the author and his classmates react with blank stares? A.Because they were too tired to understand what Mr.Iyer said. B.Because they felt surprised at such an unbelievable problem. C.Because they had no interest in any subjects that were no good for their exams. D.Because they first thought reaching the second floor had no connection with the worry. D 解析:推理判断题。学生们正在紧张地准备期中考试,老师莫名其妙地问这样一种问题:“This classroom is on the second floor.Do you have a problem reaching here?”这让学生一头雾水,不懂得老师葫芦里卖的什么药。故选D。 8.The staircase analogy implies that ________. A.goals can be reached step by step B.one can reach his/her goals in a giant leap C.tasks can be solved under the guide of the teacher D.there is only one step between success and failure A 解析:细节理解题。根据文中第五段中老师的解释You simply take one step at a time.Any task can be solved if you focus on the immediate action to be taken.The rest will take care of itself,if you keep at it.One step at a time.可知,目的应当一步一步实现。故选A。 Ⅲ.完形填空 (·安徽江淮名校高三联考)With time flying,people become aged.Then many people even in their middle age often start to notice that their memory and mental clarity are not what they used to be.We suddenly can’t remember __1__ we put the keys just a moment ago,or an old friend’ s name,or the name of an old band we used to love.As the brain __2__,we refer to these occurrences as “senior moments”.__3__ seemingly innocent,this loss of mental focus can potentially have a(n) __4__ effect on our social and __5__ well­being. Neuroscientists—experts who study the nervous system,are increasingly showing that there’s actually a lot that can be done.It __6__ out that the brain needs exercise in much the same way our muscles do,and the right mental __7__ can significantly improve our basic cognitive( 认知的) __8__.Thinking is basically a __9__ of making connections in the brain.To a certain extent,our ability to __10__ in making the connections that drive intelligence is inherited(继承).__11__,because these connections are made through effort and practice,scientists believe that intelligence can expand and wave __12__ mental effort. Now,a new Web­based company has taken a __13__ step and developed the first “brain training program” designed to actually help people improve and __14__ their mental sharpness. The Web­based program __15__ you to systematically improve your memory and attention skills.The program keeps a(n) __16__ of your progress and provides detailed feedback(反馈)__17__ your performance and improvement.Most importantly,it __18__ changes and improves the games you play to __19__ up the strength you are developing—much like a(n) __20__ exercise routine which requires you to increase resistance and vary your muscle use. 【文章大意】 文章重要谈论了人脑记忆的衰退现象及怎样防止记忆衰退。 1.A.where       B.when C.that D.why A 解析:记不清把钥匙放在哪里了。where 引导宾语从句,在从句中作地点状语,故选A。 2.A.improves B.fades C.recovers D.falls B 解析:伴随年龄增长,大脑衰老。fade褪色;衰老,符合语境。improve提高,recover康复,fall落下。 3.A.If B.Unless C.Once D.While D 解析:虽然表面上看起来没什么,不过潜在的危害很大,语意前后为转折关系。while虽然,然而。 4.A.irregular B.limited C.damaging D.positive C 解析:这种精神能量的缺失会给我们带来有害的影响。damaging有破坏性的,符合句意。 5.A.personal B.psychological C.mental D.physical A 解析:这种精神能量的缺失会给我们的社交尚有个人带来有害的影响。personal 个人的。 6.A.turns B.finds C.points D.figures A 解析:越来越多的精神学家们都表达,大脑其实跟肌肉同样需要运动、锻炼。it turns out that “本来,其实”,是固定使用方法,故选A。 7.A.connections B.responses C.workouts D.associations C 解析:根据上文出现的exercise可知选C项。workouts锻炼。 8.A.style B.functions C.circumstances D.atmosphere B 解析:对的的智力运动能极大地提高我们最基本的认知功能。function功能。 9.A.step B.condition C.consequence D.process D 解析:思考是一种大脑神经连接必要的过程。process过程。 10.A.insist B.believe C.succeed D.fail C 解析:succeed in doing sth.成功地做某事。句意为:我们成功地产生增进智力的连接是继承来的。 