收藏 分销(赏)

016届高考英语知识点能力选练试题790.pptx

上传人:天**** 文档编号:12089298 上传时间:2025-09-10 格式:PPTX 页数:13 大小:160.99KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
016届高考英语知识点能力选练试题790.pptx_第1页
第1页 / 共13页
016届高考英语知识点能力选练试题790.pptx_第2页
第2页 / 共13页


点击查看更多>>
资源描述
,#,浙江宁波市,2016,高考英语阅读理解(二轮)基础选练(,3,)及答案,【,2015,高考复习】阅读理解,For thousands of years,,,man has enjoyed the taste of apples.Apples,,,which are about 85 percent of water,,,grow almost everywhere in the,world but the hottest and coldest areas.Among the leading countries in,apple production are China,,,France and the United States.,There are various kinds of apples.But a very few make up the majority of,those grown for sale.The three most common kinds grown in the United,States are Delicious,,,Golden Delicious,,,and McIntosh.,Apples are different in colour,,,size and taste.The colour of the skin may,be red,,,green,,,or yellow.They have various sizes,,,with Delicious,apples being among the largest.The taste may be sweet or,tart.Generally,,,sweet apples are eaten fresh while tart apples are used to,make apple sauce.,Apple trees may grow as tall as twelve metres.They do best in areas that,have very cold winters.Although no fruit is yielded during the winter,,,this cold periold is good for the tree.,1,It can be learned from the text that Delicious apples are_.,A,grown in France,C,very big,B,sold everywhere,D,quite sweet,解析,细节理解题。根据文中第三段第三句可知,,Delicious,是苹果,品种中个头儿最大的,故选,C,。,答案,C,2,Cold winter weather is good for_.,A,the growth of apple trees,B,producing large apples,C,improving the taste of apples,D,the increase of water in apples,解析,细节理解题。由文章结尾一句可知,冬季对苹果树的生长有,好处,故选,A,。,答案,A,3,China,,,France and the United States are considered to_.,A,be large producers of apples,B,be large producers of apple sauce,C,have the longest history in apple production,D,have the coldest winter among apple producing countries,解析,细节理解题。由第一段末句可知,中国、法国和美国是苹果,产量最大的国家,故选,A,。,答案,A,4,The underlined word“yielded”in the last sentence,means“_”,A,improved,B,increased,C,produced,D,sold,解析,推理判断题。该词所在句的句意为,“,尽管冬季不产苹果,但寒,冷期有益于果树的生长,”,。由此可知,yield,意为,“,生产,”,,故选,C,。,答案,C,阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(,A,、,B,、,C,和,D),中,选出最佳选项。,Since,the,Internet,has,come,into,homes,the,daily,life,has,never,been,the,same,again.,But,the,thing,that,worries,most,of,us,is,that,we,can,get,viruses,from,the,Internet.,But,can,we,catch,viruses,on,our,cell,phones?,A,new,study,in,the,journey,Science,says,yes,but,the,spread,of,such,mobile,software,that,can,bring,harm,to,our,cell,phones,wont,reach,dangerous,levels,until,more,cell phones are on the same operating system.,Computers,are,easily,attacked,by,viruses,because,they,share,data,especially,over,the,Internet.,Of,course,nowadays,more,people,are,using,their,cell,phones,more,and,more,frequently.,They,use,them,for,emailing,text,messaging,and,downloading,troublesome,ring,tones,etc.,so,it,is,obvious,that,cell,phone,virouses are a threat,as well.,Scientists,used,nameless,call,data,from,more,than,six,million,cell,phone,users,to,help,model,a,possible,outbreak.,And,they,concluded,that,virouses,that,spread,from,phone,to,phone,by,Bluetooth,are,not,much,concerned,because,users,have,to,be,in,close,physical,relation,for,their,phones,to,“see”,one,another.,However,viruses,that,spread,through,multimedia,messaging,services,can,move,much,faster,because,they,can,come,in,disguise,such,as,a,cool,tune,sent,by,a,friend.,The,good,news,is,that,to,be,effective,these,viruses,need,their,victims,to,all,use,the,same,operating,system,which,not,enough,of,us,do.,Because,there,is,no,Microsoft,operating,system,for,mobile,phones,yet.,Thank goodness.,72.Whats the passage mainly about?,A.,The,operating,system,of,cell,phones,B.,The,threat,of,cell,phone,viruses,C.The wide use of cell phones,D.Computer viruses,73.When_,cell phone viruses can be dangerous.,A.all the cell phones work on the same operating system,B.Microsoft operating system for cell phones is created,C.users can see each other on the phone,D.Bluetooth is widely used,74.What can we infer about Bluetooth according to the scientists?,A.it can increase the chances of cell phone virouses greatly,B.it can help us to stop the spreading of cell phone viruses,C.it wont possibly cause the outbreak of cell phone viruses,D.it can make users have close physical relation with one another.,75.We can learn from the passage that_.,A.it is impossible to catch viruses on our cell phones,B.cell phones are not well connected with the Internet,C.it is dangerous for people to download ring tones to cell phones,D.,more,than,one,operating,system,is,available,for,cell,phone,users now,72.B,主旨大意题。