11.A.Therefore B.Moreover C.Otherwise D.However D 解析:前一句强调的是智力是与生俱来的(inherited),而后一句则认为是可以根据脑力活动(mental effort)出现波动,两句意思明显相反,故选D,however然而。 12.A.according to B.regardless of C.apart from D.instead of A 解析:智力可以根据脑力活动得到提高或出现波动。according to 根据,符合语境。 13.A.back B.further C.aside D.around B 解析:take a further step采用深入措施。 14.A.regain B.reflect C.review D.respond A 解析:根据前文improve and可知,and前后两词要为并列或递进关系,此处语意是说改善和恢复精神敏锐度。regain 恢复;重新获得。 15.A.suggests B.makes C.hurries D.allows D 解析:这个网络课程容许你系统地改善你的记忆力和注意力。allow容许,符合句意。 16.A.hold B.record C.order D.pace B 解析:这个培训课程还可以跟踪学习进度,并且予以详尽的信息反馈。keep a record of 记录;故选B。 17.A.to B.with C.for D.about D 解析:……作出有关你的体现的详细的反馈。about有关。 18.A.irregularly B.habitually C.constantly D.unusually C 解析:愈加重要的是,它会不停地调整并升级有关训练游戏。constantly不停地。 19.A.carry B.put C.build D.take C 解析:它会常常调整并升级有关训练游戏,以增进脑力的不停增长。build up 在……基础上增长;构建。 20.A.risky B.effective C.meaningless D.familiar B 解析:有效的锻炼需要你增长阻力和变化你使用的肌肉。effective有效的,符合语境;risky有风险的,meaningless无意义的,familiar熟悉的。 Unit 11 The Media(B卷) Ⅰ.阅读理解 A (·辽宁五校协作体高三联考)After having more than a few acquaintances online,it might come a blow to keen social networkers like Barack Obama,or even Facebook founder Mark Zuckerberg himself. According to a research,the average person has in fact twice as many online friends as physical ones.Users of social­networking sites have on average 121 online friends as compared with physical ones.The study also claims that people tend to be more open,confident and honest with their virtual friends than their “real” ones. “For most people,the Internet is a way of keeping in touch with loved ones and friends,but for people who are isolated(隔离的) due to illness,it plays a more vital role,and can often act as a lifeline.”says Helen Oxley,a psychologist at Wythenshawe hospital. “People with illnesses often rely on the Internet to facilitate(增进) friendships,since they blog and use networking sites as a way of dealing with their illness.It can foster(培养) a sense of social connection for those who frequently feel isolated,which is important to psychological well­being.” In wider society,the ways in which friendships are formed are changing,with people recognizing that they can develop deep and meaningful connections with others that they’ve never met,and may never meet.About one in 10 people has either met their best friends online,or believes they can make lifelong friends on the Web. The findings highlight how social introductions are also changing.Only five percent would ask for someone’s phone number,while 23 percent are now likely to ask for an email address or a full name with the intention of adding the person to their social network. At the same time,however,a questionnaire completed by 4,427 suggests that 20 percent of parents believe their children’s education is affected by surfing the Net.They think their children are doing poorly at the school due to the amount of time they spend on non­educational websites. 【文章大意】 本文重要讲述了目前的人们更相信虚拟的朋友,更有甚者将虚拟朋友当成了终身朋友,并分析了这种现象的原因。 1.The underlined word “it” in Para.1 most probably refers to ________. A.people spending too much time surfing the Net B.people having more virtual friends than real ones C.people relying on the Internet to connect with friends  D.people making meaningful connections with strangers B 解析:细节理解题。it代指上文提到的having more than a few acquaintances online,应是指虚拟的朋友比真正的朋友还多这件事。故选B。 2.We can infer from the text that ________. A.sick people can recover more quickly by surfing the Net B.students get important information online C.people tend to trust their virtual friends more than their real ones D.students who surf the net always don’
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服