概括全文可知,文章主要探讨手机病毒会不会爆,发的问题,所以其关键词为,viruses,和,cell phones,。,73.A,细节理解题。由文章第一段最后以及文章末尾可得出答案:统,一的操作系统是手机病毒爆发的条件。,74.C,推理判断题。由文章最后一段第二句可知,病毒通过蓝牙在手,机间传播,这点是不太可能的,故推断蓝牙技术不会导致病毒,爆发。,75.D,推理判断题。根据文章第一段最后和文章末尾的信息科推断,出:手机没有像电脑一样,都使用一个操作系统,这是万幸,的。因此推测现在手机操作系统不止一个。,阅读下列短文,从每题所给的四个选项(,A,、,B,、,C,和,D),中,选出最佳选项。,【,2014,高考英语哈尔滨市第三中学一模】,Christmas,Easter and birthday parties can be difficult times for,grandmothers and parents as they rush around trying to arrange the,perfect celebration or making everyone as happy as possible!Whats,better than a birthday party that makes your grandchild smile throughout,or a celebration that impresses relatives and close friends?,That is why Granny Look has supplied in this section,one of the most,comprehensive guides to making these special occasions that happen,perhaps once a year a real success.,From a selection of Advent calendars to party planning or Christmas-,stocking fillers we have all the possibilities covered so that your children,and grandchildren will really have a memorable time with attractive gifts,and original ideas.,Bring that festive spirit to all those traditional days,and ensure you are,always ready for any possibility.Granny Looks extensive links are,bound to make every special occasion an entirely different experience,from the year before and allow everyone to feel entertained and content.,CHRISTMAS-STOCKING FILLERS,Look no further!Granny Look helps the family to prepare in time for,FATHER CHRISTMAS.Give SANTACLAUS some ideas.He can fill,all the childrens Christmas-stockings with goodies!Unique Christmas,gifts for children stocking fillers.,A Granny Look favorite!,ADVENT CALENDARS,All children love the build-up to CHRISTMAS!What is better than,choosing one of Granny Looks selection of Advent Calendars!Here you,will find a list of websites to buy traditional or fun Advent calendars for,children at Christmas time.,A Granny Look favorite!,BIRTHDAYS,LOOKING for a SPECIAL BIRTHDAY GIFT?Explore Granny Looks,selection of PRESENTS,PARTYPLANNING,PARTY TOYS and,PARTY GAMES for your Children and Grandchildrens BIRTHDAYS.,Plan and organize the KIDDIES PARTIES ahead of time!,Dont forget the PERSONALISED INVITATIONS!,CHRISTMAS,LOOK and BOOK now!Granny Looks selection of CHRISTMAS,GIFTS for children.,Some guides to“Whats on in your area”for the kids,PANTOS,SHOWS,THEATRES at Christmas time!,UNIQUE Christmas gifts for Children.Spend QUALITY TIME with,your Childrens Children this FESTIVE SEASON(,圣诞节期间,)!,29.If you want to send some invitations to your daughters classmates,where will you search for the information?,A.At Christmas.,B.At Birthdays.,C.At Advent Calendars.,D.At Christmasstocking fillers.,30.According to the passage,we can infer _.,A.you can only get special ideas for Christmas,Easter and birthday,parties,B.in Granny Look you can buy many traditional or fun Advent calendars,for children at Christmas time,C.there is no personalized invitation in Granny Look for you to select,D.Granny Look provides a wide range of links for people to prepare for,special occasions,31.From the text,we know that“Granny Look”is _.,A.a website that helps you to prepare for special occasions,B.a company that sells all sorts of products on the Internet,C.a person who guides you to make your yearly celebration a real,success,D.a magazine that helps the family to prepare for special occasions,【参考答案】,2931 BDA,阅读下列四篇短文,从每小题后所给的,A,、,B,、,C,、,D,四个选项,中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。,On,the,evening,of,June,21,1992,a,tall,man,with,brown,hair,and,blue,eyes,entered,the,beautiful,hall,of,the,Bell,Tower,Hotel,in,Xian,with,his,bicycle.,The,hotel,workers,received,him,and,telephoned,the,manager,for,they,had,never,seen,a,bicycle,in,the,hotel,ball,before though they lived in“the kingdom of bicycles.”,Robert,Friedlander,an,American,arrived,in,Xian,on,his,bicycle,trip across Asia which started last December in New Delhi,India.,When he was 11,he read the book Marco Polo and made up his,mind to visit the Silk Road.Now,after 44 years,he was on the Silk,Road in Xian and his early dreams were coming true.,Robert,Friedlanders,next,destinations,(,目的地,),were,Lanzhou,Dunhuang,Urumqi,etc.He will complete his trip in Pakistan.,46.,The,best,headline(,标题,),for,this,newspaper,article,would,be _,A.The Kingdom of Bicycles,C.,Marco,Polo,and,the,Silk,Road,D.,An,American,Achieving,His,Aims,.,B.A Beautiful Hotel in Xian,47.,Friedlander,is,visiting,the,three,countries,in,the,following,order,_,.,A.China,India,and Pakistan,C.Pakistan,China,and India,B.India,China,and Pakistan,D.China,Pakistan,and India,48.What made Friedlander want to come to China?,A.The stories about Marco Polo.B.The famous sights in Xian.,C.,His,interest,in,Chinese,silk.,D.,His,childhood,dreams,about,bicycles.,49.Friedlander can be said to be _,A.,clever,B.,friendly,C.,hardworking,minded,【参考答案】,46-49:DBAD,.,D.,strong,故事记叙型阅读理解,(,二,),Looking through a magazine in a waiting room recently,I came across an,article with the title,“,My top five most precious possessions,”,It was,just a few lines of text with pictures,but it caught my imagination.It,s,interesting how inanimate(,无生命的,)objects can take on such,significance and become woven into a persons,and sometimes a whole,familys,life history.,Anyway,the article had me considering what my most precious,possessions are.It was difficult to choose only five,but here are mine:,An old cardboard box filled with my childrens baby photos.,A yellow,pocket-sized,birthday book of special things(poems,pictures of,flowers and trees,etc)given to me by my dad when I was probably about,seven or eight years old.,A 21st Birthday card from my mum.In it shes written her,congratulations,her love,and her hopes for my future.She died not long,after,when I was in my early twenties.,A few ancient but very beautiful botany books that were once my great,grandmothers.She was a botanist in a time when it was relatively unusual,for women to be qualified in this field and I think she was probably a,remarkable and very interesting woman.Id like to have known her.,A brooch(,胸针,)left to me by my,much-loved,grandmother.It was given to my great grandmother(her mother)by my,great grandfather on his return from World War,.It is not worth,anything in terms of money.However,it not only stands for a link,between four generations of women,but it is also a reminder of one,young mans return from World War I.,How about you?Id love to hear what you feel are your most precious,possessions.,(,)1.What made the writer have the idea of writing the passage?,A,Her love for her relatives.,B,Her rich imagination about the objects.,C,An article in a magazine.,D,Some pictures in an article.,(,)2.According to the passage,the writer _.,A,lost her mother at the age of 26,B,was a mother of several children,C,got the yellow birthday book at 8,D,studies botany well when she was young,(,)3.The writer considered her grandmother remarkable and,interesting because she _.,A,wrote a large number of botany books,B,left the writer some ancient but beautiful botany books,C,was unusually famous for her achievements,D,could become a botanist in the special time,(,)4.How many reasons made the writer think the brooch was one of,her most precious possessions?,A,One.,B,Two.,C,Three.,D,Four.,(,)5.In the writers opinion,something that is thought to be the most,precious should be able to _.,A,change a persons and even the whole familys life history,B,have a great effect on one person,s life,C,remind somebody of his or her close relatives,D,show a person,s love and respect for his or her relatives,【解析】本文为记叙文。作者介绍了自己生命中最珍贵的五样东西,及其有关的故事。,1,C,细节理解题。根据第一段可判断选,C,。,2,B,推理判断题。根据“,An old cardboard box filled with my,children,s baby photos.,”可判断选,B,。,3,D,细节理解题。根据倒数第三段“,She was a botanist in a,time when it was relatively unusual for women to be qualified in this field,and I think she was probably a remarkable and very interesting woman.,”,可判断选,D,。,4,B,细节理解题。根据“,However,it not only stands for a link,between four generations of women,but it is also a reminder of one,young man,s return from World War I,”可判断选,B,。,5,A,推理判断题。根据第一段“,It,s interesting how,inanimate(,无生命的,)objects can take on such significance and become,woven into a person,s,and sometimes a whole family,s,life,history.,”再结合作者对她的五样最珍贵的东西的描述可判断选,A,。,
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 包罗万象 > 大杂烩

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服